Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #340 : Temmuz 14, 2009, 10:16:12 »
14 Temmuz, 2.35 mazot(euro diesel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Temmuz 14, 2009, 13:14:45 »
 Çok az daha inmiş.

Bu söylediğin fiyatlara mı inecek Ali Rıza?

Valla dün gazetelerde yazıyordu ama şimdi bir daha baktım ben yanlış okumuşum, özür dilerim...  :( :( Yalnız bu benim değil gazetelerin hatası...  ::) ::)
Akaryakıt dağıtım tavan fiyatlarının düşürülmesini "akaryakıtta indirim" diye manşet yaparlarsa, benim gibilerde akaryakıtta indirim sözünü pompa fiyatı olarak algılayıp, sadece haberin içeriğinde bulunan rakamları okur ve gelir burada yazar. Sonra kontrol ettiğinde sözü edilen benzinde 2.78, motorinde 2.17, kırsal motorinde 2.06 olan rakamların bayiye dağıtım tavan fiyatları olduğunu görür ve özür diler...  :-[  :-[
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Temmuz 14, 2009, 14:31:32 »
Bu sabah benzin istasyonundan geçerken fiyatlara baktım, 95 oktan benzin Opet istasyonunda 2.93TL yazıyordu. Dün akşam 2.96'dan almıştım. iyi ki az almışım.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Temmuz 14, 2009, 15:27:52 »
  Ben olsam bende pompa fiyatı olarak algılardım. Sonuçta bizleri ilgilendiren pompa fiyatı. Gazeteler sektörel yayın yapan dergiler değil ki, halkı haberdar eden kaynaklar. Gerçi şahısların ve şirketlerin hem basın yayın sektöründe, hemde diğer ticari sektörlerde olması bence hoş değil. !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Temmuz 15, 2009, 03:13:38 »
Bu sabah benzin istasyonundan geçerken fiyatlara baktım, 95 oktan benzin Opet istasyonunda 2.93TL yazıyordu. Dün akşam 2.96'dan almıştım. iyi ki az almışım.

topu topu 3 kuruşmu inmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Temmuz 15, 2009, 11:55:18 »
15 Temmuz KAZIK hepimize hayırlı olsun  >:( >:( >:( >:( >:(

Akaryakıta büyük zam

Hükümetin akaryakıt vergilerine yaptığı fahiş zammın ardından akaryakıt firmaları da yeni fiyatlarını açıkladı. Buna göre dün 2.92 liradan satılan kurşunsuz benzinin litre fiyatı bugün yüzde 7.87 artışla 3.15 liraya yükseldi. Motorin fiyatı da 2.35 liradan 2.53 liraya çıktı.

HÜKÜMET KAŞIKLA VERDİ KEPÇEYLE ALDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameye göre benzin, motorin ve fuel oilde maktu özel tüketim vergisi (ötv) tutarları artırıldı.

Buna göre maktu ötv tutarları 95 oktan benzinde 1,4500 tl ve 1,4915 tl'den 1,6500 tl ve 1,6915 tl'ye, 98 oktan benzinde 1,6135 tl'den 1,8135 tl'ye, motorinde ise 0,9354 tl'den 1,0845 tl'ye çıkarıldı.

Kararname kapsamında maktu ötv tutarları, taşıtlarda kullanılan doğalgazda 0,6330 tl'den 0,6964 tl'ye, propanda 0,9300 tl'den 1,0300 tl'ye, lpg'de 0,9980 tl'den 1,0980 tl'ye, oto biodizelde 0,7200 tl'den 0,8000 tl'ye yükseltildi.

Böylece tavan fiyat uygulaması ile tüketicilerin biraz olsun nefes almaını sağlayan hükümet vergi zamıyla birlikte fiyatları tekrar eski seviyesine yükseltmiş oldu...

ÖTV ARTIŞI 20 KURUŞ, ZAM 23.6 KURUŞ

Hükümet, benzindeki ÖTV miktarını 20 kuruş artırmasına karşın gelen zam 23 kuruş oldu. Çünkü bu ÖTV artışının üzerine bir de KDV ekleniyor, yani verginin de vergisi alınıyor. Böylece ÖTV+KDV artışı 23.6 kuruşa denk geliyor.

BİR DEPO BENZİN 140 LİRA

Akaryakıta gelen zammın ardından depo doldurma maliyetleri de yükseldi. Henüz dün 45 litrelik deposu 131 liraya dolan bir aracın deposunu bugün doldurmak için 140 lira gerekiyor.

BENZİNİN YÜZDE 67'Sİ VERGİ

Benzinin ÖTV'sine yapılan artışın ardından bu alanda açık ara vergi şampiyonu olan Türkiye, rekorunu iyice perçinledi. Son gelinen noktada 3.12 litrelik benzin fiyatının 2.12 lirasını ÖTV ve KDV oluşturuyor. Bir başka ifade ile bir litre benzin için ödenen paranın yüzde 67'si vergi olarak devlete gidiyor. Bu oran zamlardan önce yüzde 65 seviyesindeydi.

DİĞER ÜLKELERDE DURUM NEDİR?

AB ülkelerinde tüketicinin 1 litre benzine ödediği rakamın ortalama yüzde 54.8’i vergi ve harç yoluyla devletlerin kasasına giriyor. AB ülkeleri arasında, benzinde litrede en yüksek fiyat Hollanda’da uygulanırken, en yüksek vergi ve harç ödenen ülke ise yüzde 58.3 ile Almanya. Almanya’yı litrede ödenen yüzde 58.2 vergi ve harç ile İsveç, yüzde 57.8 ile Finlandiya, yüzde 57.3 ile İngiltere, yüzde 57 ile de Fransa izliyor.

Danimarka ile Portekiz’de benzinde ödenen vergi yüzde 55.8’i bulurken, Hollanda yüzde 55.5, Belçika yüzde 55.4, İtalya yüzde 53.7 oranında vergi ve harç uyguluyor. İtalya yüzde 53.7, Slovakya yüzde 53.6, Polonya yüzde 53.3, Avusturya yüzde 52.7, Çek Cumhuriyeti yüzde 52, İrlanda yüzde 51.5, Macaristan yüzde 50.4, Lüksemburg yüzde 48, Bulgaristan yüzde 47.1 vergi ve harç oranı uyguluyor.

AB ülkeleri arasında 95 oktan benzinde en düşük oranda vergi ve harç uygulanan ülke ise yüzde 39.6 ile Kıbrıs Rum kesimi. Onu yüzde 41.1 ile Malta, yüzde 41.8 ile Letonya, yüzde 43.4 ile Litvanya, yüzde 43.6 ile Romanya takip ediyor. Komşu Yunanistan’da benzinde litrede yüzde 44.5 vergi ve harç ödenirken, Slovenya’da yüzde 46.4, İspanya’da 46.1, Estonya’da yüzde 45.8 oranında vergi ve harç ödeniyor. Türkiye’de 12 Ağustos 2008 tarihli verilere göre, 95 oktan benzinin vergisiz fiyatı 1.35 YTL, vergili fiyatı ise 3.35 YTL düzeyinde. Bu durumda benzindeki vergi ve harç oranı yüzde 59.7’yi buluyor.

kaynak: hürriyet gazetesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #346 : Temmuz 15, 2009, 11:59:05 »
Bomba patladı...  >:(

Vatana millete hayırlı olsun...  >:(

İndirim diye kaç gündür bas bas bağırıyorlardı, meğerse yapacakları büyük bindirimin habercisiymiş...  >:(
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Temmuz 15, 2009, 12:00:58 »
yandım anam..... ooyy oyyy oyyy.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #348 : Temmuz 15, 2009, 12:15:35 »
Yahu arkadaş daha da inecek diye doldurmadıydım depoyu... Al doldur artık şimdi... Hırs kötü bir şey, üç - beş lira kâra geçelim derken zarara girdi... :(

Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olduk...

Hayır zamlara alışığız da bu defaki çok vurucu oldu, ne bileyim yani benim iyice sinirime dokundu... İndirim yapılacaktı, tavan fiyat uygulamasıydı vs. diye indirim beklerken, zammın babasını yaptılar yahu...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Temmuz 15, 2009, 12:25:35 »
:wacko: >:( :(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Temmuz 15, 2009, 12:33:29 »
Aşağıdaki haber haber sitelerine yeni düştü. Zam konusunda fazla yoruma gerek yok sanırım. Bunlar daha iyi günlerimiz gibi geliyor bana.

Bütçe açığında büyük artış   

Bütçe açığı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1310 artarak 23 milyar 205 milyon TL’ye ulaştı. Geçen yılın ilk altı ayında bütçe 1 milyar 917 milyon TL fazla vermişti.

Bütçe açığı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1310 artarak 23 milyar 205 milyon TL’ye ulaştı. Ocak-Haziran döneminde bütçe giderleri yüzde 24.1 artarken, gelirleri ise yüzde 0.9 azaldı.

2008 Haziran ayında 3 milyar 978 milyon TL fazla veren bütçe, bu yılın Haziran ayında ise 2 milyar 521 milyon TL açık verdi. Haziran ayında bütçe gelirleri yüzde 16.9 azalırken, bütçe giderleri ise yüzde 23.1 artış gösterdi. 

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/Butce_aciginda_buyuk_artis_/248892/2/Ekonomi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #351 : Temmuz 15, 2009, 12:53:09 »
Artış gösterir tabii, millet kendi parasının peşine düşmezse, yesin ama iş yapsın derse bütçe açık verir tabii... Bize müstehak aslında...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #352 : Temmuz 15, 2009, 12:58:56 »
 :wacko: Bu sağlam geldi  :wacko:
Hani derlerya sözün bittiği an diye
Sağ gösterip sol vurdular  gene bravo  >:( >:( >:( >:(
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Temmuz 15, 2009, 13:03:50 »
ARkadaşlar arabaları park edip otobüslere hücum ya da bisiklet alacağız herhalde.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Temmuz 15, 2009, 13:05:37 »
ARkadaşlar arabaları park edip otobüslere hücum ya da bisiklet alacağız herhalde.
Evet ya motorsiklete bile binilmez  :(
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Temmuz 15, 2009, 13:12:35 »
O zaman da otobüs bileti fiyatları artar, bisiklet pompasından ÖTV alınır. Hatta yaşam vergisi uygulaması başlar bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #356 : Temmuz 15, 2009, 13:14:34 »
Bomba patladı...  >:(

Vatana millete hayırlı olsun...  >:(

İndirim diye kaç gündür bas bas bağırıyorlardı, meğerse yapacakları büyük bindirimin habercisiymiş...  >:(
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Temmuz 15, 2009, 13:35:53 »
böyle oldukça daha da artacak bütçe açığı, deli gibi kaçak benzin kullancak artık millet..kaçak elektrik kullancak, kaçak bilmemne kullancak vs vs..vergiler bu düzeyde oldukça vatandaş kaçağa daha çok yönelcek..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #358 : Temmuz 15, 2009, 13:43:09 »
Türkay'cım fotoyu değiştir bence aynı tabancadan bir tane de diğer eline alıp öyle poz ver.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Temmuz 15, 2009, 13:48:36 »
Ali Hocam o foto çok şey anlatıyor :) petrol fiyatlarından yılmış bir vatandaş kafasına sıkarken :D :D :alkis: