Gönderen Konu: farecla black top psata diye aldık  (Okunma sayısı 1766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyoo toyota Corooo Coroolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
farecla black top psata diye aldık
« : Mayıs 28, 2014, 23:35:25 »
merhaba arkadaşlar
bugun pasta cila diye bu ürünü aldım
farecla black top hand glaze
lakin internette araştırmalar sonucu bunun pasta değil boyaya derinlik katan wax öncesi uygulanan bir ürün olduğum
acaba bu bilgi doğrumudur bide black yazıyo aracım gri uygulasam bi sorun olurmu
Teşekkürler
Hayatta sorun çıkarmayacaksın soruna çözüm olacaksın dediler bizde TOYOTA aldık :)

Toyota Club Türkiye

farecla black top psata diye aldık
« : Mayıs 28, 2014, 23:35:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: farecla black top psata diye aldık
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2014, 00:00:45 »
Evet doğru içinde geçen GLAZE kelimesinden dolayı. :tamam: Sealent ve WAX uygulamasından önceki aşama, olsada olur olmasada olur tarzında. Olumsuz yanlarıda varmış GLAZE kullanmanın  :tamam: WAX ve SEALENT ların yapışmasını engellediği için
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2014, 00:01:47 »
Evet doğru içinde geçen GLAZE kelimesinden dolayı. :tamam: Sealent ve WAX uygulamasından önceki aşama, olsada olur olmasada olur tarzında. Olumsuz yanlarıda varmış GLAZE kullanmanın  :tamam: WAX ve SEALENT ların yapışmasını engellediği için

murat abimizde kıvama  gelmiş tamamdır bu iş :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2014, 00:06:30 »
teşekkürler geri veriyim ben en iyi dyo pasta cila alıyım :)
Hayatta sorun çıkarmayacaksın soruna çözüm olacaksın dediler bizde TOYOTA aldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2014, 00:12:24 »
murat abimizde kıvama  gelmiş tamamdır bu iş :D

Yok be abim o kadar döküman okuduk baktık işte öylesine öğrendiklerimizi söylüyorum. Yarım imam yarım doktor hesabı olmasak iyi :)

teşekkürler geri veriyim ben en iyi dyo pasta cila alıyım :)

2012 model 34000 Km deki bir araç ve PASTA ha :o Ogün bir el at bakayım bu işe, pasta işi sakat yapmazmı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2014, 00:26:47 »
Yok be abim o kadar döküman okuduk baktık işte öylesine öğrendiklerimizi söylüyorum. Yarım imam yarım doktor hesabı olmasak iyi :)

2012 model 34000 Km deki bir araç ve PASTA ha :o Ogün bir el at bakayım bu işe, pasta işi sakat yapmazmı?
abi birkaç ufak tefek çiziklerim var onlar için alıyım deddim
bide eskiden fırçayla yıkadığım için kılcal çizikler var onlarıda götürür belki diye :)
ilginiz için teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2014, 00:40:55 »
abi bizde böle böle uyguladıkça kendi çapımızda ögrendik keyif aldıkça zaten ilgin artıyor :) araştıra araştıra işte bizde.bu aralar sanada önerdiğim gibi benim favori ürünüm autoglym nin sana önerdiğimiz ürünleri.daha düşük fiyatlar istenirse başka ürünler bakılır illaki.ama pasta ve cilada endikkatedilmesi gereken konu vernikden alma durumu ve bu işi enaz  yapan firma ürünü şuan autoglym nin ürünleri çok düşükgerçekten

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2014, 00:44:46
ben genel anlamda zaten hani pasta karşıtı  bir insanım belki pasta kadar  degil ama dolgunluk veren çizikleri kapatabilen cilalarda var piyasada onları uygulayıp üstünede cila korumasıda yetebiliyor yani.bu tamamen tercih zevk işi.her cilanın ayrı bir özelliği var kimisi sadece parlatmak koruyucu özellikli oluyor kimisi dolgunluk verip çizikleri gideriyor vs.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2014, 01:03:17 »
abi birkaç ufak tefek çiziklerim var onlar için alıyım deddim
bide eskiden fırçayla yıkadığım için kılcal çizikler var onlarıda götürür belki diye :)
ilginiz için teşekkür ederim :)

Ufak tefek çiziklerin tırnağa geliyormu ? Öncelikle bunu kontrol etmek lazımmış. Eğer ki tırnağa geliyorsa pasta değil boya öneriliyor. Pasta daki olay şu imiş. Verniği VİM le ovalar gibi ovarak çizik etrafındaki verniği çiziğin hizasına getirip yani verniği kazıyarak çiziği kamufle etmek gibi birşey.

O dediğin fırça izleri benim araçtada var be abim :) onlara Swirl deniyor, türkçesi, nebilmiyorum Güneş ışık vurunca silindirik daireler gibi görünüyor dimi :) Onlarıda kapatan cilalar var

Yukarıda Ogün yazmış zaten, bende nasipse Autoglym ürününe takmış vaziyetteyim ama uygulamadım daha :) Autoglym Super Resin Polish vede üstüne High Definition Wax yapmayı düşünüyorum nasipse. Ama işte bakalım nasip. Bende de bir çizik gördüm hatta bende birde bu taş değmesinden kapı çarpmasından mütevellit ufak göçüklerde var:)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2014, 01:03:32 »
benim tavsiyem meguiars yada autoglym nin ince pastaları arkasından da koruyucu cilaları hd wax özellikle eger biraz daha ucuz olursa meguiars ince pasta daha uygun istenilirse turtle tabikide meguiarsın ucuz malı gibi çünkü turtleda.kaliteli.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2014, 01:18:29
Ufak tefek çiziklerin tırnağa geliyormu ? Öncelikle bunu kontrol etmek lazımmış. Eğer ki tırnağa geliyorsa pasta değil boya öneriliyor. Pasta daki olay şu imiş. Verniği VİM le ovalar gibi ovarak çizik etrafındaki verniği çiziğin hizasına getirip yani verniği kazıyarak çiziği kamufle etmek gibi birşey.

O dediğin fırça izleri benim araçtada var be abim :) onlara Swirl deniyor, türkçesi, nebilmiyorum Güneş ışık vurunca silindirik daireler gibi görünüyor dimi :) Onlarıda kapatan cilalar var

Yukarıda Ogün yazmış zaten, bende nasipse Autoglym ürününe takmış vaziyetteyim ama uygulamadım daha :) Autoglym Super Resin Polish vede üstüne High Definition Wax yapmayı düşünüyorum nasipse. Ama işte bakalım nasip. Bende de bir çizik gördüm hatta bende birde bu taş değmesinden kapı çarpmasından mütevellit ufak göçüklerde var:)

abi sen direk srp yi uygula ozaman iyi gelcek bence o arabaya.ama göçükler malum ona çare yok  :) şuan bu işi  yapan çok prof ürün istenmedikçe en iyi markalar meguiars turtle ve autoglym  nin ürünleri.bunların içinden arkadaş en ince pastayı seçecek veuygulıcak arkasındanda cilayı atıcak.abartılmak istenirse bir de cila koruması atılır ışıl ışıl olur.pasta işlemi bir sonraki sene uygulamasına  gerek yok arkadaşın.sonraki 2 sene falan hep ciladan devam etsin duruma göre 3 sene falan bir pasta daha..öle devameder.şahsi görüşüm tabi bu.

murat abi sendeki çiziklerede bakacaz srp yi uygulayınca sanada bence oldukçayetecek.aynı şekilde sende pastayı sürekli atmassın duruma göre ayarlanır o da
2002 corolla sol vvt-i