0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım sabit hızda giderken birden kasıyor gaz vermeme rağmen araç hiç gitmiyo 6-7 saniye sonra tekrar açılıyor.uzun yolda giderken yapıyodu artık 1 ve 2 . vitestede yapmaya başladı.bujileri yeni değiştirdim.sorun neyden kaynaklı olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
lpg yok aracımda benzin filtresinden kaynaklı olabilir dedim onuda değiştirdim bişey değişmedi aynı sorun devam ediyo
Boğaz kelebeği temizliği yaptırmış mıydınız? Aldığınız yakıtta kalitesiz olup ondan da yapabilir.
Klasik distribütör varsa, kapağını ve içindeki tevzi makarasını kontrol ettiriniz, bitmişse yeni orjinal parçalar ile değiştiriniz.
aracım 1.4 vvt-i motor nasl distbrtör olduğu hakkında hiç bir bilgim yok
Ahmet abinin yazdiklarina ek olarak, MAF sensorunun de kontrol edilmesinde fayda var.Aracinizda biri motor kompartimaninda digeri yakit deposu icerisinde olmak uzere iki adet yakit filtresi oldugunu da hatirlatmak isterim.
O mtoda distribütor yok. Bobinli oda.Bu sorun oksijen sensörü arızasına çok benziyor. Ya bilgisayara baglayarak degerleri takip etmelisiniz.Veya ekzost manifoldunun üzerinde bir sensör var lambda sensörü onun fişini söküp gezin. Eger sorununuz ondan ise arıza lambası yanar ama bu sorun olmaz. Böylece onun arızalı oldugunu anlarsınız.
Kontrol etmekte fayda var.Ancak aynı arabada arızayı bulamadıklarından özel servise çagrılmıştım. Problemde arabada bire bir aynı.Sorun O2 çıktı.
Tecrube ile sabitse cok ugrasmadan O2 kontrolu yapilmasi daha mantikli olur, MAF kontrolu ve degisimi kolay ne de olsa.
Sorunu bulup çözmenize sevindim, güzel günlerde keyifle arabanızı kullanmanızı dilerim.
Bu sorun ileride tekrar ederse bakacağınız yer egzost içindeki katalitik konvertörün petekleri var onlar dağılıp bu düzeneği tıkıyorlar benzinli ve lpg li araçlarda bu sorun üst seviyede iyi sürüşler.
Düzelmiş olmasını tüm kalbimle diliyorum.