Gönderen Konu: 1986-87 Toyota Celica 2.0 3S-GE  (Okunma sayısı 6742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fourth generation / Toyota Celica
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 262000
  • Model Yılı: <'90
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
1986-87 Toyota Celica 2.0 3S-GE
« : Haziran 03, 2014, 22:58:37 »
Aracın arka tamponu, ön tampon ve ızgarası ve yan etekleri modlu halde. Onun dışında arka stop lambaları led halde, orjinal değil yani ve  850w bir ses sistemi var. Klasik 3S-GE 2.0 motor, bana geçtiğinden beri henüz ciddi bir anlamda işe girişmedim. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

1986 Toyota Celica 2.0 GT

Toyota Club Türkiye

1986-87 Toyota Celica 2.0 3S-GE
« : Haziran 03, 2014, 22:58:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1986-87 Toyota Celica 2.0 3S-GE
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2014, 23:01:29 »
Maşallah daha ne olsun bu canavara.  :tamam:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2014, 23:03:59 »
Maşallah daha ne olsun bu canavara.  :tamam:

Teşekkür ederiz, vallaha şuan jantlar ile ilgili bir düşüncem var inşallah yazın ortasına doğru gerçekleştireceğim.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2014, 23:06:23 »
Bence ilk iş olarak o tamponlardan kurtulmalısınız...
Sanırım 200 sx'e benzetilmeye çalışılmış, ama orijinal daha güzel bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2014, 23:08:44 »

Teşekkür ederim, tamponlarla ilgili uzun vadade bir düşüncem var aslında. Orjinal ön tamponu Japonya'dan sipariş etmek çok pahalıya patlayacağından orjinale yakın birşeyler düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2014, 23:26:20 »
hayırlı olsun , arabaya yapacak bişey kalmamış ki.. belki dediğin gibi orjinal tampona dönersin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2014, 23:10:54 »
Biraz araştırdıktan sonra orjinal bir ön tampon buldum, hayırlısı bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2014, 23:19:27 »
Maşallah güle güle kullanın adamlar yapmış zamanında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2014, 01:09:39 »
buna yapacak bişey kalmamış ki yahu  :asikadam: ön tampon konusunda söylenenlere ben de katılıyorum. tamponu değiştirmeseniz bile şöyle güzel bir toyota amblemi koyun ön tarafa çok boş kalmış arabanın önü
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2014, 03:14:49 »

Altına imzamı atıyoruuuummm ::) 

Öncelikle yapılacak birşey kalmamış diyen arkadaşlara el insaf diyorum! Evet bencede yapılacak birşey kalmamış hani çaresiz kalınca artık yapacak birşey yok denir aynen öyle durumda araç malesef... 

Aracın önü oturmuş ağlıyor resmen kendi halien içlenmiş bir mahsun bakıyor garibim :( Ama muhtemelen aracın bu halinin sebebi bir kaza ve parça bulamama durumudur yoksa hiç bir insafsız şu güzelliklte ki (bkz:  alt görsel) bir aracı bu hale getirmez, getirmemeli.. Aracın arkasını ise nedense 90ların sonu mustang gt serisine benzettim tampon şişkinliğinden olsa gerek. Arka kısım yine öne nazaran eğreti durmuyor.

Şurda bitik bakımsız halde bile nasıl cezbedici duruyor maşallah...

Dost acı söylermiş ilk etapta yazdıklarım size ters gelip canınızı sıkabilir haklısınızda ancak sert eleştirme nedenim şudur ki ülkede sayılı olan ve bir markanın efsane spor modelleri olan bir araca sahipsiniz ve en önemliside yaşınız genç... Bu üç unsur bir araya geldiğinde sizden çıkması gereken şu 'vay be bu araba Türkiyede mi?' tepkisini almak.

Tabi tüm bunları sayarken sizin araştırmalara başlamış olmanızı görmek bile insanın içine su serpiyor...  Bence değil jant vs ye para harcamak araca yakıt bile almadan tampon için para biriktir ::)

En yakın zamanda otomobilden anlayan insanların gördüklerinde harika birşey geliyor diye size bakmaları tek dileğimdir şu an ancak değişik birşey geliyor yahu o ne ki olacaktır tepkiler...

Bunların hepsi bir yana inşallah sağlıklı kazasız belasız ve zevk alarak binersin aracın gerisi hep teferruat....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2014, 14:51:26 »
Altına imzamı atıyoruuuummm ::) 

Öncelikle yapılacak birşey kalmamış diyen arkadaşlara el insaf diyorum! Evet bencede yapılacak birşey kalmamış hani çaresiz kalınca artık yapacak birşey yok denir aynen öyle durumda araç malesef... 

Aracın önü oturmuş ağlıyor resmen kendi halien içlenmiş bir mahsun bakıyor garibim :( Ama muhtemelen aracın bu halinin sebebi bir kaza ve parça bulamama durumudur yoksa hiç bir insafsız şu güzelliklte ki (bkz:  alt görsel) bir aracı bu hale getirmez, getirmemeli.. Aracın arkasını ise nedense 90ların sonu mustang gt serisine benzettim tampon şişkinliğinden olsa gerek. Arka kısım yine öne nazaran eğreti durmuyor.

Şurda bitik bakımsız halde bile nasıl cezbedici duruyor maşallah...

Dost acı söylermiş ilk etapta yazdıklarım size ters gelip canınızı sıkabilir haklısınızda ancak sert eleştirme nedenim şudur ki ülkede sayılı olan ve bir markanın efsane spor modelleri olan bir araca sahipsiniz ve en önemliside yaşınız genç... Bu üç unsur bir araya geldiğinde sizden çıkması gereken şu 'vay be bu araba Türkiyede mi?' tepkisini almak.

Tabi tüm bunları sayarken sizin araştırmalara başlamış olmanızı görmek bile insanın içine su serpiyor...  Bence değil jant vs ye para harcamak araca yakıt bile almadan tampon için para biriktir ::)

En yakın zamanda otomobilden anlayan insanların gördüklerinde harika birşey geliyor diye size bakmaları tek dileğimdir şu an ancak değişik birşey geliyor yahu o ne ki olacaktır tepkiler...

Bunların hepsi bir yana inşallah sağlıklı kazasız belasız ve zevk alarak binersin aracın gerisi hep teferruat....

Hiç alınmam, sıkılmam aslında aksine bu foruma kaydolurken siz değerli, bilgili insanların tecrübelerinden ve önerilerinden yararlanmayı düşündüm hep. :)

Ben orjinale dönük birşeyler istiyorum tabi ön ve arka tamponlarda büyük ihtimal bu orjinal revizyona girecek iki parça ama orjinallerini bulmak zormudur? Geçen bir tane buldum ama Toyota Celica Supra diye geçiyormuş, Toyota'nın farklı bir modeli. İnşallah tamponlarla ilgili birşeyler yapacağım ama öncelikle sağlam birşey bulmam lazım galiba.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2014, 14:55:03 »
ben bunların 2007 serilerine hastayım yani o kasaya..araç bu haliyle bile cezbedici gerçekten.ama orjinalini bulmanız bütçeyi zorlıcaktır kesin.ama ben olsam buna canımı sıkmazdım.orjinal ebat ve ölçüler elimde olsun ona uygun modifiyeli bir tamponda kalitel bir fiber ile yapılır.orjinal gibide durur.ama kaliteli bir fiber olcak.nie böle birşey önerdim dicek olursan orjinalini bu kasanın bulmak epey zor olcak.ve bu tamponlar degişim istiyor yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2014, 15:04:51 »

Hiç alınmam, sıkılmam aslında aksine bu foruma kaydolurken siz değerli, bilgili insanların tecrübelerinden ve önerilerinden yararlanmayı düşündüm hep. :)

Ben orjinale dönük birşeyler istiyorum tabi ön ve arka tamponlarda büyük ihtimal bu orjinal revizyona girecek iki parça ama orjinallerini bulmak zormudur? Geçen bir tane buldum ama Toyota Celica Supra diye geçiyormuş, Toyota'nın farklı bir modeli. İnşallah tamponlarla ilgili birşeyler yapacağım ama öncelikle sağlam birşey bulmam lazım galiba.  :-\

Est kardeşim şahsen bende bilgi pek yokta bilgisine güvendiğimiz arkadaşlarımız büyüklerimiz var burada, özellikle senin derdinin dermanı Ufuk abindedir o bulamazsa umutsuzluğa düşebiliriz :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2014, 15:27:22 »
Hep söylerim camry aşığı olsam da celica özel bir araçtır. Daha önce kullananlar sanırım araçlarından utanmış ve onu neye benzetmeye çalıştılarsa becerdiler mi bilemem ama araçta becerdikleri bir şeyler var o kesin. Bir aracı orijinale çevirmek zordur ama bir o kadarda haz verir. Aracın yedek parçalarını bulmak mümkün.Dil bilen kişi çok yardım lazım olursa konuda belirmeniz yeterli. Şu ana kadar Dubai ve Arabistan'da öyle parçalar bulduk ki bizde şaşırdık. Emde nerede ise para vermedik. Tırcılar nazlanıyor bazen o ayrı.

Kocaelide bir iki yer var adamlarda envai çeşit tampon var bakmanı tavsiye ederim. Bursa yakın bak derim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2014, 01:16:48 »
Hep söylerim camry aşığı olsam da celica özel bir araçtır. Daha önce kullananlar sanırım araçlarından utanmış ve onu neye benzetmeye çalıştılarsa becerdiler mi bilemem ama araçta becerdikleri bir şeyler var o kesin. Bir aracı orijinale çevirmek zordur ama bir o kadarda haz verir. Aracın yedek parçalarını bulmak mümkün.Dil bilen kişi çok yardım lazım olursa konuda belirmeniz yeterli. Şu ana kadar Dubai ve Arabistan'da öyle parçalar bulduk ki bizde şaşırdık. Emde nerede ise para vermedik. Tırcılar nazlanıyor bazen o ayrı.

Kocaelide bir iki yer var adamlarda envai çeşit tampon var bakmanı tavsiye ederim. Bursa yakın bak derim.

Teşekkürler, Kocaeli çok yakın evet ama boş zamanım olmuyor bir türlü derslerden, aslında boş bir vaktim olsa işin ehli Ufuk bey'e götürmek istiyorum aracı. Tabii İstanbul'a giderken Güzelyalı Feribotlarına binmem şart olacak yoksa servet yakarım herhalde otoyoldan gitsem  :D

Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2014, 23:16:40
Ön tampon, orjinalinden yola çıkılarak tekrar şekillendirilmiş öğrendiğime göre. Celicalarda bulunana o ara siyah ızgarayı bulabilirsem o bile yeter şuan aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 12, 2014, 02:20:29 »
Maşallah kardeşim çok özel bir araca sahip olmuşsun fakat Ahmet ve Mehmet abiye katılıyorum,biran önce o tamponlara çözüm bulmalısın..jant vs.sonra gelir..Senden önce ki sahipleri kimse çok seri bir bakış atasım geldi  >:(
Allah kaza bela göstermesin..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2014, 01:42:49 »
Aynı araçtan olmasına rağmen tanıyamadım ; bende diğer arkadaşlara katılıyorum umarım tamponları en kısa zamanda değiştirme şansın olur :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2014, 01:48:55 »
Motorun 3sgte olduğundan emin miyiz?
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '92
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2014, 13:01:39 »
Spor arabada kırmızı renge hayranım özellikle şu merete çok yakısıyor. bende de 92 var ama metalik gri. ileride boyaya yönelik planlarım var gerçi   :lol: ama forumdaşların dediği gibi o ön olmamış bence de. önü bu kadar ikonik olan bir araba için özellikle ama güzel makine iyi günde bin  :tamam:
VAZGEÇMEDİĞİN SÜRECE YENİLMİŞ SAYILMAZSIN !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 24, 2014, 15:24:41 »
 Fırsatın ve imkanın varsa araçta işlem yapmaya başlamadan önce komşumuz Yunanistan'a gitmeni tavsiye ederim.