Gönderen Konu: Radyatör Suluğundan Su Atma Problemi  (Okunma sayısı 16997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Denizin Kenarından
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 249
  • Model Yılı: '99
Radyatör Suluğundan Su Atma Problemi
« : Haziran 03, 2014, 13:54:15 »
Merhaba arkadaşlar, 99 model corollam radyatör suluğundan su atıyor...

Aracımla ankaraya gittim uzun yolda hiç hararet yapmadı şehir içinde 1-2 saat gezince baktım hararet göstergesi yükselmeye basladı motoru soğutarak radyatoru açtım ve su kalmadğını gördüm aracım 4 litre su aldı... daha sonra ostimde bir motorcuya gittik usta 4bin devire kadar eliyle gaz verdi ve araba radyatör suluğundan su fışkırttığını gördük.

Usta bana aracı fazla sıkıştırma 3bin deviri geçme bu şekilde gidebilirsin sorun olmaz dedi. ancak sorunun çözümü için ise aracın contasının değişmesi gerektiğini söyledi. Ankara'dan döndüm geldim kendi ustam baktı radyatörün değişmesi lazım dedi ilk önce bir ilaç atıcaz 2-3 gün bu ilaçla gezeceksin hortumları çamurları pasları flan temizliyecek sonrada radyatörü değiştireceğiz dedi.

Kararsız kaldım conta yansaydı yağa su karışırdı, arabadan takır takır sesler gelirdi flan dedi benim kendi ustam.

Bana bir yol gösterirseniz sevinirim ne yapmalıyım?  :-\ :-\ :-\

Toyota Club Türkiye

Radyatör Suluğundan Su Atma Problemi
« : Haziran 03, 2014, 13:54:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör Suluğundan Su Atma Problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2014, 14:18:05 »
Merhaba arkadaşlar, 99 model corollam radyatör suluğundan su atıyor...

Aracımla ankaraya gittim uzun yolda hiç hararet yapmadı şehir içinde 1-2 saat gezince baktım hararet göstergesi yükselmeye basladı motoru soğutarak radyatoru açtım ve su kalmadğını gördüm aracım 4 litre su aldı... daha sonra ostimde bir motorcuya gittik usta 4bin devire kadar eliyle gaz verdi ve araba radyatör suluğundan su fışkırttığını gördük.

Usta bana aracı fazla sıkıştırma 3bin deviri geçme bu şekilde gidebilirsin sorun olmaz dedi. ancak sorunun çözümü için ise aracın contasının değişmesi gerektiğini söyledi. Ankara'dan döndüm geldim kendi ustam baktı radyatörün değişmesi lazım dedi ilk önce bir ilaç atıcaz 2-3 gün bu ilaçla gezeceksin hortumları çamurları pasları flan temizliyecek sonrada radyatörü değiştireceğiz dedi.

Kararsız kaldım conta yansaydı yağa su karışırdı, arabadan takır takır sesler gelirdi flan dedi benim kendi ustam.

Bana bir yol gösterirseniz sevinirim ne yapmalıyım?  :-\ :-\ :-\
Radyatörden su atıyorsa genellikle sebep conta oluyor sorun radyatör kolay kolay bozulmaz... senin yerinde olsam koca sanayiyi dolalır fikir alırdım yoksa radyatör +conta değiştirirsin
Radyatör mevzusunda deneyiimli  arkadaslar inşlah tecrübelerini aktarır
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2014, 15:01:42 »
Radyatörü sökün ve içinin ne kadar temiz olduğunu kontrol edin, sulu porçöz ile çalkalayarak temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz.

Termostadı sökün, çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Geri montaj sonrasında Pembe antifriz kullanın.

Olay tekrarlarsa, conta ve devirdaim ile ilgilenmeniz gerekecek.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2014, 15:46:25 »
  Barış ve Tekin beylere aynen katılıyorum.
 Radyatör ekleme kabı, su ısındığında fazla suyu genleşmeden dolayı(zaten kabın bir ismi de genleşme kabıdır) dışarı tahliye eder. Normalde radyatör sıvısı bu ekleme kabında max-min çizgileri arasında olmalıdır.
 Soğutma sisteminden 4 lt sıvı eksildi ise bunun bir kaç nedeni olabilir. Sistem tıkalı, fan devreye girmiyor ya da contadan sıvı kaçırıyor olabilir. Sıvı contadan kaçıyor ise yağa da sıvı karışıyordur ve bu yağın özelliğini bozar ve motora zarar verebilir.
 Öncelikle soğutma sistemi tıkalı mı, termostat sağlıklı mı, fan devreye giriyor mu, sistemde kaçak var mı bakmak lazım. Devirdaim pompasının da sağlığını gözden geçirmek iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Denizin Kenarından
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 249
  • Model Yılı: '99
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2014, 14:22:47 »
radyatörümü değiştirdim ve sorun düzeldi, uzun yolda yaptım herhangi bir problem cıkmadı.

inşallah tekrar aynı problemle karşılaşmam  -_-

cevap veren herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2014, 11:08:57 »