İyi günler,
Geçtiğimiz cuma günü/12.06.2014 tarihinde adresime "05.06.2014 tarihinde ve 09.52 (sabah) saatinde cep telefonu ile konuşmak" durumundan ötürü adresime ceza tebligatı geldi. Cezayı yazan ekiplerin yeri de belgede yazıyor ve nerede beklediklerini de çok iyi biliyorum, ayrıca kim olduklarını da

Ama sorun şu ki samimi değilim kendileri ile

Telefon raporundan 05.06.2014 tarihindeki konuşma kayıtlarımı müşterisi olduğum GSM operatörüne ait resmi internet sitesinden kullanıcı profili kısmından da kontrol ettim; cep telefonu ile herhangibir ne SMS ne de konuşma kaydı var o saate ait.
Acaba itiraz etsem herhangibir etkisi olur mu, gerçekten o saatte telefon ile görüşme yapmadım, kesin ve net kayıtlardan da.
Önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim...
Bence kesinlikle itiraz edin. Kaybedeceğiniz bir şey yok sonuçta.
Telefonunuzu elinize almadıysanız &100 sonuç sizin.
İyi günler,
Geçtiğimiz cuma günü/12.06.2014 tarihinde adresime "05.06.2014 tarihinde ve 09.52 (sabah) saatinde cep telefonu ile konuşmak" durumundan ötürü adresime ceza tebligatı geldi. Cezayı yazan ekiplerin yeri de belgede yazıyor ve nerede beklediklerini de çok iyi biliyorum, ayrıca kim olduklarını da
Ama sorun şu ki samimi değilim kendileri ile 
Telefon raporundan 05.06.2014 tarihindeki konuşma kayıtlarımı müşterisi olduğum GSM operatörüne ait resmi internet sitesinden kullanıcı profili kısmından da kontrol ettim; cep telefonu ile herhangibir ne SMS ne de konuşma kaydı var o saate ait.
Acaba itiraz etsem herhangibir etkisi olur mu, gerçekten o saatte telefon ile görüşme yapmadım, kesin ve net kayıtlardan da.
Önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim...
İtiraz edin bence, konuşmasanız bile telefonu bir an elinize almışsanız konuşuyor bu diye ceza yazmış olabilirler.
mutlaka itiraz edin hakkınızı sonuna kadar savunun bu tür örnekler maalesef çoğaldı iş haraç kesme kıvamına geldi neredeyse..
Bu işin ispatı olmaz ki

yani şahıs ispat edemez suçsuzluğunu.
Ayrıca iddia edenin ispatlaması lazım , yanlış park yada aşırı sürat işlerinde bile artık fotoğraf çekip ispatlamak zorundalar. Yoksa her önüne gelene yaz cezayı gitsin. Deli dumrul gibi bişi olur. İşte bu tip işlemler anca medyada yada hukuk işleri ile uğraşanların başına gelinceye kadar devam ediyor.
Aracınızı sizden başka biri kullanıyor mu ?
genelde trafik seyrinde telefonla görüşme sağlanmasa da elde tutulduğu an polis görürse yine cezai işlem yapıyor ki buna en çok şahit olduğumuz fahri trafik müfettişleridir...
yol seyreinde tek elin kulakda gidersen telefonla görüşüyor anlamınıda çıkartıyorlar, yada araç içinde şarkı söylerkende "aaa bak telefonda konuşuyor" yapıştır cezayı diyebiliyorlar...
itirazınızda konuşmanız yok ise ispat edemeyeceklerdir, tabi veri dolaşımını da inceleyebilirler, elde telefon sörf mü yapıyorda denilebilir...
kesinlikle itiraz edin, sonuçta gsm operatörlerinden konuşma bilgisinin olup olmadığını görebilirler.
ayrıca fotoğraflamaları lazım bunu.
böyle bi saçmalık olabilir mi? kafamı kaşıyorum ya da yüksek sesle müziğe ritm tutmuşum adamlar telefonla konuşuyor diye ceza yazsınlar. oldu o zaman yanımızdakiyle konuşunca da ceza yazsınlar