Gönderen Konu: Taze Aurisçiden bi kaç soru  (Okunma sayısı 2281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Taze Aurisçiden bi kaç soru
« : Haziran 05, 2014, 09:57:20 »
Selamlar; dün itibari ile zavoli LPG takılı 2010 model 132 beygir; makyajsız(ilk seri) kasa Aurisi me kavuştum..Araçla ilgili bi kaç sorum olacak..Araca LPG kiti takılalı yaklaşık 10 bin km olmuş ilk sahibi hiç bi sıkıntı olmadığını söyledi;şimdilik olumsuz bi tarafını görmedim;ancak yine de kıyıp sürekli LPG de kullanamıyorum aracı; Gösterge panelinde motor ısısını gösteren yerde motor ısısı tam orta noktaya geldiğinde kendim manuel olarak benzinden LPG ye geçiriyorum devri çok yükseltmemeye özen gösteriyorum; umarım bi sıkıntı yaşamam..tecrübeli arkadaşların önerilerini de bekliyorum..
motorla ilgili bi kaç sorum olacak 1- Motor datriger kayışı mı -zinciri mi var? 2- Bu motorun kodu vs..nedir;kitapçık var ama ansiklopedi gibi her türlü donanım ve motorla ilgili bilgi var; bende ki motor hangisi nasıl anlayabilirm? 3- Yağ olarak 5-30 luk mu kullanmalıyım?ve hangi marka önerirsiniz_?kendim yağı da değiştiricem.. ve son olarak ESP var mı yok mu nasıl anlaşılır??
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

Taze Aurisçiden bi kaç soru
« : Haziran 05, 2014, 09:57:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Taze Aurisçiden bi kaç soru
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2014, 15:08:24 »
Motorunuz zincirli triger. Yağ olarak mobil tam senetik 5w-30 öneririm. VSC yok diye biliyorum Göstergede "kaygan yol işaretli" uyarı lambası ve bir tuş varsa VSC (ESP) var demektir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2014, 18:41:58 »
Motorunuz zincirli triger. Yağ olarak mobil tam senetik 5w-30 öneririm. VSC yok diye biliyorum Göstergede "kaygan yol işaretli" uyarı lambası ve bir tuş varsa VSC (ESP) var demektir.

Gösterge panelinde kaygan yol işaretli bi araba var;ama kontak on konumundayken falan hiç ışığı yanmıyor..Aldığım arkadaşta ısrarla ESP var abi dedi;bu araç Türkiye de  rusya için üretilen modellerdenmiş ve Türkiye de satılmış?? falan dedi..bilemiyorum ne derece doğru..ancak VSC düğmesini falan göremedim? tam olarak nerede aramalıyım?  Birde aracın frenleri biraz zayıf geldi bana acaba balatalardan mı yoksa araç ağır olduğundan fren performasnı düşük müdür?? bundan önce ki aracım 945 kilocuktu;maşallah auris+LPG ruhsatta 1450 kg yazıyor..biraz frenlemede sıkıntı yaşıyorum bu yüzden..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2014, 21:26:59 »
Direksiyonun sol tarafinda far ayarinin orada vsc tuşu yoksa yoktur, 5-30 esp formula mobil yağ kullan,  zr 15 ile baslayan kitapta motor sekline göre kodlari var oraya da bak, güzel seçim lpg ile uyumu iyi Güle güle kullan herşeyi sorabilirsin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2014, 21:30:27
Kullanıcı el kitabı sayfa 320.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2014, 21:32:07 »
Gösterge panelinde kaygan yol işaretli bi araba var;ama kontak on konumundayken falan hiç ışığı yanmıyor..Aldığım arkadaşta ısrarla ESP var abi dedi;bu araç Türkiye de  rusya için üretilen modellerdenmiş ve Türkiye de satılmış?? falan dedi..bilemiyorum ne derece doğru..ancak VSC düğmesini falan göremedim? tam olarak nerede aramalıyım?  Birde aracın frenleri biraz zayıf geldi bana acaba balatalardan mı yoksa araç ağır olduğundan fren performasnı düşük müdür?? bundan önce ki aracım 945 kilocuktu;maşallah auris+LPG ruhsatta 1450 kg yazıyor..biraz frenlemede sıkıntı yaşıyorum bu yüzden..

Merhaba,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun .
Aracınızında hangi donanım paketi var? Ruhsatta yazar. Comfor veya Comfort Extra ise ESP (VSC) yoktur.
Ayrıca frenler çokta zayıf değildir , frenleri kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2014, 12:42:29 »
teşekkürler..aslında Toyota serviste araca bi check up yaptırmak istiyorum..Elden geçecek bi şey varsa fren balatası-polen filtresi vs..çünkü klima ilk çalıştığın da da kabinde koku yapıyor muhtemelen polen filtresi görevini tamamlamış..kaça değişir acaba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2014, 13:01:43 »
teşekkürler..aslında Toyota serviste araca bi check up yaptırmak istiyorum..Elden geçecek bi şey varsa fren balatası-polen filtresi vs..çünkü klima ilk çalıştığın da da kabinde koku yapıyor muhtemelen polen filtresi görevini tamamlamış..kaça değişir acaba..

Komple bir kontrolden geçirirseniz iyi olur, aracı 2. el aldığınız için herşeyi görmüş olursunuz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2014, 17:06:03 »
Arkadasim bende de klima da koku vardı,  atas clim marka sprey ile sorunu çözdüm tavsiye ederim. Internette arat çıkar. Kolay gelsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2014, 12:08:06 »
tekrar selamlar aracımın ruhastında auris-comfort diye işlemişler; ben comfort extra diye biliyorum;aldığım kişi de Comfort Extra LS diyor ;bunların arasında ki donanım farklarını görebileceğim bir Broşür-pdf dosyası bulunur mu? birde araçta sanıyorum far sensörü bulunuyor? bu comfort extra larda olan bi özellikmidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2014, 14:36:46 »
tekrar selamlar aracımın ruhastında auris-comfort diye işlemişler; ben comfort extra diye biliyorum;aldığım kişi de Comfort Extra LS diyor ;bunların arasında ki donanım farklarını görebileceğim bir Broşür-pdf dosyası bulunur mu? birde araçta sanıyorum far sensörü bulunuyor? bu comfort extra larda olan bi özellikmidir?

Merhaba,

Aşağıdaki linkten tüm donanım ve teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz ancak bu dosya sanırım 2011-2013 modeller hakkında , 2010 ve öncesi için bulamadım.

http://www.toyota.com.tr/Images/equip-specs_tcm385-894324.pdf
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6