Gönderen Konu: LPG Avantaj/Dezavantaj ??  (Okunma sayısı 9661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '17
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Avantaj/Dezavantaj ??
« Yanıtla #20 : Haziran 05, 2014, 22:06:52 »
tavsiye edeceğim marka prins fiyat olarak 2500 tl civarı açıklamasıda aşağıda ve neden pahalı !

VSI "Vapour Sequential Injection - Sıralı Enjeksiyon sistemi" piyasada bulunabilecek en gelişmiş LPG otogaz dönüşüm sistemidir. Yeni geliştirilmiş yazılım stratejisi ile kendi mükemmelliğini yenileyerek VSI 2-LPG sistemini de tüketicilerin beğenisine sunmuştur. VSI 2-LPG sistemiyle aracın benzin veya LPG ile sürüşünde bir fark yoktur.

VSI 2-LPG sistemi, dünyanın önde gelen enjektör üreticilerinden biri olan, kalitesi ve güvenliği ile sektörde sembolleşmiş ismi bulunan Japon Keihin Corp. tarafından Prins işbirliği ile geliştirilmiştir.

VSI 2-LPG sistemi "master-slave" kontrol yöntemiyle aracın kendi ECU’su ile tamamen entegre çalışır; ECU ile diyagnostik bilgisayarı (OBD)'nin uyumunu bozmaz, dolayısıyla sinyal emülasyonuna gerek duyulmaz.

Sistemin tüm parçaları LPG uygulamaları için dizayn edilmiş ve en sıkı teknik düzenlemelere uygun; en ciddi sertifikalara sahiptir. Parçaların kompakt dizaynı sayesinde montajları oldukça kolaydır.

Özel olarak hazırlanmış eşsiz diyagnostik yazılım optimum performans sağlanması ve emisyonların azaltılması için VSI 2-LPG sistemine ince ayar yapılabilmesine imkân verir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 05, 2014, 22:06:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 05, 2014, 23:20:55 »
5. aracım hepsini de lpgli kullandım. Hiç bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür. Önce temiz işçilik sonra kaliteli kit ve araca bakım. Bizim milletimizin bu ön yargı sorunu her alanda olduğu gibi lpgde de var. Adam üç kuruş ucuza yaptıracağım diye işi layıkıyla yapmayan ustaya dönüşüm yaptırıyor ondan sonra da sorunlarla boğuşuyor. Herkesin fikrine saygım var. İstemeyen taktırmaz ama acımasızca eleştiri yapmanın da mantığı yok. Ben tasarruf ediyorum beni ilgilendiren kısmı da bu. Keşke benzin bu kadar pahalı olmasa da bulaşmasak ama ülke şartları nedeniyle lpgye devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 07, 2014, 14:35:36 »
Merhabalar,

Malum benzin 5 tl yi geçti.
Ve yeni rekorlar kıracak gibi de görünüyor.

Benzinli aracı satıp dizel araç almak pahalı olacağı için LPG konusuna eğildim.
1500 TL civarında bir masrafla araç LPG ye dönüştürülebiliyormuş.

Ama biraz bilgi toplamak istiyorum.

Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ??

1) LPG li araçda da yakıt açısından şehir içi / şehir dışı ayrımı var mı ??

2) LPG li araç kapalı otoparklara giremiyor. Bunun dışında kullanım kısıtı var mı ??

3) LPG li araç için kaskoda olumsuz bir uygulama var mı ??

4) Karşı çıkanlar, LPG li araç kullanmak arabada patlamaya hazır bir adet tüp taşımaktır diyorlar. Bu ne kadar doğru ??

5) Ruhsata vs LPG nin işlenmesi gerek sanırım. Burdaki prosedür çok sürüyor mu ??

6) Corolla için LPG tüketim değerleri (şehir içi/şehir dışı) nedir ??
1600 motor corolla şehir içinde 50 krş, şehir dışında 35 krş civarında yakıyor. LPG ye dönersem ne kadar yakarım ??

7) LPG ye döndükten sonra, vazgeçmek istersem , tekrar benzine dönebilir miyim ??

8) Uzun kullanımda LPG li kullanımın piston kapaklarını vs bozduğu söyleniyor. Bu doğru mu ??

9) Sıralı sistem , sırasız sistem arasında ne fark var ??

Selim bey merhaba,

Tek tek maddelere cevap veremeyeceğim ancak  şunu paylaşayım tüm sorularınıza yanıt olacaktır.

Kaliteli ekipmanları olan bir LPG kitini , çok temiz kaliteli bir işçilikle taktırıp , kullanım şartlarına uygun kullandığınız sürece LPG nin hiçbir zararı olamayacaktır, %35 - %40 civarında da bir tasarrufunuz olacaktır.

Ayrıca sıralı sistem veya normal sistem aracınızın motor tipine göre belirlenir , bir tercih değildir.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2014, 13:19:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 13, 2014, 13:46:00 »
Ne kadar doğru bilmiyorum fakat  http://www.iha.com.tr/lpg-motorun-omrunu-uzatiyor-ekonomi-363350

BRC temsilcisinin bunları söylemesi normal :) Lpg dediği gibi bir yakıt olabilir, ancak sorun araçların benzine göre üretilmiş olması ve sonradan dönüştürmeye çalışılması.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2014, 14:20:54 »
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 13, 2014, 14:23:29 »
Ne kadar doğru bilmiyorum fakat  http://www.iha.com.tr/lpg-motorun-omrunu-uzatiyor-ekonomi-363350

Peki her şey tamam da benzin ve lpg arasındaki ısı farkını nasıl açıklayacaklar. Subaplardaki aşırı ısınmadan kaynaklanan problemleri, subap contalarının erimesi olaylarını nasıl açıklarlar çok merak ediyorum. Benzinin içeriğindeki etken madde sayesinde yanma odasında ve subap/subap contalarının yağlanması mümkünken (yükseklisans tez konusudur) lpg de bu olayın çok çok zayıf olduğunu nasıl açıklayacaklar. Herşeyden önce döküm bir maden olan motor bloğu benzine göre dizayn edilmiş, ona göre alaşımlarla hesaplamalar yapılarak üretilmişken neredeyse %100 ısı artışını nasıl değerlendirmek gerekir. Bunları ticari kaygılardan arınmış mühendislerin belirtmesi gerekir. Evet ben de aracımı lpg ile kullanıyorum fakat bunları bilen kişilerin de fikirlerini açıkça beyan etmesi gerekir ki objektif bir sonuç ortaya çıksın. Bu LPG konusundaki birinci husustu.

İkinci husus; artık firmaların araçlarını 20-30-40 sene için üretmediklerini düşünüyorum. Bu bağlamda araç sirkülasyonu artmış durumda. Hal böyle iken ve ülkemizde benzin fiyatları dünya rekorları kırmaktayken benzin ile araç kullanmaktansa lpg de araç kullanmayı daha mantıklı görüyorum. Bunun yanında lpgli olarak da çok uzun yollar gitmiş araçların olduğunu da biliyoruz. Bunlardan birisi işte AE101 lerdir. Bunun nedeni tipik bir japon sağlamlığı ve işçiliğidir.

Bu haber ise tamamen ticaret kokan bir haber olmuş. Unutulmamalı ki lpg olayından sadece lpg firmaları yan kuruluşları değil, sanayisi ile servisi ile yedek parçacısı ile tüm sektör para kazanmakta ve bunlardan biri de mühendisler odası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 13, 2014, 14:24:48 »
http://www.uzmantv.com/lpg-taktirilan-araclarin-motor-omru-kisalir-mi

gösterilen arabalar ilgimi çekti yaaa :D

Adam şunu demek istiyor aslında; Toyota'larda lpg motor ömrünü %15 kısaltır. :rofl: :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 13, 2014, 14:28:48 »
Adam şunu demek istiyor aslında; Toyota'larda lpg motor ömrünü %15 kısaltır. :rofl: :rofl:

:D :D arkadaki ticari e12 için öle diyor abi o.yoksa lpg candır yaaa :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i