Arkadaşlar,
2001 sıfırdan alınmış Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik vasıtamız var. Bu vasıtanın kullandığı otomatik A245E E110 kasada son dişli oranı oldukça düşük olduğu için 2000 devirde 88km, 2500 devirde 110kmde gidiyor. Bu süratte araç bilgisayarı 6 lt gibi bir tüketim yapıyor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_transmission#A245EBen de ön ve arka amortisörleri Alko marka ile değiştirdim. Aracın rot balansını Hunter elektronik makinada yaptırdım. TEM Anadolu yakasında gişelerden sonra Viaporta giden tarafta 120 ve üstü hızlarda arabanın arkası sanki kayak yapıyormuş gibi bir kayma hissi veriyor. Kesinlikle arkasının yalpalaması, sağa sola atması gibi değil ama rüzgarlı havalarda sol seridi bırakıp kamyonların arasına girmek gerektiriyor.
Araba 73bin kmde. Geçen sene Temmuz ayında gaz taktık 50bin kmde idi. Hergün bu yolda 80km yol yaptığımız için çözüm arıyorum. Lastikler Pirelli P6 Cinturato 185 60 R15 H. Yeni kasa Yaris çıkması jant ve lastik takımı olarak geçen sene aldık. Titreme vs problemler yok. Lastiklerde yanaklarda çatlam la, frende kazıklama, dönerken ötme vs. gibi problem yok.
Bu problem orjinal 185 65 14 86T lastiklerde daha da fazla vardı. Onlarda da 2007 üretimi Pirelli P400 Aquamile vardı. Bu iki lastikte 4 mevsim ve yaz lastiği klasmanlarında sınıflarının en iyisi olarak test edilmiş lastikler oldukları için yeni lastik almadan önce kontrol etmem gereken bir şey var mı?