0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaliper pimlerini kontrol ettirin, eskimişlerse orjinalleri ile değiştirin.
Tekin Bey teşekkür ediyorum. Ustama gittiğimde bunu belirteceğim. Disklerin ısınmadan dolayı ötme gibi bir ihtimali var mı veya balataların? Balataların durumu iyi demişti ekspertiz %70 kadar.
Ses tam hangi durumda geliyordu? Frenleme esnasında mı, normal sürüş esnasında mı? Ses sürekli mi, kesikli mi? Klima için aracın kullanım klavuzu işinize yarayabilir. Sıcak hava istendiğinde zaten aşağıdan sirkülasyon daha efektif olur, ısınan havanın yukarı çıkacağı prensibinden dolayı ama sistemin özelliklerine bakmak lazım. Benzer aracı olanlar daha faydalı olabilir.
Diskler ısınınca değilde, eskiyen kaliper pimleri nedeniyle tam düzgün duramayan balatalar diske sürterek ses çıkarabilir.Klima sisteminin sıcak veya soğuk çalışmasının ilk şartı fan düğmesine basmaktır.Sonra havanın gelmesini istediğiniz yönü seçin,Soğutmak isterseniz AC basın,Dereceyi ayarlayın.
Sistem serbestken fren balatalarının titreşimini ve diske sürtmesini engelleyen yaylar da kontrol edilebilir.
Tekin Hocam sıcak üflemesini istiyorum, misal dışarda hava durumu 11 derece, ben 26'ya getiriyorum sıcak üflüyor ama aynı zamanda AC ışığı yanıyor. Ve MODE düğmesine defalarca basmama rağmen sadece ayaklara veriyor sıcaklığı yukarıya vermiyor.