Gönderen Konu: Pedallar hk.  (Okunma sayısı 2170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fourth generation / Toyota Celica
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 262000
  • Model Yılı: <'90
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Pedallar hk.
« : Haziran 04, 2014, 23:57:42 »
Pedallar ile ilgili bir sıkıntım var ToyotaClubTr ailesi, şöyle bir sıkıntı debriyaj pedalı en önde, fren biraz daha ortada ama gaz pedalı çok sakat bir şekilde duruyor. Yani gaza bastığınızı hissedemiyebiliyorsunuz bazen. Frenlerde ciddi bir sıkıntı yok ama gaz pedalına basıp ayağınızı çektikten 2-3 saniye sonra gazı kesiyor motor.

1986 Toyota Celica 2.0 GT

Toyota Club Türkiye

Pedallar hk.
« : Haziran 04, 2014, 23:57:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Pedallar hk.
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2014, 00:12:05 »
Celicanizin yasi da itibariyle gaz teli takiliyor olabilir.

Iyi bir pas sokucu ve yaglayici ile oncelikle kelebek govdesi uzerindeki telin bagli oldugu levyeyi yaglayin, gerekirse yumusak bir firca (Dis fircasi da olabilir) ile yay kismini fircalayin.

Ince ucun sprey ucu ile telin icerisinden gectigi plastik muhafazinin icini yaglayin ve gaza basip birakarak tekrarlayin her tekrarda az az sıkın.

Arac icerisinde pedalin ve telin pedal uzerinde ki baglantilarini yaglayin gerekirse fircalayin.

Ayrica fotografta ki spor pedal seti ile muayeneden gecemezsiniz, uzerlerinde kaydirmaz kaucuk olmali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2014, 00:24:07 »
Ayrica fotografta ki spor pedal seti ile muayeneden gecemezsiniz, uzerlerinde kaydirmaz kaucuk olmali.

Konuyla alakalı değil ama başlıkla alakalı olunca sormak istedim bende. Bende benim aracın debriyaj pedalına alışamadım. Spor falan değil orjinal halinde duruyor ama geri geri giderken yada yarım debriyaj gibi ayağım üstünde çok duracağı zaman ayağımı yukardan çıkartmak zorunda kalıyorum :) pedal aşağıya kayıyor. Avensislere özel bir durum mu bu anlayamadım. Resmen ayağımı pedaldan kaldırıp tekrardan basma pozisyonu alıyorum. Bide köşesinde bir çıkıntı var sol tarafta rahat rahatta ayağımı çıkartamıyorum  :argh: Kauçuk olayı deyince bunlar satılıyormu değişiyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2014, 00:26:09 »
Evet degisebiliyor pedal lastikleri, klasik ingiliz rahatsizliklari, 3132114020 pedal lastigi takin sorununuz cozulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2014, 00:31:00 »
Evet degisebiliyor pedal lastikleri, klasik ingiliz rahatsizliklari, 3132114020 pedal lastigi takin sorununuz cozulur.

:saygi:

"klasik ingiliz rahatsizliklari" bu olay demek ki sadece bende değil o zaman. Dediğim şikayetlere göre çözüm budur yani dimi hocam? Doktor Hasta ilişkisi oldu azcık  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2014, 00:40:02 »
Kimi sizin gibi rahatsiz olabiliyor, kimi hic hissetmiyor bile.

Olayin ozu parcayi Japon uretimi olan ile degistirmekten geciyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fourth generation / Toyota Celica
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 262000
  • Model Yılı: <'90
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2014, 00:40:25 »
Celicanizin yasi da itibariyle gaz teli takiliyor olabilir.

Iyi bir pas sokucu ve yaglayici ile oncelikle kelebek govdesi uzerindeki telin bagli oldugu levyeyi yaglayin, gerekirse yumusak bir firca (Dis fircasi da olabilir) ile yay kismini fircalayin.

Ince ucun sprey ucu ile telin icerisinden gectigi plastik muhafazinin icini yaglayin ve gaza basip birakarak tekrarlayin her tekrarda az az sıkın.

Arac icerisinde pedalin ve telin pedal uzerinde ki baglantilarini yaglayin gerekirse fircalayin.

Çok ama çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Herhangi bir yerde yaptırabilirmiyim bunu peki? Sağlıklı olması açısından.
1986 Toyota Celica 2.0 GT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2014, 00:41:21 »
Rica ederim, Tabi ki eli yatkin olan kullanici bile yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2014, 00:44:12 »
Kimi sizin gibi rahatsiz olabiliyor, kimi hic hissetmiyor bile.

Olayin ozu parcayi Japon uretimi olan ile degistirmekten geciyor.

Valla ben nedense alışamadım, hatta dediğim gibi üzerinde durması gereken park ederken yada park ettiğim yerden çıkarken inanın savaşıyorum pedalla, ha kaçırdım ha fırlayacak hesabı strese giriyorum.

http://www.toyotaburada.com/ buraya baktım ama bulamadım yerini  :argh:
http://www.toyotaburada.com/index.php?route=product/category&path=355 burada hiç ürün yok zaten  :( verdiğiniz numaraya göre de bişi çıkmadı.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2014, 00:59:23 »
Valla ben nedense alışamadım, hatta dediğim gibi üzerinde durması gereken park ederken yada park ettiğim yerden çıkarken inanın savaşıyorum pedalla, ha kaçırdım ha fırlayacak hesabı strese giriyorum.

http://www.toyotaburada.com/ buraya baktım ama bulamadım yerini  :argh:
http://www.toyotaburada.com/index.php?route=product/category&path=355 burada hiç ürün yok zaten  :( verdiğiniz numaraya göre de bişi çıkmadı.

Ufuk Bey'in verdiği parça kodu Celica modeli için galiba.

http://www.toyodiy.com/parts/xref?s=3132114020+&mE=on
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2014, 01:30:45 »
 :saygi: Aytaç hocam senin linkini verdiğin siteye göre bu herhalde numarası, :tamam:

31321-42010 2011 model Avensis Elegant Extra.

Ufuk hocam,

Sizin sitede yok görünüyor ama iş yerinizde varmı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2014, 18:08:41 »
Bendeki pedal bu şekilde UFUK hocam, sizin siteye baktım ama bulamadım. O dediğiniz ürün sizde varmıdır?

Acayip derecede artık sinir olmaya başladım, geri vitese takmak istemez oldum hele hele park etmek bir işkence oldu artık. Işıklarda bile sıkıntı yapmaya başladı  :argh: :argh: :argh:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2014, 22:15:08 »
Pedallarin metal kisimlari 84 yilindan bu yana standart hocam, herhangi bir modelin pedal lastigini istediginiz gibi takabilirsiniz.

Benim parca numarasi verdigim pedal lastigi, hilux'e ait, deseni ayagin pedal uzerinden kaymasina daha fazla engel olan bir tasarima sahip.

Pedal lastigi cesitleri var stoklarimizda, siteye oem urunleri ekleyemedik henuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2014, 00:21:32 »
Pedallarin metal kisimlari 84 yilindan bu yana standart hocam, herhangi bir modelin pedal lastigini istediginiz gibi takabilirsiniz.

Benim parca numarasi verdigim pedal lastigi, hilux'e ait, deseni ayagin pedal uzerinden kaymasina daha fazla engel olan bir tasarima sahip.

Pedal lastigi cesitleri var stoklarimizda, siteye oem urunleri ekleyemedik henuz.
bahsettiğin lastik ne kadar abi?3 lu mu satılıyor?Bende bu konudan muzdaribim.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2014, 01:44:00 »

:saygi: Evet hocam bakmıştım enine çizgileri vardı. Ayak kaymasına engel olabilecek şekilde beğendim onları.  :tamam:

Mustafa Emre'nin de  sorduğu gibi fiyatı ne kadar? Diğerleri rahatsız etmiyor ama almışken takım alalım, o modelin lastiklerinden  :tamam:

Bu model dimi hocam sizin dediğiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2014, 18:28:36
Ufuk Hocam dan ses çıkmayınca pedal pedlerinin ikisinide söktüm geldim. Fren vede Debriyaj aynı görünüyor görsel olarak gaz pedalını sökemedim, o sanki monoblok gibi bişidi daha sertti pek elleşmedim.

31321-42010 yazıyor üstlerinde birinde A15 diğerinde A16 yazıyor. Debriyaj pedinin sol tarafı , fren pedinin sağ tarafı aşınmış. Evde Sıcak suya batırıp bi güzel yıkadım sonrasında Würth Silikon Spray vardı onu sıktım yumuşasın diye. Takarkende Debriyajınkini Frene , Freninkini Debriyaja taktım bakalım bir iyileşme olacakmı, pek sanmıyorum ama yeni pedleri alana kadar bi test edeyim böyle  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2014, 22:31:08 »
bahsettiğin lastik ne kadar abi?3 lu mu satılıyor?Bende bu konudan muzdaribim.

15-20Lira olmasi lazim, tek tek satiliyor ki gaz pedalinin ki farkli zaten.

:saygi: Evet hocam bakmıştım enine çizgileri vardı. Ayak kaymasına engel olabilecek şekilde beğendim onları.  :tamam:

Mustafa Emre'nin de  sorduğu gibi fiyatı ne kadar? Diğerleri rahatsız etmiyor ama almışken takım alalım, o modelin lastiklerinden  :tamam:

Bu model dimi hocam sizin dediğiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2014, 18:28:36
Ufuk Hocam dan ses çıkmayınca pedal pedlerinin ikisinide söktüm geldim. Fren vede Debriyaj aynı görünüyor görsel olarak gaz pedalını sökemedim, o sanki monoblok gibi bişidi daha sertti pek elleşmedim.

31321-42010 yazıyor üstlerinde birinde A15 diğerinde A16 yazıyor. Debriyaj pedinin sol tarafı , fren pedinin sağ tarafı aşınmış. Evde Sıcak suya batırıp bi güzel yıkadım sonrasında Würth Silikon Spray vardı onu sıktım yumuşasın diye. Takarkende Debriyajınkini Frene , Freninkini Debriyaja taktım bakalım bir iyileşme olacakmı, pek sanmıyorum ama yeni pedleri alana kadar bi test edeyim böyle  :tamam:

Evet hocam resimdekinin ta kendisi, fren ve debriyaj pedalinin lastigi aynidir birbirine takilabilir.

Silikon sıkmanız iyi olmamis, lastigin yuzeyine geldiyse temizleyin zira kaza sebebiyetidir Allah muhafaza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2014, 22:40:53 »
 :saygi: Uyarınız için Allah razı olsun. Belli bir süre bekledikten sonra bezle sildim hocam. Anladım demek istediğinizi. :tamam:

Demin park ettiğim yerden başka yere çektim aracı, şunu fark ettim. Ben eski arabadan kalma alışkanlıkla kullanıyorum, yada hala daha hatalı kullanıyorum :) Eski aracımda topuğumu hiç kaldırmadan debriyaja basıp kaldırabiliyor tekrardan basabiliyordum. Bunda topuğu yerden kesmek lazım. topuk yerde kullanılabilecek gibi değil. Sıkıntı pedalın kaymasında değil benim kullanma şeklimdeymiş muhtemelen diye düşünüyorum şimdide.  :argh: :asikadam:
THE END