Gönderen Konu: polisaj makine ve pasta cila tavsiyesi  (Okunma sayısı 14894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: polisaj makine ve pasta cila tavsiyesi
« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2014, 00:03:46 »
Salih bey illa yapacam diyorsaniz benim sahsi düşüncem autogymle hd wax olur.bununda tek sebebi piyasada boyayi veya vernigi goturen endusuk oranli ürünlerden biri.bayaga dusuk hatta.

murat abi seninkiler belli yikamadan olmus sahsi görüşüm turtle wax teflon cila omru azmidir bilmem ama ben ole dusunmuyorum.azdan kasit ne acaba meguiars nxt bile 3ayda yenileme istiyor.ama biz 6ayda bir yapiyoruz.eger turtle wax teflonun ustune gene turtle wax in cila koruyucusunu surerseniz omrunun min 4ay olcagindan ben eminim.ama uygulama iyi yapilirsa.sonucta 30tl lik bir urun kalkip 80tllik urunper kadar bir cozum beklenemez ama asla az olcagini dusunmuyorum.o urunun oldukca iddali bir urun oldugundan eminim
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2014, 00:03:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 26, 2014, 00:08:13 »
Öncelikle uyarayım bu iş hastalıktır. Bulaşınca vazgeçilmez. Her seferinde bir kademe üstünü istersiniz (eğer merakınız varsa). Sonunda profesyonel bir makine ve malzemeler alırsınız. Bir de bakmışsınız bu işe küçük bir servet harcamaya başlamışsınız. Ayrıca sanki size piyango çıkmış gibi eşiniz dostunuz artmaya başlar.  Şu bizim arabaya da bi el atsan babında :) Bu işe gerçekten meraklıysanız detailingturkey sitesini incelemenizi öneririm. Boşuna yukarıdaki makinalara para vererek paranızı çöpe atmayın. Ama tekrar uyarıyorum bu iş hastalıktır bulaşırsa kolay kolay kurtulamazsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 26, 2014, 00:09:35 »
Arkadaşlar bu işlerle uğraşacaksanız profesyonel ürünleri araştırın ve onları kullanın. Market raflarındaki 20-30 TL.lik ürünlerle veya sıradan makina ve ekipmanla iyi sonuçlar alamazsınız. Hem paranız hem zamanınız ziyan olur, hem de kendinizi demotive edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2014, 00:14:54 »
turtle wax ın bir cilasını aldım

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-pasta-cila-250-gr-fg5966/productDetails.aspx?productId=otdgfg5966&categoryId=20035736&SKU=OTDGFG5966

bu ürün benim arabadaki gibi bol çizikli boyasının üstü matlaşmış bir araç için çok iyi geldi. ama cam gibi olmadı tabiki..
cilanın etkisi 2 yağmur kadar :) sonra etkisi gidiyor gibi.. yapmadan öncede epeyce uğraştım deterjanla falan.. yani üstünkörü sürmedim..

autogym yi denyelim bakalım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2014, 00:25:01 »
JT Clio 4 "Turtle Wax Plus Ptfe" Su Testi

sıradan bir ürün 30tllik tezgah ürünü denilen ürün.türkiyede yapıldı yabancı ülkede degil
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 26, 2014, 00:28:03 »
JT Clio 4 "Turtle Wax Plus Ptfe" Su Testi

sıradan bir ürün 30tllik tezgah ürünü denilen ürün.türkiyede yapıldı yabancı ülkede degil

Ogün aynı etkiyi benim linkteki cilada yapıyor, ama cam gibi yapmıyor :) fark orada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 26, 2014, 00:32:55 »
Ogün aynı etkiyi benim linkteki cilada yapıyor, ama cam gibi yapmıyor :) fark orada

her cilanın özelliği farklıdır.bunun bir benzer videosunu istenilirse meguiars içinde verebilirim.senden alıntı yaparak yazıyorum ama sözüm direk sana degil yanlış anlama anıl.cilalar ayrılırlar kendi içlerinde dolgunluk veren parlaklık veren uzun ömürlü kısa ömürlü olmak üzere.burda önemli olan şey dogru ürünü seçip dogru şekilde uygulamak.şu ürün 2 yıkamada gitsin düzgün uygulandıgında ben özürdilicem açık açık forumda.önemli olan dogru ürünü dogru şekilde uygulamak.sadece cila çekmek yetmezki.açıkcası bu çok amatör işi kaldı.önce kaliteli şampuanla yıkayıp arkasından yüzey temizleyici alınıp arkasından cila ve arkasından cila koruması ister.şahsi görüşüm bunlar lütfen kimse yanlış anlamasın.ama şu yanlış bridgestone er300 kullandım yıllarca zulum gibiydi bana ama bridgestone kötü birdaha kullanmam demedim.her markanın her ürünü her arabaya gitmiyor.alınan malzemelerin uygunlugu ve el işçiliği çok önemli.prof ürünlerle çalışmak aracı güzel yapmaz el yatkınlıgı olacak.bu da doguştan gelmiyor uygulaya uygulaya en iyiye ulaşıyoruz.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '04
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 26, 2014, 00:39:50 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Salih bey illa yapacam diyorsaniz benim sahsi düşüncem autogymle hd wax olur.bununda tek sebebi piyasada boyayi veya vernigi goturen endusuk oranli ürünlerden biri.bayaga dusuk hatta.

murat abi seninkiler belli yikamadan olmus sahsi görüşüm turtle wax teflon cila omru azmidir bilmem ama ben ole dusunmuyorum.azdan kasit ne acaba meguiars nxt bile 3ayda yenileme istiyor.ama biz 6ayda bir yapiyoruz.eger turtle wax teflonun ustune gene turtle wax in cila koruyucusunu surerseniz omrunun min 4ay olcagindan ben eminim.ama uygulama iyi yapilirsa.sonucta 30tl lik bir urun kalkip 80tllik urunper kadar bir cozum beklenemez ama asla az olcagini dusunmuyorum.o urunun oldukca iddali bir urun oldugundan eminim

Bu soylediginiz pasta sanirim cila ne oneriyorsunuz ..iyi parlamasi için..

Dostlar herkese hayirli kandiller..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 26, 2014, 00:42:04 »
meguiars turtle autoglym bu markalar hiç hafife alıncak markalar degil kesinlikle.şuan bu iş çok çok ayrı boyutlarda gerçekten çok çok daha prof ürünler var bundan şüphe yok ama el ile uygulayıp amacımız sadece keyif almak aracada bakım yapmaksa ideal ürünler yani.ama bu işi  hastalık edindiysek dahasınıda istiyorsak işte o noktadan sonra daha öte ürünlere geçeriz diye düşünüyorum.şahsi görüşüm bunlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 00:44:22

ürünle uyumlu olması lazım gene bir autoglyme ultra deep shine olabilir videosuda şu

AUTOGLYM - lakier po użyciu preparatu Ultra Deep Shine
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 26, 2014, 00:47:11 »

Hayırlı kandiller herkese,

Salih Bey de bencileyin pek bilmiyor herhalde  :tamam: Salih hocam başka bir konuda bende arkadaşlara daldım, araştırdım bir sürü ürün bir sürü marka bir sürü özellikte ürünler var.  WAX yazanlar Cila koruma POLISH yazanlar Cila öncesi temizlik ve Cila gibi birşey bu kadarını çözebildim :) Ama AutoGlym denen markanın sitesine girince az buçuk kafam basmaya başladı. Yıkama- Cilalama - Koruma altında 3 basamak var. Yıkama için şampuanlar var, Cilalama için bir ürün yazmışlar sitelerinde bende araştırdım ben,m ihtiyacımı karşılayacak gibi, bide bunu koruma var. Ogünün yazdığı koruma statüsünde

http://www.autoglym.com.sg/products/t/3-step-routine/bodywork

Sitedeki ürünü kullanırsak Super Resin Polish bunu yani Ultra Deep Shine kullanmaya gerek yokmuş

Ogün abim, Teflonlunun az kalıcılığını sorgulayan adamların tezi şu, teflona birşey yapışmazken teflonlu wax bir yere nasıl yapışır  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 26, 2014, 00:58:36 »
Hayırlı kandiller herkese,

Salih Bey de bencileyin pek bilmiyor herhalde  :tamam: Salih hocam başka bir konuda bende arkadaşlara daldım, araştırdım bir sürü ürün bir sürü marka bir sürü özellikte ürünler var.  WAX yazanlar Cila koruma POLISH yazanlar Cila öncesi temizlik ve Cila gibi birşey bu kadarını çözebildim :) Ama AutoGlym denen markanın sitesine girince az buçuk kafam basmaya başladı. Yıkama- Cilalama - Koruma altında 3 basamak var. Yıkama için şampuanlar var, Cilalama için bir ürün yazmışlar sitelerinde bende araştırdım ben,m ihtiyacımı karşılayacak gibi, bide bunu koruma var. Ogünün yazdığı koruma statüsünde

http://www.autoglym.com.sg/products/t/3-step-routine/bodywork

Sitedeki ürünü kullanırsak Super Resin Polish bunu yani Ultra Deep Shine kullanmaya gerek yokmuş

Ogün abim, Teflonlunun az kalıcılığını sorgulayan adamların tezi şu, teflona birşey yapışmazken teflonlu wax bir yere nasıl yapışır  :tamam:

kısaltılmışı srp olarak geçer kullananlar memnunlar o da bir alternatif güzelde bir alternatif bence.benim sölediğim evet koruma aşamasıyla ilgili.isim vermek istemiyorum ama gmg garage kullanıyor bu ürünü çok sevdiğim bir abim ve türkiyede tek bence bu adam oto kaplama vs işinde.meguiars yanında haltetmiş diyor açık açık.ama güzel uygulıcaksın işte olay uygulamada bitiyor.zamanla ögrendikçe daha güzel sonuçlar alıyorsun zaten.aynen öle hd wax enaz zarar veren ürünlerin başını çekenlerden abi.ama srp nin üstüne forumda uygulayan arkadaşımız var ve sonucu gerçekten mükemmel.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 01:00:42
teflonla ilgili olarakda şunu söliyebilirim abi ürün şuan elimde zaten aldım haziranın 7sini bekliyorum.olay bu zaten bir arabanın üstüne hiçbirşey yapışmasın kaysın gitsin istiyoruz teflon bu amaçla yapıldı.ama şunu sölüyorum üstüne birde cila koruyucu attınmı deyme keyfine bence.ama şu fark var autoglyme kullanırsın cila koruyucusuna gerek kalmaz turtle kullanırsın birde cila koruyucu atarsın aradaki farklardan biri bu.dedigim gibi bunlar benim şahsi görüşüm
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 26, 2014, 01:18:24 »
Ogün hadi senin konuya geçelim burada Salih beyin konusunu bozmayalım. Beni orada aydınlat  :tamam:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=21874.msg806428#msg806428
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 26, 2014, 01:33:53 »
Autoglym Super Resin Polish og HD Wax   uygulanan işlemler sırasıyla belli halde srp ve hd wax

Autoglym Ultra Deep Shine & Extra Gloss Protection & High Definition Wax (Prius C, Aqua)  uygulanan işlemler belli ultra deep shıne ve hd wax

bunlarda uygulama örnekleri arkadaşlar sırasıyla belli sanırım

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 26, 2014, 01:59:22 »
Hastalık bu iş hastalık,virüs tüm vücudumuzu kaplamış ;)
Yıpranmış ve bakımsız kalmış boyayı hare giderici ile kendine getirip arkasından cila yapar üstüne cila koruyucuda atarsanız görenler döner bi daha bakar sizde tüm kol ağrılarınıza rağmen zevkten dört köşe olursunuz.

Kol ağrısı diyorum çünkü bahsi geçen makinanın benzerini geçen hafta aldım aldım ilk kullanımdan sonra kutusuna koydum ;) muhtemelen bi daha çıkmaz oradan

Örnekli açıklama;arkadaşımın satmaya niyetli olduğu renault 19'u meguaris serisi ürünlerle yukarıda anlattığım gibi güzelce parlattık 2. Gün arabayı 1.5 bin fazlasına sattı (iyimı ettik bilemedim) şimdi sıfır corsa aldı sabahada ona cila yapacağız :)

Elimdeki malzemeler bitsin (meguaris) ogün'ün gazıyla bende autoglm'ye geçerim kısmetse
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2014, 22:41:17 »
Ben yanlış anladim sanirim acemi kişi kalin değil ince pasta kullanmali!!!
Çbs pasta sanirim kalin kaciyor???
Neden pasta yapmak istiyorum ... ufak cizikler ve lekeler var.. ama asil yapma sebemim senede 1 defa yapilmali muhabbetinden!!! Yanlis bilgimi...???
Yoksa cila yapyim .....
bu işin özü ve doğrusu nedir????
Önder bey sizin yaziyi okumustum ama linkler kapandigi icin makineleri goremedim....
150 tl civarında iş görebilir diye tabir edilebilecek makineler var. ben aldım ama iyi çıkmadı, başka bir marka iyi çıkar belki ama makineyle kalmıyor. masraf artıyor. benim tavsiyem, dediğim gibi, ince bir pasta ve güzel cilalar ile yavaş yavaş bu işlere başlamanız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2014, 22:46:15 »
Makina almayin özelikle 100 tl üzeri devirli bir makina ile geri dönüsü olmayan sonuçlara sebeb olursunuz boyayi yakarsaniz araba mahfolur kaş yapiyim derken göz cikarirsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2014, 23:07:34 »
Kendime olan özgüvenim kaydi.... :wacko:
Yada doğruyu bulduk. :tamam:
. deli dumrul gibi ben yaparim deyip makina alip arabanin canini okumakta vardi...
Arkadaşlar çok teşekkürederim .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2014, 23:14:10 »
Kendime olan özgüvenim kaydi.... :wacko:
Yada doğruyu bulduk. :tamam:
. deli dumrul gibi ben yaparim deyip makina alip arabanin canini okumakta vardi...
Arkadaşlar çok teşekkürederim .....

şunun altını çiziyorum kesinlikle bizim kullandıgımız ürünlerle endüstriyel ürünleri kıyaslamayın.adamlar tırnagım kadar ürünle harikalar yaratıyorlar çünkü  daha yogun daha farklı bir içerigi var makinaya daha uygun o ürünler bizimkiler o kadar uygun degil.el ile şu işi uygulamak zordur ama çok büyük bir keyiftir yavaş yavaş 2 günde hiçbirşeyi kalmaz arabanın.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2014, 23:20:20 »
Makinayi ben yaparim diyip bende aliyodum 120 tl ye devirli buyuk makina 30 tl ye yuvarlak gucsuz bisey aldim onunla cilayi temizliyorum iyiki almamisim buyuk makina cünkü alicaksiniz nasil kullancaginizi bilmiyosunuz ben okadar usta yaninda durdum yinede çok iyi bilmiyorum siz alicaksiniz bakicaksiniz aha çok iyi oluyo ne güzel parladi hadi biraz daha  iyi iyi himm az daha az daha parlasin bir bakmişsiniz boya yanmiş  :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 28, 2014, 23:27:57 »