0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tıpkı arkadaşından ilk yardım çantasını alıp muayenesi sonrası iade etmek gibi.Ondan sonra da yolda kaldı mı aracın arkasına kova,tas bilumum saçma sapan seyler koyarlar.İkisi de aynı şey değil mi Hakan abi?
Kelvin degeri yüksekse far ayari yok derler gönderirler çok yüksek olanlari geçirmiyolar galiba ve milletin gözünü aliyor
Kelvin derecelerinde yanlış anlama olmasın arkadaşlar. Kelvin renk sıcaklığıdır. Hatta konu hakkında detaylı bir paylaşımı vereyim arkadaşlar izninizle; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0
ümit bey avensis geçer daha önceki T25 de bendede vardı sorun olmadı hiç.Ancak aydınlatma açısından orjinal farlarını tek geçerim xenon sadece görüntü maalesef.Keyifli sürüşler dilerim.
t25 lerde elegant ve executive elegant modeller orjinal xenon diye biliyorum. benim kullandığım executive elegant fabrika çıkışlı orjinal xenonlu.far ayarı hafif kusur sayılıyor, kusur olarak sayılsaydı albea, ducato gibi araçlar muayenesiz dolaşırdı. nerde albea görsem farı ayarsız, kör ediyor.
Sayın Gökhan Kanlı bey;1 Üslubunuza çeki düzen vermenizi rica ediyorum2 Yaranız mı var da böyle gocundunuz veya üzerinize alındınız?3 Yaptığım yorumun alıntısına bakarsanız eğer ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.Yani sizinle bir ilgisi yok...4 Sağdan soldan alıntı yapmanıza hiç gerek yok.İlk yardım çantası ve trafik setlerinde neler olması gerektiğini en az kopyala/yapıştır bilginiz kadar bilgim var.Bugüne kadar bütün araçlarım hepsi muayeneden KUSURSUZ geçmiştir.5 İmzanızda da belirttiğiniz gibi insanca sormuş olduğunuz bir soruyu başka bir canlı gibi anlamanız da sizin kusurunuz6 Aracınızda mercek olsa dahi muayeneden geçme olsalığınız düşüktür.7 Far ayarı ne kadar doğru yapılırsa yapılsın,halojen ampul için yapılmış farlarda bulunan xenon ampul göz alır.8 Ayarı düzgün olmayan mercekte ki halojen ve xenon ampulde neticede göz alır.Xenon ile ilgili olarak mevzuat sürekli değişmektedir.Mesela 2004 model A4 aracımızın hem farları hem de sisleri xenondu.Manuel yükseklik ayarı var ama far yıkaması mevcut değildi.Daha sonra otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama çıktı ortaya.Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam eğer halojen ve xenon mercekleri bir birinden farklı yapıya sahiptiler...
bende 8000 kelvinden 4300 kelvine geçtim çok memnunum. en iyi aydınlatma dediğiniz gibi 4300 k dir. xenon lar arasında yağmurda en iyi aydınlatmayı sağlar. 2 sene önce 8000 kelvinlerle muayeneden kalmıştım. arkadaşlarımdan 4300 kelvin mercek fara sahip araçların bazıları muayeneden geçti bilginize.
Sevgili toyotamızın xenon diye bize yutturduğu farlardan bahsediyorsanız geçemezsiniz.Bizim araçlarımızda takılı olanlar xenon falan değil.Bunu a 180 ' e binince anladım yükseklik ayarını kendi yapıyor far yıkaması var vs vs meğerse xenon o imiş.Fark yıkama ve açılışta yükseklik ayarı yapmayan farlar muayeneden geçemiyor.Büyük hevesle taktırmıştım lakin yağmurlu havada önünü bile görememek cabası olunca ve Biri patladı servis 110 TL deyince söktüm.Tüm bunlara rağmen hala meraklısı var ise tek ampul patlak başka sorunu olmayan ORJİNAL SERVİS in taktığı kiti satarım . Saygılar