Gönderen Konu: Cam suyu fıskiyesi ile birlikte devreye giren far yıkama fıskiyesi sorunu.  (Okunma sayısı 2568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ne uzun bir konu başlığı oldu ama :D Başlıkta da bahsettiğim gibi camları temizlemek için silecek kolunu çektiğimde sadece 1 kereye mahsus far yıkama fıskiyeleri de devreye giriyor. 2. kez kolu çektiğimde yapmıyor. Kısa bir süreliğine devreye girip kapanıyor. Son 1 haftadır peydah oldu bu sorun. Daha önceden yoktu. Kafası mı karıştı acaba? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Farlar açık ike bu durum normal. 1 defa çalışmalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
kullanım kılavuzunda okuduğuma göre:
farlar açıkken ilk seferde çalışıyor.sonraki her 5 seferde bir çalışması gerekiyor.yani ilk defa su sıktınız camlara,o esnada farlarıda yıkadı.hava yağmurlu çamurlu sizde kullanmak zorunda kaldınız 2,3,4 te fara sıkmadı 5. seferde tekrar sıktı .sonraki her beşinci seferde sıkacak.kısa süreliğine devreye mi giriyor?girmemesi lazım.ben takip etmiştim denedimde cama kısa su sıksak bile far yıkama motoru aktif olduğu için kafasını çıkartıyor suyunu sıkıyor geri içeri giriyor.ardı ardına da bastım böyle birşey olmadı.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
kullanım kılavuzunda okuduğuma göre:
farlar açıkken ilk seferde çalışıyor.sonraki her 5 seferde bir çalışması gerekiyor.yani ilk defa su sıktınız camlara,o esnada farlarıda yıkadı.hava yağmurlu çamurlu sizde kullanmak zorunda kaldınız 2,3,4 te fara sıkmadı 5. seferde tekrar sıktı .sonraki her beşinci seferde sıkacak.kısa süreliğine devreye mi giriyor?girmemesi lazım.ben takip etmiştim denedimde cama kısa su sıksak bile far yıkama motoru aktif olduğu için kafasını çıkartıyor suyunu sıkıyor geri içeri giriyor.ardı ardına da bastım böyle birşey olmadı.

T25 te öyle degil.
Farlaraçıldıgında ilk cam yıkamada çalışıyor bir daha çalışmıyor. Çalıştırmak için manuel dügmesine basılması lazım.
5in katlarında çalışanda ise manuel çalıştırmak için buton yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Bilgiler için çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Oda bişeymi benimki farları hiç yıkamıyor. Önden takmış eski sahibi resimleri var arabanın servis kayıtları da var. Tampon değişmiş felan da ya yıkama sistemini takmadılar yada başka bir sorun var. Bi ara inceleyeceğim.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant