0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle far tekrar bugu yapıyor ise içinde su var.Benzer durumlarda farı sökerek bir yerinden hortum sabitliyorum ve agzım ile hava uyguluyorum.Bi arkadaşımdanda hava çıkan yeri bulmasını istiyorum.Bulamaz isek kenarlara su tutmasını istiyorum.Yine bulamaz üsek sigara içen bi arkadaşımı bulup bi fırt sigara sonrada bu havayı far'a üfletiyorum.Bunlardan birisi ile genelde bulunuyor.
Erhan, nasılsın, burada görmek güzel, önce kendinden haber ver bence. Ampul değişimi öncesi bir sorun yok ise durum muhtemelen şundan kaynaklanıyordur; arka kapak contası pislenmiş ve demontaj-montaj sonrası o pislikler yalıtımı engellemiştir. Arka kapağı söküp, itina ile ve iyice temizleyip, kapak çevresini de kirden arındırıp tekrar takmakta fayda var.
Valla hocam bu saydıklarınızdan ilk ikisi ile bulamayıp sonrasında sigara ile nasıl bulduğunuzu merak ettim? Koklayarakmı deliği buluyorsunuz?
Delikten sigara dumanı çıkıyor.
far sararmasın?
Zenon ise Pipo öneririm.
Başkaaaaannn! sen nerelerdesin demeyeceğim biliyorum Ama cidden insanı deli eder yahu far değişimiyle birlikte ilginç...
Ooo Ahmet Başgan Herkes burdaymış yahu. Bi vefasız biz çıkmışız Sorma Ahmet ya sinir bir durum. Nerden değiştirdim diyorum ampulü. Ama değiştirmeden de olmaz tabii ki. Bundan sonra sibop kapağı bile değiştirecek olsam servise gidecem abi. Sanayide ampulü takan ustanın marifeti bence bu.Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2014, 18:49:37Hakan Abi dediğin gibi dün akşamdan arka lastik kapağı çıkardım. Gün boyu güneşin altındaydı ve buğu kayboldu. Gölge olunca da buğu olmadı. Sanırım işe yaradı. Yaklaşık 24 saat kapaksız kaldı yani. Şu an kapağı geri taktım ve yağmur yağıyor. Bakalım ne olacak
Araba yıkandi mi abi hiç ampul değiştikten sonra?
Bazen benım arabada da cok soguk havalarda bugulanma gıbı oluyordu.Ama bır ıkı.gun sonra bırsey kalmıyordu.Sonradan xenon.takılmıs far arka kapagı kesılmısse ondada oluyor
buğulanma nedeni şu da olabilir ampul patladığı için değiştirdik demiştin, benim araçtada olmuştu, malum ampul içinde aslında bir gaz var patlama ile o gaz far içine yayılıyor, bende bu nedenle far iç cam yüzeyine yayılmış tabi renksiz olduğu için anlaşılmıyordu, ampulü değiştirdim ama bir pusluluk ve zaman zaman nemlenme olmaya başladı, gittin bir elektrikçiye gösterdim durumu anlattım adam, far ampulünü söküp küçücük delikten bir tele sardığı pamuk ile farın iç cam yüzünü sildi temizledi bir daha terleme ve pus olmadı bir dene bakarsın tutar