Gönderen Konu: Yurt dışından. 2. el araba almak  (Okunma sayısı 43165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Yurt dışından. 2. el araba almak
« : Haziran 19, 2014, 00:57:53 »
Yurt dışından 2. el araç alımı (ithalatı) ile ilgili kısa bilgi notu var, Uygun araba fiyatlarını görünce içimiz gidiyor ama kazın ayağı öyle değil buyrun.

2. el araçların 2000 yılında sadece %1 kdv oranıyla ülkeye girişi olabiliyordu ama daha sonra bu yolla çok sayıda insan yurt dışından araç getirince prosedürü değiştirdiler. Şu anda aynı yeni Sıfır Kilometre araba ithal edermiş gibi ötv ve gümrük ödeyerek getirebiliyorsunuz. Örneğin, 20,000 $ bir mustang size 45,000 $ gibi mal oluyor. Ayrıca sanayı bakanlığından izin alıyorsun ve aracın tüm fotoğrafları çekiliyor ve evrakları alındıktan sonra ithalat yapabiliyorsun. Alacağınız arabayı kaça alırsanız alın gümrükte bu aracın Türkiyedeki değeri üzerinden işlem yapılıcaktır yani siz 5000 dolara Toyota Supra veya Mitsubishi Eclipse aldınız burada o fiyat üzerinden hesaplaması yapılmaz devletin elindeki fiyat aralığı üzerinden hesap yapılır. Bu fiyata navlun dediğimiz bir tür ödenekte ilave edilir ve Bu toplamda belirlenen fiyatın üzerinden % 90 ÖTV + diğer vergiler olmak üzere bunların hepsinin toplamı aracın buradaki belirlenmiş fiyatının yaklaşık % 135 civarinda bir vergi olarak karşınıza çıkıcaktır bunlarlada bitmemektedir bunların yanında birde gümrük komisyon ve ardiye masraflarıda vardır. Bunlar dışında kaçak araba getirme çabalarınızın hepsini unutun oldukça sıkı bir denetim vardır hiçbir şekilde getirtemezsiniz, getirtsenizde plaka ve ruhsat alamayacaksınızdır kaçak getirdiğiniz araç ile. Ayrıca eskiden açık olan fakat şu an kapanan bir Kıbrıs araç ithalatı var. Kıbrıstan eski araç getirme işi bitti 98 öncesi bu 10 yaş ile sınırlıydı şimdi 3 yaş sınırı var. Artık 3 yaşından eski araçlar Kıbrıstan ithal edilemiyor. Fakat kıbrısta eskiden beri sahibi iseniz bu aracın bunu 3 yaşından bile eski olsa getirme hakkınız var tabi 98 yılından beri sahibi olmanız gerekiyor o aracın kıbrısta. İthal etmeye karar verdiyseniz mutlaka bir Gümrükle uğraşan Müşavirlik bürosu ile temasa geçiniz çünki kendiniz getiriyim derken az para çıkıcak derken çok yüksek meblağlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yeni bir otomobil için sadece ÖTV yi hesaplarsak 10.000€ araç 18.880€ ya mal oluyor diğer gümrük masraflarınıda ekleseniz kaba taslak 10.000€ araç TR plakasına 20.000€ nun üzerinde sahip olursunuz.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

Yurt dışından. 2. el araba almak
« : Haziran 19, 2014, 00:57:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yurt dışından. 2. el araba almak
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2014, 01:02:06 »
yuhhh %135 mi  ! oha ! . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . ! ! ! . . . . . .   noktali kisimlari forumda paylasamiyorum anlayan anladi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2014, 01:08:41 »
Ogün abi bu başliga bekleniyor :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2014, 01:18:02 »
http://www.autoscout24.com.tr/Details.aspx?id=230474553&cd=635386127270000000&asrc=st

hemde aracımla birlikte geldim yaaaa...hadi hesaplıyak mııııı  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2014, 01:19:16 »
http://www.autoscout24.com.tr/Details.aspx?id=230474553&cd=635386127270000000&asrc=st

hiç iç acici bir sonuç çikicak gibi durmuyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2014, 01:20:29 »
bu konuyu bence sabitleyelim derim çünkü dallanıp budaklanacak bir konu bence yönetici abilerimiz uygun görürse tabi.

bilgiye ek olarak şunuda eklemekde fayda var.gümrük birligine dahil olan bir ülkeyiz.bu da şu anlama geliyor.gümlük birliği içerisinde olan ülkelerden araç getirildiginde gümrük vergisinin alınmaması..eger dogru biliyorsam.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2014, 01:22:53 »

Bu araç 14.500 euro 1,8 cc %90 ötv'ye tabi + üzerinden %18 KDV = sadece bu iki vergi  ile 32.509 euro oldu bile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2014, 01:25:41 »
Bu araç 14.500 euro 1,8 cc %90 ötv'ye tabi + üzerinden %18 KDV = sadece bu iki vergi  ile 32.509 euro oldu bile :D

diger yapılacak harcamaların tutarını bilmiyorum ama ortalama yuvarlıcak olursam tl cinsinden 105bin tl nin altı imkansız gibi duruyor

hesaplamalar öncesi ben :parti:

hesaplamalar sonrası :zombi: :zombi: :zombi:

bir hayal başlamadan bitti :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2014, 01:26:48 »
bu konuyu bence sabitleyelim derim çünkü dallanıp budaklanacak bir konu bence yönetici abilerimiz uygun görürse tabi.

bilgiye ek olarak şunuda eklemekde fayda var.gümrük birligine dahil olan bir ülkeyiz.bu da şu anlama geliyor.gümlük birliği içerisinde olan ülkelerden araç getirildiginde gümrük vergisinin alınmaması..eger dogru biliyorsam.

Bize verilen, gümrük birliği adı altında aslında imtiyazlı ortaklık. Bundan da biz değil Avrupa yararlanıyor, ağzımıza bir parmak bal çaldılar sadece. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2014, 01:30:05 »
diger yapılacak harcamaların tutarını bilmiyorum ama ortalama yuvarlıcak olursam tl cinsinden 105bin tl nin altı imkansız gibi duruyor

hesaplamalar öncesi ben :parti:

hesaplamalar sonrası :zombi: :zombi: :zombi:

bir hayal başlamadan bitti :rofl: :rofl:
hayal kirikligi:( , o paraya 320d aliniyo  2013 model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2014, 01:32:14 »
oda mı yalan beee odamı yalan vayy arkadaşşşş...parmak ve bal olayını ben farklı yorumlayacaktım ama forum uslubu açısından yapamıyorum :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2014, 01:32:49
yıkılmadım canım aaaa benim e12 ye göre ohoooo bu araç tırt yani :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2014, 02:05:22 »
Bize alibaba'dan oyuncak araba almak yakışır ancak...  :nija:
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2014, 06:51:16 »

Gumruk birligine dahil olan ulkelerden alinan araclarda sadece 10% olan ithalat vergisinden muaf olur diger otv ve kdv odenir.
99'dan sonraki kanun degisikligiyle tum acik kapilar kapandi. Malum zamaninda bu isler cok suistimal edildi. Milli futbolcumuz Tanju colak bile ceza aldi bu islerden.
Yurtdisindan arac getirme isi kagit uzerinde cok avantajli gibi gorunsede Devletin getirme politikasi oldugu icin size elli dereden su getireceklerdir. 100binlik bir aracta isiniz yolunda giderse bile en fazla 2-3bin daha ucuza getirebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2014, 06:58:07
arac 14.500  euro fakat vergiler hesaplanirken kasko bedeli uzerinden vergi hesaplanir. Siz araci 1 euro ya almis olsaniz bile devletteki listedeki fiyata bakilir. Bu aracin kasko bedeli nerden baksan Trde 25-30bin eurodur. ayrica buna navlun eklenir. sonra otv ve kdv eklenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2014, 09:48:20 »

Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2014, 06:58:07
arac 14.500  euro fakat vergiler hesaplanirken kasko bedeli uzerinden vergi hesaplanir. Siz araci 1 euro ya almis olsaniz bile devletteki listedeki fiyata bakilir. Bu aracin kasko bedeli nerden baksan Trde 25-30bin eurodur. ayrica buna navlun eklenir. sonra otv ve kdv eklenir.
[/quote]

Bunları biliyorum Kadir Bey, kabaca bir maliyet hesabı yaptım sadece. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2014, 09:58:56 »
bu kabası bile inanılmaz birşey gerçekten.yani sölicek söz bulamıyorum peki diger konuda paylaştıgım 2 tane araç alıp 6 ayda bir bulgaristana gidip araç degişikliği yapma konusu dogrumudur.6ayda bir aracı degiştir digerini sok ülkeye mantıgı.tekrar paylaşmama gerek varmı sadece meraktan soruyorum boş işlere kafa yoruyoruz ama takıldı kafaya birkere
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2014, 10:01:14 »
bu kabası bile inanılmaz birşey gerçekten.yani sölicek söz bulamıyorum peki diger konuda paylaştıgım 2 tane araç alıp 6 ayda bir bulgaristana gidip araç degişikliği yapma konusu dogrumudur.6ayda bir aracı degiştir digerini sok ülkeye mantıgı.tekrar paylaşmama gerek varmı sadece meraktan soruyorum boş işlere kafa yoruyoruz ama takıldı kafaya birkere

Doğru Ogün, geçici olarak bu şekilde araç getirtilebilir, ancak bu işleri takip etmek için boş zamanının bir hayli fazla olması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2014, 10:05:38 »
şaka gibi gerçekten.insanlar bunu üşenmemiş maliyete dökmüş kar görmüş gitmiş 2 araç almış hatta düşünmüş ordan bir arkadaş edinmiş onuda bu işe ortak yapmış maliyeti bölüşmüşler ve 6 ayda  bir araç degiş tokuşu yapıyorlar şaka gibi.bu işe harcıcak zaman para...hatta bu işi dahada ayrı bir ticarete döküp tek aracı olan 6ayda bir dışarı çıkarması gerekenler için resmi olmıyan şirketler kurulmuş belirli bir ücret karşılıgında senin yerine çıkarıp getiriyorlarmış sanırım.olayın bu boyutuda dogruysa gerçekten birşey diyemiyorum artık.
2002 corolla sol vvt-i