Gönderen Konu: direksiyon dan gelen ses kesilmiyor.  (Okunma sayısı 8040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
direksiyon dan gelen ses kesilmiyor.
« : Ekim 17, 2008, 22:00:13 »
merhaba arkadaşlar...toyotamın direksiyon kutusu garantiden değişti 8 ay önce.yanlız direksiyonu çevirirken sürtme sesi gitmedi.2 ay sonra yine gittim direksiyon motorunun sesi dediler.şimdi iyice rahatsız oldum.ses devam ediyor,direksiyonun boşluğunu alıyorum,sağa sola çeviriyorum sürtme sesi devam ediyor.garantide doldu bilmiyorum.bilgisi olan ,serviste çallışan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.teşekkürler

Toyota Club Türkiye

direksiyon dan gelen ses kesilmiyor.
« : Ekim 17, 2008, 22:00:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon dan gelen ses kesilmiyor.
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2008, 00:41:15 »
 bu sürtünme sesi direksiyon simidinin hemen altındaki plastik bakalitlerden geliyo olabilir mi?
 bence bunun kontrolünü bi kendiniz yapın...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2008, 13:04:48 »
sanmıyorum Ergün kardeşim.sanki direksiyon içinde dönen bişey var o dönerken sürtüyo gibi.bakalit sesi old.sanmıyorum.cünkü direksiyon boşluğunu alıp tuttuğumda(yani sağa -sola cevirmiyorum) içerde ses sürtmee devam ediyor.acaba hidrolik direksiyon da dişli falan var mı ? ona benzer birşey... teşekkürler ergün kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2008, 21:11:51 »
  Selam.
 Ses direksiyonu çevirirken mi geliyor, yoksa direksiyonu bir miktar çevirip o şekilde sabit tutuğunuzda mı? Ses metalik bir sesmi yoksa Ergün'ün de söylediği gibi plastik aksam sürtme ses gibi mi? Ses tam direksiyonun arkasındaki, göstergelerin altında bulunan bölümden mi geliyor, yoksa motor bölümüne doğru mu, yoksa Milin tabandan motor bölümüne girdiği yerden mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2008, 22:34:02 »
Selam, ses metalik bir ses, direksiyonun boşluğunu alıp hafif çevirdiğimde sabit tuttuğumda geliyor, direksiyonu arkasından o bölümden geliyor.. :( sizce ne olabilir direksiyon motoru filan olur mu?ilginiz için teşekkürler hakan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 22:48:48 »
selam o bahsettiğiniz o ses beni aracımdanda geliyor,debriyajın motorla olan bağlantı yerinde körüklü bi lastik var o lastiğin bir ucu açık ben oraya sıvı gres sıktım sinek ilacı gibi kutusu var üzerinde dişli resmi bulunuyor ses şimdilik kesildi gibi.direksiyonu sol tarafa çevirip geri manevra yaparken daha sık duyuyorum ve beni çok rahatsız ediyordu.birde direksiyon mafsallarını sıktırıp yağlatırsan iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2008, 08:31:08 »
  Ben teşekkür ederim.
 Direksiyonu sabit tutunca geliyorsa Direksiyon Hidrolik Pompasından da süphelenmek lazım bence. Peki hiç Hidrolik direksiyon kayışı ve pompa hidroliği değiştimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2008, 11:47:07 »
 Hakan abi Süleyman beyin söylediği araç bildiğim kadarıyla 2002 model üstü Corolla. Yani elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemine sahip bi araç. Pompa yada kayışla çalışan bi sistem değil yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2008, 17:13:41 »
evet ,ergün kardeşim,elektrikli hidrolik direksiyon. 2005 toyota sol corolla. bir daha servise gitmeyi düşünüyorum....benim canımı sıkan nokta serviste bu sesin elektrikli hidrolik direksiyon motorundan geldiği, normal olduğunu söylemişlerdi. bence normal değil ve de garantisi doldu şimdi...teşekkürler herkese..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2008, 17:19:53 »
ergün kardeşim..anladığım kadarıyla toyota servisinde çalışıyorsun.sizin orada böyle bir sorunla karşılaşıldı mı?sorun nerede olabilir? servise derdimi nası anlatabilirim?yardımcı olursan sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2008, 17:28:22 »
 evet abi serviste çalışıyorum. şimdi sesin tam olarak nerden geldiğini bilmediğimden sorunun nerden kaynaklandığı konusunda bi şey söyleyemem. daha öncede söylediğim gibi direksiyon simidi altındaki bakalitlere sürterse sese neden olabilir; ki bu durumla bi çok kez karşılaştık biz. ama siz servise gittiğinizde size bu sesin normal olduğunu söyleyen kişiye madem ki normal önceden neden yoktu diye bi sorun! yani sesin normal olmadığını 2005 yılından beri bu aracı kullandığınızı, daha önce bu sesi duymadığınızı ve sesden dolayı rahatsızlığınızı belirtin derim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2008, 17:35:50 »
sağol kardeşim anladım.senden sonra baktık bakalıtlerden kesin değil.arba çalışırken direksiyon boşluğunu alıyorum.yani sağa sola çevirmeden de ses içerden geliyor.sürtme sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2008, 18:55:34 »
  Elektrohidrolik direksiyonun (EPS) direksiyon arkasında hangi aksamı var? Elektromotor mu? Sistemi tam görmek lazım aslında ve Ergün'ün de söylediği gibi sesin tam mahiyetini anlamak lazım. Ama garanti bitmiş dahi olsa servis iyi niyetli yaklaşabilir bence bu duruma ama ilk önce sorunun tam nerede olduğunu bulmaları lazım.
 Ergün burada direksiyonu çevirince pompa kayışla motordan güç almıyorda elektrik motoru pompayı harekete geçiriyor ve hidrolik pompaya hız vs. durumuna göre gerektiği kadar güç uyguluyor dimi? Peki bu sistemin araç içinde ve direksion arkasında hangi mekanizması var? Kremayer gibi bir sistem mi var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2008, 11:09:00 »
 Hakan abi elektrohidrolik direksiyonlu araçlarda sistem iki ana parçadan meydana geliyor. Direksiyon kolonu üstünde bulunan bi elektromotor ve bunu kontrol eden bir ecu.
 Ecu tekerlek hız sensörlerinden araç hızını baz alıyor, düşük hızlarda; özellikle park esnasında ve fazlaca manevra gereken yerlerde direksiyonun hafiflemesi için motora azami güç vermesi için sinyal gönderiyor.
 Yüksek hızlarda da ani manevraları vs. önlemek için direksiyonun sertleşmesini sağlıyor.
Direksiyon kutusu tamamen kuru tip direksiyon kutusu. Sürücünün sarfedeceği eforu bu bahsi geçen elektromotor üretiyor. Ve de hidrolik direksiyonlu sistemlerden hem konfor hem de güvenlik açısından çok daha başarılı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2008, 16:47:23 »
 O zaman soru Elektromotorda sanırsam ve mutemelen o komple değişiyordur dimi?
 Daha güvenli olduğunu bende düşünüyorum özellikle yüksek hızlarda sertleşmeisnden dolayı ayrıca motordan sürekli enerji çekmediği için (konvansiyonel hidrolik direksiyonların hidrolik pompası kayış ile sürekli olarak motora bağlı)(direksiyon hidrolik pompası), sadece gerekli olduğunda elektromotor gerekli gücü verdiği için yakıt ekonomiside sağlıyor dimi? Ayrıca motordan daha az güç çalarak performasnada etkisi vardır sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 24, 2008, 17:43:46 »
 aynen öyle Hakan abi...