0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayni versiyon olmak sarti ile yukkeyebilirsiniz. Ama pc ye yukleyecegiz windows yasal olmayacaktir.
Mahmut bey alttaki linki gözden geçirirseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz (soruda sorabilirsiniz)http://8.enpedi.com/
Herkese selamlar .Arkadaşlar ben win 8 ilk çıktığında uygun bir fiyata laptop için yükseltme işlemi yaptım . Size sormak istediğim soru ise evde harddiski bozuk bir masaüstü pc var ben buna bir harddisk almayı düşünüyorum . Sormak istediğim ise bu pc ye laptopta kullandığım lisans ile windowsu yükleyebilirmiyim ?
Probleminiz ile soruda sorabilirsiniz bayagı ilgili ve bilgil bir arkadaş cevap veriyor.
Guncellemelerin hepsini yapabilirsin hicbir sorun olmaz. Teorik olarak tek bir lisans key kullandigindan laptop lisansli desktop lisansiz olacak.
Bir lisans bir bilgisayar içindir. İkinci yada üçüncü bilgisayara yüklenebilir Mahmut ama güncellemeleri kapatman lazım. Yakalanırsan bilgisayar kilitlenir. Yasallaştırmak istersen ekstra para ödemen gerekebilir. Masa üstünü internete bağlamayacaksan sorun olmaz..
Mahmut kardeşim lisanslı yükleme cd varsa istediğin kadar bilgisayara istediğin kadar windows kopyası yapabilirsin ama tabiki yasal olmayacaktır güncellemeleri falan herşeyi yapabilirsin internete de bağlanabilirsin yakalanmadıktan sonra bir sorun yok ama lisanssız yazılım kullandığın tespit edilebilir ve yakalanırsan 400 değil 1 milyon bile tazminat ödeyebilirsin eula hükümleri çok bağlayıcıdır eski windows xp ve daha eski yazılımlar yıllardır kopya olarak kullanıldı bir şey olmadı fakat kesinlikle lisanssız yazılım kullanmamalısın gerekirse o 400 tl ver ama yazılımın yasal olsun sırf bu yüzden bende 3 adet lisanslı yazılım cd var
Lisanssız ürünler, ilk güncelleştirmede yakalanır, öncelikle kısıtlı güncelleştirmeler yapılırken sürekli uyarılar gelmeye başlar ve sonunda birgün bilgisayar çöker. Her bilgisayar için ayrı bir ürün gerekmektedir.Aynı ürün anahtarını farklı 2 aktif bilgisayarda kullanamazsınız.Farklı bilgisayarda kullanmak için, diğerinden kaldırmak gerekmektedir.
Mahmut sahibinden comda 100-250 tl arası ikinci el lisanslı laptoplar var daha ucuza parça niyetine satılanlar bile var. Böyle bi bilgisayar alıp onun lisansını laptopun da hdd sini kullanabilirsin ...
Arkadaşlar pc yi yapmaya karar verdim ve parçaları aldım fakat şöyle bir sorun var . Sistem olarak win7 kurdum lisansını da şimdilik netteki crack dosyaları ile çözdüm fakat çoğu program yüklenirken hata veriyor . Örnek chrome , internet explorerrın daha yeni bir sürümü . Kendi içinde gelen explorerda gezinirkende sürekli hatalar veriyor . Başka bir cd ile de sistemi kurdum fakat değişen birşey yolmadı . Acaba bu sorunu daha önce yaşayıp çözmüş biri var mı ?
Win 7 de orjinal olmayan kopyalarda ve deneme sürümlerinde oluyordu bende çözememiştim. Güncellemeye başlıyor daha sonra restart yapıyordu. Dha sonra xp kurdum mecburen
Abi ben win 8 almayı düşünüyorum zaten ama yaz sonuna kadar win 7 yükleyim dedim ama hep hata veriyor olmazsa bende yaz sonuna kadar xp kuracağım . Fakat şu var aynı win7 arkadaşımın laptopunda sıkıntısız çalışıyor.
disk kapasiten ve ramlerin yetersiz geliyor olabilir mi?
Abi ram 2 gb disk 500 gb . Şu an netten xp indiriyorum birde onunla deneyeceğim .