Gönderen Konu: TÜV' DEN XENON FARLA GEÇMEK?  (Okunma sayısı 8032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜV' DEN XENON FARLA GEÇMEK?
« Yanıtla #40 : Haziran 03, 2014, 15:27:35 »
Tıpkı arkadaşından ilk yardım çantasını alıp muayenesi sonrası iade etmek gibi.Ondan sonra da yolda kaldı mı aracın arkasına kova,tas bilumum saçma sapan seyler koyarlar.
İkisi de aynı şey değil mi Hakan abi?
Katılıyorum, bazı işlerin tek amacı sistemi ekarte etmek, anı kurtarmak gibi duruyor. Olsa hepsinin temelde mantığı ve faydaları var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 03, 2014, 15:27:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 03, 2014, 15:51:36 »
Kelvin degeri yüksekse far ayari yok derler gönderirler çok yüksek olanlari geçirmiyolar galiba ve milletin gözünü aliyor

Size yürekten katılıyorum Okan bey, bence en büyük sorun ORJİNAL ( kime göre orjinalse ) xenon sahiplerinin de magandalıkta sınır tanımayarak 10-12 bin kelvin değerli xenon kullanarak karşısındaki insanların bırakın gözünü almasını TAVŞAN gibi kör bırakmasıdır.4,3-6 bin k neyinize yetmiyor? önemli olan çakma yada orjinal (ki sadece soket farkı vardır aralarında! ) kullanmak değil karşındaki insanı rahatsız etmemekte. Yani orjinal SOKETLİ xenon kullanmak olayı çözmüyor malesef !!! Önemli olan bilinç oda PARAYLA ölçülmez!!! Anlayan anlamıştır umarım.

Saygılar,
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 03, 2014, 15:57:11 »
Hala sozumdeyim.
Cakma xenonlular  farlari  tepeye dikenler karsisindakileri hice sayanlar insallah birgun  projektorlu bir tirla karsilassinlar.    .........

Trafik cantasi maddesine bakmissiniz.  digerlerinede baksaydiniz keske.
Arac uzerinde yapilan degisiklikler muhendis onayi olmadan yapilamaz ve yasaktir.   sacma sapan yazi karakterli plakalarda yasaktir.
hadi plakanin kimsenin canina kasti yok.   aydinlatma sistemi kesin olum. cana kasit.  madem cok seviyorsun.   farin takimiyla beraber alirsin xenonu takarsin.  o zaman dersin grurla benim xenonum var diye.  ucube iki ampul bi dandik  motorla xenon sahibi olunmaz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #43 : Haziran 03, 2014, 16:17:53 »
  Kelvin derecelerinde yanlış anlama olmasın arkadaşlar. Kelvin renk sıcaklığıdır. Hatta konu hakkında detaylı bir paylaşımı vereyim arkadaşlar izninizle;
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 03, 2014, 16:25:43 »
  Kelvin derecelerinde yanlış anlama olmasın arkadaşlar. Kelvin renk sıcaklığıdır. Hatta konu hakkında detaylı bir paylaşımı vereyim arkadaşlar izninizle;
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

Evet, Kelvin değeri arttıkça renk değişime uğrar. Işık şiddeti ve görüş netliği sanıldığı gibi rakam büyüdükçe artmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 03, 2014, 16:41:52 »
ümit bey avensis geçer daha önceki T25 de bendede vardı sorun olmadı hiç.
Ancak aydınlatma açısından orjinal farlarını tek geçerim xenon sadece görüntü maalesef.
Keyifli sürüşler dilerim.

t25 lerde elegant ve executive elegant modeller orjinal xenon diye biliyorum. benim kullandığım executive elegant fabrika çıkışlı orjinal xenonlu.

Kelvin degeri yüksekse far ayari yok derler gönderirler çok yüksek olanlari geçirmiyolar galiba ve milletin gözünü aliyor

far ayarı hafif kusur sayılıyor,
kusur olarak sayılsaydı albea, ducato gibi araçlar muayenesiz dolaşırdı. nerde albea görsem farı ayarsız, kör ediyor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 03, 2014, 17:37:53 »
t25 lerde elegant ve executive elegant modeller orjinal xenon diye biliyorum. benim kullandığım executive elegant fabrika çıkışlı orjinal xenonlu.

far ayarı hafif kusur sayılıyor,
kusur olarak sayılsaydı albea, ducato gibi araçlar muayenesiz dolaşırdı. nerde albea görsem farı ayarsız, kör ediyor.
bilmiyodum ögrenmiş oldum xenon farla gezen çakma xenon yani allah islah etsin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 04, 2014, 14:56:32 »
Sayın Gökhan Kanlı bey;
1 Üslubunuza çeki düzen vermenizi rica ediyorum
2 Yaranız mı var da böyle gocundunuz veya üzerinize alındınız?
3 Yaptığım yorumun alıntısına bakarsanız eğer ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.Yani sizinle bir ilgisi yok...
4 Sağdan soldan alıntı yapmanıza hiç gerek yok.İlk yardım çantası ve trafik setlerinde neler olması gerektiğini en az kopyala/yapıştır bilginiz kadar bilgim var.Bugüne kadar bütün araçlarım hepsi muayeneden KUSURSUZ geçmiştir.
5 İmzanızda da belirttiğiniz gibi insanca sormuş olduğunuz bir soruyu başka bir canlı gibi anlamanız da sizin kusurunuz
6 Aracınızda mercek olsa dahi muayeneden geçme olsalığınız düşüktür.
7 Far ayarı ne kadar doğru yapılırsa yapılsın,halojen ampul için yapılmış farlarda bulunan xenon ampul göz alır.
8 Ayarı düzgün olmayan mercekte ki halojen ve xenon ampulde neticede göz alır.
Xenon ile ilgili olarak mevzuat sürekli değişmektedir.Mesela 2004 model A4 aracımızın hem farları hem de sisleri xenondu.Manuel yükseklik ayarı var ama far yıkaması mevcut değildi.Daha sonra otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama çıktı ortaya.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam eğer halojen ve xenon mercekleri bir birinden farklı yapıya sahiptiler...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 04, 2014, 17:20:47 »
Sayın Gökhan Kanlı bey;
1 Üslubunuza çeki düzen vermenizi rica ediyorum
2 Yaranız mı var da böyle gocundunuz veya üzerinize alındınız?
3 Yaptığım yorumun alıntısına bakarsanız eğer ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.Yani sizinle bir ilgisi yok...
4 Sağdan soldan alıntı yapmanıza hiç gerek yok.İlk yardım çantası ve trafik setlerinde neler olması gerektiğini en az kopyala/yapıştır bilginiz kadar bilgim var.Bugüne kadar bütün araçlarım hepsi muayeneden KUSURSUZ geçmiştir.
5 İmzanızda da belirttiğiniz gibi insanca sormuş olduğunuz bir soruyu başka bir canlı gibi anlamanız da sizin kusurunuz
6 Aracınızda mercek olsa dahi muayeneden geçme olsalığınız düşüktür.
7 Far ayarı ne kadar doğru yapılırsa yapılsın,halojen ampul için yapılmış farlarda bulunan xenon ampul göz alır.
8 Ayarı düzgün olmayan mercekte ki halojen ve xenon ampulde neticede göz alır.
Xenon ile ilgili olarak mevzuat sürekli değişmektedir.Mesela 2004 model A4 aracımızın hem farları hem de sisleri xenondu.Manuel yükseklik ayarı var ama far yıkaması mevcut değildi.Daha sonra otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama çıktı ortaya.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam eğer halojen ve xenon mercekleri bir birinden farklı yapıya sahiptiler...

Sayın Özcan MUSAOĞLU bey,

Siz karşınızda ki insanı tanımadan ilk mesajınızda ki gibi yaklaşırsanız benim de farklı usluplar kullanmam kaçınılmaz olmaktadır.Ama sizin de uslubunuzu değiştirmeniz benim için kayda değer ve mutluluk verici. Bu şekil de medeni insanlar gibi konuşabileceğimize inancım tamdır. Hak verirsiniz ki gerçek anlamda son uygulamaları öğrenmek için açmış olduğum konuda farklı konulardan bahsedilmesi can sıkıcı bir durumdur. Ve yazmış olduğunuz her maddeye tam anlamıyla  cevap vermek yerine konunun uzaması ve dağılmasını önlemek için burada kapatmak taraftarıyım. İlk mesajınızda 6.maddeyi yazmanız inanın yeterli olurdu. Yine de 7. ve 8. maddelerde vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Haziran 04, 2014, 18:58:00 »
Sormuş olduğunuz soruya zaten bir çok üye cevap vermiş.Üste bir de cevap vermenin anlamı yok
Hakan abimin yapmış olduğu yoruma istinaden ekleme yaptım.
Uygun olmayan ve ayarsız aydınlatmalar yüzünden bir çok insan zorda kalıyorken,belirtmiş olduğum tarz insanlar yolda kaldıklarında hem kendilerine hem de diğer sürücülere sıkıntı yaşatmaktadır.
Gelelim esas konuya...
Passat aracımda xenon olmasına rağmen net bir aydınlatma elde edememenin nedenini araştırdığımda araçta bulunan merceğin sadece halojen ampule uygun olduğunu öğrendiğimde xenon (mtec 6000 kv) kiti çıkartıp atmıştım.
İstasyonda iyi birine denk gelirseniz geçebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 04, 2014, 23:56:55 »
sonradan takılan xenonların bu denli zararlı olduğunu taktırdıktan sonra öğrendim. 8000k lık xenon var aracımda ancak şu zamana kadar( yaklaşık 1 yıldır) karşıdan gelen araçtan hiç uyarı sellektörü almadım(geceleri çok uzun yol gittim).
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2014, 00:02:10 »
Biz ne kadar konuşursak konuşalım Standardı olmayan bir xenon satışı oldukça herkes koşup alıyor. Yada biz aldığımız ürünleri kontrol ediyormuyuz? Aracınızda ne tepki verir hangi zararları oluşturur uyumlumu vs gibi :) düşünün ki arıza ışığı söndürücü satılıyor ve alan bir sürü kişi var sorsan sıkıntısız çalışıyor arabası ama bilmez zarar verdiğini şekli olsun yeter :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2014, 00:44:16 »
Beyaz isikta ta dahil xenonlar goz aliyor. kimi cok kimi az ama goz aldigi kesin.   anlamadigim neden garip garip isler hep bizde.

Baz paket araclarin aynalari siyah veriliyor onlar arac rengi yapiyor. ust paketler gidip siyah yaptiriyor.
Farlar xenon verilseydi herkes sari isiga donmeye calisirdi. 

farin isik veriyo ve kimseyi rahatsiz etmiyosa daha neyin pesine dusersinki.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Haziran 05, 2014, 10:11:53 »
  Konu güzel bir tabana, sağduyularınız sayesinde ulaştığına göre bence ana konuyu devam edebiliriz.

Açıkçası her yönü ile uygun zenon(türkçe okunuşu) aydınlatmada halogenlere göre bir nebze daha iyi diyebilirim. Tabi bunda farın genel yapısı da önemli. Ayrıca bu tarz farlarda far camı temizliğinin aydınlatma açısından önemli olduğu sonradan anlaşıldı ve far yıkamalı sistemler uygun görüldü. Yoksa halogen farların da camının temiz olması önerilir. Ama anlaşılan zenon ışığı daha çok kırılıyor, bunu nedeni daha iyi incelenebilir.

4300Kelvin : 3200 lümen
6000Kelvin : 2800 lümen
 Kelvin'i yukarıda açıklamıştık, Lümen ise; ''fizikte birim zamanda bir kaynaktan çıkan ışık miktarı olan ışık akısının birimidir.''

Zenon ampullerde Halojene göre daha fazla ışık verebilmesinin yanında daha az enerji tüketirler. Unutmamak gerekir ki araçta tüketilen her birim enerji, yakıt tüketimi olarak yansır.

Uzun yolda, özellikle karanlık, şehirler arası yollarda uygun zenon far sistemine sahip bir aracın aydınlatması güvenlik açısından da fayda sağlamaktadır. Çünkü karşı tarafın gözünü almadan daha fazla aydınlatma mesafesi sunabilmektedir. Yeni geliştirilen sistemlerde ise; karşıdan gelen araç da algılanarak, zenon farın yüksekliği otomatik olarak düşürülmekte ve daha güvenli bir aydınlatma ortamı oluşturulmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 05, 2014, 12:51:01 »
Xenon gercekten çok iyi aydınlatıyor.Far ayarı düzgün yapılmış,kaliteli ampule sahip ve far tası temiz olan halojenler de çok iyi aydınlatabilir.Ornek vermem gerekirse sahibi oldugum Vw Crafter'ın farin icinde ki yansitici reflektorlerin yapısı,Tüv muayene raporuna göre sapma acısı 0,02 olan far ayarı ile mükemmel bir aydınlatma elde ediyordum.2011 Yaris'te de bu denli kaliteli bir aydınlatmaya sahip oldugum için açıkcası beyaz bir aydınlatmaya ihtiyac duymuyorum.
İlla ki xenon takmak (mercekli fara) isteyene 4.300k olanı öneririm.Orijinal xenon'lar 4.300k çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 05, 2014, 18:12:14 »
bende 8000 kelvinden 4300 kelvine geçtim çok memnunum. en iyi aydınlatma dediğiniz gibi 4300 k dir. xenon lar arasında yağmurda en iyi aydınlatmayı sağlar. 2 sene önce 8000 kelvinlerle muayeneden kalmıştım. arkadaşlarımdan 4300 kelvin mercek fara sahip araçların bazıları muayeneden geçti bilginize.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 05, 2014, 21:57:52 »
bende 8000 kelvinden 4300 kelvine geçtim çok memnunum. en iyi aydınlatma dediğiniz gibi 4300 k dir. xenon lar arasında yağmurda en iyi aydınlatmayı sağlar. 2 sene önce 8000 kelvinlerle muayeneden kalmıştım. arkadaşlarımdan 4300 kelvin mercek fara sahip araçların bazıları muayeneden geçti bilginize.
Dediğim gibi 4.300k en ideal olanı.En iyi ve net aydınlatma 4.300k'dan alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 06, 2014, 14:06:52 »
Sevgili toyotamızın xenon diye bize yutturduğu farlardan bahsediyorsanız geçemezsiniz.
Bizim araçlarımızda takılı olanlar xenon falan değil.Bunu a 180 ' e binince anladım yükseklik ayarını kendi yapıyor far yıkaması var vs vs meğerse xenon o imiş.
Fark yıkama ve açılışta yükseklik ayarı yapmayan farlar muayeneden geçemiyor.
Büyük hevesle taktırmıştım lakin yağmurlu havada önünü bile görememek cabası olunca ve Biri patladı servis 110 TL deyince söktüm.Tüm bunlara rağmen hala meraklısı var ise tek ampul patlak başka sorunu olmayan ORJİNAL SERVİS in taktığı kiti satarım . Saygılar
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 06, 2014, 14:27:08 »
Ben 5 yildir kullaniyorum sorun yok.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 06, 2014, 14:46:21 »
Sevgili toyotamızın xenon diye bize yutturduğu farlardan bahsediyorsanız geçemezsiniz.
Bizim araçlarımızda takılı olanlar xenon falan değil.Bunu a 180 ' e binince anladım yükseklik ayarını kendi yapıyor far yıkaması var vs vs meğerse xenon o imiş.
Fark yıkama ve açılışta yükseklik ayarı yapmayan farlar muayeneden geçemiyor.
Büyük hevesle taktırmıştım lakin yağmurlu havada önünü bile görememek cabası olunca ve Biri patladı servis 110 TL deyince söktüm.Tüm bunlara rağmen hala meraklısı var ise tek ampul patlak başka sorunu olmayan ORJİNAL SERVİS in taktığı kiti satarım . Saygılar

bendeki orjinal xenon, açılışta dediğiniz şekilde yükseklik ayarı yapmıyor. fakat yükseklik ayarı elektrik motorlu yani otomatik. muayeneden de geçtim.
???