Gönderen Konu: bu adamlar neyin kafasını taşıyorlar???  (Okunma sayısı 1706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

bu adamlar neyin kafasını taşıyorlar???
« : Mayıs 29, 2014, 07:24:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: bu adamlar neyin kafasını taşıyorlar???
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2014, 08:14:42 »
Neden Garip Seydi bey ? herkezin bir kültürü bir hayat tarzı , yaşama olan saygısı var, mağlesef bizde çalan çırpan haklı oluyor hiçte yüzü kızarmıyor böbürlene böbürlene etrafta dolaşıyor, güya Müslümanız ,Güya dinimizde haram bunlar ama ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2014, 09:12:44 »
Bizim ülkemizde bunlar olmaz. Pişkinlik had safhada ve insan hayatı bedava. >:(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2014, 09:16:35 »
Koreliler "genel olarak" Budizm ile kendi millî dinleri olan ve şamanizme benzeyen bir dine inanıyorlar. Bu tür kültürlerde insanlara da saygı ve özür ifadesi olarak secde yapılır. Elbette bu İslâm'a göre yanlış bir davranıştır ve şirk kokar. Ben asla, bir kimseye saygımı ifade edeceksem secde ve rükû tarzı hareketler yapmam...

Ama burada kişilerin kendi kültürlerini yaşadıklarını göz önüne alıp, gerektiği zaman hatalarından dolayı insanlardan özür dilediklerini/dileyebildiklerini irdelememiz gerekiyor. Adam hatalı olduğunu düşünüyor ve özür diliyor...

Peki bizim yetkililerimiz ne yapıyor? Özür dileme cesaret ve nezaketini gösterebiliyorlar mı? Özür dilemek İslâm'da çok önemlidir. Allah'ın en sevmediği davranışlardan biri olan "kibre" sahip kişiler özür dilemezler, dileyemezler, çeşitli bahaneler üretip özür dilemekten imtina ederler...

Aslında "tövbe" de Allah'tan dilenen özürdür. İnsanlardan özür dilemeyen, Allah'a da tövbe etmez... Özür ve tövbe bu yüzden İslâm'da çok önemli bir noktadır. Unutmayalım ki tövbeden ilk kaçınan ve kibre düşen varlık, şeytandı... Ayrıca Allah özür dilenmesini ve tövbe edilmesini sever. Nitekim Kur'an'da "Eğer siz günâh işlemeseydiniz, sizi yok eder ve yerinize günâh işleyip tövbe edecek bir kavim getirirdim." diye buyurur Allah... Çünkü "özür dilemek", özür dilenen kişiye/varlığa saygının bir ifadesidir...

Ama bir de bizim yöneticilerimize bakın... Gerisini yazmıyorum, maazallah forum kapatılma riskine girer... Okuyanlar zaten ne demek istediğimi anlamıştır...

Dolayısıyla keşke bizim idarecilerimizde Koreliler gibi özür dileyip kusrunu ikrar ve itiraf etme anlayışına sahip olabilselerdi...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2014, 11:36:20 »
Diyelim ki etken din.   Turk insani nerden ve kimden ogreniyor dini.  ogrenenler ve bilenler orumcek kafali ilan ediliyor. okul hayatiniz din kulturu dersinde ne okudunuz  yahudilik hristiyanlik budizm samanizim. yasar nuri namaz 3 vakittir diyo  zekeriya su icmek orucu bozmaz diyo.  her ramazan 3-5 hoca ayni sorulara ayni cevaplari veriyor. devlet el atsa bu nasil laik devlet oluyor. muslumaniz diyen ulkede cumaya gidemiyorsun.  bu nasil din bu nasil inanis.

diyelim kultur.  ilk okul bebelerine tas atmayi ogreten biz.  ogretmeni adam yerine koymayan biz. kendi bebesini begenmeyen sikayet eden lanet eden biz.  her isin uckagidina kacan torpille biyerlere gelmeye calisan biz patlak eksozla gezmeyi marifet sanan biz. eeeee

boyle bir olusumun icinden saglikli yonetici cikmasini bekleyen gene biz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2014, 12:11:06 »
utanmak için dine gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2014, 12:40:37 »
Buralar daha çok karışır ben söyleyeyim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2014, 14:29:39 »
utanmak için dine gerek yok.

Yarisini mi okudunuz.

Utanmak icin neye gerek var.  o gereken sey bizde varmi.
Fenerli galatasaraylidan nefrete eder toyotaci volkwagenciden  yayalar arabalardan solcular sagcilardan. ...........     .........  bir degil iki degil uc degil sekiz degil yirmisekiz degil.   sonuc.?

Biz kendimize bile saygi gostermiyoruz. 
hastaneye giderken bir tanidik buluyoruz  onumuze gecene demedigimizi birakmiyoruz.....

İctigin sigaranin izmaritini nereye atiyorsun?

İste bunlar bizi belirginlestiriyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2014, 14:34:57 »
Elbette utanma için dine gerek yoktur ama Arif beyin yazdıklarına da katılıyorum...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2014, 14:39:13 »
eskiden zaman gazetesi samanyolu televizyonu bazıları için çok iyiydi ne oldu şimdi ne değişti... birileri daha çok kazansın diye peşkeş çekilen bir madende ölen insanlara kaderlerinde var diyen bir başbakanımız  neyin kafasını yaşıyor acaba ? merak etmeyin er ya da geç herşeyin hesabı sorulacak elbet
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2014, 14:53:50 »
Koreliler "genel olarak" Budizm ile kendi millî dinleri olan ve şamanizme benzeyen bir dine inanıyorlar. Bu tür kültürlerde insanlara da saygı ve özür ifadesi olarak secde yapılır. Elbette bu İslâm'a göre yanlış bir davranıştır ve şirk kokar. Ben asla, bir kimseye saygımı ifade edeceksem secde ve rükû tarzı hareketler yapmam...

Ama burada kişilerin kendi kültürlerini yaşadıklarını göz önüne alıp, gerektiği zaman hatalarından dolayı insanlardan özür dilediklerini/dileyebildiklerini irdelememiz gerekiyor. Adam hatalı olduğunu düşünüyor ve özür diliyor...

Peki bizim yetkililerimiz ne yapıyor? Özür dileme cesaret ve nezaketini gösterebiliyorlar mı? Özür dilemek İslâm'da çok önemlidir. Allah'ın en sevmediği davranışlardan biri olan "kibre" sahip kişiler özür dilemezler, dileyemezler, çeşitli bahaneler üretip özür dilemekten imtina ederler...

Aslında "tövbe" de Allah'tan dilenen özürdür. İnsanlardan özür dilemeyen, Allah'a da tövbe etmez... Özür ve tövbe bu yüzden İslâm'da çok önemli bir noktadır. Unutmayalım ki tövbeden ilk kaçınan ve kibre düşen varlık, şeytandı... Ayrıca Allah özür dilenmesini ve tövbe edilmesini sever. Nitekim Kur'an'da "Eğer siz günâh işlemeseydiniz, sizi yok eder ve yerinize günâh işleyip tövbe edecek bir kavim getirirdim." diye buyurur Allah... Çünkü "özür dilemek", özür dilenen kişiye/varlığa saygının bir ifadesidir...

Ama bir de bizim yöneticilerimize bakın... Gerisini yazmıyorum, maazallah forum kapatılma riskine girer... Okuyanlar zaten ne demek istediğimi anlamıştır...

Dolayısıyla keşke bizim idarecilerimizde Koreliler gibi özür dileyip kusrunu ikrar ve itiraf etme anlayışına sahip olabilselerdi...

Mesajıma bir açıklama getirmek istedim... Çünkü olay farklı boyutlara girmek üzere...

Mesajımda, olayı İslâm boyutunda ele almamın iki sebebi vardı:

1. İlgili haberde insanların özürlerini bağlı oldukları inanç sistemine göre ifade etmelerinde bir kusur bulmamak gerektiği;

2. İslam'a bağlı olduklarını dolaylı ve dolaysız yoldan vurgulayıp idari makamları işgâl edenlerin, İslâm'ın ana ilkelerinden olan özür/tövbe müessesesini nasıl göz ardı ettiklerine parmak basmaktı...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2014, 15:13:49 »
Mesajıma bir açıklama getirmek istedim... Çünkü olay farklı boyutlara girmek üzere...

Mesajımda, olayı İslâm boyutunda ele almamın iki sebebi vardı:

1. İlgili haberde insanların özürlerini bağlı oldukları inanç sistemine göre ifade etmelerinde bir kusur bulmamak gerektiği;

2. İslam'a bağlı olduklarını dolaylı ve dolaysız yoldan vurgulayıp idari makamları işgâl edenlerin, İslâm'ın ana ilkelerinden olan özür/tövbe müessesesini nasıl göz ardı ettiklerine parmak basmaktı...

:alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2014, 15:27:04 »
Bir insanda Karakter ve Ahlak olması için falanca dine sahip olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Allah' a şükür Elhamdülillah Müslümanın da.
Fakat hem Süryani hem ateist arkadaşlarım var. Müslüman olup farklı mezheplere mensup olanlarda var. Hepsiyle de çok uzun ve samimi dostluklarım oldu ve devam ediyor. Bunlar hem ahlak hem de karakter sahibiler.
Adamlık da önemli.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2014, 15:28:16 »
eskiden zaman gazetesi samanyolu televizyonu bazıları için çok iyiydi ne oldu şimdi ne değişti... birileri daha çok kazansın diye peşkeş çekilen bir madende ölen insanlara kaderlerinde var diyen bir başbakanımız  neyin kafasını yaşıyor acaba ? merak etmeyin er ya da geç herşeyin hesabı sorulacak elbet

bakin hepimiz kin nefret ofke doluyuz. neden? Nedene gerek duymuyoruz.  bu olayda suclu aranacaksa ilk suclu sendikadir.  sendika isciden parayi alip hukumetten yana cikarindan yana ise sendika fes edilmelidir.  sendikanin ilk ve asil gorevi isciyi korumak kollamak ve savunmaktir.  diger suclular sonraki basamak olurlar ancak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2014, 15:36:36 »
bakin hepimiz kin nefret ofke doluyuz. neden? Nedene gerek duymuyoruz.  bu olayda suclu aranacaksa ilk suclu sendikadir.  sendika isciden parayi alip hukumetten yana cikarindan yana ise sendika fes edilmelidir.  sendikanin ilk ve asil gorevi isciyi korumak kollamak ve savunmaktir.  diger suclular sonraki basamak olurlar ancak.
Türkiye de sendikacılık her şeyde olduğu gibi amacına hizmet etmiyor. Bütün sendikalar için böyledir (işçi-memur).
10 yıl önceki ve şimdiki sendikalı sayıları bize net bir fikir verebilir. Sendikanın ismine bak kimin tarafında olduğunu anla. E bununu sorumlusu vatandaş değil herhalde.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2014, 16:29:05 »
gerilim yaratmak için söylemedim. evet insanlar çok çabuk parlıyorlar ve bunun sebebini ben bilemem. kendi agrasifliğimin altında yatanları biliyorum. iş , eş , para , huzur , insanlar , ortam , nefret , bıkkınlık , monoton yaşam , kişisel gelişim ...
bunları bildiğim için nefret , haset duygularını bir yana bırakıp medeni bir insan gibi davranmak istiyorum.

bu ortamda yaşamak için savaşmak gerekiyor. kurt olmak lazım. çok insan var. herkese fırsat tanınmıyor. birinin üstüne basılmadan bir yere gelinmiyor. insanlara virüs gibi yayılıyor. bırakın dini falan , önce insanlar kendilerine zaman ayırmalı. biliyorum içimizde var ama bir mevlana olmamak için çok neden var.

ben bütün insanları severim. sizde sevin. ayrımcılık yapmıyorum. düşüncesine sonsuz saygılıyım. bunu herkes yapsın hep beraber mutlu olalım.

olaya tersten bakmayalım. acaba insanlar ve ortam mı yöneticileri böyle yapar yoksa yöneticiler mi insanları..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2014, 17:27:04 »
Anil yasin az degil. daim olan  insan ve toplumdur. yonetici bugun fatih ahmet necdet abdullah yarin  arif anil  olur.

Demirelide gordun tansuyuda ecevitide mesutuda.  hepsi ayniydi hepsi geldi ve gitti. 
secende biziz begenmeyende.

Toplum olarak biz delikanliyiz.  kanimiz deli akar. birden hukum veririz duygusaliz.  bunun yansimalarini da agir oderiz.  savasci bir dna dan geliyoruz.  ingiliz oyunlarini siyaseti anlamayiz biz.  sorun burda bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2014, 18:16:06 »
Olması gerekende budur.Gerekli kişiler elbette hesap vermelidir.Garip olan bir şey yok ortada.Azerbaycan başbakan yardımcısı bile ağladı soma olayında.Ağlamayan devlet adamları utansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 29, 2014, 18:57:38 »
Anil yasin az degil. daim olan  insan ve toplumdur. yonetici bugun fatih ahmet necdet abdullah yarin  arif anil  olur.

Demirelide gordun tansuyuda ecevitide mesutuda.  hepsi ayniydi hepsi geldi ve gitti. 
secende biziz begenmeyende.

Toplum olarak biz delikanliyiz.  kanimiz deli akar. birden hukum veririz duygusaliz.  bunun yansimalarini da agir oderiz.  savasci bir dna dan geliyoruz.  ingiliz oyunlarini siyaseti anlamayiz biz.  sorun burda bence.

doğrudur abicim , hak veriyorum .. ve bütün iyi DNAların kurtuluş savaşında öldüğüne inanıyorum :) komiktir ama doğru olabilir.
siyasetçilerden bildiğim malesef sadece kitaplarda kalıyor. her ne kadar okumayı sevsemde içinde yaşamadan anlayamayabilirim.
bu sorunsalı ben hayatımın her döneminde yaşadığım için biliyorum, insanları değiştiremediğim için kendi kabuğuma çekiliyorum.

böyle demokratik bir düzende hakkı ile yönetilmek için insanların bilinçlerinin muazzam derecede artması lazım. 600 yıl zaten birini önder olarak beklemişiz, kurallarımız belliymiş ona göre yaşamışız. bugün işler değişti. her bireyin özgür olması ve düşünmesi gerek. önce bilgi sonra fikir..
hiç kitap okumamışım. gençliğime üzülüyorum. bugün elime ne geçse 2 satır bile olsa okurum. herkesin böyle bir şansı olmayabilir. ama milletçe başka kurtuluşumuz yok. cumhuriyetin amacı zaten bu. bilgili bireyler yaratmak. inanan, şükreden değil.

bunları yaptık ? sonra ne olur ?
tv denen illeti daha dikkatli izleriz. gazete denen kağıtları daha dikkatli okuruz. kimse duygu sömürüsü ile aklımıza giremez.
biz gelişirsek siyasette gelişir. ona göre adam seçilir.
bunu ne iktidar ister siyasi emelleri için , nede dış güçler ister. gözü açık amele kimse istemez. Türkiyenin sorunu budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2014, 01:06:32 »
tüm yorumları tek tek okudum....her bir yorumda bir atasözü geldi aklıma....
peygamber efendimiz "nasıl isterseniz öyle idare edilirsiniz" buyurmuştur,yorumların çoğunluğuna baktığımda sanıyorum bu hadisi şerif  kendin hatırlatır....bir ata sözü vardır " deveye diken insanı.....  seven.......yaraşır""
şaka bir yana acınacak halimize mi gülüyoruz güldüğümüz halimizemi acıyor uz bilmiyorum ama 301 şehidimiz var soma,onlarca kaşırılan çocuk var doğuda,yolları kesen hendek kazan terör örgütü var o var bu var şu var....ama ortada ne bir sorumlu var nede yetkili....kısaca bahse konu olan koreliler TERBİYESİZLİK yapmışlar....vay terbiyesizler vay.....ayıp ayıp el alem neder dimi....