Gönderen Konu: e.f.s.a.n.e. corolla 1.3 xe sahipleri burada buluşalım...  (Okunma sayısı 3789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
efsane model 1996 corolla 1.3 xe hakikaten sorunsuz.efsane toyota kalitesi bu...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: e.f.s.a.n.e. corolla 1.3 xe sahipleri burada buluşalım...
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2008, 23:50:00 »
bencede esas efsane bu modeller bizdede var  96 dan beri kullanıyoruz ve memlunuız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2008, 00:54:22 »
Koc Fiat yerine Toyota ile anlassaymis zamaninda (70'li yillarda) belki bugun daha cok modeli Turkiye'de uretmek mumkun olabilirdi.Turk milleti de kalite gorurdu... :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2008, 22:19:50 »
1993-1998 corolla lar hakikaten efsane model.
e.f.s.a.n.e. corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2008, 23:46:52 »
bende de 96 model 1.3 xe 89250km de ...... İnsan arıza yapar bunlar banamısın demez....
96 1.3xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2008, 01:18:50 »
bende de 96 model 1.3 xe 89250km de ...... İnsan arıza yapar bunlar banamısın demez....

gerçekten çok sorunzuz araçlar tabi bazı sorunları var amartisör sorunları direlsiyondaki tıkırtı milindegi sorunları var tabiki ama motor olarak gerçekten sorunzsular

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2008, 02:49:11 »
benim araç 112000 de maaşallahı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2008, 14:41:38 »
bizim araç 180 000'e geldi maşallah daha sorun çıkarmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2008, 15:50:46 »
gerçekten güzel arabalardı ama günümüzde o kadar hızlı değşimler olduki, artık o kasaların efsaneliği falan kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2008, 19:52:06 »
vallha hala bi arabaya 40 000 ytl veremediğimizden bizim için efsane hala bu model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2008, 20:02:35 »
gerçekten güzel arabalardı ama günümüzde o kadar hızlı değşimler olduki, artık o kasaların efsaneliği falan kalmadı

bir aracın efsane olmasının, günümüz teknolojisi ile ne gibi bir bağlantısı vardır ki?

Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2008, 20:26:12 »
Hakikaten de... bugunun teknolojisiyle pek ilgisi yok.Aracin dizayni cok hos, klasik, dayanikli-uzun omurlu. O yuzden efsane olmus.Daha konforlusu yok mu? Var elbette.Yenisi de kaliteli. Ama dizayn, kalite, dayaniklilik gibi ozelliklerin bir araya geldigi bir model Corolla 93-97.O yuzden de sadece Turkiye'de degil her yerde cok seviliyor.

Daha fazla para verip daha konforlusunu, daha yenisini de alabiliriz butcemiz musaade ederse, ama yenisini alsak bile bir goz agrisi olarak kaliyor bu model. O yuzden efsane :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2008, 20:31:17 »
Hakikaten de... bugunun teknolojisiyle pek ilgisi yok.Aracin dizayni cok hos, klasik, dayanikli-uzun omurlu. O yuzden efsane olmus.Daha konforlusu yok mu? Var elbette.Yenisi de kaliteli. Ama dizayn, kalite, dayaniklilik gibi ozelliklerin bir araya geldigi bir model Corolla 93-97.O yuzden de sadece Turkiye'de degil her yerde cok seviliyor.

Daha fazla para verip daha konforlusunu, daha yenisini de alabiliriz butcemiz musaade ederse, ama yenisini alsak bile bir goz agrisi olarak kaliyor bu model. O yuzden efsane :)

yeniside sapasağlam ve çok güzel olabilir.
bu kasanın özelliği, yaşına ve segmentine göre sağlam ve konforlu olmasıdır. "Yaşına ve segmentine" göre. yani yeni araçlarla kıyaslayarak efsane öldü diyemeyiz.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2008, 21:23:34 »
bir aracın efsane olmasının, günümüz teknolojisi ile ne gibi bir bağlantısı vardır ki?

ilk sıfır arabam 93 model corolla  1300cc  XL yani baz model olanıydı, ama bana o zaman uçak gibi gelmişti, camları çok kolay açılıp kapanıyordu, gösterge ışıkları harikaydı, sessizliği vs.. bayılmıştım, en uzun süre kullandığım arabam o olmuştu, ama geçen yıllarda  öyle şeyler çıktıki şimdi o corollalar bana çok boş gibi geliyor, tamam kasası süperdi, toyotanın belkide en güzel (tek) kasasıydı, ama şimdi far grubu, arka stoplar falan bana tipsiz gibi geliyor, ne yazıkki o zamandan sonra corolla tip konusunda pek bir şey tutturamadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2008, 22:07:24 »
ilk sıfır arabam 93 model corolla  1300cc  XL yani baz model olanıydı, ama bana o zaman uçak gibi gelmişti, camları çok kolay açılıp kapanıyordu, gösterge ışıkları harikaydı, sessizliği vs.. bayılmıştım, en uzun süre kullandığım arabam o olmuştu, ama geçen yıllarda  öyle şeyler çıktıki şimdi o corollalar bana çok boş gibi geliyor, tamam kasası süperdi, toyotanın belkide en güzel (tek) kasasıydı, ama şimdi far grubu, arka stoplar falan bana tipsiz gibi geliyor, ne yazıkki o zamandan sonra corolla tip konusunda pek bir şey tutturamadı

elbette yeniler çok güzel. ama yeni cebinde 10-13bin ytl parasına olana yaramıyor. bu yüzden ae101 şu an çok popüler ve çok tutuluyor. 93 model 1.6sı bile hala 10bin ytl ye satılabiliyor. yani ae101 sağlamlığı ve performansı ile efsane haline geldi !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2008, 22:10:37 »
Sanki bu araci sadece Turkiye icin uretmisler.Yakit verimi yuksek, dayanikli, tamirciye pek dusurmuyor, tipi hos, orta duzeyli bir aile arabasi. Nasreddin Hoca'nin karakacanini sevdigi gibi biz de Corolla'yi seviyoruz  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2008, 22:14:47 »

Kemal Bey, Honda da cok cok guzel.Hem kaliteli, hem dayanikli, hem super dizayna sahip.Civic'in fiyati yanlis bilmiyorsam biraz Corolla'dan tuzluca...Tarih alaninda bir prensip var, gecmisi bugunun sartlarina gore degerndirmemiz dogru sonuclar getirmez.O gunun sartlari icinde degerlendirilmeli. 1993'e geri gittigimizde o gunku piayasada satilan diger arabalara gore belli ki bir ustunlugu vardi Corolla'nin. Olmasa almazdiniz herhalde. Yaniliyor muyum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2008, 22:15:29 »
vallahi benim 95 modeli, 50.000 kmdir kullanıyorum, yağı suyu dışında amortisör ve balataları değişti, onun dışında sıfır sorun çıkardı. üstelik aracımı hor kullanırım
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2008, 22:16:51 »
Civic'in fiyati yanlis bilmiyorsam biraz Corolla'dan tuzluca...

tam tersi, honda daha ucuz ve daha bol donanımlı
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 20, 2008, 22:20:52 »
Utku, nedense hep Honda pahaliymis gibi geliyor bana...

Baktim buradaki Honda Civic baz modeli 15,205 dolar. Corolla'nin baz modeli 15,180 dolar. Ayni neredeyse. Ama Civic ust sinif fiyati 27,000 dolara kadar cikarken Corolla'nin en ust modeli 20,000 dolarda kaliyor.Ozelliklerine ayrintili bakmadim ama belki bu yuzden aklimda hep Honda pahaliymis gibi kalmis.