0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaan kardeşim hangi firma veriyor bu garantiyi acaba?honda araçları dışında?
Aaaah şu LPG sorunsalı..Kafamda deli sorular..Uyum konusunda sıkıntı yok hocam yakıt tasarrufunda garanti..Araç sadece lpg den kaynaklı sorun yaşarsa o sorun yaşayan parça garanti dışı kalıyor.Ben bu arabayı muadillerinden özellikle LPG uyumu yönüyle eledim seçtim ve aldım.Ama aldıktan sonra pırıl pırıl arabanın orasını kestir burasını deldir stepneyi sök göğüse delik aç switch taktır v.s..Kıyamadım..şu an 600 km deyim bakalım zaman ne gösterecek.Hergün elimde hesap makinesi.Yılda şu kadar benzin şu kadar LPG falan filan..Ayrıca arabanın ilk çalıştığındaki yakılan benzini de göz ardı etmemeli.Pek öyle az bişe değil yani..Ayrıca satarken de dezavantaj olacaktır LPG..BENZİN YILLIK: 100km / 9lt Benzin yıllık 10.000km 4491TLLPG YILLIK :100km / 11lt LPG yıllık 10.000km 3025TLLPG nin açılıştaki benzin sarfiyatı ortalama 1000 km'de 12,5 lt dir buda yılda 613,75 TL3025+613,75= 3638,75 yıllık benzin+lpg4491-3638,75= 852,25 LPG den yapılan yıllık tasarrufYukarıdaki hesapta yakıt fiyatları 18-09-2014 shell den alınmıştır Benzin=4,91 LPG=2,75 olarak hesaplanmıştır.Ben ortalama benzin sarfiyatım üzerinden hesapladım.Farklı tüketimi olan kişiler benzinin üzerine 1,5 veya 2 litre ekleyerek 100km/LPG lt hesaplayabilirsiniz.Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 22:47:33Ya aytaç hocam hesap tablosunu zaten paylaşmışsın ben de kendi karadüzen hesabımı burda patlaşmışım.Bu exel tablosu süpermiş yakıt fiyatlarını ve kendinize ait tüketim değerlerini değiştirip sonuçları görebiliyorsunuz alkışlıyorum
Yağ değişimi yapmıyorlar önerilmiyorda zaten, fabrikasyon yağın farklı olduğunu söylüyorlar ilk 10.000 km kullanmak iyi olur. Eskidendi, rodaj süresince metaller birbirine uyum sağlayana kadar milimetrik olan fazlalıklarını yağa bırakırlardı metalli bir yağ olurdu ilk 1000 km de. Bizdeki araç 1.6 premium cvt corolla değerler biraz farklı gelebilir size Ama sadece gaza basma ile ilgili 4.6 da 2 kişi boş bagaj klima açık, 4.8 de bagaj dolu 4 kişi klima kapalı düşünce sizin
şu konuya hiç deginilmemiş söliyim dedim litre bazında evet 4,6vs olabilir ama ben 78tl ye 460km min yol yapıyorum.olayı bi de böle düşünmek lazım.aracım lpg li 8 senedir 2002 corolla sol.ensonki degerlerimi yazmıcam olay oluyor sonra ama hesaplamak isteyen için 460km den hesaplıyabilir 78tl ye doldu 2.30dan almıştım.ankarada oturuyorum onuda yazıyım.sonuçta şehre trafige mevsime yola göre degişiyor tasarrufher lpg konusunda da şunu sölemişimdir.işini bilen bir yerde paradan kaçmadan aracınıza uyumlu kaliteli montaj işçilik ve orjinal malzemeler ile takıldıgında kesip biçmeden çok güzel bir sonuç elde ediyorsunuz.8senedir enufak şikayetle gitmedim sanayiye ben.gitcegimide düşünmüyorum