0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haberin sonu cok güzel eğer boyle birsey olursa sakin kanepenin altina atmayin
Abi aslında her telefonda bu risk var.Aynı anda hem şarja takmak diğer yandan kullanmak yada kullanılmasa bile wifi yada 3g nin açık olması bataryayı çok ısıtıyor.Bi ara çin malı bi telefon kullanıyor gece taktım sabah şişmişti belki 2-3 saat daha dursa patlıcaktı dikkat etmek gerekiyor
Lityum polimer lipo pillerin klasiğidir bu Samsung S4 sahiplerini killandiralim azcik Ahmet, belki piyasa si duser
Klozete at, sifonu çek tabi elinde patlamazsa
Telefon bataryalarını tamamen bitirip tamamen şarj etmek gerekiyor ömrü uzun olması açısından. %3 %4 civarları kalınca takılabilir. Sağdan soldan 3 5 liraya alınan bataryalar dandiktir elinizde patlar. Telefon şarja takılıyken kullanılmaz. Batarya kısa zamanda ya şişer yada çabuk biter. Bazı markalar orjinal şarj aleti dışındakileri kabul etmiyor. Mesela samsung ve sony. Başka bir şarj aleti takılınca kilitleniyor yada dokunmatiği çıldırıyor. Şarj ettiğini varsayalım o zamanda çok geç şarj ediyor. Kablodan bile farkediyor (pinlerden dolayı) Bataryaların belli bir şarj deşarj ömrü vardır anlattığım gibi kullanılırsa 3-4 yıl rahat götürür.
Abim lityum ion pilleri son şeyine kadar boşaltmak bataryanın ömrünü baya kısaltıyor diye biliyorum. Buda apple nin yazısı. https://www.apple.com/tr/batteries/
Tam boşaltınca sıkıntılı %3 %4 de takmak gerek bundan önceki telefon xperia arc s di. Aynı basettiğim şekilde kullandım 3 sene hiçbir sıkıntı yaşamadı bataryası ilk aldığım gün ne kadar gidiyosa o kadar gidiyodu.
Benim iphoneda öyle olmuyor abi gün geçtikce dahada azalıyor ömrü şuan günde 3 kez şarj ediyorum. İlk zamanlarda 1,5 şarj yetiyordu. Kısa zamanda garantiden bataryayı değiştircem
Sürekli şarj deşarj edince ömrü kısalıyor işte. Dediğim gibi %3 %4 gibi takıp tam şarj etmek gerek. Şuan z1 compact var onuda aynen bu şekilde kullanıyorum. Geçen sadece mesajlaşmak için kullandım internete vs girmedim. şarj azaldığında 3 gün 12 saat gösteriyodu yani o kadar süredir şarja takmadım arc s in batarya küçüktü oda 1.5 gün gidiyodu