Gönderen Konu: Fetihin 561. Yılı kutlu olsun!  (Okunma sayısı 1041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fourth generation / Toyota Celica
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 262000
  • Model Yılı: <'90
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Fetihin 561. Yılı kutlu olsun!
« : Mayıs 29, 2014, 16:43:17 »
29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi'nin 561. yılını en içten dileklerimle kutluyor,
başta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere muzaffer ordusunu rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!
Arif Nihat ASYA
1986 Toyota Celica 2.0 GT

Toyota Club Türkiye

Fetihin 561. Yılı kutlu olsun!
« : Mayıs 29, 2014, 16:43:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Fetihin 561. Yılı kutlu olsun!
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2014, 09:22:22 »
hem kendi tarihimiz, hemde dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan fetih bizler içn bir kilometre taşıdır.

1453 İstanbul'un fethinin 561. yıldönümünün bütün milletimiz için hayırlı olmasını dilerim,

bu fethe layık nesiller olmayı, tarih bilincini idrak etmeyi temenni ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2014, 09:58:59 »
Bizler   1923 te gokten zembille inmis bir topluluguz. 
1299 ve 1923 arasi pek hosumuza gitmez.

Cag acip cag kapatan ejdadin fethettigi İstanbul un ne degeri ve ne onemi varki yorumlansin ve kutlansin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2014, 10:03:40 »
Osmanlı'nın küllerinden yeniden doğmuş kahraman Türk milletiyiz. Her daim bu sıfata laik şekilde çalışmalı ve nice fetihleri yapmak için sürekli bu yolda ilerlemeliyiz. Fetih kutlu olsun, ordularımız ve milletimiz her daim Hak yolunda muzaffer olsun İNŞAALLAH.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 30, 2014, 10:08:37
Bizler   1923 te gokten zembille inmis bir topluluguz. 
1299 ve 1923 arasi pek hosumuza gitmez.

Cag acip cag kapatan ejdadin fethettigi İstanbul un ne degeri ve ne onemi varki yorumlansin ve kutlansin.

İroninizi anlıyorum ancak belirttiğiniz gibi düşünenler varsa onlara şunu söyleyeyim: Gündüze gözünü kapatan sadece kendisini karanlıkta bırakır. Kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim diyen gayrimüslimlerin bile gözlerini aydınlık kılan bir fetihdir bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2014, 10:17:08 »
Hayırlı olsun, inşallah bir daha feth etmek zorunda kalmayız
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2014, 11:22:07 »
ecdadımızdan Allah razı olsun. Allah'ım rahmetini, mağfiretini, merhametini onlardan esirgemesin. amin.
31 mayıs cumartesi ayasofya camii'nde sabah namazı kılınacaktır. ünlü kabe imamlarından Abdullah BASFAR imamlık yapacaktır. bu ziyafeti kaçırmayın derim. oralara gitmek henüz nasip olamadı ama en azından oralardan birisi buraya geldi. her zaman nasip olmaz. gelecek olanlar mutlaka seccade getirsinler. halı-kilim illaki serilir ama katılım yüksek olacak inşallah. kafi gelmeyebilir. temkinli olmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2014, 11:26:07 »
ecdadımızdan Allah razı olsun. Allah'ım rahmetini, mağfiretini, merhametini onlardan esirgemesin. amin.
31 mayıs cumartesi ayasofya camii'nde sabah namazı kılınacaktır. ünlü kabe imamlarından Abdullah BASFAR imamlık yapacaktır. bu ziyafeti kaçırmayın derim. oralara gitmek henüz nasip olamadı ama en azından oralardan birisi buraya geldi. her zaman nasip olmaz. gelecek olanlar mutlaka seccade getirsinler. halı-kilim illaki serilir ama katılım yüksek olacak inşallah. kafi gelmeyebilir. temkinli olmakta fayda var.

Bu çok büyük, anlamlı ve güzel bir gündür. İNŞAALLAH Ayasofya camisinin içerisinde de namaz kılınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2014, 11:30:24 »
Bu çok büyük, anlamlı ve güzel bir gündür. İNŞAALLAH Ayasofya camisinin içerisinde de namaz kılınır.

bu temenni ileriye dönük ise mümkünatı olabilir fakat yarın içinse maalesef. ayasofya'nın geniş taş avlusunda inşallah kabe'ye durulacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2014, 11:50:35 »
Kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim diyen gayrimüslimlerin bile gözlerini aydınlık kılan bir fetihdir bu.

Biraz öz eleştiri yapayım... Belki bir zamanlar Avrupalılar kendi yöneticileri yerine bizim yöneticilerimizi görmek istiyorlardı; ama şimdi durum tam tersi. O zamanlar Avrupalılar dandik şekilde yönetildikleri için bunu söylüyorlardı ama şimdi her şey tepetaklak olmuş durumda.

Ben şahsen artık keşke Norveç'te, Almanya'da veya herhangi bir Avrupa ülkesinde doğmuş olsaydım diyorum. Şimdi bazı arkadaşlar bu sözlerime kızacak ama kendi ülkemi Avrupa ülkeleri ile kıyaslayınca bu sonuca varıyorum.

* Ülkemde ağır vergiler ödüyorum.
* Ödediğim vergilerin karşılığını alamıyorum, çünkü birilerinin kasasına gidiyor.
* Kendi seçtiğim idarecilerimi eleştiremiyorum.
* Özgürlüğüm her alanda kısıtlanıyor.
* Benim çocuğum dağ başlarında vurulurken, birilerinin çocukları nedense ya askerlik yapmıyor ya da deniz kıyılarında inzibatlık yapıyor.
* Ağzımı açtığım zaman örgüt kurmaktan içeri atılıyorum.
* Yöneticilerim beni köle olarak görüyor, ayrıca kendilerini de efendi olarak görmemi istiyorlar.
* Ülkemdeki çalışanların yarısından fazlası asgari ücretle sürünüyor.
* "Ya bendensin ya da düşmanımsın" zihniyet yüzünden çekmediğim kalmıyor.
* Devlet benim için kurulduğu halde, benim devlet için var olduğum öne sürülüyor.

Listeyi uzatmam mümkün ama burada kesiyorum...

Şimdi bu durumda bir insan böyle bir ülkenin yöneticilerini mi tercih eder, hak gözeten yabancı yöneticileri mi? Şimdi bazı arkadaşlar bana "vay vatan haini" diyecekler. Ama bir zamanlar bizi tercih eden Avrupalılar da vatan haini o zaman... Ayrıca ben Batı'nın yaşama koşullarına baktım mı imreniyorum... Belki de bana "o zaman çek git oralara" diyeceksiniz ama bu sadece durumu kurtarma cevabı olur... Bu ülke benim, bizi sömürenler, adam gibi yönetemeyenler gitsin asıl...

Ayrıca tarihin eski dönemleri ile övünmeyi bırakıp, bugüne bakalım... Geçmiş geçmişte kaldı ve biz geçmişte değil bugün yaşıyoruz... Bir zamanlar Mohaç savaşında birleşik Avrupa güçlerini bozguna uğratsak ne yazar; daha dün askerlerimizin başına çuval geçirip aşağılayanlara karşı elimiz kolumuz bağlı, hesap soramıyoruz...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2014, 17:55:28 »
Kesinlikle haklisiniz.
bir iki madde var ama.  en agir vergiler ingiltere ve almanyadadir.   ama orda verdigin vergi yerine ulasir ve herkesten alinir. zenginlerde vergi oder. vergi kacirmak buyuk suctur.

Sosyal devlet degiliz artik o eskidendi 25 yil once felandi.  artik kapitalist bir ulkeyiz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2014, 18:55:12 »
 Saat 18.00'de dinlediğim  haberlere göre 6 günden beri kapalı olan Diyarbakır- Bingöl Karayolu henüz açılamamış... Çocuklar yolda misket, sek sek ,yakan top; yol kenarındaki çalılıklarda da saklambaç  oynuyorlarmış(!) Vali Bey, çocuklara sitem etmiş: "Devletin yolu kapanır mı?" diyor. İstanbul'un fethi elbette sevindiricidir de... durum ortada. Bize bu yurdu emanet eden ecdadımıza ve emperyalist ülkelere Kurtuluş Savaşı ile gerekli dersi veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'e sonsuz minnet duygularımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2014, 19:26:55 »
Ejdadin kemikleri sizliyordur.....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 30, 2014, 19:29:59
Simdi aklima baska bi sey takildi.
Asker polis jandarma hava kuvvetleri vali vekil hukumet  yolu acmak icin operasyon yapip 5-10  kelle alsaydi acaba nasil tepkiler gelirdi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 30, 2014, 19:31:32
Aman sus sus....  kimse duymasin.
Baris surecine zarar veriyor bu derler simdi.