Gönderen Konu: 2011 AURİS 1.6 VALVEMATİC LPG KİT TAVSİYE  (Okunma sayısı 4180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 AURİS 1.6 VALVEMATİC LPG KİT TAVSİYE
« : Haziran 04, 2014, 15:38:22 »
Merhaba,

Kit fiyatı hiç önemli değil , fiyat karşılaştırmasından ziyade asıl almak istediğim  ; sorunsuzluk , uyumluluk , uzun ömür , garanti , servis ağı ve servis hizmeti kalitesi. Aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz. Değerli görüşleriniz benim için önemlidir.

Saygılarımla ,

A ) Brc
B ) Prins (Silverline)
C ) Kit MTM
D ) Atiker (Gold)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Toyota Club Türkiye

2011 AURİS 1.6 VALVEMATİC LPG KİT TAVSİYE
« : Haziran 04, 2014, 15:38:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 AURİS 1.6 VALVEMATİC LPG KİT TAVSİYE
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2014, 16:00:34 »
Yılda kaç km yapacaksınız? kit bedelini çabuk amorti edebilecekseniz lpg tavsiye edrim. bu konuda forumda epey bilgi var, Prins tavsiye ederim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2014, 16:05:26 »
Merhaba,

Kit fiyatı hiç önemli değil , fiyat karşılaştırmasından ziyade asıl almak istediğim  ; sorunsuzluk , uyumluluk , uzun ömür , garanti , servis ağı ve servis hizmeti kalitesi. Aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz. Değerli görüşleriniz benim için önemlidir.

Saygılarımla ,

A ) Brc
B ) Prins (Silverline)
C ) Kit MTM
D ) Atiker (Gold)

Ankara'dasınız... Lovato (Damla Otogaz) veya BRC önceliğiniz olabilir. Ama parası önemli değil demişsiniz. En sorunsuzluğu bilinen Prins. Bunlardan da önceliklisi iyi bir işçilik. Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2014, 17:16:34 »
kitin fiyatı sorun değilse hiç lpg falan da uğraşmayın benzinle binin aracınızın keyfini sürün benimkinde brc my 11 var başarılı tabiki eyvallah hiç bir sorun da çıkarmadı çok şükür de arada benzinle kullanıyorum başkasının arabasına mı bindim diye düşünüyorum yani :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2014, 17:21:18 »
Yılda kaç km yapacaksınız? kit bedelini çabuk amorti edebilecekseniz lpg tavsiye edrim. bu konuda forumda epey bilgi var, Prins tavsiye ederim.
Aynen.. Yoksa gerek yok hatta arabalara yazık derim Aytaç'ım..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2014, 17:52:00 »

Aytaç bey merhaba,

Yaklaşık 3 yıldır benzinde biniyoruz Yılda 10.000 km, LPG den sonra yılda 15.000 km yapacağız muhtemelen. Kaba bir hesapla kitin parasını , sanırım 15.000 km de amorti etmiş oluruz diye düşünüyorum . Tavsiye için teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 17:53:20

Ankara'dasınız... Lovato (Damla Otogaz) veya BRC önceliğiniz olabilir. Ama parası önemli değil demişsiniz. En sorunsuzluğu bilinen Prins. Bunlardan da önceliklisi iyi bir işçilik. Saygılar...

Emre bey merhaba,

Evet Ankara'dayız , tavsiye için teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 18:16:07
kitin fiyatı sorun değilse hiç lpg falan da uğraşmayın benzinle binin aracınızın keyfini sürün benimkinde brc my 11 var başarılı tabiki eyvallah hiç bir sorun da çıkarmadı çok şükür de arada benzinle kullanıyorum başkasının arabasına mı bindim diye düşünüyorum yani :rofl:

Yasin bey merhaba,

Doğru söylüyorsunuz , yağ değişimi haricinde henüz anahtar değmemiş bir arabaya LPG taktırmak hiç hoşuma gitmiyor ama benzin fiyatları malum. Zorunlu ihtiyaç haricinde arabaya binmiyoruz buda hoşuma gitmiyor.Hem kaliteli bir kite , atıyorum 2500 TL verdik diyelim , bunu yaklaşık 20.000 km sonra zaten amorti etmiş olacağım. Özgürce arabaya binmek varken diyorum hani ... Eminim sizde buna benzer bir bahane ile LPG kitini taktırdınız diye düşünüyorum :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2014, 18:51:18 »
Para önemsizse teleflex veya prinsten başkasını taktırmanız mantıksız olur.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2014, 19:08:09 »
Bayiden araci aldim 3 km de idi  araca bindim sigarayi yaktim  gorevli bana bakti abi naptin dedi.  hiic dedim guldum.  eskimeyecek mi.  ha bu gun  ha seneye nasil olsa sigara icilecek.  direk brc bayine gittim  lpgyi taktirdim.   cok kisi  biraz bin erken davranma felan dedi.  bende sordum sorusturdum tavsiyeler isiginda ozellikle burdaki arkadaslarin tavsiyeleri dogrultusunda hareket ettim. lpg de prince daha iyi evet ama  brc kadar servisi yok biraz da fiyat farki var  ben brc tercih ettim  hep ankarada olacaksaniz para da sorun degilse prince taktirin.

ilk 2 bin km cogunlukla benzinle bindim.   %70-%80 gibi benzin.  sonra karisik bindim. 4-5.000 km den sonra  lpg agirlikli bazi bazi benzinle bindim.   uzun yolda 80-100 km de 5-6 km veya 1-2 dk kadar benzine almayi oneriyorlar bencede mantikli.  ben rampalarda benzine aliyorum denk geliyor zaten.   yakit olarakta  full trafik sehir ici 8.5 - 9  lt lpg yakiyor  uzun yolda 6.5-7 lt yakiyor.   ekonomi icin ugrasirsam degerler dusuyor elbet.

Kesinlikle lpg  taktirin.  prince - brc   baska bi sey dusunmeyin bile.  her yonuyle avantajli.  dizellerden az yakiyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2014, 19:25:49 »
Merhaba ben 2013model aracıma 7 bin km bindikten sonra brc marka lpg kiti taktırdım..
Şuan 10bin km oldu 3bin km dir geziyorum ilk lpg li aracım daha önceki araçlarım hep dizeldi ilkkez benzinli araç aldım yani üç bin km de ki lpg izlenimlerim şöyle..
Çekişten düşme yok 7lt benzin tüketimim vardı şimdi 8,5 9 lt lpg tüketimim var burda lpg 2,28 milangaz 2,47 shell otogaz 019 ila 0,20 arasında lpg tüketiyorum dizelden bile az yakıyorum confor da cabası ilk başta bende tereddüt etmiştim umarım ilerleyen zamanlarda bir aksilik yaşamayız şimdilik iyiki taktırmışım diyorum.....

2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2014, 20:20:23 »

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 18:16:07
Yasin bey merhaba,

Doğru söylüyorsunuz , yağ değişimi haricinde henüz anahtar değmemiş bir arabaya LPG taktırmak hiç hoşuma gitmiyor ama benzin fiyatları malum. Zorunlu ihtiyaç haricinde arabaya binmiyoruz buda hoşuma gitmiyor.Hem kaliteli bir kite , atıyorum 2500 TL verdik diyelim , bunu yaklaşık 20.000 km sonra zaten amorti etmiş olacağım. Özgürce arabaya binmek varken diyorum hani ... Eminim sizde buna benzer bir bahane ile LPG kitini taktırdınız diye düşünüyorum :)
[/quote]
bana kalsa ben taktırmadan binecektim de benzin paramı şuanda babam verdiği için lpg yi mecburen taktık. ha pişman mısınız veya bi problem var mı diye sorduğunuzda hiçbir problem veya pişmanlık yok. gönül rahatlığıyla taktırın hiç araştırma görüştürme yapmanıza gerek yok ben aurise her türlü kefilim. benim lpg taktırdığım yerin sahibinde de auris vardı prins takmıştı tabi kendi dükkanı olduğu için hiçbir problem olmadı onda da. sonra tsı passat aldı ona da lpg taktı. ama dediği şey şu lpg deki en güvenilir araba toyotadır. hiçbir müşterim arıza ışığıdır vs için bir kere bile gelmedi diye de ekledi:D durum bu maddiyat için lpg birebir mükemmel taktırın lpg yi sonra wc ye bile arabayla gidersiniz  :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2014, 20:39:41 »
Hissedilecek derecede benzinde fark ediyorsa gaz filtrenizin degisim peryodu gelmis ve gecmis olabilir. Degistiyse gaz aldigin istasyonu degistir derim. Yada ayar gerekebilir lpg sistemine. Saygilar...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 20:45:50
Bayiden araci aldim 3 km de idi  araca bindim sigarayi yaktim  gorevli bana bakti abi naptin dedi.  hiic dedim guldum.  eskimeyecek mi.  ha bu gun  ha seneye nasil olsa sigara icilecek.  direk brc bayine gittim  lpgyi taktirdim.   cok kisi  biraz bin erken davranma felan dedi.  bende sordum sorusturdum tavsiyeler isiginda ozellikle burdaki arkadaslarin tavsiyeleri dogrultusunda hareket ettim. lpg de prince daha iyi evet ama  brc kadar servisi yok
 biraz da fiyat farki var  ben brc tercih ettim  hep ankarada olacaksaniz para da sorun degilse prince taktirin.

ilk 2 bin km cogunlukla benzinle bindim.   %70-%80 gibi benzin.  sonra karisik bindim. 4-5.000 km den sonra  lpg agirlikli bazi bazi benzinle bindim.   uzun yolda 80-100 km de 5-6 km veya 1-2 dk kadar benzine almayi oneriyorlar bencede mantikli.  ben rampalarda benzine aliyorum denk geliyor zaten.   yakit olarakta  full trafik sehir ici 8.5 - 9  lt lpg yakiyor  uzun yolda 6.5-7 lt yakiyor.   ekonomi icin ugrasirsam degerler dusuyor elbet.

Kesinlikle lpg  taktirin.  prince - brc   baska bi sey dusunmeyin bile.  her yonuyle avantajli.  dizellerden az yakiyor.
Arif bey kesin yargilar yanillticidir. Ornegin Lovato kitli arac kullandiniz mi. Ankarada en az brc kadar servisi var. Brc kadar kaliteli hatta artisi var. Enjektor sesi yok ve obdli sistem mevcut. Aracima iki ay once taktirdim sorunsuz ve 19 kurus yakiyorum. Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2014, 20:47:28 »
Hissedilecek derecede benzinde fark ediyorsa gaz filtrenizin degisim peryodu gelmis ve gecmis olabilir. Degistiyse gaz aldigin istasyonu degistir derim. Yada ayar gerekebilir lpg sistemine. Saygilar...
şöyle açıklayayım araçta çekiş vb gibi hiçbir problem yok  herşey mükemmel ancak benzindeyken araba daha rahat çalışır çünkü ona göre imal edildiği için iyi bir şöfor de bunu kullanırken hisseder araba benzindeyken yolda yağ gibi kayıyomuş hissi veriyo bana onu biraz abartıyla anlatttım sadece bu  ;) :) :) daha 20000 km olmadık abi bakımı gelmedi yani
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2014, 20:51:14 »
hocam taktırın brc bakın keyfinize diğer arkadaşlarında dediği gibi wcye bile arabayla gidersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2014, 20:52:49 »
şöyle açıklayayım araçta çekiş vb gibi hiçbir problem yok  herşey mükemmel ancak benzindeyken araba daha rahat çalışır çünkü ona göre imal edildiği için iyi bir şöfor de bunu kullanırken hisseder araba benzindeyken yolda yağ gibi kayıyomuş hissi veriyo bana onu biraz abartıyla anlatttım sadece bu  ;) :) :) daha 20000 km olmadık abi bakımı gelmedi yani
Gule gule kullan kardesim. 16 senelik soforum. Lafi da koydun bize bu arada. 10 yillik lpgli arac kullanicisiyim. Bilgine. ;)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 20:55:54
Eski bir brc kullanicisi olarak Lovato daha basarili diyorum. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2014, 21:17:18 »
Gule gule kullan kardesim. 16 senelik soforum. Lafi da koydun bize bu arada. 10 yillik lpgli arac kullanicisiyim. Bilgine. ;)
 laf koyma gibi bi amacım yoktu abi. estağfurullah ne haddimize  bir kere yaşın benden büyük  :saygi: ben kendimi övdüm sadece orda azıcık :-[  8-)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2014, 21:18:17
 laf koyma gibi bi amacım yoktu abi. estağfurullah ne haddimize  bir kere yaşın benden büyük  :saygi: ben kendimi övdüm sadece orda azıcık :-[  8-)
mesajları birleştirmişim acemilik mi oldu ne  emre abi içinden bişeyler geçirdi galiba :P
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2014, 22:10:19 »
mesajları birleştirmişim acemilik mi oldu ne  emre abi içinden bişeyler geçirdi galiba :P
He he he... Allahin sopasi yok iste :P hayirli aksamlar kardesim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 05, 2014, 09:58:28 »
Bayiden araci aldim 3 km de idi  araca bindim sigarayi yaktim  gorevli bana bakti abi naptin dedi.  hiic dedim guldum.  eskimeyecek mi.  ha bu gun  ha seneye nasil olsa sigara icilecek.  direk brc bayine gittim  lpgyi taktirdim.   cok kisi  biraz bin erken davranma felan dedi.  bende sordum sorusturdum tavsiyeler isiginda ozellikle burdaki arkadaslarin tavsiyeleri dogrultusunda hareket ettim. lpg de prince daha iyi evet ama  brc kadar servisi yok biraz da fiyat farki var  ben brc tercih ettim  hep ankarada olacaksaniz para da sorun degilse prince taktirin.

Arif bey merhaba,

En iyisini siz yapmışsınız, arabanın garantisi varda bizim garantimiz var mı ? Sonuçta bu bir araç , mantık çerçevesinde özgürce kullanıp tadını çıkarmak en iyisi :D

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 10:12:09

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 10:14:49

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 10:18:26
Merhaba,

Saygılarımla ,

A ) Brc
B ) Prins (Silverline)
C ) Kit MTM
D ) Atiker (Gold)

Arkadaşlar merhaba,

En çok Prins marka üzerinde görüşler toplanmış olduğundan , aracımızı  Prins marka kit montajı için yetkili servise bıraktık,  hadi hayırlısı bakalım. Vakit ayırıp  , değerli görüşlerinizi benimle paylaştığınız için hepinize ''ayrı , ayrı''  ''teşekkür ediyorum''  :alkis:

En başta Prins + 1.6 Valvematic uyumluluğu ,  montajı , kalitesi , yakıt sarfiyatı , servis hizmeti  vb. tüm merak edilenleri ,  incelemelerim sonucunda , bilgi almak isteyenler olursa paylaşacağımı şimdiden bildirmek isterim :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 05, 2014, 10:52:10 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın... LPG'nin tadını çıkarın artık... Doya doya binin ve LPG bakımlarını ihmal etmeyin. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 05, 2014, 11:09:04 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın... LPG'nin tadını çıkarın artık... Doya doya binin ve LPG bakımlarını ihmal etmeyin. Saygılar...

Emre bey merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Cümlemize güle güle kullanmak nasip olsun İnşallah.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti