Benim 2007 yariste de yokuş aşağı giderken boşa attığımda aynı durum oluyor, 2-3 saniye 3bin devirde duruyor sonra rölantiye iniyor 1100-1200 devirde duruyor.
Yokuş aşağı vitesi boşa atma konusunda ise şöyle düşünüyorum. Malum her yokuş aşağı yerde araba hızını korumuyor ya da hızlanmıyor. Eğer arabanın hızı yokuş aşağı giderken azalıyorsa vitesi boşa alıyorum. Çünkü eğim yeterli olmadığından yokuş aşağı viteste hızı sabit tutmak için gereken yakıt sarfiyatı 2-2.5 lt oluyorken, boşa aldığımda araba hızını koruyor ve yakıt tüketimi 0.7 lt oluyor.
öte yandan araba yokuş aşağı viteste hızını koruyor ya da hızlanıyorsa vitesi boşa atmıyorum.
eğer vitesi boşa atmadığımda hızını azaltıyor, boşa attığımda da hızını fazla yükseltiyorsa, fren yapmak yerine vitese atıyorum ara ara.
Bu arada şahsi düşüncem lpg nin ekonomikliği yüzünden keşke daha önce geçseymişim diye düşünüyorum. 180 tl ful depo benzinle 650 km uzun yol gidecem diye kendimi paralardım 90 km hızı sabit tutturmak için

şimdi lpg de hem daha hızlı gidebiliyorum, hem de yine de tasarruf edebiliyorum.