Gönderen Konu: Bomba Galaxy S4  (Okunma sayısı 2035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Bomba Galaxy S4
« : Haziran 18, 2014, 17:00:17 »
Yani bende yok iyi ki, resmen saatli, telefonlu oyunlu bombaymış :D

http://www.milliyet.com.tr/galaxy-s4-boyle-patladi--mobildunya-1899097/
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

Bomba Galaxy S4
« : Haziran 18, 2014, 17:00:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Bomba Galaxy S4
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2014, 17:04:11 »
Abi aslında her telefonda bu risk var.Aynı anda hem şarja takmak diğer yandan kullanmak yada kullanılmasa bile wifi yada 3g nin açık olması bataryayı çok ısıtıyor.Bi ara çin malı bi telefon kullanıyor gece taktım sabah şişmişti belki 2-3 saat daha dursa patlıcaktı dikkat etmek gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2014, 17:08:55 »
Haberin sonu cok güzel  :rofl: :rofl: :rofl: eğer boyle birsey olursa sakin kanepenin altina atmayin :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2014, 17:11:01 »
Haberin sonu cok güzel  :rofl: :rofl: :rofl: eğer boyle birsey olursa sakin kanepenin altina atmayin :islik:

Klozete at, sifonu çek tabi elinde patlamazsa :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2014, 17:12:04 »
Ani ısı (darbe yada voltaj dalgalanması) Li-ion pillerin zaafı, bu sadece S4 için değil geneli için geçerli bir durum.

S4 için Made İn Japan Li-Po bataryalarda var ve kapasiteleri de daha yüksek, denenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2014, 17:12:11 »
Abi aslında her telefonda bu risk var.Aynı anda hem şarja takmak diğer yandan kullanmak yada kullanılmasa bile wifi yada 3g nin açık olması bataryayı çok ısıtıyor.Bi ara çin malı bi telefon kullanıyor gece taktım sabah şişmişti belki 2-3 saat daha dursa patlıcaktı dikkat etmek gerekiyor

Lityum polimer lipo pillerin klasiğidir bu :tamam:

Samsung S4 sahiplerini killandiralim azcik Ahmet, belki piyasa si duser :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2014, 17:13:38 »
Lityum polimer lipo pillerin klasiğidir bu :tamam:

Samsung S4 sahiplerini killandiralim azcik Ahmet, belki piyasa si duser :rofl:

Doğru söylüyorsun abi  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2014, 17:17:14 »
Klozete at, sifonu çek tabi elinde patlamazsa :rofl:

Bak bide habere ciddiyet vermek için UZMANLAR demişler halbuki ya kendisidir ya da yanibasindaki haberci arkada si demiştir. :rofl: :rofl: özel bir bezi var=İslak mendil , özel bir macunu var=bildiğin cekomastik hesabi  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2014, 17:24:40 »
saçma bir yola girdik . düşünün bir toyotaya 5.5 v8 motor taksak ne olur ?

bu telefonlarda şarj 3 saatte bitirilebiliyor. habire şarja takmak gerekiyor. her yanım yedek batarya oldu. arabada bile usb kablosu şarjı duruyor ki bir yere giderken şarj edeyim başımı ağrıtmasın diye.

diğer bir sorun ise batarya dayanıklılığı. bir telefoncuya girdim batarya aldım. nasıl şarj etmeli diye sordum. sakın ha sabaha kadar şarjda tutma dedi !!

neden ? piller fazla şarjda kalınca patlarmış. benim bataryamda bu yüzden şişmiş.

resmini atmışmıydım size ? balon gibi şişti !! kapak kapanmaz oldu. şarjı 1 saat dayanmaz oldu.. bukadar şarj edip boşalmaya pil mi dayanır ki ? 6 ayda öldü..

yahu 10 yıllık nokiam var, hala şarjı 1 hafta gider. ne şişme ne şarj sorunu.. hiç sorun yok. varsın işletim sistemi olmasın. malzeme toyota olsun gerisini koy ver gitsin..  nasıl masajlı koltukla yaşanmıyosa bu durumda öyle bişey. önce bana sağlımlığını garanti etsin..

yok arkadaş samsung bir kere daha ne alırım ne aldırırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2014, 17:35:00 »
Bende note 2 var sabaha kadar takili birakiyorum eşek kadar batarya var şişme falan yapmadi 1 sene oldu alali :D 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2014, 04:05:07 »
Telefon bataryalarını tamamen bitirip tamamen şarj etmek gerekiyor ömrü uzun olması açısından. %3 %4 civarları kalınca takılabilir.

Sağdan soldan 3 5 liraya alınan bataryalar dandiktir elinizde patlar. Telefon şarja takılıyken kullanılmaz. Batarya kısa zamanda ya şişer yada çabuk biter. Bazı markalar orjinal şarj aleti dışındakileri kabul etmiyor. Mesela samsung ve sony. Başka bir şarj aleti takılınca kilitleniyor yada dokunmatiği çıldırıyor. Şarj ettiğini varsayalım o zamanda çok geç şarj ediyor. Kablodan bile farkediyor (pinlerden dolayı)

Bataryaların belli bir şarj deşarj ömrü vardır anlattığım gibi kullanılırsa 3-4 yıl rahat götürür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2014, 06:39:27 »

Telefon bataryalarını tamamen bitirip tamamen şarj etmek gerekiyor ömrü uzun olması açısından. %3 %4 civarları kalınca takılabilir.

Sağdan soldan 3 5 liraya alınan bataryalar dandiktir elinizde patlar. Telefon şarja takılıyken kullanılmaz. Batarya kısa zamanda ya şişer yada çabuk biter. Bazı markalar orjinal şarj aleti dışındakileri kabul etmiyor. Mesela samsung ve sony. Başka bir şarj aleti takılınca kilitleniyor yada dokunmatiği çıldırıyor. Şarj ettiğini varsayalım o zamanda çok geç şarj ediyor. Kablodan bile farkediyor (pinlerden dolayı)

Bataryaların belli bir şarj deşarj ömrü vardır anlattığım gibi kullanılırsa 3-4 yıl rahat götürür.
Abim lityum ion pilleri son şeyine kadar boşaltmak bataryanın ömrünü baya kısaltıyor diye biliyorum.

Buda apple nin yazısı.
https://www.apple.com/tr/batteries/
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2014, 09:55:36 »
Telefonun ilk üretime başlamasından belirli bir tarihe kadar üretilen (tarihi tam bilemiyorum maalesef) S4 bataryalarının çok büyük kısmında üretim hatasından dolayı şişme sorunu yaşandı.
Ve piyasada çok fazla garantisiz (paralel ithalatları kastetmiyorum) S4 olduğu için insanlar piyasada S4 bataryası bırakmadı resmen.
Bu detayları eşimin eski telefonunda yaşadığımız batarya şişmesi sorunu nedeniyle öğrendim. Telefon paralel ithalat olmasına rağmen ilgili firma hiç sorun çıkartmadan bataryayı değiştirmişti.

S4 lerde ne kadar dikkat ederseniz edin piliniz o hatalı üretim serisi içindeyse şişme problemi yaşayacaksınız. Bu nedenle pilde performans düşüklüğü yaşarsanız ve hafif bir şişme gözlemlerseniz vakit geçirmeden garanti kapsamında değiştirmeye çalışın zira şişme olayı artarak devam ediyor, bir süre sonra telefonunuza ve daha kötüsü size zarar verebilir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2014, 09:59:44
Ben ilgili linke tıkladığımda Milliyet' in ana sayfasına ulaşıyorum.
Google üzerinden ilgili haberi buldum ancak sanırım Milliyet bu haberi ortadan kaldırmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2014, 12:28:34 »
Abim lityum ion pilleri son şeyine kadar boşaltmak bataryanın ömrünü baya kısaltıyor diye biliyorum.

Buda apple nin yazısı.
https://www.apple.com/tr/batteries/

Tam boşaltınca sıkıntılı %3 %4 de takmak gerek bundan önceki telefon xperia arc s di. Aynı basettiğim şekilde kullandım 3 sene hiçbir sıkıntı yaşamadı bataryası ilk aldığım gün ne kadar gidiyosa o kadar gidiyodu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2014, 13:01:22 »
aslında genel olarak elektrik aletlerinde kuraldır bu, her zaman alet kapalı konumda şarj edilmelidir. en güvenlisi bu. hem alet için hem kullanıcı ve çevre için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2014, 17:56:35 »

Tam boşaltınca sıkıntılı %3 %4 de takmak gerek bundan önceki telefon xperia arc s di. Aynı basettiğim şekilde kullandım 3 sene hiçbir sıkıntı yaşamadı bataryası ilk aldığım gün ne kadar gidiyosa o kadar gidiyodu.

Benim iphoneda öyle olmuyor abi gün geçtikce dahada azalıyor ömrü şuan günde 3 kez şarj ediyorum. İlk zamanlarda 1,5 şarj yetiyordu. Kısa zamanda garantiden bataryayı değiştircem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2014, 18:43:30 »
Benim iphoneda öyle olmuyor abi gün geçtikce dahada azalıyor ömrü şuan günde 3 kez şarj ediyorum. İlk zamanlarda 1,5 şarj yetiyordu. Kısa zamanda garantiden bataryayı değiştircem

Sürekli şarj deşarj edince ömrü kısalıyor işte. Dediğim gibi %3 %4 gibi takıp tam şarj etmek gerek. Şuan z1 compact var onuda aynen bu şekilde kullanıyorum. Geçen sadece mesajlaşmak için kullandım internete vs girmedim. şarj azaldığında 3 gün 12 saat gösteriyodu yani o kadar süredir şarja takmadım :D  arc s in batarya küçüktü oda 1.5 gün gidiyodu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2014, 19:33:37 »

Sürekli şarj deşarj edince ömrü kısalıyor işte. Dediğim gibi %3 %4 gibi takıp tam şarj etmek gerek. Şuan z1 compact var onuda aynen bu şekilde kullanıyorum. Geçen sadece mesajlaşmak için kullandım internete vs girmedim. şarj azaldığında 3 gün 12 saat gösteriyodu yani o kadar süredir şarja takmadım :D  arc s in batarya küçüktü oda 1.5 gün gidiyodu
Abi aynı zamanda z1 kullanıcısıyım şuan aynı şeyleri z1 de yapıyorum hatta daha fazlasını onun şarjı 1 gün gidiyor ama iphone 3 şarjla 1 gün götürüyor şuan :) ikisi birbirinden çok farklı telefon karşılaştırmak doğru olmaz ama