Gönderen Konu: D4D'ye Turbo Timer..?  (Okunma sayısı 1662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
D4D'ye Turbo Timer..?
« : Haziran 02, 2014, 19:43:24 »
Hiç uygulayan var mı ki ..?
Malum dizel araçlarda durduktan sonra hemen atıp etmemek gerekiyor, bazen işim oluyor, ya da sıkılıyorum.
Sizce nasıl olur..?
Bir de Turbo Timer varken aracı kapattıktan sonra araç stop etmeden  kapıları kilitleyebiliuor muyuz..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

D4D'ye Turbo Timer..?
« : Haziran 02, 2014, 19:43:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D'ye Turbo Timer..?
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2014, 20:22:45 »
Turbo timerin kapi kitlemeyle ne gibi bir baglantisi olabilir , yanliş anlaşilma olmasin turbo timer hakkinda bilgim yok  çok ama kapiyla baglatisi ne :/
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2014, 20:45:25 »
tam gaz gidip durmadığınız sürece motoru kapatmanızda bir sorun yok. zaten park ederken rolantide park edersiniz, turbo o sırada düşük hızlarda dönüyor zaten. turbo timer kullanacak kadar kasmanıza gerek var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2014, 20:47:35 »
tam gaz gidip durmadığınız sürece motoru kapatmanızda bir sorun yok. zaten park ederken rolantide park edersiniz, turbo o sırada düşük hızlarda dönüyor zaten. turbo timer kullanacak kadar kasmanıza gerek var mı ?
Var mı..?
Ben de onu soruyorum zaten...

Buarada Okan;

Motor çalışır vaziyetteyken kumandayla kapıların kilitlenmesi sıkıntı olabiliyor...
Öyle bir durumda anlamı kalmıyor aletin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2014, 22:06:01 »
Var mı..?
Ben de onu soruyorum zaten...

Buarada Okan;

Motor çalışır vaziyetteyken kumandayla kapıların kilitlenmesi sıkıntı olabiliyor...
Öyle bir durumda anlamı kalmıyor aletin...

bence gerek yok. sadece gaza basmadan kapatın yeter. eskiden gelme bazı alışkanlıklar var. mesela derler ki şöyle bir gaza yüklen sonra kapat falan ... sakın..  siz normal sürün , aklınıza takılmadan kapatın..

benim bişey olmaz dememdeki düşüncemi açıklayım : toyota turbolarında kanatçık ayarı yapıyor. yani güç gerektirmeyen devirlerde eksoz gazı doğrudan turbodan geçiyor ama fazla devir çevirmiyor.  ayrıca şehir içinde turboyu son devirlerine kadar bile zorlasanız en geç 5 sn içinde en düşük devrine düşüyor.  klavuzda yazdığı gibi çok uzun süre tam gaz giderseniz ve çok çabuk durursanız biraz bekleseniz iyi edersiniz..

yine kişisel fikrim, turbo sağlığı için sabah soğuk çalıştırınca bir süre rolantide gaza basmadan bekleyin. sonra çok ufak dokunuşlarla yola çıkın.. kaliteli yağ kullanın gerisini düşünmeyin. düşünmeniz gereken bişey yok çünkü. dizel araba herkesin kullanması için yapılıyor.

Toyota D-4D Turbo Features

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2014, 03:43:55 »
kapılar kitlenmiyor diye biliyorum. o yüzden verdiğin paraya yazık abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2014, 04:12:19 »
Dostum benim eski 2009 astra gtc turbo'da vardı.
HKS TYPE 1 Turbo timer.

japon araçlarının beyin şeması kolay bulunuyor ama astranın şemasını bulamadığımdan timer devreye girdiğinde kapıları kilitleyemiyordum.arabanın basında beklemek zorunda kalıyordum.
arabayı satmaya yakın şemasını buldum, bu sefer de elektrikçi çok riskli yapmam ben bunu demişti.
araç beyini içinde ki tellerin çok ince olmasından dolayı.

yararı oldugu kesin ama sizin araçların turbosu için bence gerekli değil çünkü zaten aman aman büyük bir turbo yok ortada. astra'ya bile almamıştık biz timer'ı 335d'e takamadığımızdan taktık astraya'da.
uzun yol yaptıgında sadece 1-2 dakika stop edmeden önce rolantide beklersen yeterli olacaktır bence.şehir içinde de araçtan eşyalarını alıp inene kadar rolantide çalışsın yeter.

tabi kendi aracının beyin şemasını bulursan  ve uygulatabilirsen sadece turboyu korumuyor timer.
aynı zamanda seviyorsan dinamik sürüşü , timer sana
aracının 0-->100 km/h hızlanmasını , en yüksek çevirdiğin rpm'i , en yüksek çıktığın sürat gibi değerleride veriyor.
bunun dışında görsel anlamda şov olsun dersen de değişik bir özellik :) mecbur kalmadıkça aracımı mekana gidince valeye vermem ama ona rağmen kaç defa mekanların valesi abi arabayı durdaramıyoruz diyip yanıma gelmiştir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2014, 10:17:29 »
Karşiiim bizde var her araca uyguladik kitlemede sorun olmuyor. Zaman ayarliyabiliyoruzda markasi Hks. Düşünürsen haber et hallederiz a.ş
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2014, 12:59:41 »
Karşiiim bizde var her araca uyguladik kitlemede sorun olmuyor. Zaman ayarliyabiliyoruzda markasi Hks. Düşünürsen haber et hallederiz a.ş

Biliyorum hediye kotam doldu :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2014, 19:10:44 »
kapılar kitlenmiyor diye biliyorum. o yüzden verdiğin paraya yazık abi :)
Anladım seçkin, ben de öyle biliyordum da , o durum araca göre de değişiklik gösteriyor sanırım...

Dostum benim eski 2009 astra gtc turbo'da vardı.
HKS TYPE 1 Turbo timer.

japon araçlarının beyin şeması kolay bulunuyor ama astranın şemasını bulamadığımdan timer devreye girdiğinde kapıları kilitleyemiyordum.arabanın basında beklemek zorunda kalıyordum.
arabayı satmaya yakın şemasını buldum, bu sefer de elektrikçi çok riskli yapmam ben bunu demişti.
araç beyini içinde ki tellerin çok ince olmasından dolayı.

yararı oldugu kesin ama sizin araçların turbosu için bence gerekli değil çünkü zaten aman aman büyük bir turbo yok ortada. astra'ya bile almamıştık biz timer'ı 335d'e takamadığımızdan taktık astraya'da.
uzun yol yaptıgında sadece 1-2 dakika stop edmeden önce rolantide beklersen yeterli olacaktır bence.şehir içinde de araçtan eşyalarını alıp inene kadar rolantide çalışsın yeter.

tabi kendi aracının beyin şemasını bulursan  ve uygulatabilirsen sadece turboyu korumuyor timer.
aynı zamanda seviyorsan dinamik sürüşü , timer sana
aracının 0-->100 km/h hızlanmasını , en yüksek çevirdiğin rpm'i , en yüksek çıktığın sürat gibi değerleride veriyor.
bunun dışında görsel anlamda şov olsun dersen de değişik bir özellik :) mecbur kalmadıkça aracımı mekana gidince valeye vermem ama ona rağmen kaç defa mekanların valesi abi arabayı durdaramıyoruz diyip yanıma gelmiştir :D
Hatırlıyorum ya vardı senin o arabada...
Kapıların kapanmama muhabbetini de senden duymuştum ben zaten Necati...
Bakalım ya ben neyse de babam çok hassas davranıyor bu konuda, birde oyuncaklı falan da birşey, şu durumda biraz ikinci hatta üçüncü planda kalıyor gibi...

Tamamdır abi, niyetlenirsem ulaşırım sana :)

Biliyorum hediye kotam doldu :( :( :(

D Sport'a da güzel olur şimdi abi :)