Gönderen Konu: Avensis t27 için doğru lastik basıncı nedir?  (Okunma sayısı 7835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis t27 için doğru lastik basıncı nedir?
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2014, 01:37:11 »
Hahahaha bu agresif olma bende de başladı helede rampalarda sanki millet avensis bak rampada çuvallayacak diyecekmiş gibi sanıp abanıyorum hahah sanki Toyota babamın oğlu  :rofl:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2014, 01:37:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2014, 01:41:51 »
Hahahaha bu agresif olma bende de başladı helede rampalarda sanki millet avensis bak rampada çuvallayacak diyecekmiş gibi sanıp abanıyorum hahah sanki Toyota babamın oğlu  :rofl:

İyiydi bu. :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2014, 06:13:04 »
Avensis gitmiyor yazılarını okuduktan sonra aynı sorun bendede oldu, yokuş görünce gazı köklüyorum :) abanıyorum resmen

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2014, 07:02:36
Bu lastiklerin etiket değerlerini bulabilecegimiz bir yer var mı?  Michelin kendi sayfasında vermiş ama bizim Tr lastiklerin bulamıyorum ana sayfalarında. Neden bilemedim. ..
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2014, 09:23:54 »
dun yakıt alırken meraktan hava vurulan yere yanaştım; aradım ama  bizim lastiğin adı sanı bile yok ne yazıkki(yaygın bi pet. istasyonu)
dedim olsun bi kontrol edeyim
önler 35   arkalar  34 cıktı hic bozmadım aynen sağ sol eşitledim. ş.içi ortalama  7.8  arka lastikler  cukurlarda biraz  ses yapıyor bu ayar lastikci bastıgına gore bir bildiği vardır dedim.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2014, 22:13:47 »
Murat hocam ayn ben olmuşsun  :rofl:
sanki arabayı ben yaptım  :rofl: yada avensise bak yığıldı diyecekler ayıplayacaklar.
Bu arada bir soru hiç fark ettinizmi avensis agresif kullanışta yakıt artıyormu ????
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2014, 22:18:38 »
sanki arabayı ben yaptım  :rofl: yada avensise bak yığıldı diyecekler ayıplayacaklar.
Bu arada bir soru hiç fark ettinizmi avensis agresif kullanışta yakıt artıyormu ????
Agresif kullanişta yakit artiyor. Memur modunda kullaninca 7.5 yakan araç Apaçi modunda 9.5 yakiyor :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2014, 23:43:32 »

:rofl: :rofl:  aynen yahu, hatta çaktırmayın iyice şizofrene bağlayıp toyota marka araba gördümmü arkamda önümde acaba bizim forumdan mı ki deyip iyice gaza geliyorum  :rofl: :rofl: adam konu açıp avensis gördüm yolda gitmiyordu tıkandı kaldı diyecek diye, aman kimse görmesin  :islik: agresif kullanma da  hele ki rampalarda anlık tüketim 15 20 arasında görünüyor  :tamam:

Agresif kullanişta yakit artiyor. Memur modunda kullaninca 7.5 yakan araç Apaçi modunda 9.5 yakiyor :)

Memur modu ha  :rofl: ben yukarda ki yazdığım şartlar oluşmaz ise memur modda kullanıyorum. 6.2 LT yakıyor  ortalama 100 km/h gidersem
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2014, 23:50:48 »
:rofl: :rofl:  aynen yahu, hatta çaktırmayın iyice şizofrene bağlayıp toyota marka araba gördümmü arkamda önümde acaba bizim forumdan mı ki deyip iyice gaza geliyorum  :rofl: :rofl: adam konu açıp avensis gördüm yolda gitmiyordu tıkandı kaldı diyecek diye, aman kimse görmesin  :islik: agresif kullanma da  hele ki rampalarda anlık tüketim 15 20 arasında görünüyor  :tamam:

Memur modu ha  :rofl: ben yukarda ki yazdığım şartlar oluşmaz ise memur modda kullanıyorum. 6.2 LT yakıyor  ortalama 100 km/h gidersem
Evet memur modu,  2000 devirde vites değiştirenlerin modu :) Bu arada bu anlik tuketim göstergesini grafik vetisi değilfe, sayisal veri gösterecek şekilde ayarlamak mümkün mü?  Eski corolladan sayili gösterge alışkanlık yapmış :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2014, 23:57:22 »

Oda birşey mi?
Ben benim 1,8 otomatik ile babaanne modunda 6,7 litre LPG tüketiyorum.   :P

Memur modu hızlı kalır.   :rofl:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Haziran 19, 2014, 00:02:16 »
Türkçe bile değil bendeki kaldıki ortalama hızı bar grafikle gösteriyor. Aslında her yazılımın olduğu gibi update edilebilmeli ama sormuştum Ahmet hocama imkansızmış  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 19, 2014, 00:22:12 »
touch ekranda değil ama ana ekranda Türkçe dil seçeneği olması lazım.Ben ingilizce kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 19, 2014, 06:18:52 »
Türkçe bile değil bendeki kaldıki ortalama hızı bar grafikle gösteriyor. Aslında her yazılımın olduğu gibi update edilebilmeli ama sormuştum Ahmet hocama imkansızmış  :argh:
Ebet malesef toyota Tr'ye Türkçe menu hazirlamiyor avensiste.  Eskiden corolla'da da durum aynıydı ama şimdi uretimi Türkiye'ye çekince duzelttiler herhalde. Avensis aynı, pöff :(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2014, 00:10:35 »
Önler 35 arkalar 34 tecrübeyle sabittir.Bu değerler içinde Tekin beye ayrıca teşekkür ederim.

İkide bir ters ters diyordum meğersem ben ters bakıyormuşum. Ümit bey teşekkürler. Kapıda da 160 km/h a kadar aynı değerler yazıyormuş önler 35 arkalar 34  :tamam: Bugün yoldan dönerken bir benzinlikte (aslında bir değil 2-3 benzinlikte durarak havaları kontrol ettim) Yol gitmem bide havanında sıcak olmasından dolayı 35 ve 34 değerlerini tutturabilme adına (belkide yanlış düşündüm) cihazlarda 36 ve 35 değerlerini ayarlayarak havaları bastım. Müsait bir zamanda lastikçiye uğrayarak kontrol ettirmem lazım lastikler soğukken :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2014, 00:35:21 »
Arkadaşlar arabanızda lastik basınç ölçerin olmasını tavsiye ederim.Bende digital olanlardan var ancak yeni hava istasyonlarında aten digital ve doğru ölçüyor.
Arada bir kendi ölçüm aletinizle kontrol etmenizi öneririrm.
Istanbul'dan selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2014, 09:28:28 »

haha aynen 5 kişi dün ankara ayaş belini 4 vites 4.500 devirle 105 km ile çıktım zoruma neyse  :rofl: :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 29, 2014, 19:31:16 »
Bilmiyorum ki 2 lastik bayiside 32 yapınca bana normal gibi geldi .diğer araçların tekerleri ile bakınca aynı görünüyor duruşu  :huh:

lastikçi benmkinide 32 yaptı araç dururken hafif mayışıyor gibi geldi bana bide nitrojen bastırmıştım artık üzerine 2 bar normal hava basıp 33-34 e tamamlamayı düşünüyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 29, 2014, 19:51:21 »
lastikçi benmkinide 32 yaptı araç dururken hafif mayışıyor gibi geldi bana bide nitrojen bastırmıştım artık üzerine 2 bar normal hava basıp 33-34 e tamamlamayı düşünüyorum
33-34 gibi değerlerde lastik yere yapışıyor gibi geliyor bana. Belki yol tutuşunu azaltiyordur ama ben önlere 36, arkaya 37 basıyorum.
Herkese hayırlı ramazanlar.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 30, 2014, 01:41:50 »

Avensis nasıl gitmez yau. Ben gaza basınca rampaları bir adımda hop diye aşıyorum. Araba o koca cüsse 1495 kg boş ağırlığa rağmen kedi gibi kıvrak ve panter gibi atlayıp yiyor yolları. Yani öyle dip gaz felan değil yani 2-3 bin devir arasında kullanıyorum.

Başka arkadaşların arabalarını kullanınca motor asılmıyor bi sorun mu var acaba diye arabayı yokladığım oluyor. Geçen 1,6 multijet dizel yeni linea ile 5-6 km gittim. Araba resmen yani benimkine göre gitmiyordu.

Avensis gitmiyor diyenlerde nasıl araba var acaba
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 30, 2014, 11:16:58 »
33-34 gibi değerlerde lastik yere yapışıyor gibi geliyor bana. Belki yol tutuşunu azaltiyordur ama ben önlere 36, arkaya 37 basıyorum.
Herkese hayırlı ramazanlar.

36-37 hava basarsanız yakıta olumlu yönde biraz etkisi olur, ancak yerden alınan darbeleri daha fazla hissedersiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 30, 2014, 11:23:04 »
Avensis nasıl gitmez yau. Ben gaza basınca rampaları bir adımda hop diye aşıyorum. Araba o koca cüsse 1495 kg boş ağırlığa rağmen kedi gibi kıvrak ve panter gibi atlayıp yiyor yolları. Yani öyle dip gaz felan değil yani 2-3 bin devir arasında kullanıyorum.

Başka arkadaşların arabalarını kullanınca motor asılmıyor bi sorun mu var acaba diye arabayı yokladığım oluyor. Geçen 1,6 multijet dizel yeni linea ile 5-6 km gittim. Araba resmen yani benimkine göre gitmiyordu.

Avensis gitmiyor diyenlerde nasıl araba var acaba

Tevfik bey 2.0 dizel kullanıyorsunuz müsaade edinde gitsin artık :alkis:.Gitmiyor diyenler 1.6 atmosferik benzinli kullanıyor (yani ben)bu kasaya göre biraz zayıf kalıyor bilhassa bunu rampalarda hissediyorsunuz yinede ben şikayetçi değilim aracımdan memnunum. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler