Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226727 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1560 : Mart 29, 2011, 09:42:31 »
İlgili Haber;

Bir zam bir indirim

Tüpraş, dün geceden geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan benzin fiyatını 8-9 kuruş artırdı

Tüpraş, dün geceden geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan benzinde 8-9 kuruşluk artış, motorin fiyatlarında ise 5 kuruşluk indirim yaptı.

Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre, akaryakıt dağıtım şirketleri de buna göre fiyatlarını yeniden belirleyecek. Söz konusu indirim ve artışların pompa fiyatlarına bu rakamlarda yansıyacağı öğrenildi.

Son olarak akaryakıt ürünlerinden 95 oktan benzinin satış fiyatı 18 Mart’tan geçerli olmak üzere litrede ortalama 12-13 kuruş indirilmişti.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/615090-bir-zam-bir-indirim
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1561 : Mart 29, 2011, 09:47:58 »
çok tepki gösterdiniz dizel benzine yaklaştı diye dizelcileri görmezden gelemedi tüpraş herhalde... yapsalar 5-6 TL bari de bir süre zam gelir mi diye düşünmekten kurtulalım  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1562 : Mart 29, 2011, 10:06:42 »
vatandaş seçim yatırımı nedeni ile indirim beklerken... nisan 1 şakası yapmasın bunlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1563 : Mart 29, 2011, 10:21:43 »
Boşuna seçim geliyor diye indirim beklemeyelim arkadaşlar, fiyatları tüpraş belirliyor. Tüpraşda KOÇ a ait bir kurum. Hani şöyle olursa seçim için yatırım yapılıyor diyebiliriz; devlet aldığı vergi oranını düşürür o zaman seçime yatırım yaparlar :) Ama bunun olacağınıda hiç sanmıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1564 : Mart 29, 2011, 10:28:24 »
Boşuna seçim geliyor diye indirim beklemeyelim arkadaşlar, fiyatları tüpraş belirliyor. Tüpraşda KOÇ a ait bir kurum. Hani şöyle olursa seçim için yatırım yapılıyor diyebiliriz; devlet aldığı vergi oranını düşürür o zaman seçime yatırım yaparlar :) Ama bunun olacağınıda hiç sanmıyorum...

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #1565 : Mart 29, 2011, 20:37:24 »
bizim ülkemizzde çoğu kişi özellikle doğuda kaçak benzin alıyo onların vermediği vergileride biz ödüyoruz bu gidişlede ödüceğiz bence türkiyede kaçak benzini engellemeleri lazım....
lütfen geçin bu ayakları hiçbiri mazeret değil kaçak sigaralarda geliyor.sorun bu değil sorun neden kaçak yola başvuruyoruz.
Auris MM Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1566 : Mart 30, 2011, 00:43:54 »
  Fiyatların, vergilerin bu düzeyde olması kaçağı teşvik eder. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1567 : Nisan 07, 2011, 18:12:45 »
Akaryakıt fiyatları pazartesi 16-18 kuruş düşecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Ben bütün bu zincirin içinde bulunan aile üyelerine seslenmek istiyorum, gelin pazartesi gününden itibaren dizelde minimum yüzde 5, LPG'de yüzde 7 civarında indirim yaptığımızı taksicilere açıklayalım. Bu, direkt müşterilere yansıyan bir şey'' dedi.

''Türkiye Akaryakıt ve LPG Piyasaları'' konferansında Yıldız, siyasi istikrarın önemine değinerek, hiçbir iktisadi kuruluşun büyüklüğünün mutlak değer olarak o ülkenin bütünlüğünün, siyasi istikrarının üzerinde olmadığını söyledi.

Serbest piyasada özellikle 2005 yılından sonra daha rekabetçi ve daha iyi hizmet veren bir yapının söz konusu olduğunu ifade eden Yıldız, serbest piyasada 21 olan dağıtım şirketi sayısının 8-10 yılda 56'ya yükseldiğini, bunların her birinin rekabetçi ortamı destekleyen, ama birbirini yıpratmadan destekleyen bir yapı içinde olması gerektiğini vurguladı.

Bunların kesintisiz hizmetle beraber, mutlaka makul bir kar içinde yapılabiliyor olmasının gerekliliğine dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

''İstanbul Büyükşehirin arayışı, aslında bu karın tartışılıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Bugün bu piyasanın yaklaşık yüzde 60'lık kısmı indirimli ürün almaktadır, özel indirimler almaktadır. Yüzde 8'ler, hatta yüzde 14'lere kadar varan indirimler vardır. Bu indirimleri yapanlar, bu salonun dışındaki kişiler değildir. Eğri oturup, doğru konuşacağız arkadaşlar. Ben buradan bütün bu zincirin içinde bulunan aile üyelerine seslenmek istiyorum; gelin pazartesi gününden itibaren fiili olarak ortaya koyduğumuz ama resmi olarak açıklamadığımız yine rekabetçi ulusal tarife üzerinden, İstanbul'da 18 bin tane taksici var, gelin dizelde minimum yüzde 5 civarında, LPG'de yüzde 7 civarında indirim yaptığımızı taksicilere açıklayalım. Bu, direkt müşterilere yansıyan bir şey. Ben biliyorum ki aslında bu indirimin çoğu yapılıyor. Niye açıklamıyoruz arkadaşlar? Açıklayalım bunu... Bunu yapalım. Ben bunun pazartesiden itibaren uygulanacağı kanaatindeyim. Pazartesiden itibaren minimum bütün bayilerimiz yüzde 5 civarında indirim yapacak. Bu, yaklaşık 16-18 kuruşa denk gelir.''

''KAR, MAKUL OLDUĞU ORANDA TARTIŞILMAZ''
Büyük sanayi kuruluşları ve filolar, hastaneler ile 5'ten fazla aracı olanlara rekabetçi ulusal tarifeden indirim oranı bulunduğunu, ancak en uç noktaya, vatandaşa, temel tüketiciye kadar bunu götürmek gerektiğini belirten Yıldız, ''Kar, makul olduğu oranda, sürdürülebilir olduğu oranda, aşırı fahiş de değil, yıpratacak tarzda da değil, o zaman tartışılmaz'' dedi.

Finans ve yatırım maliyetlerinin belli olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

''Onun üzerinden edilecek makul karlar da belli. Niçin zaman zaman bu karlar tartışılıyor? Hafta içinde kendi kurum aracına bindiğinde yüzde 7 indirim alan aynı işinin, hafta sonunda özel aracına bindiğinde sıfır indirimle aynı ürünü aldığını biliyoruz. O zaman bir şey normal değil demektir diyorum ben. Kamu da, özel sektör de bu ailenin fertleri bunu enine boyuna tartmak zorunda. Kamu da kendine bakmak zorunda. Bir tarafa çekilecek demiyorum. Kamu da düzenlemeleriyle, politikalarıyla üzerine düşeni yapmak durumunda. Ben yıl sonu açıklanan karları izliyorum. İftihar da ediyorum. O karlar, buradaki bazı sözleri teyit etmiyor. Biz, özel sektörün bu piyasa içinde kar etmesinin doğru olduğuna inanarak serbest piyasayı kurduk. Tabi ki kar edecek, kar edecek ki büyüyecek. Kar edecek ki yatırımlarını artıracak. Zarar ederse o yatırımları yapabilir mi? Yapamaz.''

Türkiye'deki bayilerin AB ülkelerinin 3-4 katı olduğuna değinen Yıldız, ''Öyle bayiler varken yüzde 1 bile indirim yaptığında sıkıntı çekiyor, bazıları yüzde 8 indirim yaptığında çok iyi kar edebiliyor. Kendi içindeki rekabeti düzenleyemeyen bayinin karını hedefleyerek ben böyle bir yola gidersem, o zaman diğer vatandaşa haksızlık etmiş olurum'' şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çıkışının bir arayıştan kaynaklandığını kaydeden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, kendine iş aramıyor ki. Tonlarca işi var. Ama niçin böyle bir şeye ihtiyaç hissetti? Onu sormak lazım. O yüzden biz sürdürülebilir bir karı hedefimize koyarsak, makul bir karı hedefimize koyarsak hiç kusura bakmayın size kimse rakip çıkmaya kalkmaz. İşini, gücünü, temel işlerini bırakıp da onunla uğraşmaz. Siz şimdi piyasa kaldırıyorsa fiyatı 1,5 katına çıkarabilirsiniz. Ama pazartesi gününden itibaren siz gelin taksicilerimizden bu fiyatları resmileştirin, tüketim noktalarınız nereye gidecek? Olumlu yönde söylüyorum, hem de müşterileriniz sizden daha fazla memnun kalacak. Nasıl filolarda yapıyoruz, sanayicilerimizde yapıyoruz, gelin o zaman vatandaşımızın son noktasına varıncaya kadar bu indirimleri yaygınlaştıralım. Bütün herkes bundan faydalansın.''

10 numara yağ ile ilgili yapılan eleştirileri haklı bulduğunu vurgulayan Yıldız, Maliye Bakanı ile konuyu konuştuklarını belirtti. İki türlü yol bulunduğunu kaydeden Yıldız, ''Mahsup sistemiyle bunların ÖTV miktarının artırıp belli bir kapasite raporuyla veya sanayici olduğunu belgeleyenlerin ondan istisna olarak bir iade alması veya bununla alakalı denetimlerin sadece EPDK'da değil, belki PİGEM ile beraber güçlerinin birleştirilmesi. Bunu da çok kısa zamanda mutlaka Maliye Bakanı ile çözmek durumundayız. Çünkü 10 numaralı yağ ile ilgili eleştirilerde haksız yön görmedim. Kamu da burada üzerine düşeni yapmak zorunda'' ifadesini kullandı.

''BAZI SEKTÖRLER TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLİYOR''
Kaçakçılıkça ilgili çalışmalara da değinen Yıldız, limandan normal bayinin en son pompasına varıncaya kadar elektronik ortama taşınmadığı sürece bunun bütünlük arz etmeyeceğini söyledi.

Teknolojik takibin bayilerle alakalı olduğunu hatırlatan Yıldız, en son verdikleri sürenin temmuz ayında biteceğini, bunun tek başına yetmediğini, TÜBİTAK'ta yapılan çalışmaların da bir an önce bitmesi gerektiğini belirtti.

Bütün bunları tamamladıktan sonra taban fiyatla ilgili uygulamayı yapmanın doğru olacağını ifade eden Yıldız, ''Yoksa şüphe ettiğiniz grup, kişi bu sefer tam tersi hak etmediği kazancı daha da fazlalaştırmış olur'' dedi.

Kanunda, yönetmeliklerde, ikincil mevzuatlarda yaptıkları çalışmaların zaman zaman bazı sektörler tarafından istismar edildiğinin altını çizen Yıldız, kaçakçılıkla alakalı konularda dürüst çalışan herkesin zarar gördüğünü ifade etti.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/618581-enerji-bakanindan-ilginc-kahanet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1568 : Nisan 07, 2011, 18:14:52 »
Insallah duser. Dolarin TL karsisinda deger kaybetmesinin yardimi olabilir.

Burada yukselmeye devam.Son iki-uc ayda %50-55 artti pompa fiyati.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1569 : Nisan 07, 2011, 18:26:03 »
Pazartesiye kadar kimse depoları doldurmasın şansımızı denemekte fayda var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1570 : Nisan 07, 2011, 19:15:32 »
Dizel, lpg ! hani benzine yok mu indirim ? Bizim başımız kel mi? :)
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1571 : Nisan 07, 2011, 21:23:20 »
önümüzdeki haftalarda yüzde 5 inidirim olcakmış benzinde...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1572 : Nisan 07, 2011, 21:42:26 »
önümüzdeki haftalarda yüzde 5 inidirim olcakmış benzinde...
Vay halimize ozaman bu indirimlerin en az iki katı bindirimi olacağına eminim. :(

Zaten şimdi isteselerde zam yapamazlar doğalarına aykırı çünkü malum önümüzde seçim var . :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1573 : Nisan 08, 2011, 08:16:15 »
  Fosile verdiğimiz paraya bakın.  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1574 : Nisan 08, 2011, 08:23:04 »
  Fosile verdiğimiz paraya bakın.  :argh:

Antikalar her zaman kıymetlidir Hakan, afedersin merkeplik bizde, bugüne kadar değerini bilememişiz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #1575 : Nisan 08, 2011, 09:04:26 »
dinazorlar ölünce bu kadar kymetli olacaklarını bilselerdi ne yaparlardı acaba :) :)

bakanın yine bayilerden medet umması da üzülünecek bir durum olmuş. "hadi gelin bak biz vergiyi 20 kuruş düşürüyoruz, sizde 10 kuruş karınızdan kısında ucuzlatalım" demedikten sonra ben akaryakıt dağıtıcısı olsam indirtmezdim fiyat falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1576 : Nisan 08, 2011, 09:54:54 »
dinazorlar ölünce bu kadar kymetli olacaklarını bilselerdi ne yaparlardı acaba :) :)

bakanın yine bayilerden medet umması da üzülünecek bir durum olmuş. "hadi gelin bak biz vergiyi 20 kuruş düşürüyoruz, sizde 10 kuruş karınızdan kısında ucuzlatalım" demedikten sonra ben akaryakıt dağıtıcısı olsam indirtmezdim fiyat falan.
kesinlikle katılıyorum!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1577 : Nisan 09, 2011, 01:42:09 »
Kıh kıh kıh lpg ye zam gelmiş.  :D

önümüzde ki hafta yapacakları indirimi (sözde), bu haftadan amorti ediyorlar hemde kârıyla. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1578 : Nisan 09, 2011, 06:42:24 »
  Tatlı! bir sürpriz olmuş demek. Bizler böyle bol bol ödedikçe iyi bir enerji politikamız olmaz herhalde. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1579 : Nisan 10, 2011, 11:31:38 »

:alkis: kesinlikle katılıyorum sana
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..