Gönderen Konu: Bagaj kapağı çizildi nasıl kapatsam bilmiyorum  (Okunma sayısı 2951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bagaj kapağı çizildi nasıl kapatsam bilmiyorum
« : Mayıs 29, 2014, 13:52:43 »
Akşam ustu evden yemek yiyelim diye çıktık avm nin kapalı otoparkına parkkettim neşeli bir şekilde yemekten dönüyordum ki tam arabaya binerken bagaj kapağını farkettim motor yada market arabası çarptı diye düşünüyorum avm nin kameralarından baktılar guvenlik görevlileri yapanı tespit edelim diye ama bişe bulamadık dediler polis çağıralım vs davası oldu bende çağırmadım ama canım cok sıkıldı fotoğraftaki yama boyasıyla boyadım ama çok kötü görünüyor gözüme sizce ne yapmalıyım bunun içinde bagaj kapağı boyatasım hiç yok açıkcası nasıl kapatsam bilemiyorum burayı ne tavsiye edersiniz
bu arada amblemin altında hiç boya kalmamıştı sac görünüyordu bu yama boyası su geçiriyormu bilmiyorum ama işallah paslanma olmaz

Toyota Club Türkiye

Bagaj kapağı çizildi nasıl kapatsam bilmiyorum
« : Mayıs 29, 2014, 13:52:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj kapağı çizildi nasıl kapatsam bilmiyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2014, 14:00:27 »
Geçmiş olsun ancak çizik çok derin. Bunu yaptığınızdan belki biraz daha profesyonel bir rutuş yaparak daha iyi hale getirebilirsiniz ya da kısmen boya ile çözüm bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2014, 14:03:35 »
Geçmiş olsun. Keşke işlem öncesinde fotoğraf koysaydınız daha iyi olurdu. Sulu zımpara, pasta cila ile hallolabilirdi belki. Direk sürülen rötuş boyası tazyikli suda atma yapabiliyor çünkü.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2014, 14:08:07 »
Geçmiş olsun. Keşke işlem öncesinde fotoğraf koysaydınız daha iyi olurdu. Sulu zımpara, pasta cila ile hallolabilirdi belki. Direk sürülen rötuş boyası tazyikli suda atma yapabiliyor çünkü.

Aytaç bey vallahi çekicektim ama sinirden aklımdan uçup gitti aklıma tekrar geldiğindede telefonun şarjı bitmiş çekemedim ama boya hiç yoktu yani surduğum o yerde aslında bi koportacıda rutuşlatsam diye düşünüyorum çunku baya kötü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2014, 14:10:54 »
Aytaç bey vallahi çekicektim ama sinirden aklımdan uçup gitti aklıma tekrar geldiğindede telefonun şarjı bitmiş çekemedim ama boya hiç yoktu yani surduğum o yerde aslında bi koportacıda rutuşlatsam diye düşünüyorum çunku baya kötü

Bayağı derinmiş o zaman, profesyonel bir yere baktırırsanız daha iyi olur, çünkü yaptığınız rötuş atabilir tekrar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2014, 16:37:54 »
Benim aracımda da ufak tefek çizikler var ama sizin ki baya derin ve kalın mış hani market olmasa kasıt ararım direk market arabasını köşesi ile çarpılmış muhtemel araba işi bitince hızlı şekilde itilmiş çarpmış ta olabilir .Veya çocuğa itilmesi için verilen yüklü bir araba kontrolden çıkıp sizin araca çarpmış olabilir .Olan olmuş oraya orası kadar lokal boya atılarak görüntüden kurtula bilinir veya zaten rötuş yapılmış ama daha profesyonel bir rötuşla bir nebze daha iyileştirebilir ama en güzel çözüm lokal boya
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2014, 17:18:25 »
Çağlar bey,çok geçmiş olsun,inşallah hayat göreceğiniz kaza bununla sınırlı kalır.Bence profosyenel bir boya tamircisine boyattırın.aksi halde sürekli gözünüze batacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2014, 17:35:15 »
Geçmiş olsun.Tamponda falan bişey yoktur umarım. :(
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2014, 18:34:48 »
Geçmiş olsun.Tamponda falan bişey yoktur umarım. :(

Yok yok mustafa bey tamponda falan hiç bişi yok sadece fotoğrafta görünen yer ama çok sinir bozucu gözüm sürekli oraya takılıyor.
Bide bu ikinci, bi kerede tampona kırmızı bi araba sürtüp gitmişti avm nin birinde pastayla kurtarmıştım onu, korkar oldum artık arabayı avm ye parketmeye

işallah muhittin abi allah kazasız belasız araçlarımıza binmeyi nasip etsin hepimize

Yucel beyin dediği gibi eskiden bi tanıdık boyacı usta vardı ona ulaşabilirsem şoyle bi profesyonel işi rutuş yaptırmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2014, 09:17:45 »
geçmiş olsun, gözünüze sürekli gelen bir yer olmuş, bence tamamı boyatılacak bir durumu yok, ya da rötuş nedeniyle çok kötü gelmedi bana, ilave iyi bir rötuş durumu kurtarabilir.. bende de var benzer bir çizik, bir sabah geldiğimde bulmuştum canım sıkılmıştı, sonradan çocukların oyun alanına yakın olduğu,  bisikletle çizilmiş olabileceği aklıma geldi.. yapacak bir şey yok çocuklukta dikkat edilmeyebilir diye geçiştirdim ben, arabadır bu, öyle olmasa böyle olacak sizin değilse başkasının kusuruyla.. ben sizin gibi rötuş boya ile kendim kapatacağım ne kadar olursa artık, size de profesyonel bir rötuş yeterli diye düşünüyorum..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2014, 09:20:52 »
geçmiş olsun, gözünüze sürekli gelen bir yer olmuş, bence tamamı boyatılacak bir durumu yok, ya da rötuş nedeniyle çok kötü gelmedi bana, ilave iyi bir rötuş durumu kurtarabilir.. bende de var benzer bir çizik, bir sabah geldiğimde bulmuştum canım sıkılmıştı, sonradan çocukların oyun alanına yakın olduğu,  bisikletle çizilmiş olabileceği aklıma geldi.. yapacak bir şey yok çocuklukta dikkat edilmeyebilir diye geçiştirdim ben, arabadır bu, öyle olmasa böyle olacak sizin değilse başkasının kusuruyla.. ben sizin gibi rötuş boya ile kendim kapatacağım ne kadar olursa artık, size de profesyonel bir rötuş yeterli diye düşünüyorum..

Geçmiş olsun, bisiklet işine benziyor. Tırnağa gelecek kadar derinse pasta kapatmaz. Rötüşu yaparken dikkat edin fazla kullanırsanız bir müddet sonra atar kararında yapmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2014, 10:12:07 »
Geçmiş olsun, bisiklet işine benziyor. Tırnağa gelecek kadar derinse pasta kapatmaz. Rötüşu yaparken dikkat edin fazla kullanırsanız bir müddet sonra atar kararında yapmak lazım.
tırnak değil parmak giriyor çiziğe :) kapağın arka fara yakın tarafı fazla derin, rötuşu önce kendim bir denemek istiyorum..  bir kaç daha ufak tefek çizik ile başka bir başlıkta yazmıştım marşipiyer hasarım da var, işin doğrusu tanıdık bir boyacı lazım ..

çağlar beyin başlığını daha fazla meşgul etmeyeyim, tekrar geçmiş olsun..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2014, 10:18:26 »
tırnak değil parmak giriyor çiziğe :) kapağın arka fara yakın tarafı fazla derin, rötuşu önce kendim bir denemek istiyorum..  bir kaç daha ufak tefek çizik ile başka bir başlıkta yazmıştım marşipiyer hasarım da var, işin doğrusu tanıdık bir boyacı lazım ..

çağlar beyin başlığını daha fazla meşgul etmeyeyim, tekrar geçmiş olsun..

Profesyonel yardım almakta fayda var. Yine de siz bilirsiniz eliniz yatkınsa. Renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2014, 10:22:30 »

Hami bey çok geçmiş olsun sizede aynen benim sol arka kapıdada vardı bisiklet çiziği derin olmayanları sağlam pastalar alıyor guzel bi rutuş yaparsanız hiç bişiyi kalmaz işallah ya
Bu arada doğru soyluyorsunuz hami bey bende gun geçtikçe biraz daha sakin bakıyorum olaya dediğiniz gibi onumuzdeki haftasonu bi ustaya şoyle duzgun bi rutuş yaptırırsam daha guzel görünür umarım benimde gözümü bu kadar cırmalamaz