Gönderen Konu: Folyo kaplama mı yoksa plasti dip mi?  (Okunma sayısı 5693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Folyo kaplama mı yoksa plasti dip mi?
« : Haziran 14, 2014, 14:41:49 »
2005 model 1.6 corolla terra aracımızı kaplama yaptırmayı düşünüyoruz. hatta kesin karar alınmıştır. yalnız normal folyo kaplama mı yoksa plasti dip uygulaması daha uzun ömürlü olur ona karar veremedik. araştırma yaptım, çoğunlukla plasti dip çok uzun ömürlü olmayabilir şeklinde yorumlar var. tabi işçilik çok önemliymiş. acaba yaptıran arkadaşlarımız abilerimiz var mıdır. varsa fikirlerini, görüşlerini, tecrübelerini aktarabilirler mi? şimdiden teşekkür ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Folyo kaplama mı yoksa plasti dip mi?
« : Haziran 14, 2014, 14:41:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Folyo kaplama mı yoksa plasti dip mi?
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2014, 14:57:51 »
Kendim yaptircak olsam folyo kaplatirim kabarma vs gibi durumu olmaz folyo atarsa zaten garantisi var tekrar yaptir  bana kalirsa folyo daha saglikli  tabi sonradan boyanan bölgelerse boyayi kaldirabiliyomuş böyle bişey okumuştum bizdede 2005 terra var yaptirirsaniz paylaşin nasil oluyo görürüz :D ne renk  düşünüyosunuz bu arada plasti dip sadece mat renk oluyo
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2014, 15:10:26 »
Kendim yaptircak olsam folyo kaplatirim kabarma vs gibi durumu olmaz folyo atarsa zaten garantisi var tekrar yaptir  bana kalirsa folyo daha saglikli  tabi sonradan boyanan bölgelerse boyayi kaldirabiliyomuş böyle bişey okumuştum bizdede 2005 terra var yaptirirsaniz paylaşin nasil oluyo görürüz :D ne renk  düşünüyosunuz bu arada plasti dip sadece mat renk oluyo

anladım okan eyvallah. farklı bir renk istiyoruz. mat veya parlak olması çok önemli değil. sadece araca yakışacak farklı bir renk olması. onuda artık o an ustanın bize sunduğu renk kartelasından belirlicez. nedense benimde aklım hep plasti dip e kayıyor. bende kendi rc araçlarıma uyguladığım için. hani olayı biliyorum. ama tabi ful scale bir araçta nasıl sonuçlar alırız işte orası biraz tedirgin ediyor. en merak ettiğim konu deforme ömrü ne kadar. bir yıl iki yıl.. bu arada plasti dipte renk yelpazesi bir hayli geniş öyle sadece mat falan o şekilde olmaz :D en az folyo kaplama kadar seçenek var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2014, 15:18:47 »
forumda bir abimiz aurise plasti dip yaptırmıştı ben bikaç ay önce okumuştum konusunu istersen oraya bi bak
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2014, 15:27:58 »
forumda bir abimiz aurise plasti dip yaptırmıştı ben bikaç ay önce okumuştum konusunu istersen oraya bi bak

kardeşim eyvallah şimdi baktım gerekli bilgiyi aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2014, 15:51:41 »
plasti-dip derim ben, daha kullanışlı ve pratik artık renk seçenekleri de artmış durumda.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2014, 16:07:08 »
Bizim patronların 5,25 xdrive araçları var alır almaz GMG GRAJ  Mustafa beye kaplama yaptırdılar .Ve birçok bayimiz araç kaplattı işçilik kalitesi şapka çıkarttırır. Diğer  dediğiniz şeyi bilmiyorum ama bence folya kaplama iyi işlikle gerçekten çok iyi oluyor tavsiye ederim Gmg garaj yazıp sitesine bakarsanız veya facebook adresine yapılan araçları ve işçilikleri görebilrsiniz zaten tanımayan bilmyen yok Ankara da
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2014, 16:35:35 »
Bizim patronların 5,25 xdrive araçları var alır almaz GMG GRAJ  Mustafa beye kaplama yaptırdılar .Ve birçok bayimiz araç kaplattı işçilik kalitesi şapka çıkarttırır. Diğer  dediğiniz şeyi bilmiyorum ama bence folya kaplama iyi işlikle gerçekten çok iyi oluyor tavsiye ederim Gmg garaj yazıp sitesine bakarsanız veya facebook adresine yapılan araçları ve işçilikleri görebilrsiniz zaten tanımayan bilmyen yok Ankara da

anladım hocam eyvallah. ben tabi istanbuldayım. ama sıkıntı yok yani burada da birçok kaplama yapan ticarethaneler var. sıkıntı işçilikte bence. yani her iki türde de işçilik ön plana çıkıyor. işçilik kaliteli olduktan sonra ben kısa vada de sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. ortalama ömürleri 5 yıl. firma yetkilileri bu şekilde söylüyorlar bir kaç yerle görüşme yaptım.