Gönderen Konu: radyo çekmiyor  (Okunma sayısı 22458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
radyo çekmiyor
« : Ekim 19, 2008, 14:22:14 »
selam. arkadaşlar arabamı alalı yaklaşık 9 ay oldu ve radyom çekmiyor. yalnız öyle böyle değil hiç bir kanalı düzgün çekmiyor. kanalı buluyor ama cızırtılı bir şekilde müzik sesi geliyor. gerçi arabayı aldığımda üzerinde orjinal teyp yoktu. şu anda üzerinde roadstar markalı kasteçalar var. oto elektrikçiye götürdüm ve antenden şüphelenip anten testi yaptı önce. antende herhangi bir problem olmadığını, teyp.in kötü markalı olmasından kaynaklandığını söyledi. bana mantıklı gibi geldi ama bu konuda tecrübeli arkadaşlara sormak istedim yine de. şimdi ortalama 200 ytl verip aynı sorunu yaşamakta istemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
96 toyota corolla xl 1.3

Toyota Club Türkiye

radyo çekmiyor
« : Ekim 19, 2008, 14:22:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: radyo çekmiyor
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2008, 16:22:09 »
sana 150 kağıda süper bi sony CD-radyo satabilirim, 2 adet 3 yolu kabinde (kabinler blaupunk) benden hediye, hepside sıfır  ve kutusundadır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2008, 19:28:59 »
kemal bey, peki bahsettiğim sorun geçer mi sizce? benim ilk etaptaki sorunum radyonun çekmemesi. ayrıca kafama yatarsa teklifinizi düşünebilirim.
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2008, 21:19:40 »
Bi kere rodstar alınacak arabaya takılacak bir marka değil, bırak parayla almayı bedava verseler genede arabama takmam onu, ikincisi artık teyp devri kapandı, çağı geçti, neredeyse CD bile devrini tamamlamak üzere şimdi artık USB girişili MP3 ler İpodlar yayılıyor; sesin cızırtılı olması hatalı bağlantı yapılmasından da kaynaklanıyor olabilir, belki anten tam bağlanamamıştır, belki topraklama kablosu çekilmemiştir veya hatalı veya yanlış yere yere bağlanmıştır..ki eğer kaset çalarken normal, radyoda parazitli ise çok büyük olaslıkla benim dediğimdir, sen onu aklı başında işinin ehli bir elektrikçiye göster,  şayet bağlantılardan değilde cihazdan kaynaklanıyorsa ucuz falan sat onu, bendeki sony çok kaliteli radyo_CD çalar ama galiba MP 3   çalamıyor, almanyadan geçen sene geldi,kutusunda ve açılmamış tr de ki fiyatı en az 350 liradır, iki tanede 16 cm.lik blaupunk kabin var, onlarda hediyesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2008, 21:46:25 »
             Bu cızırtı ile ilgili teybin arka kısımlarına sigorta takıldığını veya yine bu sesin gitmesi için buji kablolarının değiştirildiği falan söylenmişti 4-5 sene kadar önce elektrikçi ustam tarafından ama halen böyle tamamlamalar olurmu araçlarda bilemiyorum.
1999 corolla luna lifttback

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2008, 20:03:03 »
bujiler den de kaynaklanabiliyor.Bujilerede dikkat
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2008, 20:13:25 »
arkadaşım radyo çekemesi bujiden kaynaklanmaz. bujilerdeki ateşleme radyo şaseye kaçak yapıyorsa hoparlörden patlama sesleri gelir. çat çat çat diye. radyonun çekmemesi : ya anten yoktur. ya antene giden kablo kısa devredir. ya antene giden kablonun canlı ucu şaseye temas ediyordur. ya teybin anten çıkışı kısmında soğuk lehim vardır. ya tuner katında soğuk lehim vardır. ya tuner katındaki bobinlerler oynanmıştır. bu arada arkadaşlarında dediği gibi toyota gibi arabaya o marka teyb takılmaz.  sana tavsiyem yurt dışında tanıdığın biri varsa ona söle sana bi teyb göndersin ucuz oluo orda. ayrıca yine arkadaşların dediği gibi usb girişli bir araba teybi al cd girişlilerin modası geçti artık temiz kaliteli ses istiyorsan  usb girişli  4X25 watt  usb girişli MOSFET çıkışlı bir tane al yetrde artar bile. almanyada 79 avro. kolay gele

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2008, 20:15:03 »
bujilerden kaynaklandığını düşünüyosan aküden direkt olarak teybin voltaj giriş uçlarına kalın bir telle elektrik alabilirsin. bide öyle dene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2008, 23:11:52 »
arkadaşlar öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. ben bujiden ve elektriğin az geldiği gibi bi durum olmadığına eminim, çünkü kaset problemsiz çalıyor. üstelik bujileri zamanı geldiği için daha 1 ay önce değiştirdim ama arada hiçbir fark olmadı. en iyisi mert beyin dediği gibi usb girişli bir cihaz almak. benim endişem o zamanda radyonun çekmemesi gibi bi durum olur mu, yani bu radyo olayı sırf kalite yüzünden mi?
96 toyota corolla xl 1.3

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2008, 23:21:10 »
arkadaşım bak anlatamıyorum   şimdi sen dünyanın en kaliteli radyosunuda alsan anten kablonda sorun varsa çalışmaz çekmez.  bak sen öncelikle antene giden koaksiyel kabloyu kontrol et. veya yeni koaksiyel kablo al. birde anten al. eğer anten kablon şasede bir yere sıkışıp ezildiyse yeni teyb de taksan fayda olmaz.  teybin dış dünya ile olan bağlantısını anten sağlar o yüzden aracın dışına monte edilir. bir de  radyo frekanslarını toplayarak bir noktada birleşmesini sağlar. daha derine insem anlamayacaksın. kısaca sen anteni  ve antene giden kabloyu kontrol et. birde anten kablosunun teybe girdiği bir jack vardır. o jack içinde bir kopma olmuşta olabilir. takılırsan gene sor. kolay gele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2008, 08:49:46 »
  Selam.
 Bence eğer biraz yayın alabiliyor ancak yayın kalitesi iyi değilse sorun teybin radyosundan olabileceği gibi eğer hiç yayınları alamıyorsan ve sürekli parazit var ise teyp anten kablosunu öncelikli kontrol etmelisin. Eğer mümkünse teybinin yerine başka bir teybi dene, böylece sorun teyptemi, antendemi anlarsın. Bujide ise arkadaşların dediği gibi hiç yayın alamama olayı olmaz, sadece yayını bozar ancak arada yayınları duyabilirsin. Bunu önleyen bujilerde vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2008, 10:36:57 »
mert arkadaşım, ilk mesajımda anten testi yaptırdığımı ve antende bi sorun olmadığını yazdım ama sen bu noktayı kaçırmışsın sanırım. zaten bu sorunun üstesinden gelebilmek için baya bi gittim geldim. bende ilk başta antenin değişmesi gerektiğini düşünüyordum. ancak teyp söküldü ve anten jackında bi sorun yoktu. anten testide pozitif. bu nedenle en son kaliteli bi cihaz işi çözer denildi. bu konuda hemfikir miyiz değil miyiz diye konuyu açtım. ayrıca daha derine girsen anlayabilirim merak etme.
saygılar...
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2008, 00:02:40 »
 :D :D :D :D :D :P :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2008, 16:33:21 »
selam.
arabama yeni bir teyp taktırdım radyo süper çekiyo. demekki sorun kötü markalı bi teyp olmasıymış.
96 toyota corolla xl 1.3