0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki yeni plaka nasıl alınıyor..geçici ruhsatla trafiğe gidip mi plaka işini hallediyorum
ben yeni bir plaka istiyorum..mesela ben mersinde yaşıyorum ama bulduğum araba muğlada.zaten otomatikman değişmesi gerekmiyor mu
Allahu teala acil şifalar versin,bir daha yasatmasin.Ben araç aldigimda satici ile notere gittik orada islemler tamamlaninca emniyete gittik ve aninda ruhsat cikip elime verdiler toplamda bir saati bulmadi. Noter de soruyorlar plaka değişecek mi diye ben değiştirmedim. Plaka değişecek ise bir ay gibi bir suresi oluyormus. Bu arada saçma bir sistem ama eğer ki İstanbul yada ankara gibi büyük ve riskli bir şehirde yasiyorsaniz plakanin 48 kalmasinda sigorta ve kasko yönünden avantajiniz olur.benim kişi 06 plaka kasko çok pahali cikti
İkametgah farklı il ise değişmesi zorunlu diye biliyorum plakanın Murat Hocam, aynı ilden alıp plaka değişimini mi kastettin?
Artık degil (yaklaşık 2 yıldır)Noterde evrak hazırlar iken belirtilmesi lazım.
Aynen boyle oldu. noter de sordular. Eğer değişecek ise 1 ay içinde yapilmasi lazim dediler tatilde olunca aynen kalsin dedim bende. Bu arada sifir araç alirkende istediğin ile ait plaka alabiliyormusuz.
Belki de ben yanlis anladim. Sifir araç almak için Aydinda gitmistik. Aydin plaka mi olacak diye sorduğumda yok artik sistem değişti denizli plaka takilacak demişlerdi.gerçi iyi ki de sifir o araci almamisiz chevrolet trax ti araç için 1 ay sure verdiler fiyat garantisizdi araç alana kadar chevrolet piyasadan cekildi