0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Depoyu fulleyin herhalde 1 2 hafta yanmaz araç kaç model hangi model merak ettim bizim arabadada var mi deniycem
onu kapatinca yakitin bittigini nerden anliyacaksiniz ?
Düşük yakıt seviyesi uyarı ışıklarının yandığı seviye, depodan yakıtın emildiği sırada oluşan girdapla beraber havanın da emilebildiği seviyedir. Işık yandıktan sonra en kısa zamanda yakıt almak motor sağlığı için iyidir. Emilen hava ile silindir içindeki karışım fakir olacak ve hararet fazlalaşacaktır. Kırmızı uyarı ışığı ile çok tekrarlanan uzun sürüşler yapılmamalıdır.
Disp tuşuna basarsanız low fuel yazısı gidiyor ve yol bilgisayarını kullanabiliyorsunuz.
Aynen ama çok kısa bir süreliğine ardından Low Fuel yeniden geliyor
Çok doğru söylüyorsunuz. Ancak bu dediğiniz problem başlıca dizel motorların problemidir. Benim aracım benzinli olup benzinli araçlarda hava-benzin oranında hava fazla olursa yanma yinede gerçekleşir ancak verimli bir yanma olmaz daha doğrusu silindirlere gönderilen bütün yakıt yanar ancak siz istediğiniz performansı(deviri) alamazsınız. Yani beklenenden çok daha az enerji elde edilir yani hararet yapması pek mümkün değildir. Kaldı ki benzin ışığı ilk yandığında araçta yaklaşık 10-15 litre arası benzin bulunuyor, ben benzin aldığımda ise depoda yaklaşık 7-8 litre benzin kalmış oluyor. 7-9 litre benzinde söylediğiniz hava-yakıt karışımının oranını kayda değer ölçüde bozmaz.
Evet maalesef her kullanmak istenildiğinde disp tuşuna basmak gerekiyor. Galiba toyota müsterilerinin yakıt yüzünden yolda kalmasını istemiyor.
Bence Toyota gereksiz fazla uyarı vererek kullanıcısını biraz gerizekalı konumuna koyuyor. Benzin konusunda bu kadar fazla uyarı veren başka marka görmedim.
Lamba yakmak çok mantıklı değil çünkü deponun dibi genelde pis oluyor ondan sonra üstüne benzin alsanız da araba silkeleme falan yapıyor.Hani elinizden geldiği kadar lamba yakmadan veya yanar yanmaz benzin alırsanız sizin ve aracınız için iyi olur