Gönderen Konu: ön park sensörü açma kapama düğmesi  (Okunma sayısı 9657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
ön park sensörü açma kapama düğmesi
« : Mayıs 25, 2014, 15:41:49 »
Merhaba,

Yeni satın aldığım 2014 model Verso aracım için park sensörü konusunu araştırırken, Türkiye'de servislerin monte ettiği sensör paketinin yerli Cenmax markasının üretimi olduğunu, Toyota'nın orijinal park sensörü paketi olmadığını tespit ettim.

Birçoğumuzun aracında bulunan sadece arka 4'lü ya da ön-arka 8'li cenmax park sensörü paketinin Avrupa'da (yaklaşık 4 katı fiyata) satılan orijinal sensör paketine göre avantajı buzzer sesli mesafe uyarıcı yanında mesafeleri gösteren LCD ekranı da bulunması. (oysa Avrupa'da satılan orijinal Toyota sensör paketinde sadece ses ve ışıklar mevcut.)

Ancak Türkiye'de servislerin monte ettiği 8'li cenmax ön-arka sensör paketinde, trafikte ön sensörleri devre dışı bırakmak için kullanılan düğmeyi malesef çirkin görünümlü yeşil yuvarlak bir anahtar olarak koymuşlar; aracınızın kullanım kitabında yerini ve şeklini görebileceğiniz orijinal açma kapatma düğmesini kullanmamışlar.

Bu yeşil anahtarı beğenmeyen, ön panelde direksiyonun alt sol kısmındaki boş yuvalardan birine monte edilmesi gereken orijinal ön sensör açma kapatma düğmesinden edinmek isteyen varsa:

Ben internet araştırmasıyla bu düğmenin orijinal toyota parça numarasını tespit ettim: TOY-PZ464-T3421-55

Bu parça anladığım kadarıyla Toyota Türkiye tarafından getirtilmiyor veya tedarik edilmiyor; ancak AB ülkelerindeki Toyota bayilerinde sipariş üzerine 1-2 günde temin edilebilen, fiyatı da 12-15 euro civarında bir parça; iş ya da turizm amacıyla AB ülkelerine seyahat edenler oradan kolayca temin edebilir. Anladığım kadarıyla sadece Verso'da değil, hemen hemen bütün Toyota modellerinde de bu düğme kullanılıyor.

Toyota Club Türkiye

ön park sensörü açma kapama düğmesi
« : Mayıs 25, 2014, 15:41:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: ön park sensörü açma kapama düğmesi
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2014, 20:48:28 »
erol bey çok net ve güzel bir bilgi.

baktım ama malesef ülkemize gönderim yok.

tanıdık aracılığıyla ancak getirilebilecek bir malzeme.

ancak orjinali olması çok iyi gerçekten.

ancak cenmax ön arka park sensörlerini ben kendi aracımda 5 yıl kullandım.

ayrıca arkadan 70 km hızla opel insignia çarptı ama o sensörlerin hepsi hala çalışıyor hiç arıza yapmadı.

emin olun cenmaxın sekizli set halinde satılan sensörleride çok kalitelidir.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2014, 15:15:52 »

Bekir Bey,

Teşekkür ederim. Evet cenmax sisteminden herkes memnun. Ben sözünü ettiğim açma kapama düğmesini bir seyahat esnasında Fransa'da satın aldım. Ancak cenmax sistemini henüz taktırmadım, çünkü cenmax'ın dıştan geçmeli sensörleri yerine içten geçmeli (flush) yani tamponun dışına taşmayan tipte sensör istiyorum (VW, BMW, Opel gibi markaların kullandığı tipte), daha kibar gözükmesi bakımından.

Danışmalarım sonucunda cenmax'ın gayet sorunsuz çalışan elektronik beyni ve LCD ekranını ayrıca temin edeceğim içten geçmeli sensörlerle birleştirip kullanabileceğimi öğrendim. Şimdi internetten bu tip sensör alternatiflerine bakıyorum. Neticeyi bilahare yine burada paylaşırım.

Yani işin kısası elimde orijinal açma kapama düğmem var, ama sistemin kendisini istediğim kombinasyonda toparlamaya henüz fırsat bulamadım. :)

Selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2014, 15:55:49 »
Evet yararlı bir paylaşım olmuş teşekkürler tekrar. Bendeki 2013 Verso'da yalnızca arkalarda mevcut, geçen sene aracı aldığım arkadaş böyle tercih etmiş sanırım ama önde de olması gerekli bence. 2 aya kadar servise periyodik bakıma gidince fiyat alacağım mutlaka.
Erol Bey, peki siz servisten fiyat aldınız mı ön-arka park sensörü için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2014, 12:42:25 »
Bekir Bey,

Teşekkür ederim. Evet cenmax sisteminden herkes memnun. Ben sözünü ettiğim açma kapama düğmesini bir seyahat esnasında Fransa'da satın aldım. Ancak cenmax sistemini henüz taktırmadım, çünkü cenmax'ın dıştan geçmeli sensörleri yerine içten geçmeli (flush) yani tamponun dışına taşmayan tipte sensör istiyorum (VW, BMW, Opel gibi markaların kullandığı tipte), daha kibar gözükmesi bakımından.

Danışmalarım sonucunda cenmax'ın gayet sorunsuz çalışan elektronik beyni ve LCD ekranını ayrıca temin edeceğim içten geçmeli sensörlerle birleştirip kullanabileceğimi öğrendim. Şimdi internetten bu tip sensör alternatiflerine bakıyorum. Neticeyi bilahare yine burada paylaşırım.

Yani işin kısası elimde orijinal açma kapama düğmem var, ama sistemin kendisini istediğim kombinasyonda toparlamaya henüz fırsat bulamadım. :)

Selamlar,

Erol bey bende açıkçası sizin aldığınız orjinal açma kapama düğmesini bi şekilde temin edip aracımdaki arka park sensörlerini susturmak için kullanmayı hedefliyorum.servise bi ara uğrayıp danışacam bu konuyu.
Sonuçta bizim araçlarada takılan sensör Cenmax.
Ben ön park sensörlerinin montaj kılavuzunu bulup inceledikten sonra vazgeçmiştim.çünkü aracın ön tarafında baya bi alan sökülüyordu.
Ayrıca tampon içi sensörler için şunu söyleyebilirim evet güzel duruyor ancak fiyatları çok tuzlu oluyor bilginiz olsun.
Sağlıcakla kalın.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2014, 14:55:01 »
Bekir bey selam,
Arka park sensörlerini susturmak istediğinizi yazmışsınız nedeni nedir ???
Eğer aralıklarla kullanacaksanız evet düğme lazım ama yok bana lazım değil diyorsanız geri vites lambasına bağlanan kabloyu söktürmeniz yeterli olacaktır.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2014, 19:44:46 »
Bekir bey selam,
Arka park sensörlerini susturmak istediğinizi yazmışsınız nedeni nedir ???
Eğer aralıklarla kullanacaksanız evet düğme lazım ama yok bana lazım değil diyorsanız geri vites lambasına bağlanan kabloyu söktürmeniz yeterli olacaktır.
Keyifli sürüşler dilerim.

ümit bey bugün bu nedenden dolayı servise gittim.yolumun üzeri zaten.
dedimki taktığınız sensör çok fazla gürültülü ötüyor.bebeğimizde ufak olduğu için akşamları bi yere giderken manevra yapacağım zaman sorun oluyo dedim.
sonra park sensörü butonu numarasını verdim.eğer ellerinde varsa getirtin diyecektimki zaten baktılar eşleşen bir parça yok beyefendi dediler.
yani bizim istediğimiz buton türkiye toyota tarafından getirilmiyormuş ülkemize.veya bana öyle dediler bilemiyorum artık.
o sırada serviste bulunan bir eleman benim anlattıklarıma kulak misafiri olunca abi hiç yormayın kendinizi dedi o işin kolayı var.

Meğerse arka bagajın içine monte ettikleri park sensörlerinin sigortasının üzerinde ses şiddetini ayarlayan bir düğme varmış.
bizimkini yüksek sese aldıkları için ses gerçekten beni rahatsız ediyordu.şimdi düşük konumuna aldılar.
ses kulak tırmalayıcı olmaktan çıktı.böylece buton olayınada gerek kalmadı.
sensörlerde böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2014, 20:40:18 »
evet ses ayarı var.
sorunun çözüldüğüne sevindim.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2014, 21:11:29 »
Meğerse arka bagajın içine monte ettikleri park sensörlerinin sigortasının üzerinde ses şiddetini ayarlayan bir düğme varmış.

Bu sigorta tam olarak nerde ve neye benziyor? Bende biraz sesini açmak istiyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2014, 21:29:55 »
Bu sigorta tam olarak nerde ve neye benziyor? Bende biraz sesini açmak istiyorum

mura bey benim eski aracımda da şimdiki avensistede bagajın içinde sol yan döşemenin içine saklamışlar.
orayı kaldırdığınızda siyah bir sigorta kutusuna benzeyen kibrit kutusundan biraz daha büyük bir aparat.
üzerinde iki düğme vardı.birisi ses açıp azaltma ötekisi kamera ile beraber mesafe ölçümü yapmaya yarayan bir tuştu.
ancak bizimkiler sonradan takıldığı için geri görüş kamerasındaki görüntü üzerinde ölçüm mesafesini göstermiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 17, 2014, 22:04:10 »
Bekir bey
Sizin kamera görüntüsünde renkli ( sarı,Kırmızı vs ) mesafe çizgileri çıkıyormu? bende çıkmıyor merak ettim.Katalog görüntüsünde çizgiler var çünkü
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2014, 02:56:33 »
Bekir bey
Sizin kamera görüntüsünde renkli ( sarı,Kırmızı vs ) mesafe çizgileri çıkıyormu? bende çıkmıyor merak ettim.Katalog görüntüsünde çizgiler var çünkü
Selamlar

malesef bende de çıkmıyor.
halbuki aracın kullanım kitapçığında renkli şekilde gösteriyor.
bir ara 1000 km bakımına gittiğimde bu konuyu sorucam servise.
yada bunu biz uyarlayabilirmiyiz onuda bilemiyorum.
aracın manevrasına görede yön değiştiriyor bu çizgiler zaten bildiğim kadarıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2014, 03:15:01 »
malesef bende de çıkmıyor.
halbuki aracın kullanım kitapçığında renkli şekilde gösteriyor.
bir ara 1000 km bakımına gittiğimde bu konuyu sorucam servise.
yada bunu biz uyarlayabilirmiyiz onuda bilemiyorum.
aracın manevrasına görede yön değiştiriyor bu çizgiler zaten bildiğim kadarıyla...
Bekir hocam arkadasta 2013 honda civic var onda bu cizgiler cikiyor bildigim kadariyla spo cikiyor ayarla alakali olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2014, 08:41:24 »
Bekir hocam arkadasta 2013 honda civic var onda bu cizgiler cikiyor bildigim kadariyla spo cikiyor ayarla alakali olabilir

Mahır bey ınanınki kurcalayıpda bakmadım henüz zamanım olmuyor çünkü.
Bana göre kameraya bağlı bir özellik gibime geliyor ancak ayrıntısını bilemiyorum gerçekten.
Çünkü kullanım kitapçığında renkleri gösteriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2014, 08:46:52 »
Mahır bey ınanınki kurcalayıpda bakmadım henüz zamanım olmuyor çünkü.
Bana göre kameraya bağlı bir özellik gibime geliyor ancak ayrıntısını bilemiyorum gerçekten.
Çünkü kullanım kitapçığında renkleri gösteriyor...
Çıkması lazım.

Auris'te çıkıyordu. Belki ayarlardan açılıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2014, 11:53:27 »
Az önce dün park sensörü butonunu sorduğum bayiden aradılar arkadaşlar.

Dün bi yanlışlık olmuş buton Türkiye Toyota'da yok ancak isterseniz yurt dışından getirebiliriz fiyatı 39 tl.

Ilgilenen arkadaşlar olursa bilgisi olsun diye yazmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2014, 12:00:32 »
Ayarların oynamadığım/açmadığım menüsü kalmadı maalesef çizgileri çıkartacak bir ayar menüsü yok
Bilgilerinize.
Gerçi ben alıştım nerde ne kadar kaldığına çokda sorun etmiyorum artık.
İstanbul'dan selamlar