Gönderen Konu: sinyal verme  (Okunma sayısı 4703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sinyal verme
« : Ekim 19, 2008, 23:50:14 »
arkadaşlar çok merak ediyorum...

sinyal kolu acaba süs mü?  >:( kimse kullanmıyor yaaww... >:( >:( >:(

sinyal " döneceğim " anlamındadır !!! ...döndüm değil yaawww... >:(

az daha kılınçları çekip birbirimize giriyorduk hafta sonu...

sizler ne düşünüyorsunuz??
toyota toyota toyota  only toyota

Toyota Club Türkiye

sinyal verme
« : Ekim 19, 2008, 23:50:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: sinyal verme
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2008, 00:05:40 »
çok haklısın bazı dönemlerde kimse kullanmıyor bende çıldırıyorum. çoğu zaman çoğu kişi kullanıyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2008, 00:07:25 »
yani haklısınız, sinyal dönüş yapmadan baya bi önce verilmelidir ve ayrıca şerit değiştirirken de verilir verilmez diğer şeride geçilmesi çok sakıncalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2008, 00:09:20 »
evt çok haklısınız sinyali genelde kimse kullanmıyo ben ramazan bayramında o yüzden kaza yaptım.....
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2008, 01:25:02 »
bugün benimde başıma geldi sağa yanaşmış bir minibüs bende yokuşu 50km civarı bir hızla çıkıyorum önümde araç yok akşam vakti kafası çalışmayan bir dangalak diyorum artık ne diyim aracını yerinden kaldırdı 1mt kadar gitti farlarını daha yeni açmak aklına geldi ve sağa dayalı gidiyor bende baktım gitmeye niyeti yok gibi solundan geçeyim diye hızımı çok kesmedim meğer sağdan geniş alıp U dönüşü yapacakmış hemde sinyal falan yok yokuş yukarı değilde yokuş aşağı gitseyim kesin geçirirdim sellektör falan yaptım ama umrunda değilki..gerçekten Türk insanı iyi hoşta böyle konularda çok pasif çok düşüncesiz sanki herşey benim istediğimi yaparım kuralları hiçe sayarım kimse bana karışamaz havasında böyle yapıncada kendini bişey sanırlar ama böbürlenip yüce insan sıfatına girerler ama ben bunlara minik beyinli aptal insanlar gözüyle bakıyorum..neyse daha fazla yorum yapmayacağım yoksa küfür edip banlanacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2008, 08:29:28 »
Sinyal lambası evet gerçekten çok önemlidir. bazı kişilerde ilk dönüş yerinden değil de ikinci dönüş yolundan dönecekleri halde ilk dönüş yerinde sinyal veriyorlar çelişki oluşturuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2008, 19:48:41 »
sizin haberiniz yokmu sinyal kolu silecek kolunun simetriği olsun diye sinyal lambalarıda sırf mavi renge dönüştürülüp parkların yerine kullanılmak için konmuştur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2008, 21:12:37 »
:D
emniyet kemeri kullanımı ile ilgili bir anket vardı, sinyal kullanımı ile ilgili de mi bir tane yapsak ilgi çekmek için? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2008, 22:29:08 »
Sinyal lambası evet gerçekten çok önemlidir. bazı kişilerde ilk dönüş yerinden değil de ikinci dönüş yolundan dönecekleri halde ilk dönüş yerinde sinyal veriyorlar çelişki oluşturuyor.

Ben o bazi kisilerdenim herhalde.Gerci birinci donus yerine gelir gelmez o anda sinyal veriyorum ki gerideki arac gorsun, zamani olsun diye.Birinci donusten once degil ama tam birinci donus yerine gelir gelmez.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2008, 23:06:33 »
yalnızca sinyal mi trafikte kaza yapmana neden olacak o kadar adam ve yanlışı var ki ... bu yollarda ve bu trafikte kaza bize çok yakın..yalnızca bayramda trafik kazasından hayatını kaybeden 140 ı aşkın vatandaşımız var.yaralılar 600 ü aşkın.. neyse ben yine kaybettim kendimi konu dağıldı.evet sinyal verelim ve karşımızdakinin hata yapabileceğini düşünerek trafikte yolalalım.saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2008, 08:03:14 »
  Beyler bu konu için teessüf ederim, her araç modelinde Sinyal verme kolunun olup olmadığını biliyormusunuz bakalım? Kimi araçlarda Opsiyonel bence. :)
 Gerçekten böyle bir ankette açılabilir Alper. Ayrıca ben her şartta sinyal verme (gece ve boş bir yolda bile) gereği duyarım ve bu bence bir alışkanlık oluşturur. Ancak işin diğer bir boyutu ise, ben aynadan sol şeridin boş olduğunu kontrol edip ve sinyal verip sol şeride çıktığımda arkadan hızını arttırıp beni ve kendisini zor durumda bırakanlarda görüyorum (bu yüzden malesef sinayli verip sol şeride hızlı bir şekilde çıkarım) yine sinyal verince istediği şeride istediği gibi girebileceğini düşüneneleride sıkça görüyorum ve eminim bunları sizde görüyorsunuzdur. Belki bunu bazen şahsen kendimizde yapıyoruz ama burada ayrım yaptığının hata olduğunu bilip trafikteki zorlamalardan dolayı bunu yapan ile ne yaptığı konusunda hiç bir fikri olmayan arasındaki farkdır. Bizler gibi bilinçli kişiler (ki burada bunu konuştuğumuza göre bilinçliler arasına girmiş oluyoruz sanırım :) ) eminim uygun trafikte bunları yapmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2008, 08:11:18 »
Kavşakta sinyal vermeden sağ şeritten sola geçerek dönüş yapıp, biraz sonra tali yoldan zorunlu tek yön yola dönüşte sinyal vererek "Bu ne yaman çelişki!" dedirten arkadaşlara(!) da çokça rastlıyorum  >:( Madem öküzsün, bari öküzlüğünü istikrarlı bir şekilde devam ettirsene  :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2008, 16:13:39 »
Sinyal vermeyi bırakın, şu makas atan veletler yüzünden dün iki defa kazadan döndüm resmen. Büyükdere Caddesi'nde seyrederken, yanımda sol şeritte bi siyah VW Jetta vardı, jantlar aliminyum araba yarı faça bir de müziği açmış. Tabi sol şerit tıkanınca bu arkamdan hızla sağ şeride geçti, ben orta şeritteydim, geldi sağımdan makas atarak geçmeye çalıştı, az daha benim aracın sağına çarpıyordu yani inip dövesim geldi resmen >:( İlerde de baktım dengesiz slalomlar çizmeye devam etti o sıkışık trafikte, hatta bir an az daha "kesin çarptı" dedim.
Bundan 10-15 dk sonra 4.Levent Kavşağı Köprü yolundayım, hız 60-70 km/h felan, yine baktım arkadan siyah bi seat leon geliyor, bu da aynen hızlıca soluma geçti, tabi sol şeritte yoğun olduğundan aniden önüme sağa kırdı. Ben biraz daha hızlı gidiyor olsam kaza olacaktı. Yani öncekinin siniriyle beraber bunu da arabadan indirip dövesim geldi aynı şekilde >:(   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2008, 16:25:27 »
bi kere bana başkent sürücü kursunun arabası aynısını yapmıştı, ve bu elemanlar sürücü kursu işletecek sözde >:(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2008, 16:57:25 »
Evet arkadaşlar sinyal kesinlikle verilmeli bence başımdan geçen bir olayı anlatayım size kısaca
bolu tüneli açılmamıştı kapadokyaya gidiyorum bolu dağını tırmanırken bir tırın arkasında kaldım boşluk kolluyorum rahat rahat girebileceğim arayı bulunca sinyalimi verdim 250 metre arkadan yavaş gelen focusun önüne girdim adam beni şakasız 1 km. ilerde zor yakaladı sellektör filan yanaştım sağa açtım camı bana diyorki şişirdin beni yokuşu çıkarken nasıl atladın önüme çüş dedim v.s küfür müfür girdik birbirimize bütün bolu dağı bizi ayırmaya çalıştı dayağı yedi oturdu direksiyonuna yani anlatmak istediğim bazı adamlar sinyal vereni görünce düşmanını görmüş gibi oluyor sinyalin ne olduğunu bilmiyor bol sinyalli günleree...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2008, 17:16:12 »
Sinyal konusunda söyleyecek o kadar çok şey varki. Birçok sürücü muhtemelen sinyalin nerde olduğunu ve neye yaradığını bile bilmiyodur. Sinyal kullanmayı bilende çok az zaten. Sinyal verip yolun durumuna bakmadan sağa yada sola dalarlar. Sinyal verdimi herkes onlara yol verecek sanıyorlar müsait mi değil mi bakma gereği duymuyorlar. Yada dönüş yapılmayacak yada giriş yapılmayacak yerlerde sinyal kullanıyorlar. İnsanlarımız çok acayip. Allah herkesi sinyal özürlülerden korusun. İnsanlar sinyal kullanıyor diğerleri kullanmıyr....
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2008, 17:36:19 »
ben bide hadi sinyal vermemek yanlış bişi buna bişi demiyorum bide mesela sinyali vermiş ve bir daha da kapatmamış insanlara dikkat çekmek istiyorum sol şeritte giderken arkadaşın birinin sola sinyal verdiğini (aslında vermeyip unuttuğunu) duşunun siz hızlı giderken onu görünce bi frene basıyorsunuz ne olur ne olmaz diyerek ama trafikte bu durum bir çok tehlikeye yol açıyor
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2008, 19:00:17 »
Arkadaşlar nekadar seri nekadar deli kullansamda arabayı ışıklara ve sinyallere çok dikkat ederim.
makas artarken bile sinyal veririm  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2008, 20:37:00 »
Bende öyle alışkanlık haline geldiki,bomboş tarlada traktörle çift sürsem heralde orda bile dönüşlerde sinyal yakarım diye düşünüyorum.Sinyal vermek,emniyet kemeri takmak,farları açmak bende fena alışkanlık yaptı...Sizede öneririm beyler.Çooook zevkli be...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
« Yanıtla #19 : Kasım 04, 2008, 00:03:29 »
teşekkürler yorumlar için...anladığım kadarıyla hepimiz hassas davranıyoruz...ne mutlu bize... :alkis: :alkis: :alkis:
toyota toyota toyota  only toyota