0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar arkadaşlar.Şehir efsanesi de olabilir fakat aldığım bir duyuma göre yeni mevzuat çıkmış.JMuayenede LPG tankının tabandan belli bir yüksekliğe sahip olması ve altında strafor tarzı bir şey olması gerekiyormuş. Aksi taktirde araç muayenede ağır kusurlu olarak kalıyormuş.TEMMUZ ayında muayene var. Benim LPG tankıyla taban arasında fazla bir mesafe yok ve tankın altında strafor da yok.Yeni montaj yapılan araçlara bakıyorum, tankların altına strafor tarzı bir malzeme konuluyor. Bu uygulamayı duyunca ve yeni yapılan montajları gördükçe bu olayın şehir efsanesi olması ihtimali azalıyor.Sizlerin bilgisi var mı ?
Büyük ihtimal öyledir benimki 12.ayda muayene önce yaptırırken bi sorun çıkmadı fakat geçen yıl lpg tankının bağlantı yerlerinin altına sehba istendiğini gördüm bizim usta bi araca takıyordu tankı sökmüş
Merhabalar arkadaşlar.Şehir efsanesi de olabilir fakat aldığım bir duyuma göre yeni mevzuat çıkmış. Muayenede LPG tankının tabandan belli bir yüksekliğe sahip olması ve altında strafor tarzı bir şey olması gerekiyormuş. Aksi taktirde araç muayenede ağır kusurlu olarak kalıyormuş.TEMMUZ ayında muayene var. Benim LPG tankıyla taban arasında fazla bir mesafe yok ve tankın altında strafor da yok.Yeni montaj yapılan araçlara bakıyorum, tankların altına strafor tarzı bir malzeme konuluyor. Bu uygulamayı duyunca ve yeni yapılan montajları gördükçe bu olayın şehir efsanesi olması ihtimali azalıyor.Sizlerin bilgisi var mı ?
Yeni olduğunu düşünmüyorum zira ben 2 ay kadar önce lpg taktırdım ve ona göre tankı bagaj kapağından belirli bir mesafede uzak yerleştirdiler, kabloları aracın altına vida ve kelepçeler ile yapıştırdılar, tankın altına strafor benzeri bir kumaş yerleştirdiler.
İşin aslı LPG'ci de "Sırf bu sebepten muayenede bıraktıklarını görmedim" dedi. Montaj sırasında strafor falan yapmamışlar benimkine. En azından onu ve ne zamandır aklımda olan filtreyi değiştirdim, gaz enjektörlerine bağlanan borular eskimiş ve yenilendi, kalibrasyon yapıldı. Kalibrasyon aracın gazda gidişini oldukça etkiledi.90,00 TL'yi verince yaşanan rahatlık da cabası.
Merhaba,2 gün önce aracımıza Prins LPG kit taktırdık,simit tankın altında strafor yok diye biliyorum, belkide koymuşlardır. Çünkü tank, stepnenin olduğu çukura konulduğundan altını görmekte pek mümkün değil dün 06.06.2014 , muayeneden kusursuz geçti.