Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #760 : Şubat 03, 2010, 19:00:06 »
küçük küçük gelerek büyüdü zaten fiyatlar :(
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #761 : Şubat 09, 2010, 18:06:39 »
  Akaryakıt ithaline kolaylık geliyormuş.
 Herhalde 3-5 para (eski değerde kuruşun altı) ucuzlar. :)
  ''Akaryakıt şirketlerinin rekabete girmemesi, benzindeki pahalılığın sebepleri arasında gösterilirken, bu konuda önemli bir adım atıldı.
 Akaryakıt pazarında halen 5 büyük şirketin ağırlığını koruduğunu gören Enerji Üst Kurulu, çarpık yapıyı değiştirmek için harekete geçti. Alınan bilgilere göre kurul, akaryakıt ithalatını kolaylaştıracak. Bürokratik ve mali yükümlülükler basitleştirilecek. Böylece, pazarda faaliyet gösteren küçük şirketlerin önü açılacak. Anadolu'da kısmen görülen fiyat rekabeti büyük şehirlere taşınmış olacak. İthalattaki nakit akışı ve teminat gibi işlemlerde güçlük yaşayan küçük cirolu şirketler, ithalata yanaşmıyordu.
Benzin ve motorin türü akaryakıt ürünleri dünyada en pahalı Türkiye'de satılıyor. Maliye'nin aldığı yüksek vergiler pahalılığın en büyük sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Ancak, sebepler sadece bununla sınırlı değil. Akaryakıt şirketlerinin vergilerin dışında fiyat rekabetine girmemeleri de, pahalı satışa sebep oluyor. Akaryakıt pazarında halen 5 büyük şirketin toplam benzin-motorin satışları, pazarda faaliyet gösteren diğer 48 şirketin 5 katını buluyor. Enerji Üst Kurulu, bu çarpık yapıyı değiştirmek ve fiyat rekabetini başlatabilmek için önemli bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor. Üst Kurul'dan edinilen bilgiye göre akaryakıt ithalatı artık daha kolay olacak. Böylece, pazarda faaliyet gösteren küçük şirketlerin de önü açılacak. Kurul, söz konusu düzenleme ile Anadolu'da kısmen görülen fiyat rekabetini büyük şehirlere taşıyacak.

İthalat kolaylaşıyor

Akaryakıt pazarında halen irili-ufaklı 53 ana dağıtım şirketi faaliyet gösteriyor. Bu şirketlere bağlı 14 bin 860 bayi bulunuyor. Yerli-yabancı sektörün önde gelen şirketleri daha çok büyük şehirlerde bayi ağını kurarken, küçük ve pazara yeni giren şirketler şehirler arası yollar ve küçük illerde faaliyet gösteriyor. Milyon dolarlarla ifade edilen intifa hakkı sözleşmeleri diğer bir anlatımla 'hava parası' nedeniyle küçük şirketler satışların yoğun olduğu ana ve işlek yollar üzerinde faaliyet gösteremiyor. Rekabet Kurumu, bu sorunu aşmak için daha önce 10-15 yılı bulan sözleşmeleri 5 yılla kısıtladı. Uygulamaya, eylül ayı itibarıyla başlanması bekleniyor. Benzin ve motorin pazarında da bir türlü sağlanamayan fiyat rekabeti için yeni bir adım atılıyor. Şirketler halen akaryakıt ihtiyacını ağırlıklı olarak Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'den (TÜPRAŞ) sağlıyor. Ayrıca pazarın beş büyüğü olan Petrol Ofisi, Shell-Turcas, Opet, Total ve BP değişik oranlarda ithalat yapıyor. İthalattaki nakit akışı ve teminat gibi işlemlerde güçlük yaşayan küçük cirolu şirketler, ithalata yanaşmıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), pazarda satılan ürünlerde kaynak çeşitliliğini sağlamak ve fiyat rekabeti için ithalatın kolaylaştırılmasını konuşmaya başladı. Bunun için de, ithalatla ilgili bürokratik ve mali yükümlülükler basitleştirilecek. Kurul'dan bir kaynak, akaryakıtın pahalı satılmasında yüksek vergiler en önemli etken olsa da, şirketlerin serbest piyasanın gerektirdiği fiyat rekabetine yanaşmamasını dikkat çekici buluyor. Aynı kaynağa göre özellikle büyük şehirlerde rekabet yok denecek kadar az. Taşrada ve yol güzergâhlarında küçük şirketler kendi çaplarında fiyat rekabeti yapabiliyor. Rekabet için Kurul, tavan fiyat gibi uygulamalar yaptı. Fakat sonuç alınamadı. Şimdi ise küçük şirketlerin önü açılarak ithalatın kolaylaşması sağlanacak. Bunun da fiyat rekabetini hareketlendirmesi bekleniyor. ''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/205872-Benzin-fiyatlari-ucuzlayacak.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #762 : Şubat 09, 2010, 19:49:49 »
Vatandaşa değil, ithalatçıya faydalı olur yine :D Paylaşım için teşekkürler Hakan Abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #763 : Şubat 12, 2010, 15:17:08 »
  Küçük bir artış mı oldu ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #764 : Şubat 12, 2010, 16:36:08 »
yes evet 3kr
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #765 : Şubat 12, 2010, 17:25:21 »
  Bu ne zammı idi şimdi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #766 : Şubat 12, 2010, 18:39:32 »
oley bee :) hep zam olsun, ne güzel zamlar, çok güzel zamlar, 3-2-1- heeeey zaaaam :) :) çok mutlu oldum ne mutlu bize  ::) :wacko: :blink: :D :huh: :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #767 : Şubat 12, 2010, 18:57:15 »

İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.
aç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.

Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!

Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.

Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.

Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasınasahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.

Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!

NASIL MI?

Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!

Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
BENZİN ALMAYALIM:

TOTAL - SHELL  -  BP

(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )

Bi Düşünün!
En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca
TOTAL - SHELL - BP
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI GEREKEN ŞU!

Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.

Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..

Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz

EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......

Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL -  BP  -  SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!

VAR MISINIZ

bu savaşı kazanmaya?

Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #768 : Şubat 12, 2010, 19:48:18 »
Yuksek fiyat petrol sirketlerinden kaynaklanmiyor ki. Devletin koydugu fahis vergiden geliyor... Onu boykot etmek lazim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #769 : Şubat 12, 2010, 19:48:53 »
olleey en sevdiğim protestooo, heeey
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
« Yanıtla #770 : Şubat 12, 2010, 21:15:59 »
Acilen bu ağır vergilerin kaldırılması gerekir. Sesimizi çıkarmalıyız artık. Mehmet bey size katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #771 : Şubat 12, 2010, 22:46:41 »
Boykot edilmeli ama öyle üfürükten bir boykot olmamalı. Kafadan 1 ay kimsa benzin-gaz mazot almasın baya birşeyler olur bence.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #772 : Şubat 13, 2010, 11:06:04 »
Yuksek fiyat petrol sirketlerinden kaynaklanmiyor ki. Devletin koydugu fahis vergiden geliyor. Onu boykot etmek lazim.
ben de aynı kanıdayım. fiyatların yüksek olması maalesef yüksek vergilerde kaynaklanıyor. o şekilde savaş yapılabilir indirimde sağlanır ama o yapılan mücadelenin karşılığı elde edilen indirim beklediğimiz gibi olmaz. sadece 3 - 5 kuruşta sınırlı kalır. ha şu olabilir, petrolcüler satış yapamıyoruz diye vergi indirimi için devlete baskı yaparsa o başka...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #773 : Şubat 13, 2010, 11:15:59 »
Protestoya devam  >:( Aralık ayı benzim harcamam 250 TL idi, yılbaşından bugüne kadar sadece 100 TL'lik benzin almışım. Havalar ısındıkça daha da az kullanacağıma göre kabaca bir hesapla bu sene en az 1.500 TL tasarruf yapma imkanım olacak  :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #774 : Şubat 13, 2010, 12:34:40 »
Hakkı bey tebrik ederim bende öyle yapıyorum. durmak yok protestoya devam.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #775 : Şubat 13, 2010, 16:10:57 »
Millet dogalgazi kullanmadi, kisti.Ama kullanilmayan dogalgazin parasi tikir tikir odendi. Bu mu akillilik?
Vergi ucte bir oraninda dusurulse mesela, devletin buradan aldigi toplam vergi duser mi? Bence dusmez.Artabilir bile.Vatandas arabasina daha fazla binmeye baslar, daha fazla yakit alir.Bunun calismasini yapsalar ilgililer...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #776 : Şubat 13, 2010, 18:47:37 »
Millet dogalgazi kullanmadi, kisti.Ama kullanilmayan dogalgazin parasi tikir tikir odendi. Bu mu akillilik?
Vergi ucte bir oraninda dusurulse mesela, devletin buradan aldigi toplam vergi duser mi? Bence dusmez.Artabilir bile.Vatandas arabasina daha fazla binmeye baslar, daha fazla yakit alir.Bunun calismasini yapsalar ilgililer...
çok net söylüyorum geçen sene benzin 2.85ken haftada bir depo alıyordum..şimdi neredeyse ayda bir alıyorum..sadece benim kullanınım bile 4te bire düştü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #777 : Şubat 13, 2010, 21:06:22 »
ocak ayında topu topu 40 tl benzin almışım. Soğuk havaların ve karın da etkisi bir nebze oldu... :D

Bonus card'tan sevgililer günü kampanyasından kazandığım 50tl bonusum yarın yüklenecek. 24 saat içinde harcamak zorundayım düşündüm
taşındım alacak birşey bulamadım. Bir aksilik olmazsa yarın 50tl kampanya + 57 tl birikmiş bonusum var 107tl benzin alıcam. Mübarek altın
gibi dursun depoda o bana 2-3 ay yeter. :ıslık: :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #778 : Şubat 13, 2010, 22:23:02 »
parası ödendi ama bak bu yıl zam gelmedi doğalgaza. parasının ödenme sebebini de herkez biliyor. o soyadı yılmaz olan zat sayesinde. nasıl bir anlaşma yaptıysa... deli dumrul misali geçsen de geçmesen de alıyorlar parayı...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #779 : Şubat 14, 2010, 03:06:03 »
bugün benzin aldım, 1-2 saat önce..3.67 verdim...evet 95 oktan benzine!!