Gönderen Konu: 2010 Corolla 1.6 Comfort LS A/T otomatik ilk kalkışta sürtünme sesi??  (Okunma sayısı 1384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Hem Corolla, Hem Avensis: İkisi Bir arada!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
Merhabalar. 2010 model Corolla Comfort LS A/T aracımız var. Kilometre henüz 56 bin oldu. 38 binden bu yana bizde. Yaklaşık 2 yıldır biniyoruz. Son iki aya kadar hiçbir sorun olmamıştı. Bakımları düzenli yapıldı. Sorun şu: Son 2 aydır ilk kalkışlarda ve hızlanırken motor veya şanzımandan "sürtünme sesi" gibi bir ses geliyor( "guuuuvvvk" gibi bir ses). Araç hızını alınca ses filan kalmıyor. Ara hızlanmalarda bazen yine yapıyor( özellikle ani gazlarda). Sen gazı gevşetmeden ses geçmiyor. Vites boşta(N) iken de bazen aynı sesi cılız olarak yapıyor. Bir anlam veremedim. Daha önce bu türden ses ile karşılaşan arkadaşımız var mı? Ya da ne olabileceği hakkında net ve sağlıklı bir bilgisi olan var mı? Bu arabada debriyaj var mı? Acaba debriyaj filan mı tükeniyor diyorum? Şanzıman yağından mı kaynaklı desem ki daha 60 bin bakımına 4 bin km kaldı. Ki alırken bana söylenen: "-en sorunsuz vitestir ve sadece her 60 bin km de şanzıman yağını ihmal etme" şeklindeydi. :saygi:
Mala mülke olma mağrur, deme:"Var mı ben gibi?"
Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
V kayışı kaçırıyor veya yağ gelmiş olabilir mi acaba?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Merhabalar. 2010 model Corolla Comfort LS A/T aracımız var. Kilometre henüz 56 bin oldu. 38 binden bu yana bizde. Yaklaşık 2 yıldır biniyoruz. Son iki aya kadar hiçbir sorun olmamıştı. Bakımları düzenli yapıldı. Sorun şu: Son 2 aydır ilk kalkışlarda ve hızlanırken motor veya şanzımandan "sürtünme sesi" gibi bir ses geliyor( "guuuuvvvk" gibi bir ses). Araç hızını alınca ses filan kalmıyor. Ara hızlanmalarda bazen yine yapıyor( özellikle ani gazlarda). Sen gazı gevşetmeden ses geçmiyor. Vites boşta(N) iken de bazen aynı sesi cılız olarak yapıyor. Bir anlam veremedim. Daha önce bu türden ses ile karşılaşan arkadaşımız var mı? Ya da ne olabileceği hakkında net ve sağlıklı bir bilgisi olan var mı? Bu arabada debriyaj var mı? Acaba debriyaj filan mı tükeniyor diyorum? Şanzıman yağından mı kaynaklı desem ki daha 60 bin bakımına 4 bin km kaldı. Ki alırken bana söylenen: "-en sorunsuz vitestir ve sadece her 60 bin km de şanzıman yağını ihmal etme" şeklindeydi. :saygi:

V kayışınızı kontrol ettirin, ayrıca şanzıman yağ değişim periyodu yaklaşmış bir gösterseniz iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Hem Corolla, Hem Avensis: İkisi Bir arada!
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
V kayışı kaçırıyor veya yağ gelmiş olabilir mi acaba?
teşekkürler. v kayışa baktırayım bir.
Mala mülke olma mağrur, deme:"Var mı ben gibi?"
Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
1ZR'nin hastaligi devirdaim olabilir, en kisa surede baktirsaniz iyi olur bence.