Gönderen Konu: Detaylı Temizlik ve Camdaki Kireci Temizleme  (Okunma sayısı 1278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Detaylı Temizlik ve Camdaki Kireci Temizleme
« : Haziran 17, 2014, 09:28:32 »
Arkadaşlar geçen hafta sonu Köye gittim 1,5 aydır yağmurlardan yıkayamadığım aracımı en sonunda iyice yıkamaya karar verdim iç temizlik paspaslar cilalı şampuan falan derken birader abi yağmur kanalı bir taraf tıkalı dedi haydi aç kaputu silecekler falan sök  komple basınçlı suyla yağmur mazgalını ve kanallarını yıkadım neyse tabi su motora da sıçradı zaten kirli olan motor daha kötü gözüktü ya Allah dedim alternatöre market poşeti geçiri kafası bağladım sıcak sabunlu giriştim bazı yerler mazotlu bez ile geçtim .Daha sonra duruladım şeytan dürttü plastik kapağı da söktü aneeeem  yağ koyulan yerin etrafı zamanla yağ buharında haşat  komple mazotla oraya da giriştim derken motor pırıl pırıl çıktı geleyim başlığa .

abi güneş tepede biz tabi motor yıkama işine girişince kuyu suyu kullandığımızı unuttuk abi camlar ve kaporta motor kaputunu indirdim anam bildiğin çaydanlık kireci olmuş hemen suyla yıkadım tekrar sildim ama camlar çık 2 kişi uğraş uğraş tık yok. Neyse ve geldim dün internetten araştırdım ve sirkenin çözüm olduğunu okudum akşam eve gider gitmez cam sil kutusu aldım içine az bir şey cam sil biraz sirke doldurdum bütün camlara sıktım ve ıslak ıslak bezi gezdirdim daha sonra normal cam sil ile sildim .Camları görmelisiniz resmen yanıyor abi ben yıllarca cam sildiğimi sanıyormuşum herkese tavsiye ederim camlarda leke varsa silecek izi varsa su lekesi kireç lekesi varsa bir numaralı çözüm arkadaşlar ben denedim çok iyi sonuç aldım koku felan kalır sanmayın en fazla 5 dakika sonra kokudan eser kalmıyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Detaylı Temizlik ve Camdaki Kireci Temizleme
« : Haziran 17, 2014, 09:28:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Detaylı Temizlik ve Camdaki Kireci Temizleme
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2014, 09:36:52 »

Kireç olmasa bile parlaklık kazandırması ve temizlemesi bakımından boş bir zamanda denemek lazım aslında.

Çok güzel yazmışsın abi, aksiyon senaryosu gibi.  :alkis:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Detaylı Temizlik ve Camdaki Kireci Temizleme
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2014, 09:48:17 »
Arkadaşlar gerçekten bu kireç lekesi çok lanet bir şey camı sürekli yıkatmak isteği duyuyor insan tabi yıkatıyorsun ama değişen bir şey yok aynen duruyor .Valla dün işten gelir gelmez hemen uyguladım .Dedigim gibi şiddetle tavsiye ederim herkese bundan sonra ben direk sirkeyle silecem camları
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "