Gönderen Konu: windows 8 lisans hakkında soru .  (Okunma sayısı 2899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
windows 8 lisans hakkında soru .
« : Mayıs 31, 2014, 16:23:07 »
Herkese selamlar .

Arkadaşlar ben win 8 ilk çıktığında uygun bir fiyata laptop için yükseltme işlemi yaptım . Size sormak istediğim soru ise evde harddiski bozuk bir masaüstü pc var ben buna bir harddisk almayı düşünüyorum . Sormak istediğim ise bu pc ye laptopta kullandığım lisans ile windowsu yükleyebilirmiyim ?

Toyota Club Türkiye

windows 8 lisans hakkında soru .
« : Mayıs 31, 2014, 16:23:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: windows 8 lisans hakkında soru .
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2014, 16:25:57 »
Ayni versiyon olmak sarti ile yukkeyebilirsiniz. Ama pc ye yukleyecegiz windows yasal olmayacaktir.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2014, 16:28:18 »
Mahmut bey alttaki linki gözden geçirirseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz (soruda sorabilirsiniz)

http://8.enpedi.com/
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2014, 17:33:33 »
Ayni versiyon olmak sarti ile yukkeyebilirsiniz. Ama pc ye yukleyecegiz windows yasal olmayacaktir.

Abi öncelikle teşekkürler . Yasal olmayacak derken güncelleme yapamıcam mı ?  Hard disk sağlam olsa yükleyip denicem ama bozuk önce hard disk alacağım için bu sorunun cevabını bulursam iyi olur . Çünkü olmaz ise lisansız win kullanmak istemiyorum yeni bir lisans ise 400 lira civarında . :(

Mahmut bey alttaki linki gözden geçirirseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz (soruda sorabilirsiniz)

http://8.enpedi.com/

Abi ilginizden dolayı teşekkürler ama burada da net bir cevap bulamadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2014, 17:52:44 »
Probleminiz ile soruda sorabilirsiniz bayagı ilgili ve bilgil bir arkadaş cevap veriyor. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2014, 18:01:09 »
Guncellemelerin hepsini yapabilirsin hicbir sorun olmaz. Teorik olarak tek bir lisans key kullandigindan laptop lisansli desktop lisansiz olacak.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2014, 18:10:08 »
Herkese selamlar .

Arkadaşlar ben win 8 ilk çıktığında uygun bir fiyata laptop için yükseltme işlemi yaptım . Size sormak istediğim soru ise evde harddiski bozuk bir masaüstü pc var ben buna bir harddisk almayı düşünüyorum . Sormak istediğim ise bu pc ye laptopta kullandığım lisans ile windowsu yükleyebilirmiyim ?

Bir lisans bir bilgisayar içindir. İkinci yada üçüncü bilgisayara yüklenebilir Mahmut ama güncellemeleri kapatman lazım. Yakalanırsan bilgisayar kilitlenir. Yasallaştırmak istersen ekstra para ödemen gerekebilir. Masa üstünü internete bağlamayacaksan sorun olmaz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2014, 18:30:16 »
Probleminiz ile soruda sorabilirsiniz bayagı ilgili ve bilgil bir arkadaş cevap veriyor. :)

Abi microsoft müşteri hizmetlerine mesaj yolladım bakalım ne cevap gelecek ama büyük ihtimal yeni lisans alın diyecekler . :(

Guncellemelerin hepsini yapabilirsin hicbir sorun olmaz. Teorik olarak tek bir lisans key kullandigindan laptop lisansli desktop lisansiz olacak.

Abi umarım microsofttan'da bu şekilde cevap gelir .

Bir lisans bir bilgisayar içindir. İkinci yada üçüncü bilgisayara yüklenebilir Mahmut ama güncellemeleri kapatman lazım. Yakalanırsan bilgisayar kilitlenir. Yasallaştırmak istersen ekstra para ödemen gerekebilir. Masa üstünü internete bağlamayacaksan sorun olmaz..

Abi öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler . Bende böyle biliyorum fakat bir arkadaş kurabilirsin deyince burada sorim dedim . Demin microsoftada mesaj yolladım ama pek umudum yok .

Net konusuna gelince abi bağlayacağım ve güncelleştirmeleri açarım ondan lisanslı olsun istiyorum . Aslında ilk çıktığında laptopa yaptığım gibi win8 in (Relase Prewiew) deneme sürümünü yükleyip yükseltme lisansı alacaktım ama o zaman harddisk bozuk olduğu için ve pc lazım olmadığından vazgeçtim . :(

Abilerim son olarak vatan pc de aşağıdaki yükseltme lisansını alıp sonra win 8 in Relase Prewiew (deneme) sürümünü yükleyip bu lisansı kullanarak win8 e geçebilmem mümkün mü ?

http://www.vatanbilgisayar.com/windows-8-pro-32-bit-_-64-bit-turkce-yukseltme.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2014, 18:53:40 »
Mahmut kardeşim lisanslı yükleme cd varsa istediğin kadar bilgisayara istediğin kadar windows kopyası yapabilirsin ama tabiki yasal olmayacaktır güncellemeleri falan herşeyi yapabilirsin internete de bağlanabilirsin yakalanmadıktan sonra bir sorun yok ama lisanssız yazılım kullandığın tespit edilebilir ve yakalanırsan 400 değil 1 milyon bile tazminat ödeyebilirsin eula hükümleri çok bağlayıcıdır eski windows xp ve daha eski yazılımlar yıllardır kopya olarak kullanıldı bir şey olmadı fakat kesinlikle lisanssız yazılım kullanmamalısın gerekirse o 400 tl ver ama yazılımın yasal olsun sırf bu yüzden bende 3 adet lisanslı yazılım cd var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2014, 19:10:05 »
Mahmut kardeşim lisanslı yükleme cd varsa istediğin kadar bilgisayara istediğin kadar windows kopyası yapabilirsin ama tabiki yasal olmayacaktır güncellemeleri falan herşeyi yapabilirsin internete de bağlanabilirsin yakalanmadıktan sonra bir sorun yok ama lisanssız yazılım kullandığın tespit edilebilir ve yakalanırsan 400 değil 1 milyon bile tazminat ödeyebilirsin eula hükümleri çok bağlayıcıdır eski windows xp ve daha eski yazılımlar yıllardır kopya olarak kullanıldı bir şey olmadı fakat kesinlikle lisanssız yazılım kullanmamalısın gerekirse o 400 tl ver ama yazılımın yasal olsun sırf bu yüzden bende 3 adet lisanslı yazılım cd var

Abi teşekkürler . Ben zaten lisansız kesinlikle kullanmam . Gerekirse 400 tl vermek yerine sıfırdan bir lisanslı pc alacağım . Çünkü 400 TL lisans + harddisk parası derken bu pcye masraf yapmaya değmez . Ama 150 tl ye kadar lisans bulabilirsem veya microsoftan olumlu cevap gelirse harddisk alıp elimdeki pc yi değerlendireceğim . Arkadaşla demin konuştum kendinden emin ama bakalım microsoft ne diyecek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2014, 20:04:24 »
Lisanssız ürünler, ilk güncelleştirmede yakalanır, öncelikle kısıtlı güncelleştirmeler yapılırken sürekli uyarılar gelmeye başlar ve sonunda birgün bilgisayar çöker.

Her bilgisayar için ayrı bir ürün gerekmektedir.

Aynı ürün anahtarını farklı 2 aktif bilgisayarda kullanamazsınız.

Farklı bilgisayarda kullanmak için, diğerinden kaldırmak gerekmektedir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2014, 20:38:11 »
Lisanssız ürünler, ilk güncelleştirmede yakalanır, öncelikle kısıtlı güncelleştirmeler yapılırken sürekli uyarılar gelmeye başlar ve sonunda birgün bilgisayar çöker.

Her bilgisayar için ayrı bir ürün gerekmektedir.

Aynı ürün anahtarını farklı 2 aktif bilgisayarda kullanamazsınız.

Farklı bilgisayarda kullanmak için, diğerinden kaldırmak gerekmektedir.

Abi öncelikle teşekkürler .Bu durumda artık yeni pc almak daha mantıklı . Ama vatanda satılan 146 liralık ürün olursa harddisk almayı tercih edebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2014, 23:16:48 »
Mahmut sahibinden comda 100-250 tl arası ikinci el lisanslı laptoplar var daha ucuza parça niyetine satılanlar bile var. Böyle bi bilgisayar alıp onun lisansını laptopun da hdd sini kullanabilirsin ...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2014, 08:14:21 »
Mahmut sahibinden comda 100-250 tl arası ikinci el lisanslı laptoplar var daha ucuza parça niyetine satılanlar bile var. Böyle bi bilgisayar alıp onun lisansını laptopun da hdd sini kullanabilirsin ...

Abi buda çok güzel fikir . Olmazsa böyle yapacağım . Teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2014, 13:43:10 »
Arkadaşlar pc yi yapmaya karar verdim ve parçaları aldım fakat şöyle bir sorun var . Sistem olarak win7 kurdum lisansını da şimdilik netteki crack dosyaları ile çözdüm fakat çoğu program yüklenirken hata veriyor . Örnek chrome , internet explorerrın daha yeni bir sürümü . Kendi içinde gelen explorerda gezinirkende sürekli hatalar veriyor . Başka bir cd ile de sistemi kurdum fakat değişen birşey yolmadı . Acaba bu sorunu daha önce yaşayıp çözmüş biri var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2014, 13:56:46 »
Arkadaşlar pc yi yapmaya karar verdim ve parçaları aldım fakat şöyle bir sorun var . Sistem olarak win7 kurdum lisansını da şimdilik netteki crack dosyaları ile çözdüm fakat çoğu program yüklenirken hata veriyor . Örnek chrome , internet explorerrın daha yeni bir sürümü . Kendi içinde gelen explorerda gezinirkende sürekli hatalar veriyor . Başka bir cd ile de sistemi kurdum fakat değişen birşey yolmadı . Acaba bu sorunu daha önce yaşayıp çözmüş biri var mı ?

Win 7 de orjinal olmayan kopyalarda ve deneme sürümlerinde oluyordu bende çözememiştim. Güncellemeye başlıyor daha sonra restart yapıyordu. Dha sonra xp kurdum mecburen
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2014, 14:04:11 »
Win 7 de orjinal olmayan kopyalarda ve deneme sürümlerinde oluyordu bende çözememiştim. Güncellemeye başlıyor daha sonra restart yapıyordu. Dha sonra xp kurdum mecburen

Abi ben win 8 almayı düşünüyorum zaten ama yaz sonuna kadar win 7 yükleyim dedim ama hep hata veriyor olmazsa bende yaz sonuna kadar xp kuracağım .

Fakat şu var aynı win7 arkadaşımın laptopunda sıkıntısız çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2014, 14:11:52 »
Abi ben win 8 almayı düşünüyorum zaten ama yaz sonuna kadar win 7 yükleyim dedim ama hep hata veriyor olmazsa bende yaz sonuna kadar xp kuracağım .

Fakat şu var aynı win7 arkadaşımın laptopunda sıkıntısız çalışıyor.

disk kapasiten ve ramlerin yetersiz geliyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Haziran 11, 2014, 14:20:23 »
disk kapasiten ve ramlerin yetersiz geliyor olabilir mi?

Abi ram 2 gb disk 500 gb . Şu an netten xp indiriyorum birde onunla deneyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2014, 14:22:00 »
Abi ram 2 gb disk 500 gb . Şu an netten xp indiriyorum birde onunla deneyeceğim .

ramleri arttır 4 gb falan yap iyi olur. Bence xp de sorun çıkmayacak.