0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
farlarınız mercekliyse aldırmıyorlar ben avensisinkini söktüğüme pişman oldum benden 1 saat önce aynı aracı olan arkadaşım direkt xenonlarla geçti
mercekli, sizinde söylediğiniz gibi şansımı deneyeceğim. bu arada görüyorum ki bazı arkadaşların xenon farlarla baya sıkıntıları var. şahsen içim rahat çünkü karşısındakini kendinden daha çok düşünen insanlardanım düşün ki double bölünmüş sol virajda dahi aracı değil ışığını görsem uzunlarımı kapatırım. saygılar.
Yanlış bir şeyi düzeltip, muayeneyi girip, onu geçtikten sonra tekrar yanlışa dönmenin, hangi insani mantığa sığdığının sorgulanması lazım!.
Taktıgınız xenonlar uzunlarda mı?Orjinal olmayan kısa hüzme xenonun önünüzde veya karşınızdan gelenin gözünü almaması için ne yapıyorsunuz?Böyle birisi yüzünden çok büyük bir kaza atlattıgımdan orjinal olmayan xenon kullanıcıları benim gözümde trafikte kendisinden başkasını düşünmeyen bencildir.Yok ben far ayarımı bir düşürürüm benim farımda mercek var felan hikaye o far xenona göre dizayn edilmemiş bu nedenke xenon ışıgını çok dagıtıyor o zamanda diger araçları görüşlerini engelliyor.Sizce bu saygısızlık degil mi?
ben tekrar ampulunuzu takin dedim lafiniz bana galiba bende çakma xenona karşiyim zaten xenon konusu varkende orjinal xenonu savunuyodum yanliş anlaşildim galiba benim demek istedigim şey sifir alinirken xenonsuz alip sonradan eklerseniz orjinal parçalarla bunuda geçirmiyorlar sizi muayyeneden yükseklik ayari yok diye buyüzden xenon ampulunu sökülüp h7 ampul takilip muayyeneden geçildikten sonra xenona dönülmesiydi bunda yanliş bişey yok eger ampulun farkli takip gücü artirmazsaniz gözünü almaz kimsenin ama benim anlatigim sekilde çakma xenonlari olanlarda yapabilir geçebilir buna karşiyim
Gökhan beyBen zaten Toyota fabrikası çalışanıyım.Kısaca xenon ve halojen fardaki farkları detaylı biliyorum. İyi forumlar.
Sorunda orada başlıyor işte ışık sızıyor.Çünkü orjinal xenonda mercek arkasında metal seperör var ve ışıgın sadece çok küçük noktadan mercege düşürüyor.Halojen merceklerde bu seperatör yok ve ışık dagılıyor.
çakma xenon konusu defalarca açılmıştı. site içinde arama yapabilirdiniz. benim aracımda mercek ve far yıkama mevcut fakat "otomatik yükseklik ayarlayıcısı" olmadığı için 2 sene önceki muayenden kalmıştım.
Tıpkı arkadaşından ilk yardım çantasını alıp muayenesi sonrası iade etmek gibi.Ondan sonra da yolda kaldı mı aracın arkasına kova,tas bilumum saçma sapan seyler koyarlar.İkisi de aynı şey değil mi Hakan abi?
Bu durumda 2011 Avensis 1,6 Elegant Extra sonradan xennon konulmuş ise muayneden geçer.Doğrumu anladım?Mercek var,far yıkama var ve yükseklik ayarı otomatik. Hepsi orjinal bir xennon orjinal değil