Gönderen Konu: Yolda Gezinme  (Okunma sayısı 1634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '01
Yolda Gezinme
« : Mayıs 22, 2014, 20:29:13 »
Merhaba arkadaşlar.2001 model Corolla 1.6 terra vvt-i aracım var. Ancak lastik basınçlarım,rot ve balans ayarlarım hepsi tam olmasına rağmen yolda giderken direksiyonu sabit tuttuğum halde kendiliğinden sağa sola gidiyor, sanki aracı ben kontrol etmiyormuş gibi oluyor hatta rüzgarda veya büyük bir araç geçtiğimde şeriti komple değiştiriyor aracım.2 yıldır kullanıyorum aracı.6 aydır bu sorun var.bir çok ustaya götürmeme rağmen hepsi farklı bişey söyledi ve hala tamir yaptırmadım.yardımlarınız için teşekkürler şimdiden...

Toyota Club Türkiye

Yolda Gezinme
« : Mayıs 22, 2014, 20:29:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yolda Gezinme
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2014, 17:40:10 »
Amortisörleri değiştirdiniz mi?

Merhaba arkadaşlar.2001 model Corolla 1.6 terra vvt-i aracım var. Ancak lastik basınçlarım,rot ve balans ayarlarım hepsi tam olmasına rağmen yolda giderken direksiyonu sabit tuttuğum halde kendiliğinden sağa sola gidiyor, sanki aracı ben kontrol etmiyormuş gibi oluyor hatta rüzgarda veya büyük bir araç geçtiğimde şeriti komple değiştiriyor aracım.2 yıldır kullanıyorum aracı.6 aydır bu sorun var.bir çok ustaya götürmeme rağmen hepsi farklı bişey söyledi ve hala tamir yaptırmadım.yardımlarınız için teşekkürler şimdiden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2014, 18:05:30 »
Amortisör ve lastiklerinizin durumu onemli.bi baktirin bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2014, 12:09:30 »
Öncelikle benim aracımda da aynı sorun ile karşılaşmıştım ama araç lastiklerini değiştirdikten sonra bu sorun ortadan kalktı yani sorun araç lastiklerinde olabilir ömrü bitmiş olabilir lastiklerin  ;)  :)
Corolla 1999 1.6 Luna Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2014, 12:37:55 »
Aracınızı şaseciye ve elektronik sistemli ön takımcıya baktırın şase de kayıklı olabilir .İlla kaza bela olması gerekmiyor aracı bir yere dayama aşırı yük atma gibi şeylerde şase kaymasına neden olur buda aracınızın ön düzeni ve her şeyi normal olduğu halde bir tarafa doğru çekmesine neden olur. Başka araç geçtiğinde araçta ciddi bir sapma var ise amortisörlerinizi mutlaka  kontrol ettirin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '01
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2014, 03:38:20 »
Tesekkur ederim.
Sorun amortisorlerdeymis.degistirdik halloldu cok sukur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2014, 09:32:18 »
Tesekkur ederim.
Sorun amortisorlerdeymis.degistirdik halloldu cok sukur.

Ön arka hangi amortisörler? Yoksa tamamı mı?
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2014, 08:42:50 »
Arkadaşlar,

2001 sıfırdan alınmış Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik vasıtamız var. Bu vasıtanın kullandığı otomatik A245E E110 kasada son dişli oranı oldukça düşük olduğu için 2000 devirde 88km, 2500 devirde 110kmde gidiyor. Bu süratte araç bilgisayarı 6 lt gibi bir tüketim yapıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_transmission#A245E

Ben de ön ve arka amortisörleri Alko marka ile değiştirdim. Aracın rot balansını Hunter elektronik makinada yaptırdım. TEM Anadolu yakasında gişelerden sonra Viaporta giden tarafta 120 ve üstü hızlarda arabanın arkası sanki kayak yapıyormuş gibi bir kayma hissi veriyor. Kesinlikle arkasının yalpalaması, sağa sola atması gibi değil ama rüzgarlı havalarda sol seridi bırakıp kamyonların arasına girmek gerektiriyor.

Araba 73bin kmde. Geçen sene Temmuz ayında gaz taktık 50bin kmde idi. Hergün bu yolda 80km yol yaptığımız için çözüm arıyorum. Lastikler Pirelli P6 Cinturato 185 60 R15 H.  Yeni kasa Yaris çıkması jant ve lastik takımı olarak geçen sene aldık. Titreme vs problemler yok. Lastiklerde yanaklarda çatlam la, frende kazıklama, dönerken ötme vs. gibi problem yok.

Bu problem orjinal 185 65 14 86T lastiklerde daha da fazla vardı. Onlarda da 2007 üretimi Pirelli P400 Aquamile vardı. Bu iki lastikte 4 mevsim  ve yaz lastiği klasmanlarında sınıflarının en iyisi olarak test edilmiş lastikler oldukları için yeni lastik almadan önce kontrol etmem gereken bir şey var mı?