Anket

HANGİ KOLTUK DÖŞEMESİ GÜZEL HAVALI KEYİFLİ OLUR

DERİ BEJ RENK
DERİ GRİ RENK
KUMAŞ BEJ RENK
KUMAŞ GRİ RENK
KUMAŞ SİYAH RENK

Gönderen Konu: DERİ DÖŞEME ANKETİ  (Okunma sayısı 2901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
DERİ DÖŞEME ANKETİ
« : Haziran 23, 2014, 21:26:49 »
Avensis aracımın döşemeleri biraz yıpranmış gibi duruyor.

Aslında çok da yıpranmış değilde işte sıfır değil. O da sürücü koltuğunda biraz belli. Arka taraf sıfır sayılır.

Orijinal siyah. Eski sahibi sigara yanığı da yapmış.

Bu koltukların deri olmasının dezavantajları da var avantajları da var. Ama ne hikmetse herkesin gönlü biraz deriye kaçıyor. Yani sizin aracınız olsa istediğiniz zaman masrafsız orjinale dönebilecek olsanız kullanım problemlerini yok saysanız deri mi olsun derdiniz yoksa kumaş mı yada hangi renk olması gönlünüzü hoş ederdi.

Görüşlerinizi tarafsız veya taraflı hatta 2 oy hakkı ve  oy değiştirme imkanı ile oy kullanarak belirtiniz.

Saygılarımla.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

DERİ DÖŞEME ANKETİ
« : Haziran 23, 2014, 21:26:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: DERİ DÖŞEME ANKETİ
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2014, 22:31:13 »
Başka seçenek yoktu işartlemedim.
Benim aracımda yarı deri yarı alcantre kumaş bej rengi bayada hoş duruyor tavsiye ederim.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2014, 11:34:05 »
Başka seçenek yoktu işartlemedim.
Benim aracımda yarı deri yarı alcantre kumaş bej rengi bayada hoş duruyor tavsiye ederim.
Selamlar

Orjinali mi öyle yoksa sonradan kılıf yada döşeme mi yaptınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2014, 11:46:41 »
Valla deri herkes bi özelik farklilik lüks olarak görüyo güzel derilerde var bmw nin kirmizi derisi mesala wv nin  bej renkli derisi ama sonradan deriye donmem kumas varsa  sifir alicak olsamda gidipde deri opsiyonu ekletmem bir suru para verip koltuk isitma sogutma varsa olabilir belki yazin deri koltuga oturan bilir :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2014, 17:13:56 »
Aracın kapıve göğüs aksamında bey tonlar yok ise bej renge hiç girmeyin gerçekten sırıtıyor kötü görüntü oluyor.Aracın içi ağırlıklı siyah ve gri tonsa eğer sizde gri tonları veya siyah tonları kullanın ayrıca deri döşeme yazın yakat kışın üşütür bu nedenlerde bence deri işine hiç girmeyin derim hemde kaliteli bir deri bulmak hayli zor iş  bence gri ve siyah tonları hakim olduğu kaliteli kumaş bir kılıf naçizhane tavsiyam olur Ankara da olsanız Ankara nın en iyisi diyebileceğim bir yere gönderebilirdim sizi çokta memnun kalırdınız .DÖŞEMECİOGLU diye Google ye yazın zaten çıkar sayfasında yaptığı işler var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2014, 20:30:03 »
Tevfik bey orjinalden öyle
elegant extra arda var sanırım bu seçenek
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2014, 22:16:19 »
Isıtma soğutma yoksa kesinlikle deri tavsiye etmem.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2014, 23:49:04 »
Koltuk ısıtma avensis premiumlarda varda soğutma var mı?
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2014, 09:27:44 »
Aracın kapıve göğüs aksamında bey tonlar yok ise bej renge hiç girmeyin gerçekten sırıtıyor kötü görüntü oluyor.Aracın içi ağırlıklı siyah ve gri tonsa eğer sizde gri tonları veya siyah tonları kullanın ayrıca deri döşeme yazın yakat kışın üşütür bu nedenlerde bence deri işine hiç girmeyin derim hemde kaliteli bir deri bulmak hayli zor iş  bence gri ve siyah tonları hakim olduğu kaliteli kumaş bir kılıf naçizhane tavsiyam olur Ankara da olsanız Ankara nın en iyisi diyebileceğim bir yere gönderebilirdim sizi çokta memnun kalırdınız .DÖŞEMECİOGLU diye Google ye yazın zaten çıkar sayfasında yaptığı işler var

Neyse sizi dinleyeceğim. Deriden vazgeçtim.

Ama açık gri tonları da gözüme hoş görünmüyor. Bej deseniz sırıtıyor.

Arabanın içi de mağra gibi karanlık. Bu da hoşuma gitmiyor.

En iyisi bej kaliteli kumaştan diktireyim eskiyinceye kadar bir kanaate varırız galiba. Ya siyaha geri döneriz yada o zaman düşünürüz.

Döşemecioğlunu biliyorum. Ellerinde bizim kasanın kalıbı yokmuş. Bana öyle dediler. 1-2 ay sonra kalıp olacak dediler. Ben de adapazarında otom legand var. Kılıf fabrikası. Onlar dikeriz dediler.

Sonuçta sökülebilen bir şey olduğu için diktireceğim kumaş kılıf.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2014, 09:31:54
Valla deri herkes bi özelik farklilik lüks olarak görüyo güzel derilerde var bmw nin kirmizi derisi mesala wv nin  bej renkli derisi ama sonradan deriye donmem kumas varsa  sifir alicak olsamda gidipde deri opsiyonu ekletmem bir suru para verip koltuk isitma sogutma varsa olabilir belki yazin deri koltuga oturan bilir :D

Bende o yüzden deri düşündüm ama olumsuz tarafları beni vazgeçirtiyor. Kışın sabahları hanımla çocuk okula gidiyor. Yazında annesine, denize alışverişe gidiyor. Zaten arabayı onlar kullanır. Arabayı baya da kirletiyorlar. Deri olsa temizlemesi kolay olur diye düşünmüştüm. Ama bizimkiler soğuk ve sıcakta başımı ütüleyebilir.

Şimdi bir kumaş takalım sonra deriyi gene değerlendirrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2014, 12:05:17 »
Görüntü olarak deri elbette çok güzel duruyor.

Orjinali deri ise sadece tamir olacak koltukların parçalarını değişin.

Komple değişim yapacaksanız, eğer koltuğun ısıtma ve soğutma özellikleri yok ise, Deri döşemeye kesinlikle yanaşmayın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2014, 23:09:33 »
Görüntü olarak deri elbette çok güzel duruyor.

Orjinali deri ise sadece tamir olacak koltukların parçalarını değişin.

Komple değişim yapacaksanız, eğer koltuğun ısıtma ve soğutma özellikleri yok ise, Deri döşemeye kesinlikle yanaşmayın.

İlginize teşekkürler. Deriden vazgeçtim. Adapazarında otom leggand isimli firmaya özel dikim kılıf sipariş ettim. Kumaş orijinal.

Koltuk ısıtma yok . Soğutma koltuk harici klima var :)  O da soğtana kadar gitceğimiz yere varırız zaten .

En iyisi kumaş dediğiniz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2014, 21:33:58 »
Bu gün arka koltukları komple söküp eve getirdim. Bir güzel temizleyip kılıf takıp yerine monte ettim. Koltukları sökünce çıkan yeri süpürdüm. Paspasları falen silkeleyim dedim. Paspasların üstünde bişy yoktu. Kaldırınca herşeyin paspasın altında olduğunu gördüm. Demekki HAVUZLU paspas şart mış. Bi ara almalıyım havuzlu büyükçe paspas.

Bir iki resim çektim dağıtınca ama toplarken yoruldum. direk topladım taktım. Aşamaları resimleseydim konu açıp sıralamayla anlatırdım ama artık üşenir olmuşum. Canım almıyor. Zaten elinden iş gelen zorlanmadan yapar. Ön koltukların kılıflarını arabada kan ter içinde kalarak taktım. Altından bir sürü kablo bağlı koltuklara. Soketleri de pek anlaşılır değil. Koltukları zemine bağlayan cıvataları söktüm yatıra kaldıra kabloları gerdirmeden orada taktım ama bana sorun. Bir ara da araştırıp öğrenince ön koltuktaki hava yastığı neresinde ise o kısma kılıfa yer açıp tekrar işlem yapacağım. Çünkü hava yastığı için orijinal kııfta hiç bir emare yok. Aynı yeri açık bırakacaktım ama tespit edemedim.

Koltuğa o kadar kablo niye bağlamışlar bilmiyorum. Arabanın kafasını bozarsak elektrik mi verecek ne yapacak bilmem.

Orijinal kılıflar siyah. Mübarek toz konunca hemen leş gibi görünüyor. 6 ayda bir söküp yıkarız diye düşünüyordum ama şimdi bidaha sökmem diye düşünüyorum  :-[ çok zahmetli iş.

Renk olarak çöl tozu toprak rengi yani bej tercih ettim. Tozu belli etmesin diye.

Çok itinalı taktım. Orijinal gibi görünüyor. Bu yüzden uğraştırıp bıktırdı zaten.

Bakalım biraz kirlensin de belki yine heveslenip yıkarız.

Orijinal kılıfları söküp yıkayacaktım ama o kadar da gerek görmedim. Süpürdüm temiz oldu. Eski arabamda orijinal kılıfları çıkarıp makinede yıkamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2014, 11:52:31 »
Elinize saglık, zor ismiş..benim tercihim bej deri...arabayı ferah gösteriyor, temizlik daha kolay. Suanki aracım bej ama deri değil kiri vs gösteriyor 2 adet de yavru kuzu var sag olsunlar temiz bırakmıyorlar koltukları...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2014, 12:26:36 »
Bilenler derinin dezavantajını anlatınca vaz caydım. Yoksa benimde içimden deri geçiyordu.
Haala da geçiyor yani  :asikadam: