0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burasını bi inceleyin isterseniz;www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59925.msg811682#msg811682
Ahmet bey teşekkür ederim biraz kafam daki sorunlara yardımcı oldu fakat 40,000 deki arabanın fitresinde tıkanması ilginç benim aracım açısından benzını de sabit yerlerden almaya çalışıyorum
Evet motor ilk çalıştırmada benzin kullanıyor.Bununla ilgili sorun yok.Sorun ya LPG enjektörlerinde yada buharlaştırıcıda.Sorun ise;Motoru stop ettiginde LPG hattında basınçlı vaziyette gaz kalıyor. Enjektörler veya buharlaştırıcı üzerindeki manifolt basınç hattına bu gaz sızmaya başlıyor. Motor ne kadar uzun beklerse o kadar çok sızıyor veya sogudugu için sıvıya yakın bir hal alıyor.İlk çalıştırma sırasındada bunun üzerine birde benzinde gelince bu karışım hava ile karışımında yanma yüzdesinden daha fazla yakıta tekabül ediyor ve motor boguluyor.Motor birkaç tur attıgında ise manifoltdaki LPGyi çig olarak egzosttan atıyor ve normale dönen karışım yanmaya başlayarak motor çalışıyor.
Ahnet abinin size okutmaya calistigi kisim ;
ufuk bey bugun gazcıyla denemeler yaptık gaz kısmından her hangi bir sıkıntı yok sorun muhtemel benzin sistemi ile alakalı olucak yarın sabah servise götüreceğim acaba garantiye giripte benzin filtresi değişimi olurmu valfi birde
Yapılan denemeler neler?
Yapılan denemeler manifolt hortumunda içeriye gaz sızıp sızmadıgı tüm hortumlarada bakıldı hatta filtreler değişti ayar yapıldı ahmet bey fakat daha sonra ki denemelerde yine oldu başka bir şey sanırsan servis gazın komple sökülmesi gerektiğini söylüyor
ahhhh ahhhh şu lpg canım araçları ne hale getiriyor.
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Benim sorunum şu şekilde sabahları işe giderken araç soğukken çalıştırdığımda araç marşa bastığım halde böyle bir 3,4 sn geç alıyor sanki ateşleyemiyor pa papa pa yapıp sonra kendi kendine çalışıyor düzeliyor. servise gideceğim aracım 2011 1,6 auris comfort extra 40.000 bakımına gidecek 30,000 binde lpg taktırmıstım fakat lpg ile olan bir problem değil gösterdim araç ilk çalışmada benzinle çalıştıgı için sogukken yapıyor ısının ca yapmıyor bilgisi olan görüşleri olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim