Gönderen Konu: TÜV' DEN XENON FARLA GEÇMEK?  (Okunma sayısı 8036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜV' DEN XENON FARLA GEÇMEK?
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2014, 09:52:31 »
  Yanlış bir şeyi düzeltip, muayeneyi girip, onu geçtikten sonra tekrar yanlışa dönmenin, hangi insani mantığa sığdığının sorgulanması lazım!. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2014, 09:52:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2014, 10:21:16 »
farlarınız mercekliyse aldırmıyorlar ben avensisinkini söktüğüme pişman oldum benden 1 saat önce aynı aracı olan arkadaşım direkt xenonlarla geçti

mercekli, sizinde söylediğiniz gibi şansımı deneyeceğim. bu arada görüyorum ki bazı arkadaşların xenon farlarla baya sıkıntıları var. şahsen içim rahat çünkü karşısındakini kendinden daha çok düşünen insanlardanım düşün ki double bölünmüş sol virajda dahi aracı değil ışığını görsem uzunlarımı kapatırım.

saygılar.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2014, 10:28:22 »
mercekli, sizinde söylediğiniz gibi şansımı deneyeceğim. bu arada görüyorum ki bazı arkadaşların xenon farlarla baya sıkıntıları var. şahsen içim rahat çünkü karşısındakini kendinden daha çok düşünen insanlardanım düşün ki double bölünmüş sol virajda dahi aracı değil ışığını görsem uzunlarımı kapatırım.

saygılar.

Taktıgınız xenonlar uzunlarda mı?
Orjinal olmayan kısa hüzme xenonun önünüzde veya karşınızdan gelenin gözünü almaması için ne yapıyorsunuz?

Böyle birisi yüzünden çok büyük bir kaza atlattıgımdan orjinal olmayan xenon kullanıcıları benim gözümde trafikte kendisinden başkasını düşünmeyen bencildir.

Yok ben far ayarımı bir düşürürüm benim farımda mercek var felan hikaye o far xenona göre dizayn edilmemiş bu nedenke xenon ışıgını çok dagıtıyor o zamanda diger araçları görüşlerini engelliyor.

Sizce bu saygısızlık degil mi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2014, 10:28:53 »
  Yanlış bir şeyi düzeltip, muayeneyi girip, onu geçtikten sonra tekrar yanlışa dönmenin, hangi insani mantığa sığdığının sorgulanması lazım!. ;)
ben tekrar ampulunuzu takin dedim lafiniz bana galiba bende çakma xenona karşiyim zaten xenon konusu varkende orjinal xenonu savunuyodum yanliş anlaşildim galiba benim demek istedigim şey sifir alinirken xenonsuz alip sonradan eklerseniz orjinal parçalarla bunuda geçirmiyorlar sizi muayyeneden yükseklik ayari yok diye buyüzden xenon ampulunu sökülüp h7 ampul takilip muayyeneden geçildikten sonra xenona dönülmesiydi  bunda yanliş bişey yok eger ampulun farkli takip gücü artirmazsaniz gözünü almaz kimsenin ama benim anlatigim sekilde çakma xenonlari olanlarda yapabilir geçebilir buna karşiyim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2014, 10:42:45 »
Taktıgınız xenonlar uzunlarda mı?
Orjinal olmayan kısa hüzme xenonun önünüzde veya karşınızdan gelenin gözünü almaması için ne yapıyorsunuz?

Böyle birisi yüzünden çok büyük bir kaza atlattıgımdan orjinal olmayan xenon kullanıcıları benim gözümde trafikte kendisinden başkasını düşünmeyen bencildir.

Yok ben far ayarımı bir düşürürüm benim farımda mercek var felan hikaye o far xenona göre dizayn edilmemiş bu nedenke xenon ışıgını çok dagıtıyor o zamanda diger araçları görüşlerini engelliyor.

Sizce bu saygısızlık degil mi?

xenonlar tabiki de kısalarda. bu arada mercek dediğiniz şeyin bir kapasitesi vardır.yükseklik ayarı olan bir model ayarladığım yerden yukarı gösteremez bunda anlaşılmayan kafanızın almadığı nedir anlamadım. yoksa 1000 w lık ampul takar projektör yerine kullanılırdı.hikaye dediğiniz şeyi tekrar öğrenmenizi tavsiye ederim. körü körüne yaşadığınız olaylar karşısında saldırı yapmayın trafikte saygıyıda sizden öğrenecek değilim. nacizane tavsiyem kimseyi aşşağılamam ama şahinçilerle yaşadığınız sıkıntıları lütfen onlarla çözmeyi deneyin çünkü bende yükseklik ayarı olmayan xenonlardan şikayetçiyim!!!! aradaki farkı anlamanız için bu çabamın yeterli olacağını düşünüyorum, umuyorum.

saygılar...
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 02, 2014, 10:45:16 »
ben tekrar ampulunuzu takin dedim lafiniz bana galiba bende çakma xenona karşiyim zaten xenon konusu varkende orjinal xenonu savunuyodum yanliş anlaşildim galiba benim demek istedigim şey sifir alinirken xenonsuz alip sonradan eklerseniz orjinal parçalarla bunuda geçirmiyorlar sizi muayyeneden yükseklik ayari yok diye buyüzden xenon ampulunu sökülüp h7 ampul takilip muayyeneden geçildikten sonra xenona dönülmesiydi  bunda yanliş bişey yok eger ampulun farkli takip gücü artirmazsaniz gözünü almaz kimsenin ama benim anlatigim sekilde çakma xenonlari olanlarda yapabilir geçebilir buna karşiyim :)
Hayır, hayır, kesinlikle direk size değil sözüm, yanlış anlama olmasın. Amacımız(hep birlikte) başkalarına zarar verebilecek, rahatsız edecek şeylerin önüne geçmeye çalışmak, inatla doğrunun yayılmasını sağlamaktır. Yoksa başka kimseye zararı olmayan bir uygulama için daha esnek olunmalı ama başkalarını kötü şekilde etkileyen her şey için önlem alınmalı ve her daim uygulanmalı. Bizlerin de bu doğruyu vurgulamamız ve buna özendirmemiz lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2014, 10:46:34 »
Gökhan bey

Ben zaten Toyota fabrikası çalışanıyım.

Kısaca xenon ve halojen fardaki farkları detaylı biliyorum.

İyi forumlar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 02, 2014, 10:54:19 »
Gökhan bey

Ben zaten Toyota fabrikası çalışanıyım.

Kısaca xenon ve halojen fardaki farkları detaylı biliyorum.

İyi forumlar.

O zaman yükseklik ayarı olan bir far sisteminin içerisine hangi ampulü takarsanız takın perdenin arkasına ışık sızmayacağını iyi biliyor olmanız lazım. Marifet ampülde değil perdede. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum ayar yapılamayan xenonlardan (sadece xenon olması da şart değil halojenlerde gece açık havada çok sağlam göz alabiliyorlar) bende şikayetçiyim, ve bu haklı davada yanınızdayım.

tekrar saygılar, ve anlayışınız için teşekkür ederim.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #28 : Haziran 02, 2014, 10:58:30 »
Sorunda orada başlıyor işte ışık sızıyor.

Çünkü orjinal xenonda mercek arkasında metal seperör var ve ışıgın sadece çok küçük noktadan mercege düşürüyor.

Halojen merceklerde bu seperatör yok ve ışık dagılıyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2014, 11:35:46 »
Sorunda orada başlıyor işte ışık sızıyor.

Çünkü orjinal xenonda mercek arkasında metal seperör var ve ışıgın sadece çok küçük noktadan mercege düşürüyor.

Halojen merceklerde bu seperatör yok ve ışık dagılıyor.

Ahmet bey,

Eğer halojen mercekli farlarda seperatör yoksa ozaman onlarda göz alır değilmi? :)

Yükseklik ayarlı halojen mercekli farlara uygulanan xenon kitler göz almaz sadece performans düşüklüğü olur yapılan araştırmalar neticesinde benimde bilgim bu yönde.

saygılar...
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2014, 14:43:59 »
Bu göz alma olayı biraz abartı olmuş arkadaşlar. Far ayarı yapılmış olan merceksiz xenon'lar bile göz almıyor burada size katılmıyorum maalesef ki merceksiz haliyle göz almıyorsa mercekli haliyle hiç almaz.

En basit örneği civic ve corolla en full pakette opsiyon olarak xenon da koyabiliyor bu durumda onların da yaptığı yanlış.

Benim aracım passat üstün de xenon var ben aracın karşısına geçtiğim de hiç göz almıyor ve ışığın nerelere dağıldığı gayet net görünüyor bugüne kadar da hiç selektör yemedim.

Herşeyin başında gelen far ayarıdır far ayarı yapmazsan aynı küfürü halojen farın varken de yiyebilirsin. Sis farını söylemeye gerek yok ön veya arka farketmez xenon veya halojen farketmez gereksiz yere yakan herkese sitemim büyük (Gündüz hariç)

Şunu da söylemek isterim ben xenon'la muayeneden geçemedim halojen takıp geçtim otomatik far yükseklik ayarı ŞART...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2014, 16:43:53 »
çakma xenon konusu defalarca açılmıştı. site içinde arama yapabilirdiniz. benim aracımda mercek ve far yıkama mevcut fakat "otomatik yükseklik ayarlayıcısı" olmadığı için 2 sene önceki muayenden kalmıştım.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 02, 2014, 17:01:54 »
Far yikama şart degil yükseklik ayari olmasi şart  bu konunun özeti bu 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 02, 2014, 17:05:39 »
çakma xenon konusu defalarca açılmıştı. site içinde arama yapabilirdiniz. benim aracımda mercek ve far yıkama mevcut fakat "otomatik yükseklik ayarlayıcısı" olmadığı için 2 sene önceki muayenden kalmıştım.

sadece buradamı tartışılıyor? her forumda var inanın. lakin uygulamalar seneden seneye değişiyor bunada emin olun!

saygılar.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 02, 2014, 18:06:15 »
Tıpkı arkadaşından ilk yardım çantasını alıp muayenesi sonrası iade etmek gibi.Ondan sonra da yolda kaldı mı aracın arkasına kova,tas bilumum saçma sapan seyler koyarlar.
İkisi de aynı şey değil mi Hakan abi?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 02, 2014, 20:08:58 »
Tıpkı arkadaşından ilk yardım çantasını alıp muayenesi sonrası iade etmek gibi.Ondan sonra da yolda kaldı mı aracın arkasına kova,tas bilumum saçma sapan seyler koyarlar.
İkisi de aynı şey değil mi Hakan abi?

İkiside aynı şey değil.

İlk yardım çantasında zorunlu bulunması gerekenler ile ilgili Yönetmelikten alıntı.

26 Eylül 2006 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 26301

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:
SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK
ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Dayanak
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair usul ve esasları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik hükümleri, sürücü adayları ve sürücülerin sağlık şartları ve muayeneleri ile ilgili hususları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Araçlarda bulundurulması gereken ilk yardım malzemeleri
MADDE 10 – (1) Araçlarda aşağıda belirtilen ilk yardım malzemeleri bulundurulması zorunludur.
CİNSİ : MİKTARI :
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu) 1 Kutu
Üçgen sargı 3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet
Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet
Çengelli İğne 10 Adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet
Esmark bandajı 1 Adet
Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet
Yara bandı 10 Adet
Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet
Tıbbı eldiven 2 Çift
El feneri 1 Adet

Cezai işlemler
MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen hükümlere uymayan sürücüler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili hükümlerine göre cezalandırılır.
(2) Ayrıca, bu Yönetmelikte belirtilen kural, yasak, zorunluluk ve yükümlüklere uymayan sürücüler araç kullanmaktan men edilir.

Sayın özcan bey,

Bahsetmiş olduğunuz taş kova vs. yerine üçgen reflektörlerin konulması gerekmektedir. Ve bu reflektörler ilk yardım çantası içinde ASLA bulunmazlar! Sanırım söylemek isteyipte söyleyemediğiniz şey ARAÇ TRAFİK SETİ. Lütfen boş konular üzerine konuşmak yerine önce ne üzerine konuştuğumuzu anlamaya çalışın.Belki bu şekil de foruma küçükte olsa bir katkınız olur. Lakin konu saptırarak siz kendinizce eğlendiğinizi sanabilirisiniz fakat benim gibi bir çok insan için bilgi kirliliğinden başka birşey anlam ifade etmiyor.

Hayırlı akşamlar diler saygılarımı sunarım.

Yönetim:Uslubunuza lütfen dikkat ediniz.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 02, 2014, 20:48:10 »
Bu durumda 2011 Avensis 1,6 Elegant Extra sonradan xennon konulmuş ise muayneden geçer.Doğrumu anladım?
Mercek var,far yıkama var ve yükseklik ayarı otomatik. Hepsi orjinal bir xennon orjinal değil  ;)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 02, 2014, 22:32:17 »
ümit bey avensis geçer daha önceki T25 de bendede vardı sorun olmadı hiç.
Ancak aydınlatma açısından orjinal farlarını tek geçerim xenon sadece görüntü maalesef.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 121000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 02, 2014, 23:24:02 »
Bu durumda 2011 Avensis 1,6 Elegant Extra sonradan xennon konulmuş ise muayneden geçer.Doğrumu anladım?
Mercek var,far yıkama var ve yükseklik ayarı otomatik. Hepsi orjinal bir xennon orjinal değil  ;)
Ümit bey benimde aracım 2011 avensis üzerinde servisin takmış olduğu xenonlar var muayneden geçti ama normalde geçememesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 02, 2014, 23:24:21 »
Kelvin degeri yüksekse far ayari yok derler gönderirler çok yüksek olanlari geçirmiyolar galiba ve milletin gözünü aliyor