Gönderen Konu: 10000 km bakımı sonrası frenden gelen ses  (Okunma sayısı 1430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
10000 km bakımı sonrası frenden gelen ses
« : Haziran 14, 2014, 15:12:09 »
bugün 10.000 bakımından çıktıktan bir müddet sonra frene bastığımda bir ses farkettim. dipten gelen bir "tık" sesi gibi... Tam tarif edemiyorum. Sinyal koluna asılan servis kağıdı bir yere dokunuyor sandım ilk başta ama onu oradan söküp göze koyunca da ses gelmeye devam etti... Bu ses ne olabilir acaba? Frenlerle ilgili bir işlem yapılmamış gibi gözüküyor servis kağıdında :/
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

10000 km bakımı sonrası frenden gelen ses
« : Haziran 14, 2014, 15:12:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 10000 km bakımı sonrası frenden gelen ses
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2014, 15:51:07 »
Frenleriniz balata spreyi ile temizlendikten sonra yapabilir, balata spreyi solvent bazlı olduğundan balata ve disk üzerindeki  nemi de buharlaşma ile alır, iş emri formunda frenler ile ilgili işlemler ayrı görünmeyebilir ancak balatalarınızın kontrolü sırasında balata spreyi ile temizlik işlemi yapılmış olabilir, biraz kullandıktan sonra düzelmez ise servis ile irtibata geçmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2014, 16:02:30 »
Bilgilendirme için teşekkürler Ufuk Bey, iş emrinde fren balataları ile ilgili bir ücret görmeyince şaşırdım ben de... cam suyu filan da azdı o da fullenmiş ama ücret yazılmamış... (Burada paylaşılan bazı faturalarda vardı sanırım 3 lira gibi)...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2014, 16:05:43 »
Cam suyu katkısı kullanılmamıştır muhtemelen aksi takdirde faturanızda görebilececeğinizden emin olabilirsiniz :) Yetkili serviste olay biraz da aracınızı yapan teknisyenin işini özveri ile yapması ile alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2014, 16:12:58 »
kesinlikle haklısınız... Valla bugün şu frenden ses gelme işi dışında gayet memnuniyetle ayrıldım aslında servisten.

Forumda da bahsetmiştim, geçen gün ön tampona bir araç sürtmüş ve ön tamponda göçük meydana gelmişti. Bugün servise gittiğimde onu da gösterdim, bu göçüğü de yapabilir miyiz dedim. Isıl işlem uygulanacak o şekilde düzeltilecek kaporta servisimize götürülmesi lazım vs detaylı anlatırken dedim ki "eğer ekstra bir ücret olacaksa kalsın... Aman dedim..." "Yok canım her şey para mı, ben para isteyeceğiz demedim" dedi görevli... Şaşırdım... Allah Allah oldum bi an :)

Neyse sonuçta göçük düzeltilmiş, boya izlerini çıkarmışlar diğer aracın tampondan, ücretlendirme de yapılmamış... Arada böyle güzellikler yapıp alakasız yerlerden öpmeyi iyi biliyorlar ama ne diyelim :) Garanti extra ile 5 yıllık bir ilişkimiz var kendileriyle... Baştan bilseydim şu extra olayına hiç mi hiç girmezdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2014, 20:36:39 »
Hasarinizi gormedim ama muhtemelen cok basit bir olaydir yoksa sizden yada sigorta sirketinizden parayi alirlardi :) yine de guzel bir jest yapmislar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2014, 12:28:14 »
bugün 10.000 bakımından çıktıktan bir müddet sonra frene bastığımda bir ses farkettim. dipten gelen bir "tık" sesi gibi... Tam tarif edemiyorum. Sinyal koluna asılan servis kağıdı bir yere dokunuyor sandım ilk başta ama onu oradan söküp göze koyunca da ses gelmeye devam etti... Bu ses ne olabilir acaba? Frenlerle ilgili bir işlem yapılmamış gibi gözüküyor servis kağıdında :/

Frenlerde buna benzer bir ses bakımdan sonra benim araçta da olmuştu, bakımdan sonra 700 km yaptım, şu anda bir ses yok. Garanti extra olayına gelince; ben yaptırmadım, gereksiz gibi geldi. Ayrıca yarın öbürgün bir şey olduğunda bu ekstra kapsamına girmez diyebilirler. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.