Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1680 : Mayıs 02, 2011, 13:44:49 »
Bize ters gelebilir ama taleplerinde son derece haklılar.

abi full ve moil yüzünden satışları haliyle düştü, full tanınmamış yeni bir firma. shell ile full'ün yakıt fiyatları aynı olursa kim full'den benzin alır? bıraksınlar ortalık kızışsın :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1681 : Mayıs 02, 2011, 13:53:13 »
abi full ve moil yüzünden satışları haliyle düştü, full tanınmamış yeni bir firma. shell ile full'ün yakıt fiyatları aynı olursa kim full'den benzin alır? bıraksınlar ortalık kızışsın :D

Sefa, rekabetin fazlası her zaman için tüketiciye zarardır, hele ki söz konusu olan akarayakıt dağıtım gibi mafyamtrak bir sektörse :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1682 : Mayıs 02, 2011, 13:57:51 »
Sefa, rekabetin fazlası her zaman için tüketiciye zarardır, hele ki söz konusu olan akarayakıt dağıtım gibi mafyamtrak bir sektörse :)

abi asıl fiyatlar sabit olunca diğer firmadan yakıt alırken kurşunlanmayalım :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1683 : Mayıs 02, 2011, 14:11:31 »
abi asıl fiyatlar sabit olunca diğer firmadan yakıt alırken kurşunlanmayalım :D

Bizi değil ama birbirlerini kurşunlarlarsa hiç şaşırmam :) Şunu net olarak biliyorum ki, her ne kadar hükümet aksini iddia etse de, akaryakıt dağıtım bayilerinin kar marjları eskisi gibi yüksek değil. Hele ki , büyük markalar % 2-3 gibi bir marj ile çalıştırıyorlar bayilerini. Milyon TL hava parası veya rüşvet verip bayi açıcam, pompacıların maaşını ödeyeceğim, kredi kartı işlemlerinden bankaların yaptıkları kesintilere katlanacağım, yanımda % 10-15 kar marjı ile çalışan MOIL bayi ile rekabet edeceğim, üstüne bir de kar edeceğim :) Bu işin sonu karakolda bitecek gibi görünüyor Sefa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1684 : Mayıs 02, 2011, 15:44:06 »
Hakkı Bey sanırım demek istediğiniz durum, bu şekilde ucuz satan firmalar çoğaldıkça büyük firmalar pazardan yavaş yavaş çekilecek ve bu seferde bu ucuz satan firmaların eline düşeceğimiz için aslında durum daha da vahim olacak...
ya da ucuz satan firmalar ürülerin kalitesinin düşürüp araçların motorlarına zarar verecek duruma gelecekler. -ki bunun önüne sıkı denetleme ile geçilebilir, bu da zaten yapılıyor olması gereken bir durumdur.

bu iki seçenekten başka bir zarar gelmedi aklıma. ama bu akaryakıt fiyatlarına rağmen bu şekilde bir talebe cesaret edebildiklerine göre belki gerçekten de bizim düşünemediğimiz bir detay vardır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1685 : Mayıs 02, 2011, 16:01:45 »
Tavan beklerken alt sınır istediler
Petrole bağlı olarak fiyatı bir türlü inmeyen akaryakıtta ‘tavan fiyat’ formülü konuşulurken, kârdan fedakârlık yapmaları istenen akaryakıt bayileri, fiyat kıranlara karşı alt sınır talep etti

Bayiler EPDK’ya gidip aynı caddede farklı dağıtım şirketleri markasıyla satış yapan bayilere dikkat çekip “A dağıtım şirketi opsiyon tanıyor. B şirketi tanımıyor. İndirim yapamayan bayi zor durumda kalıyor” dediler. TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, akaryakıtta “taban fiyat” talebinin yol kenarında rafineri çıkışının bile altında satılan ürünlerle ilgili olduğunu söyledi. Zülfikar “Bu nasıl oluyor, bakılmalı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ham petrole bağlı olarak bir türlü dizginlenemeyen akaryakıtta ‘tavan fiyat’ uygulamasını gündemde tutarken, akaryakıt bayileri, ‘taban fiyat’ uygulamasına geçilmesini istedi... 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ham petrole bağlı olarak bir türlü dizginlenemeyen akaryakıta “tavan fiyat” uygulamasını gündemde tutarken, sektörden tam ters köşeden bir talep geldi. Akaryakıt bayileri, benzin ve motorinde “taban fiyat” uygulamasına geçilmesini istedi. Ham petrol fiyatları rekora koşarken, benzinin litresi 4.5 TL’yi zorlamaya başladı. Hükümet kanadı, artan fiyatlar karşısında dağıtım şirketi ve bayi paylarını eleştirirek (toplam ürün tutarının yüzde 9-10 dolayında), zaman zaman yaptıkları açıklamada bir kez daha “tavan fiyat” uygulamasına geçilebileceği yönünde uyarıda bulunuyor. 13-14 bin dolayındaki akaryakıt bayii son derece farklı bir taleple Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kapısını çaldı.

“TABAN UYGULAYIN” TALEBİ
HABERTÜRK’ün EPDK’dan güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre bayiler, akaryakıta “taban fiyat” uygulanmasını istiyor. Bayiler, aynı cadde üzerinde farklı dağıtım şirketlerinin logo ve markasıyla satış yapan bayi bulunduğuna işaret ederek, “Örneğin A dağıtım şirketi, bayilerine daha ucuz akaryakıt satma olanağı tanıyor. Bu bayi, gerek motorinde gerekse de benzinde fiyatları kuruş düzeyinde bile olsa kırıyor. B dağıtım şirketine bağlı bayi, opsiyonu olmadığı için indirim yapamıyor. Haksız rekabet oluşuyor. Aynı cadde üzerinde faaliyet gösteren bir bayi, indirim olanağı sayesinde büyük satış miktarlarına ulaşırken, diğer bayiler zor durumda kalıyor” dedi.

TABAN FİYAT KAYNAĞI BELİRSİZ UCUZ ÜRÜNE KARŞI BİR ÖNLEM
Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, akaryakıtta “taban fiyat” taleplerinin ana gerekçesinin yol kenarlarında rafineri çıkışının bile altında satışı yapılan ürünlerle ilgili olduğunu vurgulayarak, “Yol kenarında faaliyet gösteren bazı bayiler, çok düşük fiyatlarla akaryakıt satıyor. Bir ürün fiyatı nasıl oluşuyor? Rrafineri çıkış fiyatı, vergiler ve diğer maliyetler ekleniyor. Zorunlu bir piyasa satış fiyatı ortaya çıkıyor. Oysa, yol kenarındaki bazı bayiler, rafineri çıkışının altında bir fiyatla ürün satıyor. Bu nasıl oluyor, gerçekten bakılması gereken bir konu. Biz, bu nedenle böyle bir talebi gündeme getirdik” dedi.

FİYAT KIRIYOR OLABİLİRLER
Ulaştırma Bakanlığı'nın şehirlerarası biletlerde, taban fiyat uygulamasını devreye koyduğunu anımsatan Zülfikar, “Ulaştırma Bakanlığı, hızla bu konuda bir karar alıp, uygulamaya koydu. Petrol sektörü için de böyle bir uygulamaya ihtiyaç var” dedi. Zülfikar, uygulanacak bir taban fiyatın aynı cadde üzerindeki bayilerin rekabet çekişmesine etkisini de değerlendirerek, “Büyük dağıtım şirketlerinin, bayilerine uyguladıkları satış fiyatı aşağı yukarı aynıdır. Bu kapsamdaki bayiler, belki kendi paylarından özveride bulunarak fiyatı kırıyor olabilirler” dedi.

DÜŞÜK FİYATTAN SATIŞA ENGEL GELECEK
Bayiler, EPDK’nın akaryakıta ‘taban fiyat’ uygulaması halinde tüm dağıtım şirketlerinin buna uymak zorunda kalacağını belirterek, “Taban fiyat belirlenir ve açıklanırsa dağıtım şirketleri ve bayiler, bu fiyatın altında ürün satamayacak” dedi. EPDK kaynakları, bayilerden bu yönde bir talebin geldiğini vurguladı. EPDK, petrol fiyatlarının öngörüleri altüst ederek, rekor üstüne rekor kırdığı bir dönemde akaryakıtta “tavan fiyata” da “taban fiyata” da mesafeli duruyor.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/626446-tavan-beklerken-alt-sinir-istediler
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1686 : Mayıs 02, 2011, 16:20:15 »
Hakkı Bey sanırım demek istediğiniz durum, bu şekilde ucuz satan firmalar çoğaldıkça büyük firmalar pazardan yavaş yavaş çekilecek ve bu seferde bu ucuz satan firmaların eline düşeceğimiz için aslında durum daha da vahim olacak...
ya da ucuz satan firmalar ürülerin kalitesinin düşürüp araçların motorlarına zarar verecek duruma gelecekler. -ki bunun önüne sıkı denetleme ile geçilebilir, bu da zaten yapılıyor olması gereken bir durumdur.

bu iki seçenekten başka bir zarar gelmedi aklıma. ama bu akaryakıt fiyatlarına rağmen bu şekilde bir talebe cesaret edebildiklerine göre belki gerçekten de bizim düşünemediğimiz bir detay vardır..

Aynen Burak Bey, benim endişelerim de bunlar. Mesela bir örnek vereyim. Çin ile iş yapan herkes şunu çok iyi bilir. Çinli, siz hangi fiyattan istiyorsanız üretim yapar. Hiç bir zaman "Hayır, olmaz" demez. Fakat, hiç bir zaman da zararına üretim yapmaz :) Kalitesini o fiyata göre ayarlar. O nedenle Çin'den istediği kalitede ürün almak isteyenlere, aç gözlü olmamaları ve pazarlıkta gelinen fiyat "makul" ise daha aşağısı için ısrarcı olunmaması tavsiye edilir :) Tüketiciler olarak fiyata çok fazla odaklanmamız her zaman için kalite yönünden sıkıntı yaşama irskimiz arttırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1687 : Mayıs 02, 2011, 22:15:05 »
Sömürülmek bu olsa gerek !
Bir çok kişinin verdiği tepkilerde ,tepkiden ziyade öteye gitmiyor.Yazılıyor ,çiziliyor..kamuoyu sesini çıkarıyor; çıkardığıyla kalıyor.
Hadi bizi kemir ne yaparsan yapta ,alıştırdılar artık.Ortada bir adaletsizlik varsa ; buna herkes gibi benim de canımı sıkıyor.Uçağa ,Gemiye veriyorsun Ötv'siz yakıtı ,versene çiftciye de şunu ! Yararlı bir iş yap.

O Tırcıları ,otobüscülerin bir halini görseniz içiniz yanar..bagajlarda traillerde 10 numara yağlar.Artık sırrını pekte paylaşılmayan 2.47den lt fiyatı veren bildiğiz resmi benzin istasyonları..Geceleri bir görseniz orayı ,o adreste Afyon'da..bildiğiniz mini otobüs otogarı veya sıra sıra tırlar kamyonlar o derece talep..Fabrikadan sıfır gelen araca dahi koyuyorlar bunu.Acıyorum açıkcası..

Günün maliyetini kurtarmak adına ,bunu kullanıyorlar.Motorları uzun vadede her türlü sorunu doğuruyor.10.000 olmadan filtreler tıkanmaya başlıyor ,bazen daha da erken..Arabalar rampada çekmiyor ,çevreye verdiği zarar cabası.Bidoncular ortalarda.Neye hizmet orası tartışılır.Bu da bir milli servet.

Bu ülkenin durumu hiçte ,hiçbir şekilde iyi değil !.Temennim o ki :''Kurunun yanında ,yaşta yanmasın ''.

Şuan da daha önceki uygulanan yanlış politikalar yüzünden ,tam ne kadardı 2 milyon dolar İran'a kullanmadığımız LPG ,doğal gaz herneyse onun için para ödeyeceğiniz.Var mı öyle şey ya ?!

Ama resmi olarak bu antlaşmalarda geçerli ve doğru.Nereden yakarsan yak bunun artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1688 : Mayıs 03, 2011, 09:12:35 »
Benzin 9 kuruş zamlandı

Benzinin litresi 4.5 TL’ye dayandı

TÜPRAŞ’ın rafineri çıkışına yaptığı zamla birlikte bugünden itibaren pompada 95 ve 97 oktan benzine 9 kuruş zam yapıldı. Böylece 95 oktan benzin 4.29 liraya, 97 oktan ise 4.4 liraya yükseldi.

Benzinin litresi hızla 4.5 TL’ye koşuyor. TÜPRAŞ, bugünden geçerli olmak üzere benzine 9 kuruş daha zam yaptı. Zam sonrasında 97 oktan benzinin litresi 4 TL 40 kuruşa kadar çıktı. Uluslararası piyasalarda artan ham petrol fiyatları, benzin ve motorin zammını tetiklemeye devam ediyor. Geçen hafta cuma günü akaryakıtta yeni bir ayarlama yapması beklenen TÜPRAŞ, benzine bugünden geçerli olmak üzere 9 kuruş zam yaptı. Zam sonrasında 95 oktan benzinin litresi 4 TL 29 kuruşa, 97 oktan benzinin litresi de 4 TL 40 kuruşa kadar çıktı. Benzinde, bu zamla birlikte 5 TL için de geri sayım başladı.

TÜPRAŞ, son olarak 19 Nisan’da 95 oktan benzinin litresine 6 kuruş, 97 oktan benzinin litresine de 9 kuruş zam yapmıştı. Sektör yetkilileri, zamlanan benzini, motorinin izleyeceğini bildirdi.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/626735-benzin-9-kurus-zamlandi
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1689 : Mayıs 03, 2011, 09:21:10 »
giydirmeye devam
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1690 : Mayıs 03, 2011, 09:21:50 »
yetmez 5 Lira olmalı 4.5 lira olsa ayıp olur:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1691 : Mayıs 03, 2011, 09:22:02 »
geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1692 : Mayıs 03, 2011, 09:36:28 »
 :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1693 : Mayıs 03, 2011, 09:36:44 »
yetmez ama eveeeeeeeet
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1694 : Mayıs 03, 2011, 09:55:58 »
:islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Umut abi Ankaraya gelirsem gezdirirsin artık :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1695 : Mayıs 03, 2011, 09:58:29 »
Umut abi Ankaraya gelirsem gezdirirsin artık :D
:))))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1696 : Mayıs 03, 2011, 10:04:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1697 : Mayıs 03, 2011, 11:22:55 »
akaryakıt istasyonlarının, akaryakıt dağıtım şirketlerinin, rafinelerin ya da Tüpraşın ötesinde bu iş.. vergiden indirim yapmadıkça sözüm ona başımızdaki büyüklerimiz(!!!) bu benzin 5 değil 10 TL bile olur.. bütü bunların dışında ham petrol fiyatları almış başını gidiyor ve sonunun ne olacağını da kimsenin bildiği yok, ortadoğu çalkalanıyor.. Allah sonumuzu hayra çıkarır inşallah.. herkese kazasız belasız hayırlı günler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1698 : Mayıs 03, 2011, 13:48:06 »
akaryakıt istasyonlarının, akaryakıt dağıtım şirketlerinin, rafinelerin ya da Tüpraşın ötesinde bu iş.. vergiden indirim yapmadıkça sözüm ona başımızdaki büyüklerimiz(!!!) bu benzin 5 değil 10 TL bile olur.. bütü bunların dışında ham petrol fiyatları almış başını gidiyor ve sonunun ne olacağını da kimsenin bildiği yok, ortadoğu çalkalanıyor.. Allah sonumuzu hayra çıkarır inşallah.. herkese kazasız belasız hayırlı günler :)

Maliye bakanımız akaryakıt şirketleri fedekarlık yapsın diyor... vergi fedakarlığı yokmuş:(
http://www.memurlar.net/haber/194960/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1699 : Mayıs 03, 2011, 13:59:57 »
Maliye bakanımız akaryakıt şirketleri fedekarlık yapsın diyor... vergi fedakarlığı yokmuş:(
http://www.memurlar.net/haber/194960/

O arkadaş değil miydi, benzinin litresi 3,90-3,95'lere geldiğinde "Hani nerede satılıyor 4 TL'lik" benzin diyen   >:(  Kaale bile almaya gerek yok, gülüp geçmek lazım ama benim 5 yaşındaki kuzenim bile bu arkadaştan daha iyi espri yapıyor  :D