Gönderen Konu: carina westenhause ve fren merkezi  (Okunma sayısı 5756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • e.u.b-57@hotmail.com
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 255000
  • Model Yılı: '97
carina westenhause ve fren merkezi
« : Mayıs 29, 2014, 12:54:49 »
arkadaşlar aracımda kısa süre önce  frene bastıgımda tıs tus hava sesi gelmeye baslamıstı 2 gün öncede  frene bastıgımda sanki komprasörden hava gelir gibi frene bastıgımda gelen hava ayagımı frenden cekene kadar gelmeye basladı bazen freni normal kullandırıyo bazende şişiyo ve frene hiç basamıyordum ustama götürdüm tamir takımı bozulmus merkez hidrolik kaçırmış tamir takımını bozmuş istan ul atatürk sanayida japoncuları dolaştık 1 tane bulabildik oda iç açıcı deildi almadık bu konuda bana yardım edebilecek yada yönlendirecek bi arkadaş varsaa sevinirim ( TAMİR TAKIMIDA CARİNALARDA YOK DİYE SÖLEDİLER BİZE)  düzgün bi çıkma parça arıyorum  :(
BOYABAT'LI

Toyota Club Türkiye

carina westenhause ve fren merkezi
« : Mayıs 29, 2014, 12:54:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: carina westenhause ve fren merkezi
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2014, 13:01:35 »
İnternetteki toyota çıkmacılarına bir bakın belki denk gelir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • e.u.b-57@hotmail.com
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 255000
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2014, 13:06:43 »
bakıyorum internettede ama kargo ile gelecek olan parça   o yüzden parcanın düzgünlüğünü göremediğim için çekimser kaldım
işin gerceği ama bulabilmişte değilim daha netdede yada kendimden kaynaklı  nette bulamadım  su anda
BOYABAT'LI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '98
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2014, 14:39:31 »
aynı sorun suanda bendede var ama ben tamir takımının değişeceğini düşünmüyorum.. Bu sorun Fren hortumlarındaki çatlamadan ve yağ kaçaklarından olma ihtimali var çünki lazım olan basıncı sağlayamadıgı için ortaya çıktıgını dusunuyorum.. daha ustaya gitmedim gittiğim zaman sorunu yazarım.
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2014, 14:50:54 »
arkadaşlar aracımda kısa süre önce  frene bastıgımda tıs tus hava sesi gelmeye baslamıstı 2 gün öncede  frene bastıgımda sanki komprasörden hava gelir gibi frene bastıgımda gelen hava ayagımı frenden cekene kadar gelmeye basladı bazen freni normal kullandırıyo bazende şişiyo ve frene hiç basamıyordum ustama götürdüm tamir takımı bozulmus merkez hidrolik kaçırmış tamir takımını bozmuş istan ul atatürk sanayida japoncuları dolaştık 1 tane bulabildik oda iç açıcı deildi almadık bu konuda bana yardım edebilecek yada yönlendirecek bi arkadaş varsaa sevinirim ( TAMİR TAKIMIDA CARİNALARDA YOK DİYE SÖLEDİLER BİZE)  düzgün bi çıkma parça arıyorum  :(

Bizim araçlarımızın hemen hepsinde Westinghouse için tamir kiti yok ancak fren ana merkezi için tamir kiti mevcut, size fren ana merkezinin tamir takımımı gerekli?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2014, 14:55:19 »
Uğur Bozkurt arkadaşın sorununa göre yani ustasının söylediğine göre evet ona gerekli bende cumartesi günü gitmeyi düşünüyorum ustaya.. bakalım bana ne ihtiyaç gerecek anladığım kadarı ile sizden parça tedarik edebiliyoruz heralde.
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2014, 15:17:09 »
Eğer fren ana merkez tamir takımı ise gerekli olan Japon malı 50TL'lik bir olay (işçiliği parçadan daha pahalı olabilir), ama westinghouse lazımsa muadili yok ve Toyota tamirini kesinlikle önermediğinden tamir takımı da yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2014, 00:29:07 »
Eğer fren ana merkez tamir takımı ise gerekli olan Japon malı 50TL'lik bir olay (işçiliği parçadan daha pahalı olabilir), ama westinghouse lazımsa muadili yok ve Toyota tamirini kesinlikle önermediğinden tamir takımı da yok.

peki westinghouse lazımsa ne yapacagız bu durumda
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2014, 10:24:20 »

peki westinghouse lazımsa ne yapacagız bu durumda

Gerekeceğini pek zannetmiyorum ancak doğru olan orijinal yenisini almak olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2014, 22:03:00 »
arkadaş ne yaptı bılmıyorum ama ankarada meshur bır frencı  var frencı bayram  dıye cumartesı gunu ona gıttım baya da kalabalıktı daha once bır frencı carına avensıs grubu nun fren merkezı tamır edılemıyor preslı ıcı acılmıyor  cıkma bulmanız  lazım demıstı frencı bayramda ılgılı personel hemen guzel bır ıscılık ıle merkezi yerınden soktuler sonra merkezı actılar ıcınde  yuvarlak buyuk keceyı degıstırdıler cok muntazam bır ıscılık ılede gerı toparladılar. 200  tl de ucret aldılar ve suan sorunsuz bı sekılde kullanıyorum buradanda frencı bayram calısanlarınada tesekkurler :))))
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2014, 09:39:59 »
Japon malı tamir takımı 50 lira civarlarında 200TL biraz fazla olmuş sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2015, 22:29:03 »

Merhaba fren tamir takımı şuan ki ücreti ne kadar acaba. Tıs tus hava kaçırma gibi sorun benim aracımda da var. Ayağım fren pedalında basılıyken böyle ses yapıyor ve fren pedalı biraz sert. Birde abs ışğım sönüyor hemen yanıyor ve yanık kalıyor fren denememizde abs nin çalışmadığını tespit ettik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2015, 22:34:35 »
Alıntı yapılan: Selim Cihan Seven (34474)
[quote name="Ufuk Sönmez (16363)" post=815119 timestamp=1403678399]
[/quote]

Merhaba fren tamir takımı şuan ki ücreti ne kadar acaba. Tıs tus hava kaçırma gibi sorun benim aracımda da var. Ayağım fren pedalında basılıyken böyle ses yapıyor ve fren pedalı biraz sert. Birde abs ışğım sönüyor hemen yanıyor ve yanık kalıyor fren denememizde abs nin çalışmadığını tespit ettik.[/quote]

Selim hocam sizinle daha bugun gorustuk telefonda, fiyatta cok buyuk bir fark yoktur o ayri bir konu ama siz aracinizi kontrol ettirdiniz mi?

Bosu bosuna parca almayin demistim size, parcaya vereceginiz parayi ustaya verin hem isi cozmeniz kolaylasir hem de iciniz rahat eder.

[color=#1c8ca8][b]Sent from my Note 4 using Forum Fiend[/b][/color]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2015, 22:49:55 »
Merhaba fren tamir takımı şuan ki ücreti ne kadar acaba. Tıs tus hava kaçırma gibi sorun benim aracımda da var. Ayağım fren pedalında basılıyken böyle ses yapıyor ve fren pedalı biraz sert. Birde abs ışğım sönüyor hemen yanıyor ve yanık kalıyor fren denememizde abs nin çalışmadığını tespit ettik.

Selim hocam sizinle daha bugun gorustuk telefonda, fiyatta cok buyuk bir fark yoktur o ayri bir konu ama siz aracinizi kontrol ettirdiniz mi?

Bosu bosuna parca almayin demistim size, parcaya vereceginiz parayi ustaya verin hem isi cozmeniz kolaylasir hem de iciniz rahat eder.

Sent from my Note 4 using Forum Fiend

kontrolu yaptıracağım sadece fikir edinmek için sormak istedim. Söylediklerinizi sanayide bir usta arkadaşımla paylaştım sizin dediğiniz gibi olduğunu ve önce arızanın tespit edeceğimizi söyledi. Her kafadan farklı bir ses çıktığı için sizden yardım almak istedim ve çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkür ederim.
Umarım westenhause dan kaynaklanmaz. Ozaman masraflı olacak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2015, 23:00:24 »
Alıntı yapılan: Selim Cihan Seven (34474)
[quote name="Ufuk Sönmez (16363)" post=906515 timestamp=1427744075]

[/quote]

kontrolu yaptıracağım sadece fikir edinmek için sormak istedim. Söylediklerinizi sanayide bir usta arkadaşımla paylaştım sizin dediğiniz gibi olduğunu ve önce arızanın tespit edeceğimizi söyledi. Her kafadan farklı bir ses çıktığı için sizden yardım almak istedim ve çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkür ederim.
Umarım westenhause dan kaynaklanmaz. Ozaman masraflı olacak gibi.[/quote]

Rica ederim, tavsiyeden başka birşey yapmadim, sizinde düşündünüz gibi umarim westinghouse degildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2015, 22:05:27 »
Ufuk bey merhaba. Sorun vestenhase den kaynaklı tamir kiti varsa yapılır dendi ama internette bulamadım sizde yok demişsiniz. Yeniside 1600tl nasıl çözeceğim bu işi kara kara düşünüyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2015, 15:55:11 »
çıkma almaya karar verdim bir şansımı deneyeceğim yenisi şuan için çok geldi... Ebaydan sipariş verdim bizim çıkmacılar çok para istiyor.