Abilerim bendeki avensisi satmadan önce inanın aylarca bu cihazların alt yapısı işlemcisi vs bi sürü teknik detayı inceledim.. Hatta google translate ile çinli bi pazarlamacıyla konuştum...
Sonuç olarak içerik hepsinde garibandan hallice...
Tv ; bazı çinli firmalarda karasal yayını almaya hazır ekstra bi ünite ile satılıyor. Bundaki iddia 300 km ile giderken hd yayın kalitesi bozulmayacak !! ama ülkemizde karasal yayın malesef yok varsa bile il içinde var o yüzden bu alt yapı sonradan eklenebileceği için ilk etapta para vermeye gerek yok..
İşin kötüsü analog yayında sadece şadece şehir içinde açık alanlarda çekiyor bina aralarına girince bulanıklık yayın yayın üstüne binme yapıyor.
Radyo ; bazılarında sınırlı sayıda bazılarında 3x6 adet hafıza seçeneği var. Genelde iyi bi antenle güzel sonuç alınabiliyor. Ama asla orjin gibi olmuyor (yazarın görüşü)
dokunmatik; çok iyi değil çok kötü değil...
Navi; çinden siz alırsanız 1-2 yıl güncel bi haritalı bi yazılım la beraber geliyor. Güncellemek isterseniz yada değiştirmek isterseniz kırılmış bir sürü yazılım var deneyebilirsiniz. Sonuçta 2 gb lık bi sd kart..
Ses kalitesi; normalde bu cihazların hepsi orjinal ses sisteminden volüm olarak daha iyi ses veriyor. Hemen hemen hepsi 4x50w çıkış gücüne sahip, ekstra olarak subwoofer çıkışları oluyor.
Blutood bağlantısı; sabit mikrofonlu olanlardan çok bişey beklemeyin bence aracın iç gürültüsü ile karşı tarafa verdiği hissi anlatayım..
-Telefonu salonda açtığınızı düşünün salonun bi ucunda telefon diğer ucunda siz

karşı tarafın hissettiği budur.
Ama bazılarında ekstra mikrofon ve mikrofon girişi oluyor arkada onları denemedim muhtemelen daha kalitelidir.
Kimi cihazlar telefon rehberini gösterirken kimisi adam seçer gibi telefon seçiyor.
Fi,lm mp4 oynatma; çok bişey beklemeyin sonuçta işlemci vs sorunlarından dolayı düşük çözünürlük seçip takılmadan oynatmayı seçiyorsunuz. Zaten siz değilde yolcular için gerekli bi özellik..
Sd kart kapasitesi; genellikle 16-32 gb destekleyen tipler mevcut. Birtek piranhada 1 tb destekleyen bi cihaz gördüm sırf bu özelliği için bundan almıştım

1 tb hdd film ve mp3 arşivi ile geziyodum..
Çinde yapılan bu ürünlerin içi hemen hemen aynı , sadece dış etiketi ve içindeki yazılım biraz farklı.... Bence son zamanlarda çıkan androidli olanları düşünmenizi tavsiye ederim..
Sonuçta maddi bir durum umarım içinize siner güle güle kullanırsınız.