Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #2040 : Aralık 24, 2016, 22:26:02 »
Bu ayın yirmiyedisinde araç muayenem var.Bugün xenonları söküp orjinal halojenleri taktım.Akşam biraz aracı kullandım resmen önümü göremedim xenonlara çok alışmısım.Bizim aracın farları orjinal ampüllerle hakikaten göstermiyormuş.

Tapatalkla gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2040 : Aralık 24, 2016, 22:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2041 : Aralık 24, 2016, 22:28:32 »
Cavit bey aslında xenonların balastları gözükmeyen bir yerde ise hiç söktürmeseydiniz.
Mercek ve far yıkama sistemi olduğu için Tuvtürk yetkilisi içeriye bakmadan onay veriyor genelde.
Bende lpg taktırdıktan sonraki ilk muayenede sökmüştüm ama bir dahakine sökmeden gidicem.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2042 : Aralık 24, 2016, 22:31:53 »
Bekir bey balastlar dikkatli bakınca konumları icabı gozüküyor işimi garantiye almak istedim.Muayeneden sonra takması onbeş dakikamı alır en fazla.

Tapatalkla gönderildi

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2043 : Aralık 24, 2016, 22:33:55 »
Biz muayeneye gittiğimizde arkamızda orjinal xenonu olan Golf 5 vardı. adam aracı bıraktı. sistem orjinal değil dedi. bende dayanamadım neresi orjinal değil dedim. farda mercek var, far yıkama var, yükseklik ayarı otomatik dedim. eee abi hebele hübele egle begle  :islik: :rofl:

adamı boş yere bıraktılar.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2044 : Ocak 02, 2017, 10:45:39 »
Arabayı alalı toplam 2,5 yıl oldu.
Belki ikinci el olarak Avensis arayanlar veya forumda Avensis sahibi olan arkadaşlar için yardımcı olabilir diye yazıyorum araçtaki sorunları;

1-Arka panzidotun ordan çıtırtı ve zırıltı sesi geliyor.Düz yolda sorun yok ancak hafif tırtıklı veya engebeli yolda ses geliyor.Sağ ön koltuktaki Aktif Koltuk Başlığından yollardaki kasislerden geçerken Tıkırtı sesi geliyor.bu sorunla ilgili servis bülteni var.Çavdarlıya gittim.Haber bekliyorum.

2-sol şöför tarafı kapıyı elimle açıp dışarı çıkmak ittiğimde kapı sonuna dayandığında tık diye sanki bir zorlanma sesi geliyor.

3-Silecek sorunu ve camın temizlenme konusundaki problem düzelmiyor.Bu sorun sanki Toyotanın kullandığı Camın kalitesinden ileri geliyor gibime geliyor.
Bugüne kadar 3 takım silecek değiştirdim ancak kil uygulamasıda yaptım en fazla 7-10 gün dayanıyor sonra yine lekeli silmeye devam.
Su fıskiylerinide değiştirmeyi düşünüyorum.Bir ara @kaan Kara toyotada 3 farklı su püskürtme fıskiyesi olduğunu söylüyordu bakalım artık  :islik:

4-son 1 haftadır rölanti halinde göğüs kısmının özellikle sol tarafından arabayı düşük devirde hareket ettirdiğimde duyulan ve titreşimi artan bir zırıltı sesi geliyor.LPG sisteminide kapatsam bu ses ine geliyor.LPG'yi ilk taktırdığımda bu sesin benzeri yine gelmişti bu yüzden LPG beyni ile bir parçasının arasında Kalın Bir Elyaf Parça sokmuşlardı ve ses kesilmişti.Ancak bu parçalara baktı dün sıkı bir şekilde yerlerinde duruyorlar.
Acaba başka bir kaynak olabilirmi onu düşünüyorum.Kaportayada baktım onlada ilgisi çıkmadı  :islik:

5-Otoparktan çıkacağım zaman mecburen yanlamasına çıkıyorum arabayla.yani önce sol sonra sağ teker sonra sol arka ve en son sağ arka tekertümsekten çıkarak ayrılıyorum.Hava soğuk olduğu dönemlerde arabanın arka camından ve o kısım tavandan çıtırtı ve esneme sesleri geliyor.Sanırsam bu şartlarda normal.

6-Araç 42 bin km oldu.Maşallah diyelim yürüyen aksam,amartisör,yol tutuş ve yakıt anlamında özelliklede LPG'den sonra hiç bir sorunum yok arabayla!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2045 : Ocak 02, 2017, 14:41:18 »
Vallahi ne desem bilemedim tahtaya vurup devam ....
Keyifli sürüşler.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2046 : Ocak 04, 2017, 13:17:14 »
1-Sağ koltuktaki başlıktan gelen ses ile ilgili bugün servisten garanti kapsamında değişim onayı çıktı.Başlık değişecek ve bu değişim için koltuk sökülmesi gerekiyormuş.

2-Rölantideki ve debriyajdaki ilk kalkış anında gelen zırıltı sesi ile ilgili olarak sebep bulundu.Kaputun altındaki ön ızgaranın üzerindeki 4 adet plastiğin ayarı bozulmuş yani kaputun bir kısmı ötekine göre yüksekte duruyormuş ve ön ızgaranın üstünde olup kaputun altında kalan siyah plastik korumanın 2 adet klipsi düşmüş onlarıda tamamladılar.kaporta kilidine gres sürüldü.Şu anda zırıltı sesi kayboldu çok şükür.

3-Sol  kapıyı sonuna kadar açtığımda tık diye bir sesi geliyordu.4 kapıyada gress ve fitillere sprey uygulandı.Bu seste kayboldu şu anda.

4-Silecek sorunu ile ilgili fıskiyelere baktılar ve deliklerin büyük kısmını kireç kaplamış.Tazzikli hava ile delikleri açmaya çalıştılar ancak değişim kararı verdiler onlar içinde.50 bin bakımında onları mecburen değiştiricem ancak bu konuda @Kaan Kara (29002) ve @Ufuk Sönmez (16363) 'den yardım istiyorum.Çünkü toyotada 3 farklı silecek fıskıyesi vardı.Bunlardan biri sanki daha iyi su püskürten bir tipti ama kodunu bilemiyorum.

Bilginiz olsun!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2047 : Ocak 04, 2017, 13:23:18 »
Sag koltuk başlığındaki ses bozuk yollarda bendede var.Bu konuyla ilğili bülten varmı bekir bey ?? Yoksa garantidenmi yapıyorlar.Kapısaki ses bendede vardı wd40 ile yaglayınca problem kalmamıştı.

Tapatalkla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2048 : Ocak 04, 2017, 13:25:46 »
Sag koltuk başlığındaki ses bozuk yollarda bendede var.Bu konuyla ilğili bülten varmı bekir bey ?? Yoksa garantidenmi yapıyorlar.Kapısaki ses bendede vardı wd40 ile yaglayınca problem kalmamıştı.

Tapatalkla gönderildi

Bülten görmedim cavit bey.Ama değişimi merkeze görüş sorup o şekilde onayladılar.Bir kaç gün önceden mail atmışlardı yani.

Hatta formen Ersin usta ve Cüneyt ustada sol koltuk başlığını elleriyle tutup sarstılar sonra sağ koltuk başlığını salladılar.Belirgin olarak kafalığın ön yüzü ile arkadaki sabit tablası arasında boşluk oluşmuş dediler.Muhtemelen yakında bir bülten çıkabilir bunla alakalı.

Eğer garanti devam ediyorsa bence bir uğrayın servise derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2049 : Ocak 04, 2017, 13:35:21 »
Bende 2017 aralığına kadar garanti extra var fakat bildiğim kadarıyla koltuk ve direksiyon kapsam dışı.Zaten iki bakımıda dısarda özel serviste yaptirdım garanti extrayı bile kullanamayabilirim.

Tapatalkla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2050 : Ocak 07, 2017, 12:28:47 »
Az daha yağsaydı kar, arabayı sabah bulamayacaktım bu sabah galiba :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2051 : Ocak 08, 2017, 12:24:08 »
Bekir Uğur Bey, epeydir sormak istediğim, fırsat bulamadığım birkaç soruyu şimdi sormak istiyorum.
1) Lpg markası olarak hangisini tercih ettiniz? Regülatöre bağlanan su hortumunun T şeklindeki bağlantısını seri bağlantıya çevirttiğinizi okudum, bu durumda regülatör zarar görmez mi acaba?

2) Bu bahsettiğiniz -motor bölümündeki- plastik tutucuların bozulması, lpg montajı esnasında olabilir mi? Çünkü akü ve diğer bağlantılar için oraları söküyorlar.

3) Xenon ve sinyallere led için -tecrübe paylaşımı olarak- hangi marka/model tavsiye ediyorsunuz, son durum açısından (bu çok kıymetli bir bilgidir, biliyorum, epey uğraştınız.)

Teşekkür ederim.
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2052 : Ocak 08, 2017, 15:13:25 »
3-Xenon olarak Philips Slim Balast 4300K H11 alabilirsiniz.Aynı şehirde oturuyoruz galiba.Yalaz Otomotiv Sezgin beye ulaşın,google üzerinden dükkanın telefonuna ulaşabilirsiniz,benim adımı verin en son yapması gereken fiyat neyse onu verir,yardımcı olur.
Ön sinyal ledleri Philips ve Türkiye de zor bulunuyor ama yine bir şekilde temin ediliyor.Bunlarıda aynı yerdem almıştım elinde kalan son üründü.
Esas problem arka ledler.Philips ama ne türkiye ne de avrupa pazarında yok.sadece uzak doğu pazarında mevcut.Ben Japon sitelerinden birinden almıştım ancak bu sitenin ingilizce çevirisi yok.12 günde Japonya'dan Bursa'ya ulaşmıştı.
Ancak hem ön hem de arka ledler ucuz değil onu belirteyim.
Ön ve arka ledlerin soket tipi geçmiş sayfalarda ilgili led montajı resimlerinin olduğu sayfalarda mevcut.Şu anda hiç biri aklımda değil.

2-İki tip bağlantı şekli varmış.Birisi çoğu lpg'li araçta mevcut olan T bağlantı öteki ise Seri bağlantı.
Benim aracımda soğuk havada sabahları gaza ilk geçişte tekleme oluyordu yani gaza gectiğini belirgin hissediyordunuz ancak sıcak havada yoktu.Gaza gecis sıcaklığını yükselttik olmadı,gaz ayarlarım çok iyidi yine baktık bir sorun yoktu. @Murat Köse (28015) sağolsun.
@Ahmet Güve (8047) nin yakın bir zamanda yanındaydım LPG'ci arkadaşına gittik eleman 20 dakikada bağlantı şeklini Seri hale getirdi.
Sonra ne mi oldu?
Arabanın soğukta gaza gecisi kendliğinden düZeldi!
İkincisi kaloriferi bu soğukta 24-25 derecede tutup ısınabiliyorum şu anda.
T bağlantı varken kalorifer 26-27 de çalıştırıp o şekilde ısınıyordu.

Şu anda rölanti halindeyken hafifçe duyduğum zırıltı sesi artık eminim ön göğüse takılan LPG parçalarının birisinden geliyor geçen günlü yoğun kar sırasında bunu iyice anladım.zaten filtre değşşm zamanı geldi Lpg'nin.gittiğimde o bölgede artık ne varsa sıkmalarını yada yeni vida atmalarını belirticem.

1-Lovato OBD-2 tercih ettim.Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar.Yoksa 3700 tl verip Prins taktıracaktım.
Yağlama sistemi ile 2000 tl ye taktırmıştım.
3,5 ayda 10.000 km yaptım takıldıktan sonra.Parasıda kendini çıkardı böylece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2053 : Ocak 08, 2017, 17:51:05 »
Derli-toplu bir bilgi oldu, uzun uzun açıklamışsınız, gerçekten çok teşekkür ederim.
2000 yılından beri lpg'li araçlarla uğraşıyorum, problemsiz bir montaja rastlamadım. Benzin fiyatı iyice sıkıştırıyor, yoksa lpg düşünülecek şey değil bana göre. Çünkü montajı düzgün yapmıyorlar, paranla perişan oluyorsun. Tecrübem hep bu yönde oldu. Maalesef.
Yine de lpg araştırması yapmak zorunda kalmak... Ülkemizin gerçekleri işte.
Çok teşekkürler.

Yalaz Otomotiv'e bir sorayım xenon'u. Far kararması vb. bir sorun olmaz kanaati oluştu değil mi konuyla ilgili tartışmalar sonucunda?
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2054 : Ocak 08, 2017, 18:17:40 »
Led sinyalleri aliexpressten bakabilirsiniz. Ben oradan aldım kullanıyoruz hala.
Bekir abi sadece ufak bir düzenleme lazım : ön sinyaller T20 7440. Philips led TR de yoktu. Arkalar PY21w idi TR de mevcuttu.

Şemseddin bey, bizde aynı yerde Lovato taktırdık. Bursadan kalkıp istanbula gittik. Aynı aracımızdan Bursada taktıran bi tanıdık var. Sanayiden çıkamadı ki rahatlıkla kullanabilsin. Siz anlayın farkı :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2055 : Ocak 08, 2017, 19:22:56 »
Led sinyalleri aliexpressten bakabilirsiniz. Ben oradan aldım kullanıyoruz hala.
Bekir abi sadece ufak bir düzenleme lazım : ön sinyaller T20 7440. Philips led TR de yoktu. Arkalar PY21w idi TR de mevcuttu.

Şemseddin bey, bizde aynı yerde Lovato taktırdık. Bursadan kalkıp istanbula gittik. Aynı aracımızdan Bursada taktıran bi tanıdık var. Sanayiden çıkamadı ki rahatlıkla kullanabilsin. Siz anlayın farkı :)

Kaan bu led sinyallerden bende takmayı düşünüyorum kendinden dirençli olanları varmı ön ve arka için link verebilirmisin. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2056 : Ocak 08, 2017, 19:26:03 »
Abi sizin araçta sinyallere led takarken sinyal rolesinin Led relay alırsanız kesme biçme olmadan takabilirsiniz :)
Hatta roleye Elo konfor sinyal eklerseniz (ümit abi gibi) on numara olur :)
AliExpress'te ne buldum, inanamazsın
http://s.aliexpress.com/RNVbAzYn
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2057 : Ocak 08, 2017, 20:02:24 »
Kaan ben bu PY21 LED ler üzerinde bayağı durdum ama bulamadım TR de br kaç çeşit aldım ancak istediğim ışık şiddetini elde edemedim.Bursa buluşmasında Bekir beyin araca baktığımda çok başarılı idi.Sorun şuki bizim kasada arka sinyal ampulleri biraz gizli kalıyor,neyse acaba yalaz otoda mevcutmudur?
Parçacılarda çok çeşitli LED bulmak mümkün ancak ışık şiddetleri çok fark ediyor.
Bilhassa T27 kasada dediğim gibi arka sinyal lambaları biraz gizli kaldığı için dikkat etmek gerekiyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2058 : Ocak 08, 2017, 20:08:29 »
Abi sizin araçta sinyallere led takarken sinyal rolesinin Led relay alırsanız kesme biçme olmadan takabilirsiniz :)
Hatta roleye Elo konfor sinyal eklerseniz (ümit abi gibi) on numara olur :)
http://s.aliexpress.com/RNVbAzYn

Kaan zaten bu role belki üç dört aydır sepetimde duruyor ledlerle beraber almayı düşünüyordum.Ben hiç direnç takılmadan kullanılan T20 cree ledlerden istiyorum
https://www.aliexpress.com/item/CARCHET-8-Pin-LED-Flasher-Relay-for-Toyota-Turn-Signal-Blinker-Light-Adjustable/32588100472.html?spm=2114.13010208.99999999.292.5GXSO5

Bu led olur herhalde.

https://www.aliexpress.com/item/2-X-T20-7440-21SMD-Amber-Yellow-High-power-led-Back-Up-Reverse-Light-bulb-led/32230982620.html?spm=2114.13010208.99999999.264.Pn4pQP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #2059 : Ocak 08, 2017, 20:15:42 »
Yalazda vardır Ümit abi ama link olarak şöyle bişi paylaşabilirim
Bekir abinin aracındada bundan var
http://www.otocity.com/Philips-X-treme-Vision-LED-AMBER-Intense_UD5451

Ön sinyallerde Philips olarak TR de zor. Aliexpresste Cree Led var. Bekir abinin aldığı site bu
http://global.rakuten.com/en/store/wattsu/item/12763x2/

Güvenli bir site

Led olarak kesinlikle Cree tavsiye ederim abi. Ama Philipsler ciddi manada iyi

Cavit abi bu role zaten Led rolesi. Dirence gerek kalmıyor bu role ile.
Sinyale direnç kullanmadan bu role ile değişim sağlanıyor abi

Edit: Cavit abi bunu öneririm
http://s.aliexpress.com/qUb2u222
youtube.com/kaankara