Gönderen Konu: Tekrar Auris e döndük..Dizel MMT için tecrübeleriniz?  (Okunma sayısı 1020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
ARkadaşlar 1 yıl önce 2008 auris elegant Mmt benzinli aracımızı sattık benzin sarfiyatından dolayı. 1.6 TDCI Titanium 2010 model fiesta aldık.Gayet  memnunum çok çok az yakıyor ancak eşim de kullanacak artık işe arabayla gidecek bu nedenle tekrar auris almayı düşünüyorum ama dizel Mmt .Bunla ilgili fikir ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Muhtemel bütçe 30-32 arası olacak. Araç servis sorun vb sıkıntılar nedir?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49766.msg680744#msg680744

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekrar Auris e döndük..Dizel A/T için tecrübeleriniz?
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2014, 10:38:11 »
Bildiğim kadarıyla Toyotada diesel A/T yok, MMT var ve MMT şanzımanlar eşler için pek uygun olmayan şanzımandır.

MultidriveS diye adlandırılan yeni nesil CVT veya daha eski A/T şanzımanlı benzinli model bakmanızı öneririm.

Hyundai İ30 serilerinde 1.6 CRDİ A/T şanzıman var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2014, 10:44:11 »

Bildiğim kadarıyla Toyotada diesel A/T yok, MMT var ve MMT şanzımanlar eşler için pek uygun olmayan şanzımandır.

MultidriveS diye adlandırılan yeni nesil CVT veya daha eski A/T şanzımanlı benzinli model bakmanızı öneririm.

Hyundai İ30 serilerinde 1.6 CRDİ A/T şanzıman var.
çok pardon doğru söylüyorsunuz... mmt deki sıkıntılar nedir sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2014, 13:03:26 »
Sattığınız DZ plakalı Aurisi E veya M'de kullandığınızı belirtmişsiniz, demekki o aracınız MMT veya bugünki ismiyle MM'miş ve siz zaten memnun değilmişsiniz.

Bunlar, otomatikleştirilmiş baskı balatası olan şanzımandır. Yani bizim yerimize debriyaja basan sistemle donatılmıştır.

Eğer acemi ve tembel biri kullanıyorsa, şehir içi dur/kalk trafikte balatayı 50.000km gibi mesafede bitirebilir.
Diğer taraftan düz vites kullanıyor gibi, her duraklamada vites boşa alınırsa, diesel motoru ile mükemmel yakıt tüketimlerine imza atarken balatada 150.000km veya üstünü çok rahat görebilir (yaşadığınız trafiğe göre değişkenlik gösterir).

O nedenle küçük hacimli benzinli A/T veya CVT bir araç seçmeniz sizin için en uygunu olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2014, 13:09:27 »

Sattığınız DZ plakalı Aurisi E veya M'de kullandığınızı belirtmişsiniz, demekki o aracınız MMT veya bugünki ismiyle MM'miş ve siz zaten memnun değilmişsiniz.

Bunlar, otomatikleştirilmiş baskı balatası olan şanzımandır. Yani bizim yerimize debriyaja basan sistemle donatılmıştır.

Eğer acemi ve tembel biri kullanıyorsa, şehir içi dur/kalk trafikte balatayı 50.000km gibi mesafede bitirebilir.
Diğer taraftan düz vites kullanıyor gibi, her duraklamada vites boşa alınırsa, diesel motoru ile mükemmel yakıt tüketimlerine imza atarken balatada 150.000km veya üstünü çok rahat görebilir (yaşadığınız trafiğe göre değişkenlik gösterir).

O nedenle küçük hacimli benzinli A/T veya CVT bir araç seçmeniz sizin için en uygunu olacaktır.

Yazınız için elleriniz dert görmesin tekin bey çok teşekkürler. Benzinli araç alırsak tek aklıma gelen jazz var ve oda bana çom sıcak gelmiyor.

Evet eski auris te öyle bir şikayetim vardı hala da olacak ama bunu benzim tüketimi ve fiyatları eklenince aurisi sattık. Dizel tasarruflu olduğunda belki mmt yi göz ardı edebilir miyim diye düşünüyorum. Ort dizel tüketim verilerini bilen var mı mmt şanzıman için.

Ben şu an fiesta ile şehir içi 5lt ortalama ile geziyorum manuel dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2014, 13:24:54 »
Diesel MMT Corolla ile İst. şehir içi Yazın 5L civarı Kışın 6L civarı yakıt harcardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2014, 13:28:11 »
gayet güzel değerler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekrar Auris e döndük..Dizel MMT için tecrübeleriniz?
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2014, 20:50:44 »
Otomatik olacaksa arac ve ekonomi on planda tutulacaksa bencede cvt dusunun. Yaris bu anlamda iyi bir secim olabilir.
SAFETY FIRST