Gönderen Konu: E12 corolla yolda gezinme..  (Okunma sayısı 1661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
E12 corolla yolda gezinme..
« : Haziran 05, 2014, 12:00:31 »
Arkadaşlar aracımda 120-140 dan sonra boşluklar oluşuyor gezinme deniliyor sanırım bunun sebebi ne olabilir lastiklerden değil onu biliyorum basınçları normal şuan..

Toyota Club Türkiye

E12 corolla yolda gezinme..
« : Haziran 05, 2014, 12:00:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 corolla yolda gezinme..
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2014, 12:57:34 »
Arac yerdem biraz fazla yuksek buyuzdem tum e12 ler yolda gezer yuksek hızlarda biraz.araciniza yay takın birde lastiklerin son durumunu kontroledin birsey kalmaz.duruma göre lastikte degisir tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2014, 13:28:32 »
evet lastiklerimin değişim zamanı geldi birde rot-balans ayarı gerekli diyorlar onada bi baktıralım en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2014, 13:35:41 »
evet lastiklerimin değişim zamanı geldi birde rot-balans ayarı gerekli diyorlar onada bi baktıralım en iyisi

Yeni lastiklerle birlikte rot balansa girin, lastikler kötüyse balans bir süre sonra tekrar bozulabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2014, 13:47:19 »
araç yüksek gezer ne demek anlamadım. o zaman renoların (son modeller) yolda duramaması lazımki gayet stabiller. Benim araçta gezinme olmuyor. ayrıca balans bozuksa yuksek hızlarda titresim olur, rot bozuksa lastikler tek taraflı (icten veya dıstan) aşınır. ön düzenciye gitmek en dogrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2014, 14:00:48 »
titreşim yok sürüşte,lastiklerimde eski olduğu için rot açısından kesin bişey diyemiyorum..ama sağa sola çekme yapıyor yüksek hızda.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 14:34:16
Yeni lastiklerle birlikte rot balansa girin, lastikler kötüyse balans bir süre sonra tekrar bozulabilir.

Hmmm buda güzel bi tavsiye oldu teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2014, 14:48:48 »
Valla kamil bey once bilgileriniz tam bi doldurun isterseniz sizi bir taniyalim hicbir bilginiz gözükmüyor. Gezinmektrn kastimiz bir saga bir sola gitmek degil yani.e12 kullancaksiniz 60yanak lastik kullancaksiniz ve araciniz o hizlarda ruzgar almicak deneyinde bir video koyun isterseniz bakalım. Diger yeni kasalarla bulusmada hep karsilastirdim e12 daha yuksek kaliyor 60 yanak kullaniypruz bir ust kasa bizimle ayni lastigide kullanmiyor.cok cok anormal bir durum degil yani bu.aytac abinin dedigi gibi rot ayari olsun birde isterseniz amortisörleri kontrolettirin ne durumdalar o da etkiliyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 15:26:07
lastikler rot balans ve amortisörleri kontrolettirin derim ben.60 yanak esneyen konfor özellikli bir lastiktir yol tutması diger lastiklere göre biraz daha zayıf kalır bu da çok büyük bir etken.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2014, 15:29:11 »
Size şöyle örnek vereyim siz oradan bir sonuca varın .Benim bir önceki aracım 2005 sol hb idi 4 lastiğimde kışlıktı hani arabaya bazı sebeplerden fazla ısınamadığımdan dolayı lastik falan almamıştım sadece ön lastiklerim yeni ve kışlıktı gelelim soruna yüklü yüksüz araba 120 140 dan sonra yolda geziniyordu hatta sıcak havalarda vakum lastikler daha çok titretiyor hakimiyet daha da kötü oluyordu .genel olarak şehir içi kullandığım için idare ettim öylede sattım .Şu an ki aracım 2006 terra sedan üzerinde 4 adet bristone b250 var 3 yıllık lastik diş derinliği 0,64 orta sayılır yüklü yüksüz fark etmez yan rüzgarları saymazsak oda viyadük ve otobüs kamyon gibi araçları sollama sonucunda olan sarsıntı 200 km hızla bile ip gibi gidiyor .herhangi bir dalma yolda gezinme sarsıntı yok ha şunu deyim ben yazlık lastikleri taktırırken 4 lastiğinde balansını yaptırdım lastiklerinde sırt deseni bozulmamış o sebepten lastiksel bir sorun yaşamadım sizin anlattığınız soruna gelirsek çok yüksek ihtimal lastiklerin kışlık lastik veya sırt deseni bozuk lastiktir genelde yatan araçlarının sırt deseni bozulur bu sebepten siz ne kadar balans yaptırsanız da araç yolda belli hızlardan sonra gezinir araç da bir tarafa doğru belirgin bir  çekme varsa aracınızda ön takımsal bir sorun var demektir. Bir lastikçiye gidip sorunu anlatırsanız size lastiklerinize bakıp sorunu söyler ama bunu her lastikçi anlamaz .Onun dışında e12 kasalar eski efsane kasalar kadar yol tutuş ve viraj kabileye ti olmadığı aşikar bir durum hem kasa dik duruyor hem de yerden yüksek arka dingilde bağım lı "muhterem aks kafasi" oda ayrı bir durum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2014, 15:35:03 »
kimse yanlış anlamasın ama şu konuda iddaalıyım 8 senedir e12 var bizde yani.amortisörlerin saglamsa lastiklerin iyiyse rot balansın iyiyse bile bu araba 60 yanak lastik kullanır orjinal ebat ve o rüzgarı içeri alır buda direksiyona yansır.direksiyonun çok çok iyiyse ip gibi gidersin ama onun dışında asla gidemessin iddaalıyım bu konuda yani.ya arabaya yay takılır biraz  basılır ya lastik ebatı degişir birşey yapılırda bu araç digerleri gibi yol tutar.hem yüksek hem 60 yanak kullanılıyor çok normal yani.ben bile belli seviyedeki rüzgarlarda aracım dümdüz gidiyor diye iddaa etmemki aracım temiz durumda yani.anlatma geregi duymuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 15:35:36
tabi yücel abinin dedigi birkaç faktörde etkili arka taraf bagımsız degil vs vs

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 15:39:46
ama şöle birşey var hb de durum nekadar hissedilir onu bilmiyorum onu söyliyimde sedan da durum bu ama.alışıyorsun birsüre sonra uzmanlaşıyorsun ona göre kullanıyorsun.geezinmesinden kastım öle ahım şahım büyük birşey degil ama hissediyorsun yol tutuş eksikligini yani.kastım bu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2014, 16:29:55 »
E12 de 60 yanak mi orjinal ebat bizimki 55 di galiba keşke taktirirken araştirsaymişiz  daha iyi yolu tutardi tabanda 145 ti galiba yanliş hatirlamiyosam  ölçü işinden hiç anlamam hizli şerit degiştirince arabanin arkasi çok sallaniyor  yumuşak süspansiyonlar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2014, 16:35:50 »
orjinal 195/60/15..205/50/16 da mı 55/16 mı ne daha iyi gidiyor diye düşünüyorum.ama yaylıcan işte bi de
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2014, 17:05:53 »
Arkadaşlar lastiklerim bridgestone turanza er300 205/55/16
aracı aldığımda üzerinde olan lastikler sizce ebatta sıkıntı varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2014, 17:12:13 »
aldıgınız arkadaş ebat degişikliği yapmış yada siz yaptınız orjinal ebat degil çünkü.ben kumhoya döndüm kh27 ecowing lastik epey bir azaldı daha iyi yol tutuyorum kesinlikle.lastiklerin üretim tarihi nedir dicem tırsıyorum benim gibi 8 sene kullanmış olabilir er300leri yaa.. :D

er300ler uzun ömürlü bir lastik.sırf bu yüzden üretilmiş bir lastik fonksiyon kaybı olur diş erimesi olmaz lastikte oyüzden aldatıcı olabiliyor.diş erimedi diye hadi biraz daha kullanıyım diyebiliyoruz.ben dedim yani :D ama zamanı gelmiştir emin olun üretim  tarihine bir bakında ona göre konuşalım bence

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 17:12:56
çok merakediyorum üstündeki tarihi :D :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2014, 17:22:45 »
evet lastik öldüm diyor ama muayeneden geçti dişler hala sınırın üstünde çıktı  :D  işyerindeyim şuan çıkınca bakıp yazacağım tarihini bende hiç bakmadım açıkçası  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2014, 17:25:50 »
evet lastik öldüm diyor ama muayeneden geçti dişler hala sınırın üstünde çıktı  :D  işyerindeyim şuan çıkınca bakıp yazacağım tarihini bende hiç bakmadım açıkçası  :)

merakla bekliyorum  tarihini  :D yukardada yazdım diş olarak yıpranma derecesi min. düzeyde olan bir lastik ama fonksiyon iptal durumdadır yani bitmiştir şahsi görüşüm.lastigin özelligi bu.uzun ömür sert lastik içerde hertürlü sesi duyarsın :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 05, 2014, 17:26:33 »
Yavuz bu araçların orijinal ebatı 195/60/15 şimdi senin aracnın üzeride ki lastik hem jant çapı hem yanak hem de taban farklı aslında mantık olarak baktığımızda geniş taban ve dar yanak lastik olan bir araç esneme payı düşük olduğundan yola daha iyi yapışır ve yol tutuşu daha iyi olur senin yüksek ihtimal lastik havalarında veya lastik tabanların da bozukluk olabilir bence lastiklerine 36 hava bas ve öyle dene
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 05, 2014, 17:29:32 »
Yücel abi hava basıpta tekrar denerim zaten lastikleri değiştirmek birsüredir aklımda yeni lastik olaraksa daha az ses çıkaran konforlu lastik tercih edeceğim (tavsiyelere açığım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 05, 2014, 17:32:52 »
yücel abi bence bir lastigin üzerindeki tarihe baksın bi :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 05, 2014, 18:25:49 »
yücel abi bence bir lastigin üzerindeki tarihe baksın bi :D

Üretim tarihi 2207 yani 2007 22.hafta çıktı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 05, 2014, 19:00:54 »
Hala kullanilir ama fonksiyonu bitmiştir Karar sizin ben 8sene kullandim birturlu dişleri erimiyor diye ama fonksiyonsuz tabi ozelligini yitirmişti.secik sizin yani. Lastik alcaksanizda butcenize uygun lastik buluruz.eminolun cok farkedcek yani yol tutusuda dahi.ama illa hafif bir gezme kalir arabada sert rüzgarı falan görmesi yeter.
2002 corolla sol vvt-i