Gönderen Konu: Auris LPG Uyumu  (Okunma sayısı 40714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
Auris LPG Uyumu
« : Haziran 22, 2014, 20:06:38 »
2013 ve 2014 Toyota Auris ( DOHC Dual VVT-i ve Valvematic, 16 supap 1598 cc  132PS ) Otomatik vites almayı düşünüyorum.

Bu araçların LPG uyumu nasıldır ?

10.000KM  üstü Olan araçlara garanti veriyorlar mı?

LPG Taktırıpda herhangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Auris LPG Uyumu
« : Haziran 22, 2014, 20:06:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris LPG Uyumu
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2014, 10:45:00 »
Lpg'ye uyum sorunu yok, ancak lpg'ye geçmeden önce aşağıdaki linki inceleyin isterseniz faydası olacaktır.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Tourıng wagon
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '98
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2014, 19:20:35 »
auris 1,33 life brc taktırdım uyum süper yakıt süper garantide ise eğer araç tüpten dolayı arıza yaparsa o parça garnti dışı geri kalan kısmı devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2014, 19:37:41 »
Şunu söyleyeyim,bayiden çıkmadan daha plaka çıkmadan takın,lpg firmaları 5 yıl garanti veriyor. Ama ilk 1000 km de takılırsada aynı ama bu seferde ruhsat değişmesi gerekecek :(
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2014, 19:48:11 »
kaan kardeşim hangi firma veriyor bu garantiyi acaba?honda araçları dışında?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2014, 21:47:44 »
takıp da dünyanın km'sini yapıp hiç sorun yaşamayan bir sürü insan var...
tabi tüm bunlar sizin de kesinlikle sorun yaşamayacağınız anlamına gelmez...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2014, 10:15:25 »

kaan kardeşim hangi firma veriyor bu garantiyi acaba?honda araçları dışında?

Lpg firmaları veriyor otomobil firmaları değil hatalı anlaşılmasın :)
Honda aracınız garantisi ile beraber kontrolleri sağlıyor. Ama mesela ilk 1000 km içerisinde araca Lpg takılırsa BRC ,Atiker Zavoli ve emin olmamakla birlikte Prins veriyor diye biliyorum ben. Hatam varsa düzeltin lütfen :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2014, 22:14:21 »
Aaaah şu LPG sorunsalı..Kafamda deli sorular..Uyum konusunda sıkıntı yok hocam yakıt tasarrufunda garanti..Araç sadece lpg den kaynaklı sorun yaşarsa o sorun yaşayan parça garanti dışı kalıyor.Ben bu arabayı muadillerinden özellikle LPG uyumu yönüyle eledim seçtim ve aldım.Ama aldıktan sonra pırıl pırıl arabanın orasını kestir burasını deldir stepneyi sök göğüse delik aç switch taktır v.s..Kıyamadım..şu an  600 km deyim bakalım zaman ne gösterecek.Hergün elimde hesap makinesi.Yılda şu kadar benzin şu kadar LPG falan filan..Ayrıca arabanın ilk çalıştığındaki yakılan benzini de göz ardı etmemeli.Pek öyle az bişe değil yani..Ayrıca satarken de dezavantaj olacaktır LPG..

BENZİN YILLIK: 100km / 9lt Benzin    yıllık  10.000km   4491TL
LPG YILLIK    :100km / 11lt LPG         yıllık  10.000km   3025TL
LPG nin açılıştaki benzin sarfiyatı ortalama 1000 km'de 12,5 lt dir buda yılda 613,75 TL
3025+613,75= 3638,75 yıllık benzin+lpg
4491-3638,75= 852,25 LPG den yapılan yıllık tasarruf

Yukarıdaki hesapta yakıt fiyatları 18-09-2014 shell den alınmıştır Benzin=4,91   LPG=2,75 olarak hesaplanmıştır.Ben ortalama benzin sarfiyatım üzerinden hesapladım.Farklı tüketimi olan kişiler benzinin üzerine 1,5 veya 2 litre ekleyerek 100km/LPG lt hesaplayabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 22:47:33
Ya aytaç hocam hesap tablosunu zaten paylaşmışsın ben de kendi karadüzen hesabımı burda patlaşmışım.Bu exel tablosu süpermiş yakıt fiyatlarını ve kendinize ait tüketim değerlerini değiştirip sonuçları görebiliyorsunuz alkışlıyorum :alkis:
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2014, 23:10:34 »
Aaaah şu LPG sorunsalı..Kafamda deli sorular..Uyum konusunda sıkıntı yok hocam yakıt tasarrufunda garanti..Araç sadece lpg den kaynaklı sorun yaşarsa o sorun yaşayan parça garanti dışı kalıyor.Ben bu arabayı muadillerinden özellikle LPG uyumu yönüyle eledim seçtim ve aldım.Ama aldıktan sonra pırıl pırıl arabanın orasını kestir burasını deldir stepneyi sök göğüse delik aç switch taktır v.s..Kıyamadım..şu an  600 km deyim bakalım zaman ne gösterecek.Hergün elimde hesap makinesi.Yılda şu kadar benzin şu kadar LPG falan filan..Ayrıca arabanın ilk çalıştığındaki yakılan benzini de göz ardı etmemeli.Pek öyle az bişe değil yani..Ayrıca satarken de dezavantaj olacaktır LPG..

BENZİN YILLIK: 100km / 9lt Benzin    yıllık  10.000km   4491TL
LPG YILLIK    :100km / 11lt LPG         yıllık  10.000km   3025TL
LPG nin açılıştaki benzin sarfiyatı ortalama 1000 km'de 12,5 lt dir buda yılda 613,75 TL
3025+613,75= 3638,75 yıllık benzin+lpg
4491-3638,75= 852,25 LPG den yapılan yıllık tasarruf

Yukarıdaki hesapta yakıt fiyatları 18-09-2014 shell den alınmıştır Benzin=4,91   LPG=2,75 olarak hesaplanmıştır.Ben ortalama benzin sarfiyatım üzerinden hesapladım.Farklı tüketimi olan kişiler benzinin üzerine 1,5 veya 2 litre ekleyerek 100km/LPG lt hesaplayabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 22:47:33
Ya aytaç hocam hesap tablosunu zaten paylaşmışsın ben de kendi karadüzen hesabımı burda patlaşmışım.Bu exel tablosu süpermiş yakıt fiyatlarını ve kendinize ait tüketim değerlerini değiştirip sonuçları görebiliyorsunuz alkışlıyorum :alkis:

bulunduğum yerde benzin 4,95 tl lpg ise 2,56 ve 2,65 aralığında o yüzden çok karlı
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2014, 23:19:51 »
kullanımada bağlı ki bu :) düşük tüketim sadece ayağınızda :) ama şunu söyleyeyim, araç babamın arabası. oda aynı sizin gibi düşünüyor :) Ama aldıktan sonra pırıl pırıl arabanın orasını kestir burasını deldir stepneyi sök göğüse delik aç switch taktır v.s..Kıyamadım..

cidden kıymamak belki iyi ama LPG kötü birşey değil ki, etraftaki örnekleride geçtim uyumuna kendinizde inanıyorsunuz ,korkmayın çekinmeyin. Forumumuzdaki Toyota profesörleri bile ruhsat çıkmadan lpg taktırırım diyorlar :) çekinmeyin :)

bizim şu anki durumumuz şöyle,gaza basmıyoruz rahatça,çok yakar korkusu var. bu genç yaşımda dizellerin tüketimine kafa tutar oldum :) 4.6 lt lik bi ortalama yakalayabiliyorsunuz isterseniz, dolu haldede 4.8 lt yakaladık :) ama bunların yanında aracın pedalına korkmadan basmak istersenizde lpg iyidir :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2014, 22:10:00 »
Zaten kendime 2000 km sınırı koydum.Bayiden çıktığım andan 2000 km ye yaktığım benzine bakıp ona göre karar vericem.Bu süreçte de eskiden LPG li aracımı nasıl sürüyorsam bunu da öyle kullanıyorum.Yani benzini az yaktıracağım diye çöp kamyonu gibi de araba süremem , gerçek bir kıyaslama yapılacaksa ,kullanım şekli ,gidilen yol v.s bütün şartlar eşit masaya yatırılmalı ki ozaman LPG mi BENZİN mi gerçek bir kıyaslama olsun.Ama şu an için ''aslan besleyen yemine katlanır'' mantığıyla veriyoz parasını basıyoruz gaza.Ha biraz daha fazla metroya ve otobüse biner oldum  :rofl: Benzin fiyatları yüzünden halka karıştım  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Auris LPG Uyumu
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2014, 22:19:17 »
2000 km az, ilk yağ değişiminden sonra ben değerlerin düştüğünü gördüm kafamda lpg için ısrar etme fikri varken vazgeçtim :)

Aynı ortam aynı yol aynı şartlar zor ama gaza çok basmak zaten her zaman yapılması gereken birşey değil ki.

Bakınız büyük üstad ne diyor :) küçük bir şaka sadece :) araç lpg ye uyumlu motor garantiside istiyorsanız 1000 km yada 1 ayı geçirmeden güvendiğiniz bir lpg bayi ile konuşup bilgi alın benim dediğimi doğrulattığınız gibi taktırın rahat edin. Emin olun iyiki taktırmışım diyeceksiniz :)
93 model bir Doğan SL aracımız vardı 2002 de sattık hep benzinde bindik, 2000 yılında Lpg li R19 aldık (aradaki 2 yılda satamadık araç yattı) neyse Kpg ye geçince bir ooooh çekmiştik, ta o zamandan :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2014, 22:29:47 »
Geçen yıl 2013 yaris alan bir arkadşım 1000 km bakımına gittiğinde ,yağ değişiminin gerekmediğini söyleyecekler ama sen ısrar et ve değiştirt yakıtın düşecek dedi geçen gün..Sonuçta denemeye değer.Bu arada sizin corollayı merak ettim 1.33 motor mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2014, 22:43:17 »
Yağ değişimi yapmıyorlar önerilmiyorda zaten, fabrikasyon yağın farklı olduğunu söylüyorlar ilk 10.000 km kullanmak iyi olur. Eskidendi, rodaj süresince metaller birbirine uyum sağlayana kadar milimetrik olan fazlalıklarını yağa bırakırlardı metalli bir yağ olurdu ilk 1000 km de. Bizdeki araç 1.6 premium cvt corolla :) değerler biraz farklı gelebilir size

Ama sadece gaza basma ile ilgili :)

4.6 da 2 kişi boş bagaj klima açık, 4.8 de bagaj dolu 4 kişi klima kapalı :)
düşünce sizin :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2014, 22:51:50 »
Yağ değişimi yapmıyorlar önerilmiyorda zaten, fabrikasyon yağın farklı olduğunu söylüyorlar ilk 10.000 km kullanmak iyi olur. Eskidendi, rodaj süresince metaller birbirine uyum sağlayana kadar milimetrik olan fazlalıklarını yağa bırakırlardı metalli bir yağ olurdu ilk 1000 km de. Bizdeki araç 1.6 premium cvt corolla :) değerler biraz farklı gelebilir size

Ama sadece gaza basma ile ilgili :)

4.6 da 2 kişi boş bagaj klima açık, 4.8 de bagaj dolu 4 kişi klima kapalı :)
düşünce sizin :)
Nasıl olur ya fabrika verilerinin bile altında benzin mi bu değerler..Dizel değil di mi aracınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2014, 23:42:58 »
Hayır benzinli, devir saatine bakarsanız benzinlilerde 8000 devir varken dizellerde 6000 devir vardır. İmkansız biraz zaman alıyor sadece :) fabrika verilerini alt üst eden değerler, araca alıştıktan sonra oluyor. Mesela babam aracı ilk teslim almaya gitmiş, anlatmışlar tanıtmışlar derken benzin almış D yerine M ye almış eve varınca benzin azalma ışığı yanmış. Bende okuduğum şehirdeydim aradım aldınız mı nasıldı araba derken dediki bana " bu araba çok yakıyor ya, 70 ₺ benzin aldım eve geldim (90 km uzaklıktaki bayiden) 70 liralık benzin bitti " :D nasıl geldin diye sorduğumda " vites kolunu en aşağıya çektim göstergede m1 m2 yazdı eve gelene kadar en fazla m4 gördüm" dedi [emoji2][emoji1]
Bu ilk kullanımdı alışma evresi oldu derken dolu halde 4.8 ortalama yakaladı babam :) bakın, nerden nereye :)

Konumuza dönecek olursak tamamen kişisel kullanım ver tercih meselesi, yılda 10.000 km yapmayız derken 9 ayda 10.000 oldu bakıma girdik. Ama bi dahaki bakım 1 seneyi geçer, ilk heves , heyecanla çok biniliyor :) biz memnunuz, benzin candır ya, Aytaç abinin lpg tablosunda belli km sonrası muhtemel değişebilecek parçaların masrafı var mıydı bilmiyorum ama ben bi hesaplama yaptım 10 yılda 5000 ₺ kar ediyor 2000 ₺ bu masraflara gitse geriye 3000₺ kaldı ,400 ü ruhsat değişim muayene derken 2600 kaldı . Değmez bizce :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2014, 00:32:57 »
70-90 gideceksen amenna...lakin uzun yolda çekilmiyor... benzin canda memurun canınıda pompacı almasın...gaz güzel bulunduğun şehirdeki litre fiyatı,mevsimler,hız vs etkili ama az yaksın istiyorsak dizel... ki dizelin torku gücü benzinliye benzemiyor daha iyi. bunu zaten rampalarda araç sollarken farkedebiliyoruz...ama memur için bence gaz arkadaş.taktır boşver sonrasını...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2014, 00:41:28 »
Şehir ici çok fark ediyor yav dizel  bir araç 750 850 km gidiyor bir depoyla bizim e12 belkide 500 bile yoktur ha biz cok kullanmiyoruz arabayi oyuzden yilda km hesabina vurunca dizel almaya gerek yok bizim icin babam memur benzinli 1.6 binebiliyoruz illa tup olcak diye bir sey yok yani uzun yolda bir depo 850 km gittik klima kapali 100 u gecmedik nerdeyse  tuplu arabada sehir ici cok guzel at 30 liralik gaz git karsiya oraya buraya ben beylikduzunden besiktasa 50 liralik benzinle gidip geliyorum  :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2014, 01:52:16 »
şu konuya hiç deginilmemiş söliyim dedim litre bazında evet 4,6vs olabilir ama ben 78tl ye 460km min yol yapıyorum.olayı bi de böle düşünmek lazım.
aracım lpg li 8 senedir 2002 corolla sol.ensonki degerlerimi yazmıcam olay oluyor sonra ama hesaplamak isteyen için 460km den hesaplıyabilir 78tl ye doldu 2.30dan almıştım.ankarada oturuyorum onuda yazıyım.sonuçta şehre trafige mevsime yola göre degişiyor tasarruf

her lpg konusunda da şunu sölemişimdir.işini bilen bir yerde paradan kaçmadan aracınıza uyumlu kaliteli montaj işçilik ve orjinal malzemeler ile takıldıgında kesip biçmeden çok güzel bir sonuç elde ediyorsunuz.8senedir enufak şikayetle gitmedim sanayiye ben.gitcegimide düşünmüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2014, 22:10:05 »
Kaan kara kardeşim  4.6 mükemmel bir değer şehir içi mi dışı mı onu sormaya klavyem varmıyor.Şimdi bi de tutar bu değerler şehir içi dersin ben iyice çıldırırım.Sanırım bu arabayı almaya nasıl karar verdiysem LPG işine de öyle karar vericem yani bir sabah uyanıp taktıracam.Bu kadar hesap kitap yapmakla karar vermek çok zor.Günlerdir 10.4 e çakıldı kaldı yol bilgisayarı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 22:19:01
şu konuya hiç deginilmemiş söliyim dedim litre bazında evet 4,6vs olabilir ama ben 78tl ye 460km min yol yapıyorum.olayı bi de böle düşünmek lazım.
aracım lpg li 8 senedir 2002 corolla sol.ensonki degerlerimi yazmıcam olay oluyor sonra ama hesaplamak isteyen için 460km den hesaplıyabilir 78tl ye doldu 2.30dan almıştım.ankarada oturuyorum onuda yazıyım.sonuçta şehre trafige mevsime yola göre degişiyor tasarruf

her lpg konusunda da şunu sölemişimdir.işini bilen bir yerde paradan kaçmadan aracınıza uyumlu kaliteli montaj işçilik ve orjinal malzemeler ile takıldıgında kesip biçmeden çok güzel bir sonuç elde ediyorsunuz.8senedir enufak şikayetle gitmedim sanayiye ben.gitcegimide düşünmüyorum
Ogün hocam 33 lt LPG yle 460 km de çok iyiymiş.Hatta inanılır gibi değil.Sizin hesapla benim yakıtı karşılaştırınca benim taksiyle gezmem daha mantıklı gibi görünüyor :o