Gönderen Konu: Otomatik kapı kilitleme  (Okunma sayısı 38660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kapı kilitleme
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2014, 09:57:27 »
Sürücü tarafından kapılar kilitlendiğinde sürücü kapısını açarak indiğinizde merkezi kilit devre dışı kalmıyor. Bu şekilde inip arka kapıdan birşey almak istediğinizde sürücü kapısındaki düğmeden ya da uzaktan kumandadan kilitlerin açılması gerekiyor.

Özellikle açmayı unutup sağ arka kapıya kadar yürüyüp kapıyı açamamak sinir bozucu olabiliyor :)
Aslında bunun kötü olduğunu söylemek için yazmıyorum bunları, kullanıcıların bir kısmı için kapının anlattığım şekilde kilitli kalması güvenlik amaçlı olarak beğeni kazanabilirken, benim gibi eski aracında sürücü kapısı açıldığında diğer kapı kilitlerinin açılmasına alışmış kullanıcılar tarafından yadırganabilir.

Forumdan gördüğüm kadarıyla birkaç nesildir Corolla kullananlar aracın üzerindeki bu tarz kullanım detaylarına alıştıkları için bunu bir sorun olarak görmüyorlar ancak benim gibi başka markalardan gelen kişiler diğer araçlarındaki alışkanlıklarını ( 4 camın tek dokunuş olması, cam düğmelerinde aydınlatma olması, camların uzaktan kumanda ile açılıp kapanabilmesi, aynaların kapılar kilitlenince katlanması vb.) devam ettiremediği için biraz hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Güzel tespit. Teşekkürler. Alışkanlıklardan dolayı hayal kırıklığı yaşıyoruz ama yine de bunlar bir eksiklik bana göre.
Özellikle sürücü tarafından kapılar kilitlendiğinde sürücü kapısını açıldığında bile merkezi kilitin devre dışı kalmaması mantıklı gelmiyor bana. çocuk için filan zaten ayrıca çocuk kilidi var. Herhangi bir kaza durumunda sürücünün bilinci kapalı ise, arka koltuktaki bir kişi nasıl çıkacak araçtan. Belki de bu yüzden otomatik kilitleme yok. Türkiye şartlarında da kapıları kilitlemeden trafikte yol almak tehlikeli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2014, 09:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 24, 2014, 21:14:17 »
2010 Fiat albeada bile var bu kapı otomatik kilitleme özelliği.Yanılmıyorsam kapılar kilitlendikten sonra dışardan açılamıyor ancak içerden her kapıdan açıldığını biliyorum.
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 24, 2014, 22:55:59 »
93 model coronada bile var. Kontağı açtıktan 10-15 saniye sonra kapılar otomatik olarak kilitleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 24, 2014, 23:23:20 »
93 model coronada bile var. Kontağı açtıktan 10-15 saniye sonra kapılar otomatik olarak kilitleniyor.
:) o alarmın özelliğidir Ahmet bey.
Benim eski aracımda vardı VW hiç faydasınıda görmedim bazen araba ile birini indireceğim zaman kapı kolunu kopartıcaklar diye aklım çıkıyordu iptal ettirmiştim. Ama istanbul ankara gibi büyük şehirlerde kapkaç olaylarına karşı faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2014, 00:18:38 »
bu tarz ufak özelliklerin olmaması beni de üzüyor ancak aurisi kullanırken bana verdiği güven hissi o yol tutuşu anlayamazsınız  :rofl:  :P  yani diyorum ki babamda önceden megane 2 vardı baz versiyon yok işte far sensörü yağmur sensörü falan var özellik bol diyodu o arabayla 80 le girdiğin viraja aurisle 120-130 la giriyorum ki benim aurisi de 1,33  vsc falan yok hani varsın onlar olmayıversin ben kendimi güvende hissedeyim yeter bana
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 25, 2014, 00:58:44 »
Ben hareket edince bazen içeriden kendim düğmeden kilitliyorum durduğum zamanda tekrar açmayı unutuyorum yolculara sıkıntı oluyor ben içerden kilitleyip denedim sadece sürücü tarafı içten açma kolunu çekince dil yukarı doğru kalkıp açılıyor diğerleri hiçbir şekilde açılmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 27, 2014, 09:10:30 »
:) o alarmın özelliğidir Ahmet bey.
Benim eski aracımda vardı VW hiç faydasınıda görmedim bazen araba ile birini indireceğim zaman kapı kolunu kopartıcaklar diye aklım çıkıyordu iptal ettirmiştim. Ama istanbul ankara gibi büyük şehirlerde kapkaç olaylarına karşı faydalı olabilir.

Ben de bazen kapı kolunu koparacaklar diye korkuyorum. Bazen o kola öyle bir asılıyorlar ki aklım çıkıyor. Bir de kapıyı ittirmeler filan. Arkadaş bir şey var ki kapı açılmıyor. Bir düşün neden açılmıyor olabilir diye. :)))

Ben hareket edince bazen içeriden kendim düğmeden kilitliyorum durduğum zamanda tekrar açmayı unutuyorum yolculara sıkıntı oluyor ben içerden kilitleyip denedim sadece sürücü tarafı içten açma kolunu çekince dil yukarı doğru kalkıp açılıyor diğerleri hiçbir şekilde açılmıyor

Evet. Diğer kapıların açma kolunu çekince kilit açılmıyor. Elle açılmak zorunda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 27, 2014, 09:26:12 »
Merhaba arkadaşlar;

Araç hareket ettikten belli bir süre sonra ya da belli bir hıza ulaştıktan sonra otomatik kapı kilitleme sistemi mevcut mudur? Ben bulamadım ama var ise nasıl aktif hale getirebiliriz?

Teşekkürler.
ben İzmir toyota tokullar da 2 ay önce 60 tl karşılığında taktıdırım. asıl markası cenmax. cenmax servisleride takabiliyor ama ben servisi tercih ettim. daha önce bir seferinde akhisarda işikta durduğumda kapıyı zorladılar. o zaman manuel kilitlemiştim. iyide olmuş ve içeri müdahale olamamıştı. bu nedenle uzun süredir arıyordum, bu mekanizma tam 20 km ye gelince otomatik kapatıyor. araba stop edildiğinde otomatik kapılar açılıyor. yolda şöför tarafı hariç çıkmak için ana sistemden veya kapı içi kilit mekanizmasından açılması gerekiyor. ancak şöför tarafında her zaman kapı kilitlerine müdahale etmeden açılabilme olanağı mevcut. araç stop edilmediği müddetçe tekrar kilitlenmiyor. siz tekrar kilitlemek zorunda kalıyorsunuz. bütün bu olumsuz taraflar beni etkilemedi taktırdım memnunum.
ayrıca her zaman unuttuğum :) camları otomatik kaldırma modülünüde taktırdım. uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğimde camları tek tek sınayıp kapatarak camları dolaşıp kapatmayı sıkışma kontrolü ile kontrol ederek bitiriyor. daha önce kedi girmişti :). o da güzel oldu. şimdi memnunum. herkese öneriyorum.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 27, 2014, 09:42:14 »
ben İzmir toyota tokullar da 2 ay önce 60 tl karşılığında taktıdırım. asıl markası cenmax. cenmax servisleride takabiliyor ama ben servisi tercih ettim. daha önce bir seferinde akhisarda işikta durduğumda kapıyı zorladılar. o zaman manuel kilitlemiştim. iyide olmuş ve içeri müdahale olamamıştı. bu nedenle uzun süredir arıyordum, bu mekanizma tam 20 km ye gelince otomatik kapatıyor. araba stop edildiğinde otomatik kapılar açılıyor. yolda şöför tarafı hariç çıkmak için ana sistemden veya kapı içi kilit mekanizmasından açılması gerekiyor. ancak şöför tarafında her zaman kapı kilitlerine müdahale etmeden açılabilme olanağı mevcut. araç stop edilmediği müddetçe tekrar kilitlenmiyor. siz tekrar kilitlemek zorunda kalıyorsunuz. bütün bu olumsuz taraflar beni etkilemedi taktırdım memnunum.
ayrıca her zaman unuttuğum :) camları otomatik kaldırma modülünüde taktırdım. uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğimde camları tek tek sınayıp kapatarak camları dolaşıp kapatmayı sıkışma kontrolü ile kontrol ederek bitiriyor. daha önce kedi girmişti :). o da güzel oldu. şimdi memnunum. herkese öneriyorum.

Fiyat çok uygun gibi duruyor. Ben de taktırmalıyım. Çünkü manuel kilitlemeyi hep unutuyorum. Bir gün trafikte başıma bir şey gelecek kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '12
  • 34 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 27, 2014, 09:48:52 »

Kapıları otomatik kilitleme modülü mantıklı geliyor kulağa keza ben de daha geçen hafta arka sağ camı açık unutmuşum ve sabah geldiğimde arka koltuk civarında kedi kılları gördüm. Allahtan sadece kediye yardım ve yataklık yapmışım  :argh:

Acaba combo modül gibi birşey var mıdır? Bu eksikliklerin hepsini kapsayan ve gideren?
(Anahtar ile cam ve ayna kapama, 20km/h üstünde kapıyı otomatik kilitleme gibi..)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 27, 2014, 09:52:02 »
Kapıları otomatik kilitleme modülü mantıklı geliyor kulağa keza ben de daha geçen hafta arka sağ camı açık unutmuşum ve sabah geldiğimde arka koltuk civarında kedi kılları gördüm. Allahtan sadece kediye yardım ve yataklık yapmışım  :argh:

Acaba combo modül gibi birşey var mıdır? Bu eksikliklerin hepsini kapsayan ve gideren?
(Anahtar ile cam ve ayna kapama, 20km/h üstünde kapıyı otomatik kilitleme gibi..)

Bazı araçlarda 20km hızın üstüne çıkıldığında kapıları otomatik kilitliyor. Cam, ayna ve otomatik kapı kilitlerinin bir arada olduğu bir modül yok şu an bildiğim kadarıyla ayrı ayrı almak gerek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '12
  • 34 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 27, 2014, 10:10:27 »
Bazı araçlarda 20km hızın üstüne çıkıldığında kapıları otomatik kilitliyor. Cam, ayna ve otomatik kapı kilitlerinin bir arada olduğu bir modül yok şu an bildiğim kadarıyla ayrı ayrı almak gerek.

O zaman şöyle bir soru sorayım; forumu incelediğim kadarıyla kapılar, aynalar ve camlar için ayrı üç modül taktırmak gerekiyo, peki bu modüllerin fiyatları ortalama kaça geliyor?

(Yine forumda gördüğüm kadarıyla ortalama 300 TL ye oluyor bu işler ama emin olamadım?)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #32 : Mayıs 27, 2014, 10:43:07 »
O zaman şöyle bir soru sorayım; forumu incelediğim kadarıyla kapılar, aynalar ve camlar için ayrı üç modül taktırmak gerekiyo, peki bu modüllerin fiyatları ortalama kaça geliyor?

(Yine forumda gördüğüm kadarıyla ortalama 300 TL ye oluyor bu işler ama emin olamadım?)

Evet aşağı yukarı o kadar tutar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 27, 2014, 10:57:13 »
Bu modülleri dışarıda taktırmak aracın garantisini etkiler mi acaba? Dışarıda da işini düzgün yapan adam bulmak lazım. Önerebileceğiniz bir yer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #34 : Mayıs 27, 2014, 11:03:23 »
Bu modülleri dışarıda taktırmak aracın garantisini etkiler mi acaba? Dışarıda da işini düzgün yapan adam bulmak lazım. Önerebileceğiniz bir yer var mı?

Bazı yetkili servislerde takıyor, ancak piyasadan pahalı. Cam ve ayna modülü konusunda forumda bilgi mevcut, yaptıran arkadaşlarda var. Arama yaparsanız gerekli bilgilere ulaşırsınız. Garanti konusunda sorun olacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 27, 2014, 11:18:39 »
Bazı yetkili servislerde takıyor, ancak piyasadan pahalı. Cam ve ayna modülü konusunda forumda bilgi mevcut, yaptıran arkadaşlarda var. Arama yaparsanız gerekli bilgilere ulaşırsınız. Garanti konusunda sorun olacağını sanmam.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 27, 2014, 15:42:04 »

2001 model corollama taktırırken Alarm modülü içinde cam kaldırmada vardı. ama kapı kilit her halukarda ayrı.
yani şimdi gene önümüze diğer araçlar ile ilgili opsiyonel aksesuar eksikliğine geliyorda.
1997 model opel vectra vardı (çooook çektim ondan da bir sensörü arızalanır düzeltiriz diğeri arızalanır...) o arabada anahtardan kapı uzaktan kapat modülüne uzun basıldığında otomatik camlarıda kaldıryordu hatta araba suya düştüğünde de kapıları otomatik açıyor ve camlarıda indirme özelliği vardı. aslında bayağı önemli bir özellik idi.
ama bu yeni seride maalesef yok bende zaten yıllardır bu modülü bekliyorum. 4 yıldır takipte idim, dışarıda da taktırtmak istemedim. en sonunda Toyota onaylamış öylece yetkili servis güvencesi ile takılabiliyor. ancak; camları modül ön yolcu tarafından kapatmaya başlıyor (eskisinde şöför mahallinden başlıyordu) neden diye sorguladık cenmax merkezden  bu yeni seri böyle dediler. anlamadım ama önce görülmeyen yer daha güvensizdir gibi bir yaklaşım ile içimi rahatlatmaya çalıştım :) fakat mecburen benim tarafın kapandığını görmeyi bekliyorum.
sağlıcakla kalınız.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #37 : Temmuz 12, 2014, 10:42:29 »
dördünüde aynı anda kapatabilen yok mu veya toyota modeline olanı... eski megane 2 de vardı alısınca cok kullanıslı oluyor.  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 27, 2014, 22:14:22 »
Daha araci bir:gundur kullaniyorum 2014 1.6 advance mutidire S. Onceki aracim kia rio:hb di. Onda bu ozellikler varken:corollada olmamasi benide uzdu acikcasi. Cok maliyetli degil bir otomatik klitlemenin , aynalarin otomatik kapanmasi. Camlari: tek tus otomatik olmasi isikli dugmeler konulmasi.

Mutluluk bazen ayrintilarda sakli olabiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 23:01:36
Sürücü tarafından kapılar kilitlendiğinde sürücü kapısını açarak indiğinizde merkezi kilit devre dışı kalmıyor. Bu şekilde inip arka kapıdan birşey almak istediğinizde sürücü kapısındaki düğmeden ya da uzaktan kumandadan kilitlerin açılması gerekiyor.

Özellikle açmayı unutup sağ arka kapıya kadar yürüyüp kapıyı açamamak sinir bozucu olabiliyor :)
Aslında bunun kötü olduğunu söylemek için yazmıyorum bunları, kullanıcıların bir kısmı için kapının anlattığım şekilde kilitli kalması güvenlik amaçlı olarak beğeni kazanabilirken, benim gibi eski aracında sürücü kapısı açıldığında diğer kapı kilitlerinin açılmasına alışmış kullanıcılar tarafından yadırganabilir.

Forumdan gördüğüm kadarıyla birkaç nesildir Corolla kullananlar aracın üzerindeki bu tarz kullanım detaylarına alıştıkları için bunu bir sorun olarak görmüyorlar ancak benim gibi başka markalardan gelen kişiler diğer araçlarındaki alışkanlıklarını ( 4 camın tek dokunuş olması, cam düğmelerinde aydınlatma olması, camların uzaktan kumanda ile açılıp kapanabilmesi, aynaların kapılar kilitlenince katlanması vb.) devam ettiremediği için biraz hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Kesinlikle katiliyorum cok basit detaylar:bunlar. Onceki aracim kia rio bu ozellikler bir kore aracinda varken neden toyota da olmasin :( aynalarda sinir:bozucu anahtari cikardiysaniz katlanmiyor.
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1600
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 27, 2014, 23:04:06 »
Daha araci bir:gundur kullaniyorum 2014 1.6 advance mutidire S. Onceki aracim kia rio:hb di. Onda bu ozellikler varken:corollada olmamasi benide uzdu acikcasi. Cok maliyetli degil bir otomatik klitlemenin , aynalarin otomatik kapanmasi. Camlari: tek tus otomatik olmasi isikli dugmeler konulmasi.

Mutluluk bazen ayrintilarda sakli olabiliyor.
aynaların otomatik kapanması, ışıklı düğme, tek tuş ile camların kapanması benim auriste var, corolla advance de nasıl olmaz, camların otomatik kapanmasını kastettiniz sanırım. onun dışında tek tuşla kapama açma ve düğmelerde ışık var. aynalar da otomatik katlanıyor. camlar otomatik kapanmıyor, bence mutsuz edecek bir özellik değil. keyfini çıkarmaya bakın.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack