0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sürücü tarafından kapılar kilitlendiğinde sürücü kapısını açarak indiğinizde merkezi kilit devre dışı kalmıyor. Bu şekilde inip arka kapıdan birşey almak istediğinizde sürücü kapısındaki düğmeden ya da uzaktan kumandadan kilitlerin açılması gerekiyor.Özellikle açmayı unutup sağ arka kapıya kadar yürüyüp kapıyı açamamak sinir bozucu olabiliyor Aslında bunun kötü olduğunu söylemek için yazmıyorum bunları, kullanıcıların bir kısmı için kapının anlattığım şekilde kilitli kalması güvenlik amaçlı olarak beğeni kazanabilirken, benim gibi eski aracında sürücü kapısı açıldığında diğer kapı kilitlerinin açılmasına alışmış kullanıcılar tarafından yadırganabilir.Forumdan gördüğüm kadarıyla birkaç nesildir Corolla kullananlar aracın üzerindeki bu tarz kullanım detaylarına alıştıkları için bunu bir sorun olarak görmüyorlar ancak benim gibi başka markalardan gelen kişiler diğer araçlarındaki alışkanlıklarını ( 4 camın tek dokunuş olması, cam düğmelerinde aydınlatma olması, camların uzaktan kumanda ile açılıp kapanabilmesi, aynaların kapılar kilitlenince katlanması vb.) devam ettiremediği için biraz hayal kırıklığı yaşıyorlar.
93 model coronada bile var. Kontağı açtıktan 10-15 saniye sonra kapılar otomatik olarak kilitleniyor.
o alarmın özelliğidir Ahmet bey.Benim eski aracımda vardı VW hiç faydasınıda görmedim bazen araba ile birini indireceğim zaman kapı kolunu kopartıcaklar diye aklım çıkıyordu iptal ettirmiştim. Ama istanbul ankara gibi büyük şehirlerde kapkaç olaylarına karşı faydalı olabilir.
Ben hareket edince bazen içeriden kendim düğmeden kilitliyorum durduğum zamanda tekrar açmayı unutuyorum yolculara sıkıntı oluyor ben içerden kilitleyip denedim sadece sürücü tarafı içten açma kolunu çekince dil yukarı doğru kalkıp açılıyor diğerleri hiçbir şekilde açılmıyor
Merhaba arkadaşlar;Araç hareket ettikten belli bir süre sonra ya da belli bir hıza ulaştıktan sonra otomatik kapı kilitleme sistemi mevcut mudur? Ben bulamadım ama var ise nasıl aktif hale getirebiliriz? Teşekkürler.
ben İzmir toyota tokullar da 2 ay önce 60 tl karşılığında taktıdırım. asıl markası cenmax. cenmax servisleride takabiliyor ama ben servisi tercih ettim. daha önce bir seferinde akhisarda işikta durduğumda kapıyı zorladılar. o zaman manuel kilitlemiştim. iyide olmuş ve içeri müdahale olamamıştı. bu nedenle uzun süredir arıyordum, bu mekanizma tam 20 km ye gelince otomatik kapatıyor. araba stop edildiğinde otomatik kapılar açılıyor. yolda şöför tarafı hariç çıkmak için ana sistemden veya kapı içi kilit mekanizmasından açılması gerekiyor. ancak şöför tarafında her zaman kapı kilitlerine müdahale etmeden açılabilme olanağı mevcut. araç stop edilmediği müddetçe tekrar kilitlenmiyor. siz tekrar kilitlemek zorunda kalıyorsunuz. bütün bu olumsuz taraflar beni etkilemedi taktırdım memnunum.ayrıca her zaman unuttuğum camları otomatik kaldırma modülünüde taktırdım. uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğimde camları tek tek sınayıp kapatarak camları dolaşıp kapatmayı sıkışma kontrolü ile kontrol ederek bitiriyor. daha önce kedi girmişti . o da güzel oldu. şimdi memnunum. herkese öneriyorum.
Kapıları otomatik kilitleme modülü mantıklı geliyor kulağa keza ben de daha geçen hafta arka sağ camı açık unutmuşum ve sabah geldiğimde arka koltuk civarında kedi kılları gördüm. Allahtan sadece kediye yardım ve yataklık yapmışım Acaba combo modül gibi birşey var mıdır? Bu eksikliklerin hepsini kapsayan ve gideren?(Anahtar ile cam ve ayna kapama, 20km/h üstünde kapıyı otomatik kilitleme gibi..)
Bazı araçlarda 20km hızın üstüne çıkıldığında kapıları otomatik kilitliyor. Cam, ayna ve otomatik kapı kilitlerinin bir arada olduğu bir modül yok şu an bildiğim kadarıyla ayrı ayrı almak gerek.
O zaman şöyle bir soru sorayım; forumu incelediğim kadarıyla kapılar, aynalar ve camlar için ayrı üç modül taktırmak gerekiyo, peki bu modüllerin fiyatları ortalama kaça geliyor?(Yine forumda gördüğüm kadarıyla ortalama 300 TL ye oluyor bu işler ama emin olamadım?)
Bu modülleri dışarıda taktırmak aracın garantisini etkiler mi acaba? Dışarıda da işini düzgün yapan adam bulmak lazım. Önerebileceğiniz bir yer var mı?
Bazı yetkili servislerde takıyor, ancak piyasadan pahalı. Cam ve ayna modülü konusunda forumda bilgi mevcut, yaptıran arkadaşlarda var. Arama yaparsanız gerekli bilgilere ulaşırsınız. Garanti konusunda sorun olacağını sanmam.
Daha araci bir:gundur kullaniyorum 2014 1.6 advance mutidire S. Onceki aracim kia rio:hb di. Onda bu ozellikler varken:corollada olmamasi benide uzdu acikcasi. Cok maliyetli degil bir otomatik klitlemenin , aynalarin otomatik kapanmasi. Camlari: tek tus otomatik olmasi isikli dugmeler konulmasi. Mutluluk bazen ayrintilarda sakli olabiliyor.